620x0 kotielaint

Elokuva Koti eläintarhassa pohjautuu englantilaisen Benjamin Meen elämään. Miten hänestä tuli eläintarhan omistaja?

Elokuvassa Benjaminia näyttelee Matt Damon.

– Se oli vahinko, etsimme tarpeeksi isoa taloa kolmelle sukupolvelle, ja tämä tuli vastaan: 12 makuuhuonetta, kolme kylpyhuonetta, seitsemän tiikeriä... selittää Benjamin Mee sitä, kuinka hänestä tuli eläintarhan omistaja.

Hän perheineen omistaa Dartmoorin eläintarhan Devonissa Lounais-Englannissa.

– Ainoastaan perhe, joka on hulluna eläimiin ostaisi sellaisen. Ja me olemme perhe, joka on hulluna eläimiin.

Sitten alkoi tapahtua. He tiesivät eläimistä paljon, mutta eivät tarpeeksi. Oli otettava selvää siitä, mitä eläintarhan omistaminen ja kunnostaminen vaatii. Sitä varten heidän oli palkattava kuraattori ja noudatettava hänen ohjeitaan tarkasti.

Mikään ei mennyt kuten suunnitelmissa, mutta kesällä 2007 eläintarhassa vietettiin avajaisia.

Mukava jätkä Matt

Aiemmin The Guardian -lehdelle kolumneja kirjoittanut Benjamin koosti kokemuksensa eläintarhan kunnostamisesta ja siellä asumisesta kirjaksi. Siihen pohjautuva Hollywood-elokuva Koti eläintarhassa tulee Suomessa ensi-iltaan huomenna. Elokuvassa Benjaminia näyttelee Matt Damon.

– Minulta pyydettiin lista nimistä, joiden haluaisin esittävän itseäni. Koska kyseessä oli suuren budjetin elokuva, toiveitani ei rajoitettu. "Any A-lister at all", minulle sanottiin, Benjamin kertoo.

Hänelle ei ollut antaa sellaista listausta suoralta kädeltä, joten hän pyysi apua ystäviltään.

– Ensin he ehdottivat Hugh Grantia, en ollut ihan varma. Ewan McGregor oli ihan hyvä ehdotus. Ben Stiller, huumorin takia. 

Asuessaan Ranskassa Benjamin oli englannin kielen kaipuussaan katsellut Jason Bourne -dvd:t aina ohjaajan kommentteja ja kulissien takana -ekstroja myöten. Silloin hän tykästyi Matt Damoniin, joka oli kulissien takanakin ihan tavallinen, mukava jätkä.

– Sitten joku sanoi Matt Damon. Ajattelin, että ehdottomasti. Ei siksi, että olisimme samanlaisia, vaan koska pidän hänestä. Hän on hyvä näyttelijä ja hieno ihminen.

Kommentit

Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä

Me Naisten uusimmat jutut