Sama ammatti, eri maailma. Mitä tapahtuu, kun lähiökampaaja Marjut ja hiustaiteilija Taavi vaihtavat paikkaa keskenään?

On yö, kampaaja Marjut Kärki, 64, makaa sängyssään ja leikkaa hiuksia. Vaaleita hiussuortuvia putoilee lattialle, nips, naps.
Aamulla uni hymyilyttää, mutta jännitys – se ei ole helpottanut. Tänään Marjut ei avaakaan oman Salon Vienne -kampaamonsa ovea Helsingin Herttoniemessä ja nosta mainoskylttiä liikkeen eteen. Panasonicin C-kasettinauhuri pysyy vaiti ja Nescafe-purkin kansi kiinni.
Marjut sujauttaa ylleen vaaleanpunaisen työpuseronsa, pakkaa sakset, klipsit ja pyöröharjat kangaspussukkaan ja ottaa taksin fiiniin helsinkiläiskaupunginosaan Ullanlinnaan. Se ja aivan viereinen Punavuori tunnetaan paikkoina, joissa arvotaloista putkahtelee sekä merkkivaateväkeä että rentoa porukkaa pilottilaseissaan.

Nytkin Punavuoressa soi hidastempoinen jazz, kun kampaaja Taavi Vuokkovaara, 29, hääräilee Dynastia-kampaamossaan. Ovi kolahtaa, ja Marjut puikahtaa sisään. Vanhempi ja nuorempi kollega kättelevät toisiaan hymy huulilla. Marjut katselee ympärilleen silmät innostuksesta loistaen.

– Kyllä on ylellinen ilmapiiri ja aivan mahtavat tilat!

Taavi rientää takahuoneeseen sihauttamaan Marjutille aamu­kahvin Jura-keittimellä. Tuhti maito­vaahto huojuu kupissa, kun Marjut astelee Dynastian huoneissa. Hän pysähtyy ihastelemaan pesu­paikan spa-tunnelmaa. Pelkistettyyn tyyliin sisustettu takahuone tuntuu valtavalta, eikä ihme: Dynastiaan mahtuisi yli kaksi Marjutin kampaamoa.

– Viennessä vessaankin piti asentaa kaappi säilytystilaksi.
Dynastian seinät on tapiseerattu kullanhohtoisella tapetilla, ja vuoroaan voi istahtaa odottamaan antiikkisohvalle. Voguet, Seiskat ja sisustuslehdet on piilotettu rokokoohenkiseen mahalipastoon, jotta lehtipinot eivät lojuisi siellä täällä pilaamassa tunnelmaa.

Jo sisustuksesta näkee, että paikka kuuluu Suomen kampaamoiden kermaan. Näissä paikoissa sata euroa viuhahtaa näpeistä helposti, eikä lähemmäs 200 euron pyytäminen väristä ja leikkauksesta ole tavatonta. Paikat ovat julkkisten suosimia – heitä käy Dynastiassakin, mutta Taavi ei lavertele asiakkaistaan.

U:ta Tiinalle

Tasan kahdeksalta sisään astuu vähän sen näköinen nainen, jollaisen Marjut näki jo unessa. Vintagemekkoon ja buutseihin sonnustautunut freelance-copywriter Tiina Kaakkunen, 37, on tullut tasoittamaan kesän kuivattamia latvoja. Hän toivoo myös kosteuttavaa hemmotteluhoitoa ja kiharakampausta iltamenoaan varten.

Tiina edustaa Taavin tyypillistä asiakaskuntaa, eli ”itsestään huolta pitäviä, työssä käyviä ihmisiä”. Dynastiassa asioivat myös monet Tiinan työkaverit keskustan mainos­toimistoista.
Tiina istuu peilin ääreen, ja  Marjut alkaa kammata rauhallisin vedoin hänen hiuksiaan.

– Kesä on tainnut tehdä latvoille tehtävänsä.

Taavi tarkkailee tilannetta parin metrin päästä ja on ollut jo muutaman kerran sen näköinen, että hänellä on jotain sanottavaa. Nyt hän harppoo tuolin viereen.

– U:n muotoisen linjan takana voisi säilyttää. Ettei leik­kauksesta vaan tule tylsä, Taavi huolehtii.

Marjut on samoilla linjoilla, ja koska myös Tiina äänestää U:n puolesta, suunnitelma on selvä.

Rollaattori edellä sisään

Taavi ohjaa naiset pesu­paikalle, jossa on hämärä valaistus ja rauhoittavan sininen väritys. Täällä soi kauneushoitoloista tuttu huiluvoittoinen rentoutusmusiikki, jotta jokaiselle asiakkaalle tehtävä kymmenen minuutin hieronta olisi mahdollisimman hemmotteleva. Marjut vaahdottaa Tiinan tukkaa tottuneesti mutta meinaa väkisinkin hakeutua asiakkaan viereen, koska Viennessä kampaaja mahtuu vain tuolin sivuun, ei sen taakse.

Marjutilla on uskollinen asiakaskunta, johon kuuluu myös Tiinan ikäisiä ja nuorempiakin naisia. Enemmistö on silti varttuneempaa väkeä, eikä ole tavatonta, että ovesta tullaan sisään rollaattori edellä.

– Asiakkaat ovat vanhentuneet samalla kuin minäkin. Muutama nuori asiakas on nyt siirtynyt muihin kampaamoihin, minkä ymmärrän oikein hyvin. On kiva olla tekemisissä itsensä ikäisten tekijöiden kanssa, Marjut sanoo.

Syväkosteuttava naamio on vaikuttanut tarvittavat 10 minuuttia. Taavi rientää sisään pesupaikan ovesta, sillä hän haluaa näyttää Marjutille, millainen turbaani Dynastiassa on tapana tehdä. Pyyhe tekee ilmassa dramaattisen kaaren, kun Taavi kiepsauttaa sen Tiinan hiuksiin siistiksi päähineeksi.

– Ihanaa, kun voi olla nätti läpi käsittelyn. Arvostan, että kaikki on kaunista klipsejä myöten, Tiina kiittelee. 

Ote lipeää!

Marjut napsii Tiinan latvoja omilla saksillaan. Vaikka paikka vaihtuisi, sakset ovat aina henkilökohtaiset.

– Kuin käden jatke, Taavi muotoilee.

Vieras ympäristö kuitenkin häiritsee keskittymistä sen verran, että Marjutin käsi lipeää.

– Voi Taavi, mitä menin tekemään!

Tiina silmät pyöristyvät kauhusta ja hän pidättää hengitystään. Huh, onneksi vaurioita kärsi vain kappa. Marjut on pahoillaan, mutta Taavi lohduttaa.

– Tavarat ovat käyttöä varten!

Marjut alkaa piipata Tiinan hiuksiin kiharakampausta, mutta piippauksen lopuksi Tiina katselee peilikuvaansa vakavana. Kampaus muistuttaa kiiltelevine korkki­ruuveineen Ingalsin Lauraa.

– Minulla on ollut tapana haroa kiharat auki, Tiina sanoo varovasti.
Marjut purskahtaa nauruun. Eihän kampaus ole vielä valmis!

Taavi ja Marjut tupeeraavat kiharat yhteistuumin: toinen Tiinan oikealla ja toinen vasemmalla puolella. Taavin otteet ovat miehekkään maestromaisia, Marjutin hillitympiä.
Kun kampaus on valmis, koko kolmikko myhäilee. Tiina peilailee hiuksiaan edestä ja takaa, eikä hymyä tarvitse pinnistellä. Hän oli pakannut laukkuunsa hiuslenksun ja pinnejä, joilla tukan olisi saanut hätätapauksessa sutaistua kotimatkalla kiinni. Niitä ei tarvita.
Mutta nyt Marjutin täytyy lähteä, sillä omia asiakkaita on luvassa iltakahdeksaan asti.

– Tämän kokemuksen innostamana sen jaksaa helposti!

Kun Dynastian ovi sulkeutuu, Marjut ei jää haikailemaan. Ylelliset tilat miellyttivät silmää ja työskentelytilaa oli reilusti, mutta...

– Omassa paikassa on kodikasta, ja asiakkaiden kanssa on kivakin olla tiiviisti. Pidän myös siitä, että laskutilaa on kunnolla ja tavarat esillä juuri niin kuin itse tykkään.

– Senkin olen vuosien varrella huomannut, että vaikka liikkeen sisustus ja sijainti vaikuttavat tunnelmaan, ihmiset ovat joka paikassa samanlaisia.

Saisiko olla vesikampaus?

Seuraavana aamuna Taavi porhaltaa Salon Viennen ovesta. Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun liikkeen kynnys ylitetään Kenzon varsi­lenkkareilla. Tunnelma on nostalginen: viimeksi Taavi on käynyt tällaisessa kampaamossa lapsuudessaan Loviisassa. Muuta tuntumaa kivijalkaliikkeiden arkeen ei ole.

– Ehkä näissä tehdään enemmän kampaajan perustyötä. Tai ihan oikeasti, ei hajuakaan. 

Marjut ojentaa Taaville teekupin ja nostaa tarjolle kaurakeksejä. Taavi silmäilee kiinnostuneena liikettä, jossa on nähtävissä eletyt vuosikymmenet. Maljakoissa on käpyjen sekaan upotettuja tekokukkia, ja seinille ripustetuista kuvista katselee naisia, joilla on kuohkeat föönikampaukset. Marjut kertoo, että asiakkaat pitävät kodikkaasta tunnelmasta. Eräskin Lontoossa asuva piipahtaa Viennessä aina Suomessa käydessään.

– Hän on kertonut, että Lontoon salongit ovat hienoja, mutta täällä voi olla rennosti, Marjut tarinoi.

Seinustalla on kolme kupumallista hiustenkuivaajaa: valkoinen, vaaleanpunainen ja turkoosi. Hetki sitten ne olivat pois muodista, mutta nyt voi jo puhua retrosta. Kuivaajat ovat käytössä edelleen, sillä Marjutilla käy eläkeläisrouvia viikoittaisessa vesikampauksessa. Taavi on ihmeissään.

– Siis vesikampaus? Niin kuin että kammataan vedellä...?

Marjut koittaa selittää.
– Jotkut vanhemmat asiakkaani ei pese tukkaansa itse. He käyvät täällä viikon välein vesikampauksessa, johon kuuluu pesu, rullaus, föönaus ja muotoilu.

Kun pohjalla on permanentti, kampaus kestää viikon tai pidempäänkin. Yksi Marjutin ­asiakkaista pärjää samalla föö­nauksella kolmekin viikkoa. Taavi pääsee kärryille, ja kampaukselle löytyy moderni nimikin: rullakampaus.

Sporttia Minnalle

Ovi käy, ja Taavin kammattavaksi saapuu yksi Marjutin luotto­asiakkaista. Siistiin neuletakkiin ja mustiin suoriin housuihin pukeutunut hoitaja Minna Collanus, 39, on käynyt Viennessä yli 20 vuotta. Hän on toisen sukupolven asiakkaita, mutta on Marjutilla kolmannenkin polven kävijöitä.

Minna on värjännyt itse hiuksensa pari päivää sitten – Marjutin luvalla.

– Pakko tunnustaa, että olen vähän leikannut näitä, Minna sanoo.

Taavi ei hätkähdä vaan kehuu punaruskeaa hiusväriä. Hän ehdottaa, että hiuksia kevennetään kauttaaltaan. Vastaanotto on suopea.

– Pidän sporttisesta tyylistä ja siitä, että hiukset ovat helppo­hoitoiset, Minna kertoo. 

Muutaman askeleen päässä on pesupaikka, jonka pieneen rus­keaan tuoliin Minna istahtaa tottuneesti. Taavi koittaa sovitella it­seään viereen. Sopivaa veden lämpötilaa pitää hakea hetki, samoin asentoa.

Merkkikalsarien vyötärönauha vilkkuu, kun Taavi asettelee käsiään pesuasentoon ja olkapäätään seinään pultatun hyllyn alle. Marjutia naurattaa. Asento on sen verran hankala, että 10 minuutin hieronta jää hieman vajaaksi. Turbaanikaan ei onnistu täydellisesti, sillä pyyhe on väärää kokoa.

Salakavala juoni

Taavi on selvästi hautonut mielessään Minnalle aivan uudenlaista, sporttisempaa mallia. Hän myy ideansa ovelasti vähän kerrallaan.

– Jos otettaisiin korvat vähän enemmän esiin?

Ja kohta:
– Jos otettaisiin korvat ihan kunnolla esiin ja päältä reilusti pituutta pois, että hius jaksaa nousta? Tätä olisi paljon helpompi laittaa.

Minna näyttää miettivältä, mutta myöntyy. Marjut tarkkailee tilannetta kohteliaasti kassan takana olevalta tuolilta, hymyilee ja nyökyttelee.
Taavin mielestä on tärkeää, että asiakkaalle annetaan aina mahdollisuus muutokseen. Jo vaihtoehtojen kuuleminen virkistää.

– Muuten kampaajalle käy vähän kuin näyttelijälle, jolla on aina sama rooli päällä.

Punaruskeita suortuvia putoilee lattialle, eivätkä ne näytä aivan
lyhyiltä. Kun kampaus on valmis, Minna kääntelee päätään puolelta toiselle ja mittailee peilikuvaansa.

– On tämä lyhyt.

Hetkeen kukaan ei sano mitään.

– Tämä on sellainen, mitä en itse osaisi pyytää. Muutos on radikaalimpi kuin ajattelin, mutta olen todella tyytyväinen!

Taavi ilahtuu ja rapsauttaa leopardikuosisen kapan tarrat auki. Hän sujauttaa sakset suojapussiin ja ottaa hörpyn vitamiinivesi­pullosta. Loppupäivästä tulee kiireinen, sillä parin päivän päästä Taavi lähtee New Yorkin muoti­viikoille.
Kenzon varsilenkkarit ylittävät taas kynnyksen.

Taavin kampaamo Dynastia

 • Sijaitsee Helsingin Ullanlinnassa noin satavuotiaan talon alakerrassa.
 • Perustettu 2007. Taavin omistuksessa reilun vuoden.
 • Avoinna klo 10-19. Tarpeen mukaan myös aamuvarhain ja iltamyöhällä viikonpäivään katsomatta.
 • Taavin lisäksi viisi kampaajaa.
 • Saatavana erikoiskäsittelyitä, kuten hiustenpidennyksiä ja meikkausta.
 • Leikkauksen hinta alkaen 49,50 euroa, väri ja leikkaus alkaen 131,50 euroa.

Marjutin kampaamo Salon Vienne

 • Sijaitsee Itä-Helsingin Herttoniemessä kerrostalon kivijalassa.
 • Perustettu 1968. Marjut osti liikkeen 1978.
 • Avoinna yleensä klo 9–17 ja la 9–13, välillä myös sopimuksen mukaan.
 • Marjutin lisäksi paikalla on toisinaan parturi-kampaaja vuokratuolilla.
 • Marjut tekee käsittelyitä vain naisille. Leikkauksen hinta alkaen 38 euroa, väri ja leikkaus alkaen 85 euroa.

Jenkkihuivi, bandana ja paisley – klassikkohuiville löytyy monta nimeä.

Paisley-kuvioitu puuvillahuivi, tuttavallisemmin jenkkihuivi, on trenditietoisen asustevalinta juuri nyt. Kaulan korostaminen on ollut muutenkin pinnalla pukeutumisessa, esimerkiksi chokereiden ja kapeiden pitkien huivien muodossa.

Huivin voi sitoa hiuksiin tai ranteeseen, mutta tällä hetkellä tyylikkäintä on kietaista se kaulalle. Sido rennosti kolmioksi tai sirosti rusetille, kuten Kendall Jenner teki.

 

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on

Varma valinta on yhdistää huivi muuten hyvin simppeliin asuun, Kendallin tyyliin esimerkiksi olkapäät paljastavaan klassiseen bardot-paitaan. Bandana tuo tyyliin boheemia särmää. Kokeile yhdessä punattujen huulien ja rennon nutturan kanssa.

 

 

A photo posted by Kendall Jenner (@kendalljenner) on

Monilta löytyy jenkkihuivi kotoa kaapin perältä. Jos ei, niin netistä huivin saa omakseen 3,5 euron hintaan. Hinta ei päätä huimaa, joten värejä voi valita vaikka useamman erilaisen.

Jos haet klassisempaa lookia, silkkihuivi on aivan yhtä tyylikäs valinta. Mallia näyttää brasilialainen muotibloggaaja Helena Bordon.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Choker-kaulakoru kipuaa takaisin kaulalle. Valitsetko mustan pannan, ruusukkeen vai kimallusta?

Kaulapantaa muistuttavat choker-kaulakorut ovat olleet muodissa useilla eri vuosisadoilla, aina Marie Antoinetten ajoista 1990-luvulle. Nykynaiselle ensimmäisenä mieleen tulevat ysäritrendin muovista punotut pannat.

Sellainen nähtiin esimerkiksi Melissa Joan Hartilla Sabrina, teininoita -sarjassa.

Kuva: MV-photos
Kuva: MV-photos

Kaulakorua eivät ottaneet omakseen vain teinit. Chokereita nähtiin punaisen maton tähtien lisäksi myös kuninkaallisilla. Timanteista koottu smaragdi-choker oli prinsessa Dianan luottokoru. Diana oli yksi 90-luvun seuratuimmista tyyli-ikoneista.

Kuva: MV-photos
Kuva: MV-photos

Kaulapanta vuosimallia 2016

Nyt chokerit ovat palanneet trenditietoisten kaulaan. Esimerkiksi laulaja Ariana Granden koru on kauniin yksinkertainen.

 

A photo posted by Ariana Grande (@arianagrande) on

Yhtä lailla trendikäs on Rihannan tyyli kerrostaa useita kaulakoruja chokerin kaveriksi.

 

A photo posted by badgalriri (@badgalriri) on

Valitse mieleisesi

Choker on siis ajankohtainen asuste, josta valikoimaa piisaa: yksinkertaisia, koristeellisia, boheemeja ja rajuja. Mikä sopisi parhaiten sinun tyyliisi?

 

 Simppeliä mustaa kaulakorua löytyy kahdessa eri leveydessä, kaksoispakkaus 17,95€, Zalando.
Simppeliä mustaa kaulakorua löytyy kahdessa eri leveydessä, kaksoispakkaus 17,95€, Zalando.

Vähän kuin olisi liperit ja ruusuke samassa korussa, 9,95€, Gina Tricot.
Vähän kuin olisi liperit ja ruusuke samassa korussa, 9,95€, Gina Tricot.

Hopeinen ketju on siro vaihtoehto, 6.99€, H&M.
Hopeinen ketju on siro vaihtoehto, 6.99€, H&M.

 

Choker henkii gootti-viboja, 12,95€, Gina Tricot.
Choker henkii gootti-viboja, 12,95€, Gina Tricot.
Prinsessa Dianan tyyliä havitteleva valitsee koristeellisen chokerin, 14,99€., H&M
Prinsessa Dianan tyyliä havitteleva valitsee koristeellisen chokerin, 14,99€., H&M

Vyö, joka onkin kaulakoru, 9,99€, Zara.
Vyö, joka onkin kaulakoru, 9,99€, Zara.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Albiinokrokotiilin nahkaa, timantteja ja valkokultaa. Niistä on tehty kenties maailman harvinaisin ja halutuin laukku, Hermèsin Nile Crocodile Birkin Bag.

Ranskalainen luksuslaukkujen valmistaja Hermès on myynyt huutokaupassa toiseksi kalleimman valmistamansa laukun, uutisoi muun muassa Daily Mail. Harvinaisesta vaaleasta Niilin-krokotiilin nahasta valmistettu laukku myytiin 185 000 dollarilla Beverly Hillsissä, Los Angelesissa.

Huutokaupan pitäjä Kathleen Guzman kertoi Hermèsin kasvattavan krokotiilejä omalla farmillaan, jotta krokotiilien nahkaan saadaan oikenalainen, vaalea sävy.

– Kuitenkin näin vaalea, albiinonahkainen krokotiili on hyvin harvinainen.

Albiinokrokotiilin nahkan lisäksi laukun hintaa nostavat myös 18-karaatin valkokullasta tehty lukko sekä 240 timanttia.

Hermèsin laukkuja on aikaisemminkin kaupattu pilviä hipovin hinnoin. Nile Crocodile Birkiniäkin kalliimmalla myyty veska oli vuonna 2011 huutokaupattu timanteilla koristeltu Birkin, josta maksettiin noin 203 000 dollaria eli melkein 167 000 euroa.

Lue lisää:

Osaatko lausua muotimerkkien nimet oikein?

Ensi syksyn hittituote sopii rikkaille – yli tuhannen euron avaimenperä

Valkoinen rajaus, säihkyvänsiniset luomet ja ruskeat huulet. Opettele luomaan kauden kolme hittityyliä.

Lumivalkea rajaus

Puhtaanvalkeiden silmän­rajausten ja punaisten huulten yhdistelmä on raikas kuin Marianne-karkki. Rajaus nousee tehokkaasti esiin, kun ripsissä on reilusti mustaa maskaraa.

Tee näin

1. Pohjusta luomet ja sipaise halutessasi luomivakoon nuden sävyistä­ luomiväriä.

2.  Rajaa yläluomi tasaisesti valkoisella meikki­kynällä ja kierrä väri myös silmän sisänurkkaan.

3. Katse avartuu entisestään, kun piirrät rajauksen myös ripsi­rajan sisäpuolelle. Huom! Tee rajaus ennen ripsivärin levitystä,­ niin vältyt kynän värjäämiltä alaripsiltä.

4. Taivuta ripset ja levitä niihin tuuheut­tavaa ripsiväriä. Tee ripsistä näyttävät mutta siistit.

5. Rajaa ja punaa huulet oranssiin taittavalla punaisen sävyllä.

Näillä onnistut:

1. Kimalletta. Levitä voideluomiväri kapealla­ siveltimellä, niin saat näyttävän rajauksen. Diorin Diorshow Fusion mono -luomivärisävy Lune, 37,90 €.

2. Hopeanhohtoa. Vaalea hopea antaa juhlavan säväyksen. Rimmelin Scandal­eyes-rajauskynä Silver, 8 €.

3. Tulipunaa. Yves Rocherin Grand rouge -huulipuna­sävy Corail incande­cent sopii­ vaalean silmämeikin pariksi, 12,90 €.

4. Mattaa. Lumenen Blueberry Eye makeup pencil -silmämeikkikynän sävy Lumivalkoinen sopii mainiosti myös sisärajaukseen, 6,90 €.

5. Syvyyttä. Tiheä kumiharja erottelee ripset kauniisti. IsaDoran All day long lash -ripsiväri, 17,50 €.

Laventeliluomet

Säihkyvänsininen luomiväri korostaa kauniisti ihon kuulautta. Jotta ilme­ säilyy pehmeänä, poskille ja huulille vain sipaistaan punaa.

Tee näin

1. Satsaa huolelliseen pohjustukseen. Hyvin tehty pohja helpottaa meikkaamista, kun luomi­väri on kirkasta ja sitä­ levitetään paljon.

2. Levitä väri liikkuvalle luomelle ulko­nurkasta silmän puoliväliin asti. Häivytä raja pehmeäksi. Vaaleampi alue silmän sisä­nurkassa tuo meikkiin kolmiulotteisuutta.

3. Lisää väriä luomivakoa mukaillen koko silmän mitalta. Häivytä ylä­viistoon.

4. Sudi väriä myös alaripsien alle niin, että väri on tumminta ripsien tyvessä ja kevenee alaspäin.

5. Tumman silmämeikin seuraksi sopii nuden sävyinen poskipuna ja huulikiilto.

Näillä onnistut:

1. Paljon peittoa. Max Factorin Wild shadow pots -luomivärisävyllä Sapphire rage saa näyttävän loppu­tuloksen, 7,90 €.

2. Metallinhohtoa. Kestävä silmä­meikki syntyy voideluomivärillä. Maybellinen Color tattoo -luomi­väri, sävy Everlasting navy,­ 8,50 €.

3. Nudea poskiin. Joe Blascon poskipunasävy Sweet mocha antaa kevyen­ rusotuksen, 33,90 €.

4. Hillityt huulet. Valitse huuliin väri, jossa ei ole kimalle­hippusia. Diego Dalla Palman Liquid lipstick -kiiltopuna­sävy 103, 24 €.

5. Helmiäistä. Lähekkäisiä sävyjä on helppo häivyttää. L’Oréal Paris’n Color riche quads -luomi­väripaletti Blue marine,­ 12,90 €.

Suklaasuu

Ruskeat huulet ovat kauden hitti. Mitä mattaisemmat ja tummemmat, sitä paremmat.­ Tasapainota kasvojen ilmettä­ meikkaamalla kulmakarvat esiin.

Tee näin

1. Mitä tummempi huulipuna, sitä siistimmin se täytyy levittää. Käytä siis rajauskynää­ tai rajaa huulet punalla ja siveltimellä.

2. Tumma suu saa olla luonnollisen muotoinen, joten älä suurenna tai pyöristä huulia liikaa.

3. Levitä punaa melko ohuesti. Voimakas väri voi näyttää tunkkaiselta paksuna kerroksena.

4. Meikkaa iho luonnolliseksi mutta tasaiseksi. Jätä valovoiteet levittämättä, sillä huulet saavat viedä nyt kaiken huomion.

5. Korosta kulma­karvoja kulma­kynällä ja harjaa ne pörhölleen.

Näillä onnistut:

1. Mattaa. Giorgio Armanin Rouge d’Armani -huulipunalla syntyy todella näyttävä huuli­meikki. Sävy 200, 36 €.

2. Kevyttä hohtoa. Voidemaisen pehmeä Chanelin Rouge allure­ -huulipunasävy Farouche,­ 40,30 €.

3. Himmeää hehkua. Meikkaa iho himmeäpintaiseksi Make Up For Everin Pro finish -meikkipuuterilla, 49,90 €.

4. Korosta kulmia. Inglotin Full metal eyebrow pencil -kynässä­ on myös harja. Sävy 512, 16,90 €.

5. Läpikuultavaa. Jos vahva huulimeikki arveluttaa, testaa tämä! Make Up Storen Slim lipstick -kuultopunasävy Sheer, 19 €.