Todellinen nautiskelija tilaa hotelliaamiaisen sänkyyn. Kuva: Shutterstock
Todellinen nautiskelija tilaa hotelliaamiaisen sänkyyn. Kuva: Shutterstock

Usko tai älä! Kun leikkii turistia kotipaikkakunnalla, voi tuntea olleensa kuin pidemmälläkin lomalla – tai jopa ulkomailla.

Kun Helsinkiin avattiin hiljattain uusi tornihotelli Clarion, eräänä viikonloppuna sen saunan lauteilla, ravintolassa ja kuntosalilla kuuli vain suomea. Nopeasti myös selvisi, että merkittävä osa vieraista oli helsinkiläisiä, moni jopa naapurikaupunginosista, kuten minä.

Ilmiö ei rajoitu Clarioniin. Helsingin Sanomat uutisoi vastikään, että yhä useampi suuntaa nykyään lähihotelliin varsinkin viikonloppuisiin, ja hotellit markkinoivat vierailuja entistä enemmän myös paikallisille.

Olen antanut jo pitkään lahjaksi hotelliöitä ja suunnannut lähihotelliin muuten vain. Miksi ihmeessä mennä kotikaupungissa, ja vielä naapurissa, hotelliin, moni kysyy. No, esimerkiksi näistä syistä:

1. Se on halvempaa kuin reissuun lähteminen

Ei hotelliasuminen tietenkään ole halpaa, mutta yö kotikaupungissa maksaa reippaasti vähemmän kuin muualle matkustaminen. Jos yöpymiseen kuuluu esimerkiksi sauna, uinti, kuntosali ja brunssia vastaava aamiainen, hotelliyön hinta kahdelle voi olla jopa halvempi kuin nämä aktiviteetit yhteensä muualla.

Ja tarjoushaukka selviää hotellireissustakin halvemmalla. Uusissa hotelleissa on usein avajaistarjouksia, ja muutenkin hotellin sivuilta kannattaa tarkistaa ajankohtaiset tarjoukset. Esimerkiksi nyt monissa hotelleissa on alennettuja hintoja vuodenvaihteen ja tammikuun tienoilla. Liikematkailijoille suunnatuissa hotelleissa viikonloput ovat usein edullisempia kuin arkipäivät. Jos sinulla on asiakastili ja majoitut usein saman varauspalvelun (esimerkiksi Hotels.com) tai hotelliketjun kautta, voit nauttia ilmaisista palkintoöistä.

Ekologista hotelliyöpyminen ei tietenkään ole. Mutta on yö kotikaupungin hotellissa silti huomattavasti ympäristöystävällisempi valinta kuin lentomatka kauas.

2. Saat loman ilman lomaa

Esimerkiksi pätkätyöläinen saattaa joutua pärjäämään vuodesta toiseen vähillä lomilla. Silloin viikonlopusta tai arkivapaista kannattaa yrittää ottaa mahdollisimman paljon irti ja tehdä jotain arjesta poikkeavaa. Kun viettää vapaapäivänsä hotellissa omassa kotikaupungissaan tai jossakin muualla lähialueella, se tuntuu takuulla erityiseltä.

3. Ihan kuin olisi ulkomailla!

Maisemanvaihdos tunnetusti virkistää ja se onnistuu yllättävän hyvin myös kotikulmilla. Yö hotellissa saa näkemään kotikaupungin uusin silmin. Turistiroolileikkiä voi tehostaa käymällä esimerkiksi kahvilassa, ravintolassa, museossa tai muussa nähtävyydessä, jossa ei ole aiemminvieraillut. Kun leikkii matkailijaa, yhden yön tai viikonlopun jälkeen tuntuu usein kuin olisi ollut pidemmälläkin lomalla.

4. Onko mikään ihanampaa kuin se valkoinen kylpytakki?

Varsinkin monissa neljän tai viiden tähden hotelleissa huoneen varusteluun kuuluvat kylpytakki ja tohvelit. Kun ne vetää päälleen saunan (monessa hotellissa kaikki vieraat voivat käyttää yleistä saunaa veloituksetta) tai pitkän kylvyn jälkeen, rentoutuu varmasti.

Myös muhkea hotellisänky henkii luksusta. Puhtaanvalkoiset lakanatkin saavat monen nukkumaan paremmin kuin kotona.

Kun haluat ekstrarennon vierailun, kysy mahdollisuutta myöhäiseen uloskirjautumiseen. Jos hotellissa on tilaa, se voi järjestyä ilman lisämaksua. Runsaan aamiaisen jälkeen on parasta heittäytyä pitkäkseen mukavaan hotellisänkyyn.

5. Hotelliyö vaalii suhdetta

Hotelliyö on mainio lahja kumppanille, koska harvoin aikuinen kaipaa lisää tavaraa. Sen sijaan yhteinen aika on kiireisessä elämässä kovaa valuuttaa. Hotellissa ei ole kotitöitä tai tietokonetta, joten toisen seurassa on oikeasti läsnä. Jos perheessä on lapsia, kahdenkeskinen aika on tietysti erityistä luksusta.

Mutta jos toisen naaman tuijottaminen ei riitä ohjelmaksi, monissa hotelleissa on nykyään myös leffakanavia. Tai vaihtoehtoisesti oman mobiililaitteen voi kytkeä isoon taulutelkkariin. Ei kun Netflix-maraton käyntiin! Ulkomaanreissuilla kirjat saattavat jäädä koskematta, mutta lähihotellissa, jossa ei ole liikaa virikkeitä, ehtii hyvin lueskella. Myös kiiltävän aikakauslehden selailu tuntuu erityisen ylelliseltä hotellisängyssä.

Toki lähihotelliin voi suunnata myös ystävän kanssa, jos haluaa kerrankin päivittää kuulumiset ajan kanssa – tai yksin, sillä joskus yksinolo se vasta onkin luksusta.

6. Seksi on parempaa hotellissa

Ja edelliseen liittyen, häriötekijöistä vapaa hotellihuone on tietenkin täydellinen paikka harrastaa seksiä.

Asialle on löytynyt tieteellinen selityskin: Hotellihuoneessa on uutuudenviehätystä, ja se lisää dopamiinin eritystä. Mileihyvähormoniksi kutsutulla dopamiinilla on merkittävä rooli seksuaalisessa kiihottumisessa. Lisäksi hotelliyöpyminen vähentää ahdistusta ja tarjoaa hetkellisen paon todellisuudesta, mikä on omiaan lisäämään haluja.

Lue lisää: Totta se on! Tämän takia seksi on parempaa hotellissa kuin kotona

Asutko pääkaupungissa tai oletko aikeissa suunnata Stadiin lomalle? Hotellifani vinkkaa, missä saa rahalleen eniten vastinetta.

Helsingin kiinnostavimmat hotellit juuri nyt

1. Lilla Roberts. Ehdottomasti kaupungin elegantein hotelli, jossa myös edullisimmat huoneet ovat tilavia ja tyylikkäitä. Ravintola Krogissa on kekseliäs ruokalista ja ystävällinen palvelu, ja hotellivieras saa alennusta ruuasta. Myös legendaarinen muotilehti Vogue suositteli tätä viiden tähden hotellia viime kesän Helsinki-jutussaan.

Viime vuonna avanneen Lilla Robertsin talossa oli ennen poliisilaitos. Aulan paikalla oli muinoin poliisin toimisto- ja kuulustelutiloja. Kuva: Sanoma-arkisto / Outi Pyhäranta
Viime vuonna avanneen Lilla Robertsin talossa oli ennen poliisilaitos. Aulan paikalla oli muinoin poliisin toimisto- ja kuulustelutiloja. Kuva: Sanoma-arkisto / Outi Pyhäranta

2. Radisson Blu Aleksanteri Hotel. Jos arvostat persoonallista tilaa, valitse Business Class -huone hotellin vanhalta puolelta. Keskustahotellin helmi on muusikkolegenda Remu Aaltosen suunnittelema huone, jonka teemana ovat ruusut ja rock. Supertilavassa ja dramaattisesti sisustetussa huoneessa voi myös pelata Elvis-flipperiä. Hotellista löytyy saunaosasto.

Radisson Blu Aleksanteri avasi ovensa viime keväänä, mutta Remun suunnittelema huone oli jo tilassa aiemmin sijainneessa Sokos Hotel Aleksanterissa. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Radisson Blu Aleksanteri avasi ovensa viime keväänä, mutta Remun suunnittelema huone oli jo tilassa aiemmin sijainneessa Sokos Hotel Aleksanterissa. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

3. Clarion Hotel Helsinki. Tänä syksynä Jätkäsaareen avatun tornihotellin erikoisuutena on kaikkien hotellivieraiden käytössä oleva skandinaavisen tyylikäs sauna ja lämmitetty ulkouima-allas katolla. Uima-altaan päädystä voi katsella maahan lasipohjan läpi. Sekä huoneet että yleiset tilat on sisustettu hyvällä maulla. Jos et halua tuhlata hotelliyöhön, maisemia voi ihastella myös hotellin kattobaarista.

Clarionin uima-altaalle kannattaa suunnata valoisan aikaan, jotta maisemasta voi näyttiä täysillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Rio Gandara
Clarionin uima-altaalle kannattaa suunnata valoisan aikaan, jotta maisemasta voi näyttiä täysillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Rio Gandara

Myös nämä helsinkiläishotellit erottuvat joukosta:

  • Hotel Kämp. Klassista mutta kallista luksusta.
  • Scandic Paasi. Osassa huoneista on jännittävä sirkusteema. Korkealta on hienot näkymät Kallion kattojen ylitse.
  • Klaus K. Designia ja taideteemaisia huoneita.
  • Hotel Katajanokka. Vanhan vankilan historiallinen miljöö viehättää. Myös alkuperäisiin selleihin pääsee kurkistamaan. Suhteellisen edullisissa Junior Suite -huoneissa oma sauna.
  • Hotel F6. Uusi huipputyylikäs putiikkihotelli.
  • Hotel Indigo. Kotimaista designia, tasokas ravintola Bröd, saunaosasto ja poikkeuksellisen hyvä kuntoilutila, jossa ilmajoogakangas – riittävätkö jo perusteluiksi?

Meikäläiset rakastavat kirpputoreja. Ne kannattaa tsekata ulkomaanreissuillakin.

Muotisuunnittelija Teemu Muurimäki listasi matkatoimisto Ebookersin pyynnöstä suosikkikirpputorinsa ulkomailla. Teemu kuvaili ulkomaisia kirppiksiä aarreaitoiksi ja vähän yllättäenkin kertoi ostavansa enimmät vaatteensa ulkomailta, vaikka suomalaissuunnittelijan kuvittelisi liputtavan kotiin päin.

Mutta reissataan sitä meilläkin! Listasimme Me Naisten toimituksen omat ulkomaiset kirpparisuosikit:

”Kirpparikierroksen päätteeksi voi vedellä ulkoilmakaraoket.”

Berliini, Mauerpark

Mitä: Mauerpark eli muuripuisto sijaitsee suositussa Prenzlauer Bergin kaupunginosassa. Sunnuntaisin puisto muuttuu ulkoilmakirppikseksi, käytännössä siis valtavaksi hulabalooksi. Yhdellä kävelyllä voi löytää ihanat vintagenilkkurit sekä kattolampun. Tarjolla on kaikkea DDR-krääsästä paikallisten suunnittelijoiden luomuksiin. Kirpparikierroksen päätteeksi voi vedellä ulkoilmakaraoket, löytyy samasta paikasta.
Missä: Bernauer Str. 63-64, 13355 Berlin, Saksa

Muista Berliinissä myös Boxhagener platzin sunnuntaikirppikset, os. Grünberger Str. 75, 10245 Berlin, Saksa. Ystävä teki juuri löydön Boxhagener Platzilla: kolme Bjørn Wiinbladin alkuperäistä julistetta Pähkinänsärkijä-baletista.

Pariisin-tuomisia, Laroussen kuvitettu sanakirja vuodelta 1910. Kuva: Tanja Hakamo
Pariisin-tuomisia, Laroussen kuvitettu sanakirja vuodelta 1910. Kuva: Tanja Hakamo

”Jos vähänkin osaat ranskaa, kannattaa tinkiä sillä.”

Pariisi, St Ouen de Clignancourt

Mitä: Ihan heti ei tule mieleen tavaraa, jota tältä pariisilaiskirpparilta ei löytäisi. Vesihanoista käsilaukkuihin, pääkalloista pikkuhousuihin. Jos vähänkin osaat ranskaa, kannattaa tinkiä sillä. Erääseen ikämieskauppiaaseen suomalaisopiskelijan Ranskan kirjallisuudenopinnot tekivät niin suuren vaikutuksen, että Laroussen kuvitettu sanakirja vuodelta 1910 lähti mukaan lahjana!  Varaudu mukavilla kengillä, käveltävää riittää.
Missä: 7 impasse Simon, 93400 Saint Ouen, Ranska, metrolinja 4 Porte Clignancourt, Pariisin 18. kaupunginosa

Lissabon, Feira da Ladra

Mitä: Kaiken maailman roinaa on tarjolla, ihan liikaa. Jos haluaisin sisustaa kotiani koristeellisilla portugalilaisilla kaakeleilla, tsekkaisin Feira da Ladran myyntikojut. Torin nimi suomeksi tarkoittaa varkaiden markkinoita.
Missä: Campo de Santa Clara, 1100-472 Lisboa, Portugali, Alfaman kaupunginosa

Madrid, El Rastro

Mitä: Sunnuntaiaamuna Madridissa kannattaa suunnata Espanjan suurimmalle kirpputorille. Et ole yksin. Haistele tunnelmaa ja ihmettele tavaran määrää! Pääkadun varrella enimmäkseen vaatteita, sivukujilla lymyilevät paikalliset "aarteet". Kiertelyn ja shoppailun jälkeen on hyvä poiketa tapaksille ja oluelle, paikallisten tapaan.
Missä: Calle de la Ribera de Curtidores, 19, Madrid, Espanja, metropysäkit La Latina ja Puerta de Toledo

Blingiä Berliinistä! Kuva: Kalle Koponen
Blingiä Berliinistä! Kuva: Kalle Koponen

Sydney, Paddington Markets

Mitä: Hurmaava ja sympaattinen Paddington Markets on täynnä paikallisten muotisuunnittelijoiden, käsityöläisten, koruntekijöiden ja taiteilijoiden kojuja. Täällä ei myydä käytettyä tavaraa, mutta taatusti voi tehdä uniikkeja löytöjä, saa nauttia rennosta aussitunnelmasta ja herkutella vaikka kotitekoisella suklaalla. Avoinna vain lauantaisin.
Missä: 395 Oxford St, Paddington NSW 2021, Australia

Tukholma, Hornsgatanin Stadsmission

Mitä: Tukholman kirppiksiltä valpas voi löytää älyttömän laadukkaita tuotteita pilkkahintaan. Vanhempi vintage on hinnakkaampaa, mutta vastaan voi kävellä esimerkiksi Raija Uosikkisen Ritari-kuvituksella varustettu hyväkuntoinen emalikattila, kolme euroa. Hossin käyttämättömän silkkimekon kuuden euron hinta ei liioin päätä huimaa. Hinta-laatu-suhde on paras juuri Stadsmissionin kirppareilla.
Missä: Hornsgatan 58, 118 21 Stockholm, Ruotsi

Ja sitten vielä ne Teemu Muurimäen kirpparivinkit ulkomailta

Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Kiliwatch Paris Concept Store, 64 Rue Tiquetonne, 75002 Pariisi, Ranska.
“Kiliwatch on mielenkiintoinen cocktail uusia ja käytettyjä vaatteita. Vintage vaatteista on aina koostettu päivän muotitrendejä peilaava inspiroiva näytteillepano.”

 House of Vintage, 4 Cheshire St, London E2 6EH, Iso-Britannia.
“House of Vintagestä löytyy pieni, hyvin selektiivinen ja laadukas kokoelma eri vuosikymmenien hienoja designeja.” 

Cinzia Vestiti Usati, Via del Governo Vecchio, 45, 00186 Rooma, Italia.
“Väreittäin koordinoidut vaaterivistöt pursuavat mielenkiintoisia vanhoja vaatteita. Elegantin Piazza Navonan sivukadun vintage-kauppa rönsyilee vintage-vaatteita ja -asusteita katonrajaa myöten.”

Cavalli e Nastri, Via Gian Giacomo Mora, 3, 20123 Milano, Italia.
“Saman kadun varrella on vastakkain Cavalli e Nastrin naisten- ja miestenvaatteisiin erikoistuneet vintage-vaatekaupat. Vaatteet ovat upeita keräilykappaleita ja esillepano on tarkoin mietitty.” 

Mitchell Road Antique & Design Centre, 17 Bourke Rd, Alexandria NSW 2015, Australia.
“Entinen huutokauppakamari on kuin elämysmatka menneeseen maailmaan. Mittchell Roadin tarjonta on antiikkihuonekaluista vintagevaatteisiin ja designesineisiin.”

Lähde: ebookers

Matkustaminen on tietysti mahtavaa, mutta mitä pidempään ulkomailla on, sitä enemmän kotimaasta kaipaa jotakin. Niin kuin nyt pussilakanaa ja astiankuivauskaappia.

Aurinko paistaa, palmut suhisevat, kivaa on. Mutta jotakin ulkomailta puuttuu. Ainakin meidän suomalaisten mielestä. Näitä kaipaamme maailmalla:

1. Arjen pikku apuvälineet

Missä tiskiharja ja vessan käsisuihku, entä juustohöylä, villasukat ja kotimainen kuorimaveitsi? Purkinavaajakin on ihan kummallinen. Paikallisista kaupoista ei kummoisia löydä. Pesusienellä ei tee mitään apartementoksen tiskivuoren edessä. Eikä astiankuivauskaappia ole, tietenkään.

2. Toimiva tekniikka

Tämä wi-fihän on silkkaa pelleilyä. Ja hotellihuoneen ovi a) aukeaa väärään suuntaan, b) hirttää alareunastaan kiinni lattiaan, c) ei mene kunnolla lukkoon ja jos menee, auki ei hevin saa. Viemäri vetää niin huonosti, että suihkun jälkeen koko kylppäri tulvii. Vessanpyttyyn ei saa laittaa vessapaperiakaan.

Hanavettä ei luonnollisestikaan voi juoda. Suihkun paine on vitsi, eikä kuuma vesi taaskaan riittänyt tukan huuhteluun. Miten vaikeaa tämä voi olla?

3. Sängyt ja nukkuminen

Onko kukaan koskaan keksinyt, miten hotellihuoneiden lakanoiden kanssa pitäisi toimia? Siis on se ylempi, jonka siivooja petaa ja taittaa huovan päälle. Ja se alempi, jota ei ole sullottu patjan reunojen alle. Kun kerran kääntyy yöllä, molemmat lakanat kiertyvät köydeksi, huopa hiertää ja patja paljastuu. Vaadimme pussilakanoita koko maailmaan!

4. Salmiakki ja muut purtavat

Ruisleipä, salmiakki, suomalaiset marjat, Fazerin sininen suklaa, lakkahillo, sitruunapippuri, dippikastikejauheet, ruisjauhot, xylitol-purkka, Tupla-patukat, hapankorput, kaurapuuro siemenillä, salmiakkikossu, proteiinirahkat, kardemumma, laktoosittomat maitotuotteet... Lista on niiin pitkä.

5. Tavat ja tottumukset

Suomalaiset kirjat ja lehdet, oi missä olette? Baarikadulla pitää vältellä sisäänheittäjiä, vaatekaupoissa yli-innokkaita myyjiä. Tinkiminen ahdistaa jo ajatuksena. Pahinta on kuitenkin juomarahan pohdinta. Notta mitenkä se taas laskettiinkaan?

Myös näitä kaivattiin:

BuranaCapsit, sappisaippua, lämpimät puulattiat, kolminkertaiset ikkunat, suomalaiset maisemat kuten hillarämeet, tunturit ja näkymät mökkijärvelle, oikeaan suuntaan avautuvat ovet, raikas ilma, oikean lämpöiset saunat, rasvaton maito, HKL:n reittiopas, keskuslämmitys, valaistus ilman sähkökatkoksia, oma tila, suodatinkahvi, keskustelu niin että saa suunvuoron, väljät julkisen liikenteen välineet, Reino- ja Aino-tossut, harjalliset metalliset kenkärallit ulko-ovilla, Lumenen tuotteet...

Jo toistakymmenta vuotta ulkom...

Tiskiharja ja pussilakanat – mitä kaikkea ulkomaanlomalla Suomesta kaipaakaan!

Enpa tieda, missa reissu on tehty, mutta epailen Espanjaa. Itse asiassa oikeastaan kaikkea puuttuvaksi listattua saa sieltakin. Hillarameita, suodatinkahvia (kauheaa myrkkya!) ja Lumenea en edes kaivannut Kanarialla asuessani. Aika monta muutakin turhaa listassa oli. Maassa maan tavalla tai maasta pois, eiko vaan?
Lue kommentti

Son moro, nääs! Haaveissa lomamatka Tampereelle? Käy kissakahvilassa ja syö valtavat amerikkalaiset pannarit aamupalaksi.

Tampere tarjoaa kaikkea, mitä ihminen saattaa kaivata: upeita ulkoilumaastoja, järvimaisemia, herkkuruokaa, historiaa ja ennen kaikkea tunnelmaa. Jos olet jo kolunnut läpi Särkänniemen huvipuiston ja käynyt koskenrannassa, koe suomalaisten suosikkikaupunki uudesta vinkkelistä. Koosta unelmien lomapäivä Tampereella näistä täsmävinkeistä. Tee siis tilaa kalenteriin ja suuntaa Manseen.

Pannareita ja patikointia

Sympaattinen Cafe Pispala tarjoaa erilaisia aamiaisannoksia, joista suosituin on lautasellinen amerikkalaisia pannareita vaahterasiirapilla ja voisilmällä.

Aamiaisen jälkeen huvikumpumainen Pispalanharju kutsuu kävelylle ja ihastelemaan Pyhäjärvelle avautuvaa maisemaa. Pyynikillä on myös upeita kulkureittejä, uimaranta ja legendaarinen Pyynikin Munkkikahvila.

Kaupungin Instagram-ystävällisin aamupala Cafe Pispalasta.
Kaupungin Instagram-ystävällisin aamupala Cafe Pispalasta.

Kaupungin parasta luomuruokaa Kauppahallista

Tampere on kuuluisa Tapolan mustasta ja kanansiipien syönnistä, mutta kaupunki tarjoaa paljon muutakin purtavaa. Tampereen kauppahalli on voittamaton lounaskohde.

Sushia: Sushibar Umami. Vaatimattoman näköiseltä ja pieneltä tiskiltä saa huhupuheiden mukaan autenttista ja ehkäpä jopa Suomen parhainta sushia. Sushilajitelmat sopivat siis todellisten sushifanaatikkojen suuhun.

Gourmet-lounasta: 4 vuodenaikaa. Korvasienikeittoa, sherryvaahtoa ja talon leipää? Tässä lounasravintolassa tiedetään, miten lounashomma hoidetaan.

Burgeribaari: Ohana Grille. Ohanan burgeri valittiin kaupungin parhaaksi vuonna 2016, joten siinä on jo tarpeeksi syytä pistäytyä grillin tiskillä. Ohana Grille erikoistuu laadukkaaseen pikaruokaan fast casual -tyyliin.

 

A post shared by Riikka Kuusisto (@rriikkka) on

Ihana Ohana!

Mojitoja vai kisuja?

Juo päiväsumpit kissoja rapsutellen. Tampereen keskustan kupeessa sijaitsee Suomen ensimmäinen kissakahvila Purnauskis. Purnauskis, Aaltosenkatu 31.

Suuntaa iltadrinksuille Tornihotellin huipulle Moro Sky Bariin. Kaupungin korkeimmasta rakennuksesta avautuu hulppeat näkymät jokaiseen ilmansuuntaan, ja kesäisin asiakkaita palvelee valtava näköalaterassi. Totisesti käymisen arvoinen. Moro Sky Bar, Ratapihankatu 43.


Kissakahvila Purnauskis on koti monelle karvaiselle kaverille.
Kissakahvila Purnauskis on koti monelle karvaiselle kaverille.

Löylyt rantasaunassa?

Rauhaniemen kansankylpylä on hellepäivien pelastus Tampereella. Rauhaniemi sijaitsee parin kilometrin päässä keskustasta, joten sinne pääsee helposti kävellen tai bussilla numero 2. Näsijärveen pulahtamisen ohella voi nauttia rantasaunan löylyistä. 

Rauhaniementie 24, saunamaksu 6 euroa.

Hoi Aurajoki! Lähde lomalle Turkuun, ja koe kesäkaupungin paremmat puolet.

Turku on kesäkaupunkien kuningas ja tarjoaa ensikertalaisille paljon ihanaa puuhaa. Jos ainoat kokemuksesi Turusta on Ruisrockista ja Ruissalosta, on aika päivittää Turku-tietämys. Varaa lomaan päivä, viikonloppu tai kokonainen viikko, sillä jokikaupungissa aika kuluu kuin siivillä.

Kutkuttavin eväsretki?

Kesäisen Turun kuningas on Aurajoki. Älä jää rannalle ruikuttamaan, vaan vuokraa Låna-piknikvene ja hyppää ruoriin. Ekologisia sähköveneitä saa vuokrattua muutamaksi tunniksi joenrannasta. Mukaan saa kartan, johon on merkitty jokivarren nähtävyydet. Soveltuu loistavasti romanttiselle piknikille kesäheilan kanssa tai kaveriporukan illanviettoon. Muista hyvät eväät ja skumppa!

Låna-piknikvene, Linnankatu 1. Alk. 59€

Vuokraa Låna ja seilaa minne haluat!
Vuokraa Låna ja seilaa minne haluat!

Ravintolareissu vankilaan?

Turkuun aukeaa uusia ihania ravintoloita kuin sieniä sateella. Käy näissä lomallasi:

Illallispaikkojen ykkönen: Kaskis. Klassikko. Muista varata pöytä hyvissä ajoin, sillä parhaimmillaan ravintolaan voi olla muutaman kuukauden jono.

Fine diningia: Roster Turku. Roster on ravintola ja cocktailbaari Maaherran Makasiinissa Tuomiokirkon kupeessa. Kesällä asiakkaita palvelee myös upea terassi.

Svengaava brunssi?

M Kitchen & Café järjestää joka lauantai jazz-brunssin. Brunssilla soittaa dj, joten puitteet brunsseiluun on kunnossa.

Jazz-brunssi, Itäinen Rantakatu 4-6.

Bileet laineilla?

Turku tunnetaan jokilaivoistaan, mutta vaihtuvia maisemia kaipaavat hyppäävät Jakke-jokilautan kyytiin. Laiva on lastattu pienellä kahvila-kioskilla. Päiväsaikaan maistuvat munkkikahvit, ja illalla bailataan laineiden päällä.

Useita pysäkkejä jokirannassa esimerkiksi Läntinen rantakatu 9. Kyytiin hyppääminen maksaa 6 €.

Yötön kesäyö Aurajoella on lyömätön kombo.
Yötön kesäyö Aurajoella on lyömätön kombo.

Lue lisää Turku-vinkkejä tästä jutustamme: Vaik kui pal kivaa! 14 parasta vinkkiä Turkuun