Arktinen diesel tuli suosituksi viime talven kovilla pakkasilla Etelä-Suomessakin. Tänä vuonna muun muassa Neste Oil tarjoaa sitä 32 asemallaan ympäri Suomen.

Arktinen diesel on auton polttoaine, jonka niin sanotut kylmäominaisuudet ovat laajemmat kuin tavanomaisen talvilaatuisen dieselpolttoaineen. Arktinen diesel toimii hyvin huolletussa autossa jopa -44 pakkasasteeseen asti. Aineen alin varastointilämpötila on -40 astetta. Sitä voi tarvittaessa myös sekoittaa muihin dieselpolttoainelaatuihin. Tavanomaisen talvidieselin alin varastointilämpötila on -29 astetta. Hyvin huollettu dieselauto toimii yleensä talvilaatuisella dieselillä -34 asteen lämpötilaan saakka.

Ilmatieteen laitos antaa kireän pakkasen varoituksia helmikuun 2012 alkuun.

Näillä asemilla myydään arktista dieseliä

Neste Oilin liikennepalveluasemat:

Pohjoinen Kemi Lapintuuli, Veitsiluodontie 19 Kolari, Muoniontie 3 Rovaniemi Alakorkalonkatu 22 (Reissumies) Kuusamo Ruka A24, Rukanriutta 1 Ruukki Revonlahti Siikajoki, Kasitie 540 Ylitornio, Alkkulanraitti 85 Keski-Suomi Jyväskylä Kirri, Kirrintie 2 Varkaus Warkaudenportti, Kiertotie 2 Joensuu Sortavalankatu 2 Kempele Ouluntulli, Pohjantie 1364 Kajaani Koskiportti, Niskantie 7 Kuopio Puijonlaakso, Puijonlaaksontie 4 Kokkola Rautatiekatu 10 Seinäjoki Vapaudentie 25 Etelä-Suomi Tampere Hatanpää, Hatanpäänvaltatie 20 Imatra Korvenkangas, Korvenkannantie 71 Espoo Otaniemi, Miestentie 1 Vantaa Tikkurila Keskusta, Tikkurilantie 46 Vantaa Varisto, Ulkoniitynkuja 2 Pori Tiilimäki, Maamiehenkatu 2 Truck/D-asemat Pohjoinen Kolari, Muoniontie 3 Rovaniemi Alakorkalo, Alakorkalontie 22 Oulu Äimänrautio, Äimätie 1 Ivalo, Rovaniementie Kemi Lapintuuli, Veitsiluodontie 19 Sodankylä Ranniotie 10 Kemijärvi Varastotie Suomussalmi KTK, Kivikatu 5 Kuusamo Nilonkangas, Kitkantie 83 Keski-Suomi Kajaani Sokajärventie 2 Etelä-Suomi Helsinki Kyläsaarenkatu 17 Vantaa Keimola itä, Hämeenlinnanväylä, Kivistö

ABC-asemat -- arktisen dieselin jakelu alkaa viikolla 5. 4-tiellä

• ABC Viitasaari • ABC Tupos • ABC Ankkalampi Rovaniemi (automaatti) • ABC S-Market Kittilä (automaatti) 5-tiellä • ABC Kajaani • ABC Kuusamo • ABC Kemijärvi

Lisätietoa Neste Oil ABC-ketju  Riippumaton polttoaineen hintaseurantasivusto Polttoaine.net      

Minne lähtisit 1 000 eurolla? Osallistu kilpailuun 15.2. mennessä.

Matkaopas-lehti järjestää upean matkailuvuoden avaukseksi arvonnan, jonka palkinto on Lomalinjan 1  000 euron matkalahjakortti. 

Lomalinja on suomalainen matkan­järjestäjä, jonka ohjelmasta voittaja voi lahja­kortillaan valita kauko­matkan, teemaristeilyn, kulttuuri­matkan tai harrastusaiheisen matkan, aiheena viini, maalaus ja valokuvaus tai sotahistoria. Lisäksi Lomalinja tarjoaa iso­vanhemmille ja lapsenlapsille yhteisiä matkoja ja vaativan matkailijan helmimatkoja.

Voittajan kerromme Matkaoppaan numerossa 2/2015, joka ilmestyy 11.3. Voittajalle ilmoitetaan myös erikseen. Palkinto on henkilökohtainen, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi.

Vastaa 15. helmikuuta mennessä!

Jos et saa lomaketta auki alla, osallistu kilpailuun tästä.

Osallistu myös matkamessuilla

Tuplaa mahdollisuutesi ja täytä kilpailukuponki myös matkamessuilla Helsingissä 16.–18.1.2015 osastollamme 6m121.

Osoitetietoja voidaan käyttää suoramarkkinointiin.

Vuoden 2015 ensimmäinen Matkaopas hehkuu kuumana ja tarjoaa parhaat elämykset suomalaiseen makuun.

Matkaopas ilmestyy 14. tammikuuta 2015. Kreikasta esittelemme maan käyntikortin, Santorinin. Se jokaisen Kreikka-fanin kannattaa nähdä kerran elämässään. Korkeuserot huimaavat, auringonlasku on maailman mainostetuin ja rannat ovat hyviä. Jutun ravintolavinkeillä pärjäät pitkälle.

Amsterdam ja Malta

Pintaa syvemmältä -juttusarjassa tutkimme huolellisesti maailman tulppaanipääkaupungin, Amsterdamin. Tarjoilemme tästä Alankomaiden ilopilleristä 122 sisäpiirin vinkkiä.

Lisäksi poimimme ensi viikonloppuna pidettäviltä matkamessuilta vuoden 2015 parhaat paratiisit ja piilopaikat.

Jaakko Selin päätyy kolumnissaan välttämään erotiikkaa Maltalla. Nunnadiskossa soi Village People.

Italia ja Teneriffa

Italia on myös mukana, totta kai. Piipahdamme suositulla Caprin saarella, jonne saamme yksityisopastuksen. Kokenut matkailija Hannu Pesonen kertoo parhaat vinkkinsä.

Teneriffalla nautimme lanza-seiväshypystä ja ajelusta Teidelle sekä valassafarista. Nälkä lähtee parhaiten Orotavan kaupungissa, neuvomme ravintolan, jossa valmistetaan perinneherkkuja, kuten täyttävää ja maukasta lihamuhennosta.

Bangkok ja Ras Al Khaimah

Bangkokissa vietämme kolmen päivän herkutteluputken. Poimi jutustamme talteen parhaiden ruokapaikkojen osoitteet.

Arabiemiraattien Ras Al Khaimah haastaa kultakaupunki Dubain. Mitä siellä voi tehdä? Tarjoilemme tärpit loistolomaan.

Muita jutun aiheita ovat Hampurin putiikit, vaellus Lounais-Kiinassa, Halti, Elizabeth Taylorin jalanjäljillä, Laura Malmivaara matkailijana, parhaat kotimaiset kylpylät, hotelliluokitus sekä tamineet tropiikkiin.

MATKAOPASLEHTI
Matkaoppaan viime numeron välissä ollut matkatarjous ei ollut lehden, vaan matkan järjestäjän.

Matkaoppaan numero 8/2014 ilmestyi 27.11. Lehden välissä oli ilmoituskuori, joka sisälsi tarjouksen 149 euron matkasta Turkin Kappadokiaan.

Kun lehti saavutti tilaajat, tarjousmatkat olivat jo loppuneet. Pahoittelemme tilannetta.

Matkaopas ei ole ollut mukana järjestämässä Kappadokian kiertomatkaa, vaan siitä vastaa TSS Travel Service Scandinavia AS.

Palautetta voi antaa ja lisätietoja saa numerosta 0800 07540.

MATKAOPAS-LEHTI
Uusin Matkaopas putkahtaa postiluukuista ja asettautuu lehtipisteisiin tiistaina 25.11. Se kuljettaa leppoisalle reissulle maapallon ympäri.

Numeron teemana ovat unelmien kaukolomat. Artikkeli Havannasta tarjoaa rumbaa kaikille aisteille. Kuuban pääkaupungin värikkäässä hullunmyllyssä pärjää kun jättää kiireen kotiin.

Kunnon seikkailulle päästää hobittien maassa, Uudessa-Seelannissa. Reissu käynnistyy Aucklandista 11 sekunnin hypyllä näkötornista ja huipentuu kaskelotin pyrstönvilaukseen Eteläsaaren Kaikourassa.

Toimituksen voimin koottiin kymmenen upeaa luontolomaa. Yhdelle luontoelämys on retki tulivuorella Etelä-Koreassa, toiselle sukellus Karibianmeren kristallinkirkkaaseen veteen.

Kreikka jaksaa yllättää. Moni ei ole vielä rantautunut pienille Miloksen, Sifnoksen ja Kimoloksen saarille. Niiden valtteja ovat rannat, ruoka ja leppoisa elämänmeno.

Uusi tuttavuus on myös Egyptin Marsa Alam, joka haastaa kaikkien tunteman Hurghadan rantalomakohteena

Tuhti Vilna-opas johdattaa pintää syvemmälle Liettuan pääkaupunkiin, jolla on värikäs historia ja ketterä nykymeno. Reilun tunnin lennon päässä odottava Vilna on hintatasoltaan edullinen.

Makumatkalle lähdetään tällä kertaa Tokioon. Sushit, nuudelit, tonkatsut ja okonomiyakit lentävät pöytään vauhdilla ja vieveät kielen mennessään. Viikonlopun herkkuputken huipentaa krapulaisen ramen.

Roomassa koluamme kaupungin parhaat putiikit pienestä kauhukaupasta, salamipuodin kautta printtien taivaaseen.

Suomessakin seikkaillaan. Ensin piipahdetaan lelupuodissa Porvoossa ja jatketaan Kuusamoon konttaamaan Konttiaiselle. Valoa pimeään tarjoavat Vuokko Hovatan vinkit.

Jaakko Selinin matkassa päästään maistelemaan mereneläviä Teneriffalle, ja kirjailija, radiopersoona Juha Vuorinen kertoo, miksi hän muutti perheineen Maltalle.

Entä mitä joululahjaksi reissu-Lassille? Poimimme kahdeksan uutuusvimpainta, joista on huvia ja hyötyä matkalla.

Matkaopas 8/2014 ilmestyy 25.11.