Musta rajauskynä on jokaisen meikkipussin must.

Maybelline Master drama Khol liner

Ultra black, 7,90 €.
● ● ● ●

Lupaus
Täyteläisen pehmeän koostumuksen ansiosta kynä liukuu iholla sulavasti. Öljyttömän ja vedenkestävän kynän jälki on dramaattinen.

Kokemus
Jo ensivetäisy osoittaa, että tässä on testin mustin sävy ja intensiivisin jälki. Kynä on miltei voidemainen, joten lopputulos muistuttaa geelimäistä rajausväriä. Kestää hetken, että väri kuivahtaa, mutta sen jälkeen se pysyykin kuin tauti. Viiruja saa hieman hinkata meikinpoistoaineen kanssa ennen kuin kaikki on poissa. Koska väri jumittuu helposti ripsien väleihin, putsaus kannattaa tehdä hyvin, etteivät rippeet leviä yön aikana silmien ympärille.

SYVIN MUSTA!

Clinique Quickliner for eyes intense

09 Intense ebony, 23,70 €.
● ●

Lupaus
Vettähylkivä ja tahraamaton koostumus kestää iholla 12 tuntia. Kierrettävää automaattikynää ei tarvitse teroittaa.

Kokemus
Nyt eivät hinta ja laatu valitettavasti kohtaa. Väri on niin pehmeää, että kynä murenee jo viiruja vetäessä. Väri myös tarttuu ripsiin ja suttaantuu herkästi – sen levittäminen silmän alapuolelle on melkein mahdotonta. Kynä toimii parhaiten sisä­kajalina, ja koska se on hajusteeton, aratkaan silmät eivät vetisty. Ihmetyttää, ettei tämän hintaluokan kynää voi teroittaa. Jos terää kiertää liikaa ulos, se ei kierry takaisin. Ja jos kynä jää auki, se kuivahtaa aamuun mennessä.

Guerlain The eye pencil

01 Black Jack, 28,80 €.
● ● ● ●

Lupaus
Vedenkestävässä kynässä on helposti levittyvä, pitkäkestoinen ja tahraamaton voidegeelirakenne. Kynän toisessa päässä on teroitin.

Kokemus
Täyteläinen ja supermusta sävy. Värimassa on pehmeää, joten se levittyy ja kiinnittyy vaivatta. Viivasta on kuitenkin vaikeaa saada aivan ohutta ja tarkkaa. Jos luomea ei ole pohjustettu kunnolla, väriä siirtyy yläluomelle päivän mittaan. Teroitin on nerokas: kynästä teroitetaan vain ulos rullattava väri­sisus. Näin itse kynä ei lyhene, ja siitä saa hyvän otteen loppuun asti. Kynän korkki kannattaa pitää kiinni, ettei värimassa kuivahda.

NEROKAS TEROITIN!

Make Up Storen Eyepencil

Black matt, 15 €.
● ● ● ● +

Lupaus
Puolipehmeä kynä on helppokäyttöinen ja takaa pitkä-kestoisen jäljen. Kynä on vedenkestävä ja sopii mainiosti myös sisärajaukseen. 

Kokemus
Kynä jäi testin kakkoseksi vain siksi, että siitä puuttui häivytyspensseli. Muuten se on taattua laatua, kuten sarjan muutkin meikit. Helppo levittyvyys, hyvä pysyvys ja syvänmusta väri – mitä muuta voisi toivoa? Kynällä saa piirretyksi niin paksun kuin ohuenkin rajauksen.
Lisämaininta siitä, että toisin kuin monista muista puukynistä, tästä ei irtoa teroitettaessa pikkuruisia puunpaloja. Loistava myös sisäkajalina! Takuu­varma ostos.

Idun Minerals Eyeliner

01 Lava, 20,10 €.
● ● ●

Lupaus
Mineraalipigmenttejä sisältävä automaattikynä sopii herkkäsilmäisille. Kynän päässä on häivytysapplikaattori sekä teroitin.

Kokemus
Jos pitää hillitystä meikistä tai rajauskynän käyttö tuntuu vaikealta, tässä
on sopiva kynä. Väri on läpikuultava, joten linjan ei tarvitse olla täydellisen suora. Näyttävämmän tuloksen saamiseksi kynää täytyy käyttää reilummin. Viistopäinen pehmennys-tyyny muotoilee hyvin luomea, ja väri häivyttyy nätisti. Tästäkin kynästä teroitetaan vain väriosa. Kynä on todella kevyt ja kapea, joten isompaan käteen se tuntuu hieman heppoiselta.

Clarins Kohl pencil

01 Intense black, 18,20 €.
● ● ● ● ●

Lupaus
Kynää voi käyttää perinteisenä kajalina tai silmänrajauskynänä. Rajausjälkeä on helppo pehmentää kynässä olevalla siveltimellä.

Kokemus
Tässä on kaikki kohdallaan. Melko kovan värimassan saa teroitetuksi tarkaksi, ja kynällä on helppo piirtää siisti ja kapea viiva. Ajatus rajauksen pehmentämisestä siveltimellä tuntuu erikoiselta, mutta litteä pensseli toimii hienosti! Sitä voi käyttää hyvin myös luomivärin levittämiseen. Kynä on huippuhyvä myös kajalina ripsirajan sisäpuolella: väri nappaa kiinni hankaamatta, se ei ärsytä silmiä ja kestää pitkään.

TESTIN PARAS!

No7 Stay perfect Amazing eyes pencil

Black, 8,90 €.
● ● +

Lupaus
Kaksipäisen kynän toisessa päässä on silkinpehmeää väriä ja toisessa vaahto-muovisivellin, jonka avulla voi luoda erilaisia tehosteita.

Kokemus
Kynä on melko vahamainen, mutta silti väriä joutuu vetämään pari kerrosta päällekkäin ennen kuin jälki on peittävä. Kuivahko koostumus kestää luomilla suttaantumatta, mutta siksi sitä joutuu häivytettäessä myös hieman työstämään. Vaahtomuovipää on kumimaisen nahkea. Pehmeämpi vaihtoehto olisi miellyttävämpi, eikä venyttäisi ihoa. Kynä on hieman raskas teroittaa, ja siitä irtoaa piirtäessä pieniä hitusia. Lopputulos ei ole aivan tasainen, ja väri on mustaksi pliisu, vähän ruskeaan taittava.

Jenkkihuivi, bandana ja paisley – klassikkohuiville löytyy monta nimeä.

Paisley-kuvioitu puuvillahuivi, tuttavallisemmin jenkkihuivi, on trenditietoisen asustevalinta juuri nyt. Kaulan korostaminen on ollut muutenkin pinnalla pukeutumisessa, esimerkiksi chokereiden ja kapeiden pitkien huivien muodossa.

Huivin voi sitoa hiuksiin tai ranteeseen, mutta tällä hetkellä tyylikkäintä on kietaista se kaulalle. Sido rennosti kolmioksi tai sirosti rusetille, kuten Kendall Jenner teki.

 

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on

Varma valinta on yhdistää huivi muuten hyvin simppeliin asuun, Kendallin tyyliin esimerkiksi olkapäät paljastavaan klassiseen bardot-paitaan. Bandana tuo tyyliin boheemia särmää. Kokeile yhdessä punattujen huulien ja rennon nutturan kanssa.

 

 

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on

Monilta löytyy jenkkihuivi kotoa kaapin perältä. Jos ei, niin netistä huivin saa omakseen 3,5 euron hintaan. Hinta ei päätä huimaa, joten värejä voi valita vaikka useamman erilaisen.

Jos haet klassisempaa lookia, silkkihuivi on aivan yhtä tyylikäs valinta. Mallia näyttää brasilialainen muotibloggaaja Helena Bordon.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Choker-kaulakoru kipuaa takaisin kaulalle. Valitsetko mustan pannan, ruusukkeen vai kimallusta?

Kaulapantaa muistuttavat choker-kaulakorut ovat olleet muodissa useilla eri vuosisadoilla, aina Marie Antoinetten ajoista 1990-luvulle. Nykynaiselle ensimmäisenä mieleen tulevat ysäritrendin muovista punotut pannat.

Sellainen nähtiin esimerkiksi Melissa Joan Hartilla Sabrina, teininoita -sarjassa.

Kuva: MV-photos
Kuva: MV-photos

Kaulakorua eivät ottaneet omakseen vain teinit. Chokereita nähtiin punaisen maton tähtien lisäksi myös kuninkaallisilla. Timanteista koottu smaragdi-choker oli prinsessa Dianan luottokoru. Diana oli yksi 90-luvun seuratuimmista tyyli-ikoneista.

Kuva: MV-photos
Kuva: MV-photos

Kaulapanta vuosimallia 2016

Nyt chokerit ovat palanneet trenditietoisten kaulaan. Esimerkiksi laulaja Ariana Granden koru on kauniin yksinkertainen.

 

A photo posted by Ariana Grande (@arianagrande) on

Yhtä lailla trendikäs on Rihannan tyyli kerrostaa useita kaulakoruja chokerin kaveriksi.

 

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on

Valitse mieleisesi

Choker on siis ajankohtainen asuste, josta valikoimaa piisaa: yksinkertaisia, koristeellisia, boheemeja ja rajuja. Mikä sopisi parhaiten sinun tyyliisi?

 

 Simppeliä mustaa kaulakorua löytyy kahdessa eri leveydessä, kaksoispakkaus 17,95€, Zalando.
Simppeliä mustaa kaulakorua löytyy kahdessa eri leveydessä, kaksoispakkaus 17,95€, Zalando.

Vähän kuin olisi liperit ja ruusuke samassa korussa, 9,95€, Gina Tricot.
Vähän kuin olisi liperit ja ruusuke samassa korussa, 9,95€, Gina Tricot.

Hopeinen ketju on siro vaihtoehto, 6.99€, H&M.
Hopeinen ketju on siro vaihtoehto, 6.99€, H&M.

 

Choker henkii gootti-viboja, 12,95€, Gina Tricot.
Choker henkii gootti-viboja, 12,95€, Gina Tricot.
Prinsessa Dianan tyyliä havitteleva valitsee koristeellisen chokerin, 14,99€., H&M
Prinsessa Dianan tyyliä havitteleva valitsee koristeellisen chokerin, 14,99€., H&M

Vyö, joka onkin kaulakoru, 9,99€, Zara.
Vyö, joka onkin kaulakoru, 9,99€, Zara.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Albiinokrokotiilin nahkaa, timantteja ja valkokultaa. Niistä on tehty kenties maailman harvinaisin ja halutuin laukku, Hermèsin Nile Crocodile Birkin Bag.

Ranskalainen luksuslaukkujen valmistaja Hermès on myynyt huutokaupassa toiseksi kalleimman valmistamansa laukun, uutisoi muun muassa Daily Mail. Harvinaisesta vaaleasta Niilin-krokotiilin nahasta valmistettu laukku myytiin 185 000 dollarilla Beverly Hillsissä, Los Angelesissa.

Huutokaupan pitäjä Kathleen Guzman kertoi Hermèsin kasvattavan krokotiilejä omalla farmillaan, jotta krokotiilien nahkaan saadaan oikenalainen, vaalea sävy.

– Kuitenkin näin vaalea, albiinonahkainen krokotiili on hyvin harvinainen.

Albiinokrokotiilin nahkan lisäksi laukun hintaa nostavat myös 18-karaatin valkokullasta tehty lukko sekä 240 timanttia.

Hermèsin laukkuja on aikaisemminkin kaupattu pilviä hipovin hinnoin. Nile Crocodile Birkiniäkin kalliimmalla myyty veska oli vuonna 2011 huutokaupattu timanteilla koristeltu Birkin, josta maksettiin noin 203 000 dollaria eli melkein 167 000 euroa.

Lue lisää:

Osaatko lausua muotimerkkien nimet oikein?

Ensi syksyn hittituote sopii rikkaille – yli tuhannen euron avaimenperä

Valkoinen rajaus, säihkyvänsiniset luomet ja ruskeat huulet. Opettele luomaan kauden kolme hittityyliä.

Lumivalkea rajaus

Puhtaanvalkeiden silmän­rajausten ja punaisten huulten yhdistelmä on raikas kuin Marianne-karkki. Rajaus nousee tehokkaasti esiin, kun ripsissä on reilusti mustaa maskaraa.

Tee näin

1. Pohjusta luomet ja sipaise halutessasi luomivakoon nuden sävyistä­ luomiväriä.

2.  Rajaa yläluomi tasaisesti valkoisella meikki­kynällä ja kierrä väri myös silmän sisänurkkaan.

3. Katse avartuu entisestään, kun piirrät rajauksen myös ripsi­rajan sisäpuolelle. Huom! Tee rajaus ennen ripsivärin levitystä,­ niin vältyt kynän värjäämiltä alaripsiltä.

4. Taivuta ripset ja levitä niihin tuuheut­tavaa ripsiväriä. Tee ripsistä näyttävät mutta siistit.

5. Rajaa ja punaa huulet oranssiin taittavalla punaisen sävyllä.

Näillä onnistut:

1. Kimalletta. Levitä voideluomiväri kapealla­ siveltimellä, niin saat näyttävän rajauksen. Diorin Diorshow Fusion mono -luomivärisävy Lune, 37,90 €.

2. Hopeanhohtoa. Vaalea hopea antaa juhlavan säväyksen. Rimmelin Scandal­eyes-rajauskynä Silver, 8 €.

3. Tulipunaa. Yves Rocherin Grand rouge -huulipuna­sävy Corail incande­cent sopii­ vaalean silmämeikin pariksi, 12,90 €.

4. Mattaa. Lumenen Blueberry Eye makeup pencil -silmämeikkikynän sävy Lumivalkoinen sopii mainiosti myös sisärajaukseen, 6,90 €.

5. Syvyyttä. Tiheä kumiharja erottelee ripset kauniisti. IsaDoran All day long lash -ripsiväri, 17,50 €.

Laventeliluomet

Säihkyvänsininen luomiväri korostaa kauniisti ihon kuulautta. Jotta ilme­ säilyy pehmeänä, poskille ja huulille vain sipaistaan punaa.

Tee näin

1. Satsaa huolelliseen pohjustukseen. Hyvin tehty pohja helpottaa meikkaamista, kun luomi­väri on kirkasta ja sitä­ levitetään paljon.

2. Levitä väri liikkuvalle luomelle ulko­nurkasta silmän puoliväliin asti. Häivytä raja pehmeäksi. Vaaleampi alue silmän sisä­nurkassa tuo meikkiin kolmiulotteisuutta.

3. Lisää väriä luomivakoa mukaillen koko silmän mitalta. Häivytä ylä­viistoon.

4. Sudi väriä myös alaripsien alle niin, että väri on tumminta ripsien tyvessä ja kevenee alaspäin.

5. Tumman silmämeikin seuraksi sopii nuden sävyinen poskipuna ja huulikiilto.

Näillä onnistut:

1. Paljon peittoa. Max Factorin Wild shadow pots -luomivärisävyllä Sapphire rage saa näyttävän loppu­tuloksen, 7,90 €.

2. Metallinhohtoa. Kestävä silmä­meikki syntyy voideluomivärillä. Maybellinen Color tattoo -luomi­väri, sävy Everlasting navy,­ 8,50 €.

3. Nudea poskiin. Joe Blascon poskipunasävy Sweet mocha antaa kevyen­ rusotuksen, 33,90 €.

4. Hillityt huulet. Valitse huuliin väri, jossa ei ole kimalle­hippusia. Diego Dalla Palman Liquid lipstick -kiiltopuna­sävy 103, 24 €.

5. Helmiäistä. Lähekkäisiä sävyjä on helppo häivyttää. L’Oréal Paris’n Color riche quads -luomi­väripaletti Blue marine,­ 12,90 €.

Suklaasuu

Ruskeat huulet ovat kauden hitti. Mitä mattaisemmat ja tummemmat, sitä paremmat.­ Tasapainota kasvojen ilmettä­ meikkaamalla kulmakarvat esiin.

Tee näin

1. Mitä tummempi huulipuna, sitä siistimmin se täytyy levittää. Käytä siis rajauskynää­ tai rajaa huulet punalla ja siveltimellä.

2. Tumma suu saa olla luonnollisen muotoinen, joten älä suurenna tai pyöristä huulia liikaa.

3. Levitä punaa melko ohuesti. Voimakas väri voi näyttää tunkkaiselta paksuna kerroksena.

4. Meikkaa iho luonnolliseksi mutta tasaiseksi. Jätä valovoiteet levittämättä, sillä huulet saavat viedä nyt kaiken huomion.

5. Korosta kulma­karvoja kulma­kynällä ja harjaa ne pörhölleen.

Näillä onnistut:

1. Mattaa. Giorgio Armanin Rouge d’Armani -huulipunalla syntyy todella näyttävä huuli­meikki. Sävy 200, 36 €.

2. Kevyttä hohtoa. Voidemaisen pehmeä Chanelin Rouge allure­ -huulipunasävy Farouche,­ 40,30 €.

3. Himmeää hehkua. Meikkaa iho himmeäpintaiseksi Make Up For Everin Pro finish -meikkipuuterilla, 49,90 €.

4. Korosta kulmia. Inglotin Full metal eyebrow pencil -kynässä­ on myös harja. Sävy 512, 16,90 €.

5. Läpikuultavaa. Jos vahva huulimeikki arveluttaa, testaa tämä! Make Up Storen Slim lipstick -kuultopunasävy Sheer, 19 €.