Laskuvarjo- ja benji-hypyt kauhistuttavat useimpia meistä. Asiantuntijan mukaan kaikkien ei kuitenkaan ole tarpeen voittaa korkealta hyppäämiseen liittyvää pelkoa ihan vain mukavuusalueelta poistumisen vuoksi. Kuva: Shutterstock
Laskuvarjo- ja benji-hypyt kauhistuttavat useimpia meistä. Asiantuntijan mukaan kaikkien ei kuitenkaan ole tarpeen voittaa korkealta hyppäämiseen liittyvää pelkoa ihan vain mukavuusalueelta poistumisen vuoksi. Kuva: Shutterstock

Mukavuusalueen laajentaminen hitaasti tuo voittajafiiliksen. Pelkonsa kohdanneet kertovat kokemuksensa. 

Pelottaa. Sota, sairastuminen, hämähäkit, ihmisiä täydet auditoriot, lentäminen, syvät vedet, ahtaus, lemmikin kuolema, yksinäisyys, korkeat näkötornit, jätetyksi tuleminen ja toisaalta se, ettei uskalla lähteä huonosta liitosta. Esimerkit on poimittu menaiset.fi:ssä tehdystä kyselystä, jossa lukijat kertoivat pahimmista peloistaan ja niiden voittamisesta.

Viime vuosina on ollut vaikea välttyä kuulemasta, että kaikki taika tapahtuu epämukavuusalueella. Itsensä haastaminen on muodissa, pelon ja ahdistuksen tunteet eivät. Jos sellaisia tuntee, pitäisi niistä pyrkiä kaikin tavoin eroon.

Toisin oli ennen. Takavuosina esiintymispelkoa saatettiin ”hoitaa” sillä, että ei vain pidetty puheita koskaan missään. Nykyään hyvä ihminen ottaa itsestään ja peloistaan niskapersotteen ja heilauttaa kauas epämukavuusalueelle, harrastelijateatteriin nyt vähintään.

Teoriassa mukavuusalueen rajan ylittäminen kuulostaa helpolta. Tarvitsee vain ottaa askel tuntemattomaan. Kannustusta kuuluu: menet vain ja teet!

Käytännössä jalat tutisevat ja sydän hakkaa niin, että henki tuntuu lähtevän. Epämukavuusalueelle uskaltautuneen kokemasta euforiasta puhutaan paljon. Siitä kuulee vähemmän, miten elämää rajoittavasta pelosta oikeasti voi vapautua.

”Kaiken A ja O on harjoittelu.”

Miten rohkeus muutokseen käytännössä kerätään?

Treenaamalla, sanoo kliinisen psykologian professori Kirsi Honkalampi.

– Kaiken A ja O on harjoittelu. Sitä täytyy tehdä omilla ehdoilla: totutella tilanteisiin, joissa pelkoa on aiemmin ollut.

Rohkeus kasvaa vähä vähältä, jos pystyy altistamaan itseään pikkuhiljaa pelolle. Autolla ajamista jännittävän kannattaa aloittaa harjoittelu rauhalliselta tienpätkältä, ei moottoritieltä. Hissikammoinen voi treenata tutussa, vähiten pelottavassa hissikopissa oleskelua vähän kerrallaan. Kaverinkin voi ottaa mukaan tueksi.

Siinä pelkoja päin syöksymistä suosivat ovat oikeassa, että pelon aiheuttajan vältteleminen ei kannata. Välttämiskäyttäytyminen vain vahvistaa pelkoa, ja elämänpiiri kapenee.

Honkalammen mukaan altistus kannattaa kuitenkin tehdä nimenomaan vähitellen, ei kertaheitolla.

– Sokkihoito auttaa harvaa. Jos ihminen viedään kylmiltään sokkitilanteeseen, hän ei jälkeenpäin edes muista, mitä tapahtui. Se ei auta muuttamaan tilannetta.

Pelko toikin luottamuksen

Piia Vehviläisen, 35, hammaslääkäripelko sai alkunsa eräänlaisesta sokkitilanteesta yli 15 vuotta sitten. Hän oli juurihoidossa, jossa kivunlievitys loppui kesken, sillä hoidettavia juuria olikin arvioitua enemmän.

– Huusin, että lopettakaa, en kestä enää! Lääkäri sanoi hoitajalle, että pidä kiinni, tämä on ihan just valmis.

Vehviläinen lähti lääkäristä huutaen, kiroillen ja itkien.

– Tuntui, että henkilökohtaista tilaani oli rajoitettu.

Pelko lähti hälvenemään vasta vuosia myöhemmin, kun Vehviläisen oli pakko mennä hoidattamaan hampaansa kuntoon. Hän meni hammaslääkäriasemalle neuvottelemaan koko suun hoitamisesta nukutuksessa, mutta siellä suhtauduttiinkin pelkoon ymmärtäväisesti.

– Asennoituminen oli sellainen, että pelkoa ymmärrettiin eikä vähätelty. Siitä tuli luottamus.

Vehviläiselle luvattiin, että laitteet otetaan pois suusta välittömästi, jos hän nostaa kätensä. Hänelle luvattiin myös miedosti rauhoittava esilääke ja mahdollisuus ottaa puoliso mukaan tueksi.

Niinpä hän uskaltautui paikattavaksi ja jopa juurihoidettavaksi ilman nukutusta.

– Kun olin pyytänyt miestäni mukaan, olin hänelle tosi äkäinen ja rupesin tavallaan työntämään häntä pois. Se johtui siitä, että piti myöntää miehelle ja itselleni, että olen aikuinen ihminen ja silti pelkään hammaslääkäriä, Vehviläinen kertoo.

Toisaalta hän kokee, että heikon puolen näyttäminen toi luottamusta puolisoiden välille. Hammaslääkärissä mies istui koko pitkien toimenpiteiden ajan silittämässä Vehviläisen kättä.

– Aina kun penkki nostettiin ylös, tuli helpotuksen itku. Sekin oli kaikille ok.

Kirsi Honkalammen mukaan pelot ovat hyvin yleisiä, eikä niissä ole mitään hävettävää. Peloista kannattaa puhua avoimesti sen sijaan, että jäisi pohdiskelemaan kammojen syntysyitä. Pelkojen ja jännittämisen kanssa on helpompi elää, jos pystyy hyväksymään sen tosiasian, että pelkää ja jännittää.

– Esimerkiksi esiintymisjännittäjä voi puheensa aluksi sanoa, että jännittää. Moni kokee, että se auttaa, Honkalampi neuvoo.

Pelkoa ei tarvitse voittaa, mutta sen kanssa voi oppia elämään.

– Minun pitää varmaan aina vähän kasata itseäni ennen kuin menen hammaslääkäriin, mutta pärjään nyt asian kanssa, Piia Vehviläinen sanoo.

Arasta ei tule hurjapäätä

Moni pelokas tunnustautuu araksi ja ujoksi luonteeksi, jota uudet asiat nyt vain sattuvat jännittämään. Honkalampi vahvistaa, että synnynnäinen temperamentti vaikuttaa pelkoihin. Arkakin voi kuitenkin ylittää itsensä opettelemalla pelolle altistumista.

– Ahdistusherkästä ei tule päinvastaista, mutta omia toimintarajoja voi laajentaa. Harjoittelulla on suuri merkitys, Honkalampi tietää.

Johanna Lahdenniemi, 23, kertoo olleensa lapsesta asti ujo ja arka. Kun ala-asteen liikuntatunnilla oli pakko mennä uimaan muiden edessä, Lahdenniemi sai moneksi vuodeksi uintipelon.

– Osasin uida enkä niinkään pelännyt uimaan menemistä. Tuli kuitenkin tunne, että mitä jos vedessä iskee paniikki siitä, että hukun.

”Olen oppinut tunnistamaan, mistä pelot tulevat ja miksi ajattelen näin.”

Epävarmuus omasta vartalosta teki uimisen entistä hankalammaksi. Niinpä Lahdenniemi kieltäytyi kavereiden uintikutsuista vuosien ajan ja ahdistui jo uimahallin näkemisestä.

Pelko alkoi hellittää otettaan murrosiän jälkeen, kun Lahdenniemi muutti omilleen asumaan ja itsenäistyi.

– Olen oppinut tunnistamaan, mistä pelot tulevat ja miksi ajattelen näin.

Eräänä rauhallisena päivänä Uimastadionilla Lahdenniemi makoili nurmikolla ystäviensä kanssa. Painetta uimiseen ei ollut, joten lopulta hänuskaltautui veteen.

– Sain itse päättää, menenkö altaaseen, eikä ollut sellaista oloa, että kaikki katsovat. Myöhemmin mökillä järvessä on tullut rentoutta uimiseen.

Ei benji-hypylle

Nyt Johanna Lahdenniemi haaveilee laskuvarjohypystä.

– Minulla on korkeanpaikan pelkoakin, mutta haluaisin kokea jotakin tosi spontaania.

Laskuvarjo- ja benji-hypyt kauhistuttavat useimpia meistä. Kirsi Honkalammen mukaan kaikkien ei kuitenkaan ole tarpeen voittaa korkealta hyppäämiseen liittyvää pelkoa ihan vain mukavuusalueelta poistumisen vuoksi.

– Jos ajatellaan vaikka benji-hyppyä, en näe sitä välttämättömäksi. Mutta jollekin ihmiselle voi olla tärkeää päästä tekemään jotakin extremeä.

Jos pelko ei haittaa elämää, siitä ei tarvitse ehdoin tahdoin hankkiutua eroon. Toisaalta pelot usein rajoittavat jollakin tavalla. Pimeänpelkoinen ei uskalla yöllä vessaan, lentopelkoinen ei lähde tropiikkiin lomalle ja ukkosta kammoava ei pysty myrskyllä keskittymään mihinkään. Juhlat jäävät väliin, jos jännittää sosiaalisia tilanteita, humalaisia miehiä ja yksin kotiin kulkemista. Epäonnistumista pelkäävä sanoo ei elämänsä tilaisuudelle.

Pelon päihittäminen on kuitenkin niin hieno tunne, että mukavuusalueelta poistumiseen voi suorastaan jäädä koukkuun. Pienikin edistysaskel pelon kohtaamisessa voi saada tuntemaan, että pystyy mihin vain.

Uimapelosta kärsinyt Johanna Lahdenniemi on tätä nykyä innokas polskija.

– Nautin nykyään uintikokemuksista ihan kamalasti. Pelkojen jälkeen uiminen tuntuu vielä mukavammalta.

5 tapaa lähestyä pelkoa

1. Altista itseäsi pelkoa aiheuttaville tilanteille vähän kerrallaan.
2. Kokeile rentoutusmenetelmiä, kuten syvään hengittämistä.
Kehon rentoutumisen myötä katastrofiajatukset voivat laantua.
3.
Ajattele, että yrität kasvattaa rohkeuttasi pikkuhiljaa sen sijaan,
että yrittäisit voittaa pelon kokonaan.
4.
Ota ystävä, puoliso tai terapeutti avuksi ja tueksi jännittäviin tilanteisiin.
5.
Kiinnitä huomiosi pois pelosta esimerkiksi musiikkia kuuntelemalla.

Neuvot antoi kliinisen psykologian professori Kirsi Honkalampi.

Sanni uudessa lookissaan Vain elämää -risteilyllä keskiviikkona. Hänet nähdään ohjelman All Stars -kaudella, joka alkaa tv:ssä syyskuussa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Valtaosa Sannin Instagram-seuraajista on ihastunut muusikon uuteen tyyliin. Mutta muotipiireissä samantyyliset letit ovat aiheuttaneet joskus myös rankkaa kritiikkiä.

Sinisistä hiuksista on tullut muusikko Sannin,24, (oik. nimeltään Sanni Kurkisuo) tavaramerkki. Sannilla on nähty sinisen eri sävyjä jo vuosia, mutta nyt hän näyttää tykästyneen myös letteihin. Sanni nähtiin uudessa lookissaan keskiviikkona Vain elämää -risteilyllä. Hän julkaisi myös Instagramissa kuvan uudesta tyylistään.

 

Mut sen nimi ei oo.... MIKÄ? 🌚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Valtaosa Sannin Instagram-seuraajista on ihastellut Sannin lettejä kommenteissa, mutta joku on pitää niitä kyseenalaisina.

– Cultural appropriation.. NOT COOL! eräs seuraaja on kommentoinut.

Tällä kommentilla viitataan kulttuuriseen omimiseen (engl. cultural appropriation) eli siihen, että enemmistö ottaa käyttäänsä joitain vähemmistölle kuuluvia tapoja tai vähemmistön kulttuuriin kuuluvia elementtejä. Afrolettejä ja rastoja on perinteisesti nähty enemmän tummaihoisilla ihmisillä. Muotipiireissä kulttuurisesta omimisesta on keskustelu aiemminkin. Vuonna 2016 italialainen muotitalo Valentino stailasi valkoihoiset mallit cornrow-letteihin. Tuolloin jotkut kritisoivat sitä, että eurooppalainen muotitalo omi afrikkalaisen kampauksen.

Myös Marc Jacobsia syytettiin syksyllä kulttuurisesta omimisesta, kun malleilla oli New Yorkin muotiviikoilla villasta tehdyt, värjätyt rastat.

”Olin vuosia ajatellut, että minun kuuluu olla blondi, koska siten olen miellyttävä ja helposti lähestyttävä.”

Sanni kertoi vuonna 2015, että on yrittänyt päästä eroon siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Ennen sitä hän mietti vuosia, miltä hänen kuuluisi muiden mielestä näyttää. 

– Olin vuosia ajatellut, että minun kuuluu olla blondi, koska siten olen miellyttävä ja helposti lähestyttävä. Olin aina halunnut värikkäät hiukset, ja uutenavuotena päätin, etten enää pelkää, Sanni kertoi elokuussa 2015.

 

❤️

Henkilön Mikael Gabriel (@mikaelgabriel) jakama julkaisu

Sanni ei ole ainut letteihin tykästynyt suomalainen muusikko – myös räppäri Mikael Gabriel on ottanut letit hiuksiinsa.
 

Kiitos! @kokokesa Seuraavaks @blockfest 🔥#teamMG

Henkilön Mikael Gabriel (@mikaelgabriel) jakama julkaisu

 

Hilma

Muusikko Sannilla uusi tyyli: otti kiistellyt afroletit

Onhan se nyt herran jumala tyhmää sanoa että joku ei sais LETTEJÄ LAITTAA PÄÄHÄNSÄ. Menee samaan syssyyn tämä moska kuin tämä yli mennyt sukupuolettomuuskin nykyään. Kaippa kohta sanotaan et minkälainen hiustyyli jokaisella pitää olla eikä sitä saa muuttaa enää ollenkaan. Valkosilla jos ei saa olla lettejä niin mustilla ei sit varmaan saa olla suoria hiuksia?
Lue kommentti

Satunnainen suuttuminen tekee enemmän hyvää kuin hallaa.

Tiskit ovat taas räjähtäneet keittiössä käsiin. Työkaveri sai verenpaineen nousemaan iltapäiväpalaverissa. Äh, suututtaa! Ja vähän myöhemmin lähinnä nolottaa, vaikka omaa ärsyyntymistä ei olisi tuonut millään lailla esille.

Suuttumista ja vihaisia tunteita ei kuitenkaan pidä yrittää estää tai hävetä. Time nimittäin kertoo, että satunnaiset vihaiset tunteet tekevät pitkällä aikavälillä elämästä onnellisempaa!

On välttämätöntä olla toisinaan vihainen, jotta voisi myös olla kaikkein onnellisimmillaan.

Uuden tutkimuksen mukaan on välttämätöntä olla toisinaan vihainen, jotta voisi myös olla kaikkein onnellisimmillaan. Tutkimuksessa selvisi, että ne ihmiset, jotka eivät juurikaan reagoineet esimerkiksi uutisiin onnettomuuksista, halusivat tuntea enemmän vihaa tai surua.

Lisäksi esimerkiksi eksiinsä rakastuneet toivoivat voivansa tuntea vähemmän positiivisia tunteita entistä kumppaniaan kohtaan.

Lue lisää! Tiesitkö? Vihan tunteesta on yllättävän paljon hyötyä

Johtava tutkija ja psykologian professori Maya Tamir toivoo, että tutkimus auttaisi arvioimaan uudelleen usein mahdottomia tavoitteita siitä, millaisia tunteita ihmiset haluaisivat tuntea. Läntisessä kulttuurissa paine voida hyvin ja tuntea jatkuvaa onnellisuutta voi olla vaikea selättää.

– Tutkimus osoittaa sen, että onnellisimpia ihmisiä ovat he, jotka tuntevat niitä tunteita joita he myös haluavat kokea. Jos siis ihmisen mielestä viha on tavoiteltavaa esimerkiksi epäoikeudenmukaisuuksia vastaan taistelemisen takia, on hän todennäköisesti onnellisempi tuntiessaan vihaa, Tamir selittää.

Purkamaton viha patoutuu sisälle ja muuttuu pahaksi oloksi.

Onnellisuutta on tietenkin hyvä havitella, mutta se ei tarkoita negatiivisten tunteiden tukahduttamista. On tärkeää hyväksyä erilaiset tunteet osaksi elämää aina vihaa ja surua myöten.

– Jos kokemansa tunteet toivottaa tervetulleeksi ja niille onnistuu löytämään tarkoituksen, on todennäköisesti myös onnellisempi, Tamir summaa.

Jos vihaa ei osaa tai uskalla ilmaista, voi se aiheuttaa myös ongelmia. Ylikiltteys voi pahimmillaan johtaa siihen, että purkamaton viha patoutuu sisälle ja muuttuu myöhemmin pahaksi oloksi. Silloin ihminen voi lamaantua ja masentua. Siksi vihaa kannattaa lähestyä rakentavana tunteena, joka kuuluu onnelliseen, monipuolisia tunteita sisältävään elämään.

Isot painot ja näyttävät lihakset eivät välttämättä merkitse kestävyyttä ja hyvää fyysistä kuntoa.

Jokainen on joskus törmännyt atleettiin, jonka lihakset suorastaan puskevat ulos vaatteista. Jo kaukaa näkee, että raskaat painot ovat osa hänen kuntosalitreenejään. Huh, on oltava erinomaisessa fyysisessä kunnossa saadakseen sellaiset lihakset, eikö?

Ei oikeastaan, sillä isot lihakset ja hyvä kunto ovat Helsingin Sanomien haastatteleman fysioterapeutin Georg Schleiferin mukaan kaksi eri asiaa. Vaikka lihaksia löytyisi kuinka paljon, fyysinen kunto voi silti olla pohjamudissa.

Kuntosalista innostunut harjoittelee usein ainoastaan lihasvoimaa.

Schleifer kertoo HS:lle, että kuntosalista innostunut harjoittelee usein ainoastaan lihasvoimaa. Ongelmaksi muodostuu se, että yksipuolinen treenaaminen aiheuttaa pitkällä aikavälillä lähinnä vaivoja kroppaan.

– Yksipuolinen harjoittelu johtaa ylikuormitus- ja rasitusvammoihin, lihasepätasapainoon ja psyykkiseen väsymiseen, Schleifer kertoo HS:lle.

Lue myös: Älä sorru näihin! Pt paljastaa naisten yleisimmät virheet kuntosalilla – ja miten ne voi korjata

Hyvä kunto koostuu lihaskunnosta, kestävyydestä, liikkuvuudesta ja koordinaatiosta. Eri liikuntamuodot tukevat toisiaan: esimerkiksi lenkkeily auttaa palautumaan kuntosalitreenistä.

Hyvä kunto tarkoittaakin ennen kaikkea hyvää toimintakykyä. Schleifer kertoo Helsingin Sanomien artikkelissa eräästä asiakkaastaan, jolta lihaksia löytyi kyllä huimasti, mutta liikkuvuus oli lähes olematonta.

”Kaveri ei saanut laitettua edes paitaa selän puolelta housunkaulukseen.”

– Hän oli jäykkä kuin rautakanki. Kaveri ei saanut laitettua edes paitaa selän puolelta housunkaulukseen, koska kädet eivät taipuneet taakse.

Lihaksien koko ei myöskään kerro suoraan siitä, kuinka voimakkaat treenatut lihakset ovat. Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, jonka mukaan kehonrakentajien lihassolut ovat usein kyllä isompia kuin kestävyysurheilijoiden, mutta heikompia.

Koko ei kerro lihaksen vahvuudesta.

Yleisesti ottaen lihas pystyy tuottamaan sitä enemmän voimaa, mitä isompi se on – mutta vain tiettyyn pisteeseen asti. Voima ei kasva samalla tavalla kuin lihaksen koko, ja siksi koko ei kerro lihaksien vahvuudesta.

Tutkimuksessa havaittiin, että erityisen vahvat lihakset löytyvät esimerkiksi pikajuoksijoilta. Lihaksien erityinen voimakkuus johtuu siitä, että pikajuoksijoiden lihaksien täytyy tuottaa voimaa huomattavasti nopeammin kuin esimerkiksi kehonrakentajien.

Älä anna siis isojen lihaksien hämätä – lihaskimpun voi voittaa mitä todennäköisemmin esimerkiksi porrasjuoksussa tai joogaliikkeissä!

Karsi negatiiviset ihmiset elämästäsi, selvitä ajatuksesi päiväkirjan avulla ja liiku enemmän. Elämän pienet valinnat voivat mullistaa elämäsi.

Joskus pienen asian muuttaminen elämässä voi saada aikaan isoja muutoksia. Esimerkiksi tuotteliaammaksi ihmiseksi oppiminen tai liikunnan pienikin lisääminen voivat saada elämässä aikaan paljon hyvää. Tässä esimerkiksi muutamia Buzzfeedin tekemiä listauksia pienistä asioista, joilla voi olla iso vaikutus elämään:

1. Tiedä, että olet tarpeeksi hyvä. Aina.

Oletpa menossa työhaastatteluun tai ensitreffeille, tiedä, että olet tarpeeksi hyvä. On parempi mennä tilanteisiin itsevarmana kuin ajatellen, että et saa haluamaasi työpaikkaa tai treffikumppanisi ei kiinnostu sinusta.

2. Tiedä, mitä syöt.

Varmista, että saat ruoasta tarvittavat ravintoaineet. Opettele myös tekemään ruokaa – säästät rahaa ja elät terveellisemmin kuin syömällä jatkuvasti ulkona tai nauttimalla toistuvasti valmisruokia. Pienet ruokavaliomuutokset kantavat pitkälle. Juo vaikka lasi vettä heti herättyäsi ja ennen nukkumaan menoa, tai lopeta turhan sokerin käyttö kahvissa.

3. Kävele enemmän.

American Heart Associationin mukaan jo päivittäinen 30 minuutin kävely pienentää esimerkiksi sydänkohtauksen, kakkostyypin diabeteksen, osteoporoosin ja joidenkin syöpien riskiä.

4. Valita vähemmän, naura enemmän.

Valittaminen on harvoin tuottavaa esimerkiksi siksi, että valitamme usein henkilöille, jotka eivät voi ratkaista ongelmaamme. Nauraminen esimerkiksi parantaa muistia.

5. Karsi negatiiviset ihmiset elämästäsi.

Jos joku ihminen saa mielesi matalaksi esimerkiksi kommenteillaan, voi olla aika pitää etäisyyttä tai jopa lempata ihminen elämästäsi. Jatkuvasti negatiivisten tai ilkeiden ihmisten ympäröimänä oleminen aiheuttaa surullisuutta, levottomuutta, pelkoa ja stressiä.

6. Älä mieti, mitä muut ajattelevat sinusta.

Ensinnäkin, et ikinä voi miellyttää kaikkia. Toiseksi toisten miellyttäminen vie kosolti energiaa eikä tee onnelliseksi. Nauti siis sitä, että sinä olet juuri sinä, ja opi arvostamaan omia mielipiteitäsi ja elämänvalintojasi. Opettele myös sanomaan tarvittaessa ei.

7. Pidä päiväkirjaa.

Asioiden ylös kirjoittaminen auttaa käsittelemään ja ymmärtämään tunteita.

8. Unohda menneet erehdykset.

Menneissä erehdyksissä jatkuva märehtiminen vain pahentaa asioita. Ymmärrä, ettei kukaan ole täydellinen. Erehdykset ovat itse asiassa oppitunteja elämästä ja sinusta itsestäsi. 

9. Opi olemaan tuotteliaampi.

Jos sinun tekee pitkän työpäivän jälkeen usein mieli ottaa päiväunet, motivoi itsesi olemaan tuottava 20 minuutin ajan. 20 minuutin puuhastelun, esimerkiksi siivoamisen jälkeen, kotisi on siistimpi, ja olet todennäköisesti jo onohtanut nokoset, jotka sinun piti ottaa.

Minkä muutoksen sinä olet tehnyt? KERRO SE MEILLE!

Etsimme Me Naiset -lehden artikkeliin haastateltavaksi naisia, jotka ovat tehneet jonkin pienen elämänmuutoksen, jolla on ollut suuri vaikutus koko elämään.

Oletko sinä tehnyt vaikkapa ruokailuun, liikuntaan tai arjen hallintaan liittyvän pienen muutoksen? Kerro siitä meille alla olevalla lomakkeella, ja voit voittaa hienon urheilu- ja vapaa-ajanvaatepaketin! Palkintopaketti sisältää Everestin ulkoilutakin, Socin urheilupaidan ja Sloggin bikinit. Palkinnon tuotteet ovat kokoa 38. Vastauksia voidaan käyttää myös Me Naisten jutuissa. Voit toki halutessasi osallistua vain arvontaan.

Osallistu Me Naisten kyselyyn, ja voit voittaa hienon urheilu- ja vapaa-ajanvaatepaketin!
Osallistu Me Naisten kyselyyn, ja voit voittaa hienon urheilu- ja vapaa-ajanvaatepaketin!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.