Luonnonkosmetiikan tarjonta on kasvanut viime vuosina runsaasti ja kaupoista löytyy monia eri hintaryhmän tuotteita. Hintojen laskettua laadukkaat luonnonkosmetiikan tuotteet ovat yhä useamman saatavilla. Lue Bonuswayn listaamat syyt, joiden vuoksi sinunkin kannattaisi kokeilla luonnonkosmetiikkaa.

1.    Luonto 
Lähes sata prosenttia luonnonkosmetiikan raaka-aineista on luonnollisia tai luonnollisen kaltaisiksi luokiteltuja. Sertifioiduissa luonnontuotteissa synteettisiä raaka-aineita on useimmiten alle prosentti. Luonnonkosmetiikka tuotetaan luontoa ja eläimiä kunnioittaen. Termiä luonnonkosmetiikka ei ole suojattu lailla, joten varmista, että tuotteesta löytyy yksi näistä sertifikaateista: BDIH, Ecocert, Cosmebio, Soil Association, Ecogarantie, AIAB, ICEA tai NaTrue.

2.    Laatu
Viime vuosina luonnonkosmetiikan valikoima on kasvanut huimasti, ja tuotteita saa nykyään muualtakin kuin erikoiskaupoista. Suosion myötä tuotteet ovat myös kehittyneet paljon, ja ne ovat monesti yhtä toimivia kuin muu kosmetiikka. Hyviä luonnonkosmetiikan ihonhoitomerkkejä ovat luomusertifioitu hoitolatuotesarja Esse, pariisilainen hoitolasarja Patyka, latvialainen tuotesarja Mádara sekä jo monille tutut Weleda ja Hauschka. Australialainen Zuii on laadukas luonnonkosmetiikan meikkisarja. Kure Bazaarin kynsilakat ovat melkein syötävän hyvän näköisiä!

3.    Ominaisuudet
Luonnonkosmetiikka on ideologialtaan ja ominaisuuksiltaan erilaista kuin muu kosmetiikka. Esimerkiksi luonnonkosmetiikan antiageing-ihonhoitotuotteissa ryppyjä silotetaan ravitsemalla ihoa eikä turvottamalla sitä. Pinnallisen kohotuksen sijaan luonnolliset tuotteet vaikuttavat ikääntyvään ihoon sisältäpäin. Tulokset eivät näy yhtä nopeasti kuin synteettisessä kosmetiikassa, mutta luonnonkosmetiikkaa tuottavat yritykset lupaavat sen vaikutuksen kestävän pidempään.

Luonnonkosmetiikan tehokkuudesta ollaan montaa mieltä. Osa pitää sitä ainoana oikeana vaihtoehtona, kun taas osa käyttää synteettistä ja luonnonkosmetiikkaa sekaisin. Valitse tuote, joka saa ihosi voimaan hyvin, ja muista juoda runsaasti vettä. Vanhan sanonnan mukaan vesi on ”vanhin voitehista” ja se auttaa pitämään ihon kauniina ja hyvinvoivana!

Verkkokauppavinkit!

Käy tutustumassa suomalaisiin luonnonkosmetiikan verkkokauppoihin Bonuswayn sivuilla. Bonuswayn käyttäjänä kerrytät ostoksistasi 6,4 % bonusta Natural Good Companysta, 5,2 % House of Organicista, 4,57 % Joliesta  ja 4 % Biodellysta.