0912

Formulakuski Heikki Kovalainen ja Catherine Hyde ovat seurustelleet kymmenen vuotta, mutta häät saavat vielä odottaa. – Tienaamme nyt rahat loppuelämäämme varten, Heikki sanoo.

Kuva Jouni Harala

Formulakuski Heikki Kovalainen, 30, ja Catherine Hyde, 28, tapasivat elokuussa 2002, lähes kymmenen vuotta sitten, Oulton Parkin kilpa-autoradalla Englannissa.

Heikin ja Catherinen seurustelu on sujunut mutkattomasti alusta lähtien. Jo tapaamisvuonna he vitsailivat avioliitosta ja heittivät ilmoille idean, että voisivat mennä naimisiin 20.10.2010. Tuo päivä tuli ja meni, mutta häitä ei järjestetty.

– Vuosi 2010 tuntui aikanaan niin kaukaiselta, että siitä oli hyvä heittää vitsiä. Mutta kun se koitti, ajoitus ei ollut oikea. Aiomme kyllä edelleen naimisiin, mutta nyt olemme siihen liian kiireisiä. Olemme sitä paitsi jakaneet arkemme ja asuneet yhdessä jo niin kauan, että tavallaan olemme jo naimisissa, Catherine huomauttaa.

Heikki aikoo kosia vasta sitten, kun formulaura hiipuu tai parin tulevaisuus on selvä ainakin pariksi vuodeksi eteenpäin. Viime kaudet kilparadalla ovat olleet vaikeita. Ennen siirtymistään Lotus-talliin, nykyiseen Caterhamiin, Heikin ura ei oikein edennyt ja tulevaisuus oli epävarma.

– Kyse ei ole siitä, haluanko Catherinen kanssa naimisiin vai en. Se päätös on jo tehty. Ei vain ollut järkeä sotkea elämämme onnellisinta päivää aikaan, jolloin minulla oli vaikeaa. Kun hetki on oikea, teemme sen, Heikki vakuuttaa.

Oma ura hetkeksi syrjään

Muutama vuosi sitten Catherine valmistui urheilupsykologiksi, mutta viime vuodet hän on ollut työkseen miesystävänsä avustaja. Pari päätti yhdessä, että Catherine siirtäisi oman alansa työt syrjään siksi aikaa, että Heikki pääsisi toteuttamaan unelmiaan.

– Catherine luopui omasta urastaan minun urani takia. Koska työni ei tule kestämään ikuisesti, tuumasimme, että otamme siitä kaiken irti. Olemmekin päässeet yhdessä matkustelemaan, näkemään maailmaa ja nauttimaan uusista kokemuksista, Heikki miettii.

– Ymmärsin, ettei suhteemme toimisi, jos olisin perustöissä yhdeksästä viiteen. Heikki kun on kotona ehkä kaksi päivää kymmenestä. Ei ollut vaikea päätös tukea Heikin uraa ja luopua omista suunnitelmista, sillä se tarkoitti, että saamme olla yhdessä, Catherine pohtii.

Nyt Catherine on lopettelemassa työskentelyään Heikin apuna. Pari päätyi palkkaamaan Heikille managerin. Heikki saa lähiviikkoina myös uuden assistentin.

Catherine kertoo nauttineensa ajastaan Heikin työparina mutta alkaneensa kaivata vaihtelua. Hän aikoo yhä matkustaa miehensä mukana Euroopan ulkopuolisiin kisoihin, mutta muuten tulevaisuus on avoin. Haaveena on ainakin hyväntekeväisyystyö vammaisten lasten parissa.

Catherinelle on ollut alusta asti tärkeintä Heikki, eivät tämän rahat. Kun he tapasivat, Catherine työskenteli hampurilaisravintolassa ja käytti palkkansa lentoihin päästäkseen Heikin luo. Nykyäänkin pari elää säästäväisesti ja sijoittaa tulot tulevaisuutta ajatellen.

– Tienaamme nyt rahat loppuelämäämme varten. Vaikka tulen todennäköisesti työskentelemään urani jälkeenkin, nyt on aika turvata talous. Toki tiedämme olevamme hyvin onnekkaita, että voimme elää näin, Heikki kiittelee.

 

Lue, mitä Catherine Hyde sanoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2008. Tästä artikkeliin.

 

Kommentit

Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä

Me Naisten uusimmat jutut