Punteilla edustuskuntoon. Tuore kansanedustaja ja laulaja Kike Elomaa hikoili eduskunnan kuntosalilla ja hevikeikalla.

Punteilla edustuskuntoon 

Tuore kansanedustaja ja laulaja Kike Elomaa hikoili eduskunnan kuntosalilla ja hevikeikalla.

Maanantai

Nukun yöni kotona Maskussa, sillä päivällä on tiedossa Turun kauppakamarin yritysvierailu maakunnan kan­sanedustajille. Aamupalaksi otan tummaa leipää ja sen päälle kirnuvoita sekä rasvaista juustoa – kevyttuottei­ta en harrasta. Lisäksi juon kahvia ja aloevera-juomaa, joka pitää aineenvaihdunnan kunnossa.

Iltapäivällä treeniporukkani tulee luokseni Mas­kuun. Tuttavuuteni Miian, Piian ja Villen kanssa alkoi pari vuotta sitten siitä, kun he pyysivät minulta ja mieheltäni Kimmolta treenineuvoja. Tuolloin he tuskin saivat edes pelkkää tankoa nousemaan ylös. Nyt treenamme tasaveroisesti ja tuemme toisiamme. Minulla on autotallissani maailman paras kuntosali. Se on pieni mutta varustukseltaan täydellinen.

Teemme normiharjoituksen. Tällä kertaa vuorossa ovat jalat, reidenojentajat, reidenkou­kistajat, penkille nousu ja kahvakuulasarja. Teemme kaikki liikkeet peräkkäin ilman taukoja. Urakoimme neljä sarjaa, joiden välillä pidämme vain lyhyet tauot. Lisäksi vatsaliikkeitä 10 minuutin ajan. Lopuksi kuntonyrkkeilyä ja hyppynarua, josta saamme aerobisen osuuden treeniin. Harjoitukseen menee aikaa noin tunti.

Tiistai

Lähden aikaisin aamulla Helsinkiin eduskuntaan. Vastaan lukuisiin sähköposteihin ja viesteihin. En syö päivällä lämmintä ruokaa lainkaan, vaan närpin jotain pientä. Tänään valitsen pari omenaa ja viiliä. Olen huomannut, että tällä tavalla pysyn skarppina ja jaksan tehdä töitä tiiviisti. Kunnollisen aterian syön aina vasta illalla. Työpäivän jälkeen jään vielä lukemaan musikaali­rooliani työhuoneeseen. Olen mukana Samppalinnan kesäteatteriesityksessä Blondi, ja teen ensimmäistä kertaa elämässäni musikaaliroolia. Kirjoitin sopimuk­sen Blondista jo puolitoista vuotta sitten, enkä voinut silloin tietää eduskuntaan pääsystäni mitään. Olen tunnollinen, ja siksi teen nyt pitkää päivää. Ajan usein eduskunnasta illaksi Turkuun harjoituksiin ja sen jälkeen vielä aamuksi takaisin Helsinkiin.

Kun olen lukenut osaani muutamaan kertaan, suunnistan Herttoniemeen sisareni luokse patjalle nukkumaan. En tarvitse nuijanukutusta, sillä uni tulee välittömästi.

Keskiviikko

Teen koko päivän töitä avustajani kanssa. Kun saamme työt päätökseen, kello on jo seitsemän illalla, mut­ta menen vielä hetkeksi eduskunnan punttisalille. Edustajatoverit yli puoluerajojen ovat jo kyselleet treenineuvoja. Monet heistä ovat olleet pitkään yhteis­kunnallisissa tehtävissä, ja oma kunto ja terveys ovat jääneet retuperälle. On tullut ylipainoa. Siihen ei pelk­kä treeni auta, vaan myös ruokavaliota on rukattava.

Teen vain kevyen treenin, mutta sekin riittää tekemään olostani freesin. Sitten taas siskon luokse, ja syömme yhdessä kunnollisen ilta-aterian. Pääate­rialla syön aina kasviksia, mutta en ole ruoan suhteen mikään nihilisti, ja siksi kasvisten lisäksi lautasella voi olla vaikka kolme kappaletta grillimakkaroita.

Pienen makean jälkiruoankin syön usein. Pidän jäätelöstä, mutta se ei saa olla ylimakeaa eikä siinä saa olla liikaa erilaisia makuja. Ykkösherkkuni on kuitenkin vanhan ajan omenamunkkipossu, joita saa vain harvoista paikoista. Munkkipossussa pitää olla kulmissa sakarat, ja munkin pitää ilmava. Onneksi kotipaikkakunnallani Maskussa on leipomo, josta saan lempileivonnaisiani.

Torstai

Ystäväni Jaana tulee käymään eduskunnassa, ja esit­telen hänelle taloa, minkä jälkeen käymme pikaisesti kahvilla. Viime aikoina en ole ehtinyt tavata ystäviäni kovinkaan paljon.

Muutama kansanedustaja on illalla treenaamassa samaan aikaan kuin minä. Opastan heitä, ja hiki virtaa! Tänä kesänä tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta siitä, kun voitin Miss Olympia -tittelin kehonrakennukses­sa. Samana vuonna voitin lisäksi kehonrakennuksen Euroopan mestaruuden ja World Games -kilpailun. Arvostan noita titteleitä enemmänkin kuin tuolloin 30 vuotta sitten, sillä vastaavaan voittosarjaan ei ku­kaan ole sen jälkeen yltänyt. Kilpailuaika oli kovaa har­joittelua, eikä minkäänlaisiin helpotuksiin ollut varaa. Sen jälkeenkin olen halunnut pitää itseni kunnossa, ja jatkan edelleen kohtuullista treenaamista. Nautin punttisalista eri tavalla kuin ammattilaisvuosina. Nyt ei tarvitse tehdä enää mitään verenmaku suussa.

Hyvä kunto ei tule tietenkään ilmaiseksi. On vain treenattava, hyvin säännöllisesti. Ei minua aina huvita lähteä salille, mutta tiedän, että vain jatkuvalla harjoit­telulla kroppa pysyy kunnossa.

Perjantai

Tänään tapaan Turussa äänestäjiäni, ja A-studion tiimi seuraa minua. Minulta kysytään usein, miten aion sovittaa polii­tikon työni esiintymisiin, mutta otan nyt kaiken irti tästä elämänvaiheesta. Totuin kurinalaiseen elämään kehonrakennusvuosinani, ja pidän itseäni kunnossa, jotta jaksan tehdä sitä mitä haluan.

Lomaa en ole viime vuosina pitänyt; en oikein osaa. Rentoudun kiireen keskellä. Nytkin rötkähdän sohvalle, syön vähän jäätelöä ja katson samalla televisiota.

Lauantai

Saan nukkua aamulla pitkään, sillä ensimmäinen meno on vasta iltapäivällä. Treenaamme Blondia kapellimestari Jussi Vahvaselän luona. Illalla pääsen keikalle Naantaliin legendaariseen Merisaliin, joka onkin vakiokeikkapaikkani. Olen saanut pääasiallisen elan­toni viime vuosina keikkalaulajan työstä, ja levyjä olen julkaissut kuusi kappaletta.

Esiinnymme Merisalin terassilla ja vedämme bändin kanssa rockhenkisen setin. Laulan esimerkiksi Teräsbetonin Metallisydän-biisin ja Tina Turnerin Proud Maryn. Esiintymiset ovat minulle haasteita: haluan saada porukan puolelleni ja ihmiset viihtymään. Tälläkin kertaa se onnistuu, ja tunnen mielihyvää.

Olen kiertänyt ravintoloita ja lavoja 26 vuotta tut­tujen soittajien kanssa. Laivoilla vedämme enemmän humppa- ja valssiosastoa, mutta mieluiten esitän vähän rajumpaa ohjelmistoa. Aion jatkaa esiintymistä edel­leen, sillä kansanedustajan työn varaan ei voi rakentaa. Enhän tiedä, valitaanko minut neljän vuoden kuluttua uudelleen.

Kun tulen Naantalin keikalta kotiin aamuyöstä, keitän itselleni perunoita ja syön niiden kanssa silliä. Lisäksi nautin lasillisen valkoviiniä. Tunnen oloni ren­noksi, kun tiedän, että saan nukkua aamulla pitkään.

Sunnuntai

Heräilen rauhassa ja aamiaisen jälkeen lähden talkoi­siin Lokalahdelle veljeni luo. Autan vanhan kotita­lomme pihapiirin haravoinnissa, sillä alueella järjes­tetään heinäkuussa musiikkitapahtuma Karjurock. Tapahtuman järjestää veljeni poika jo viidettä kertaa, ja esiintymään ovat tulossa tänä vuonna muun muassa Suurlähettiläät, Irina, Kotiteollisuus ja Negative. Itsekin olen ollut laulamassa tapahtumassa monena vuonna, mutta tämä kesä jää väliin.

Iltapäivällä treeniporukkani Miia, Piia ja Ville tulevat harjoituksiin saliini autotalliin. Teemme jälleen kunto­piiriharjoitteen eli neljä eri liikettä putkeen, pitkät sar­jat, joiden jälkeen nyrkkeilyä ja naruhyppelyä. Sunnun­tain ruoaksi valmistan jauhelihakastiketta ja perunoita. Kruunaan aterian viikonlopun kunniaksi oluella.

Teksti Kike Elomaa Kuvitus Anu Nieminen

Alexandra Shulmanin kuvaa kehuttiin vuolaasti, mutta Shulman itse ei ymmärrä, miksi tavallisesta bikinikuvasta pitää tehdä niin iso asia.

Kehopositiivisuus on ehdottomasti yksi parhaimpia asioita, mitä vuodella 2017 on ollut tähän mennessä tarjota. Yhä useampi vannoo sen nimeen, että kaikki saavat näyttää juuri siltä kuin haluavat, eikä kenellekään ole oikeutta kommentoida toisen ulkonäköä.

Lue myös: Kolme eri ikäistä naista kertoo kehosuhteestaan: ”Tässä kropassa eletään vain kerran”

Hyvällä asialla on kuitenkin toinenkin puoli. Refinery29-sivusto kertoo britannian Voguen entisestä päätoimittaja Alexandra Shulmanista, joka julkaisi vähän aikaa sitten itsestään kuvan bikineissä. Kuvassa hän seisoo uima-asussa hotellihuoneessa, ja kuva on otettu vastapäisen peilin kautta.

59-vuotiaan Shulmanin kuvaa kehuttiin vuolaasti siitä, kuinka rohkeaa sen julkaiseminen oli ja miten hyvää esimerkkiä Shulman näyttää muille.

 

Time for the boat trip

Henkilön Alexandra Shulman (@alexandrashulman) jakama julkaisu

Eräs kommentoijista kertoo, että rakastaa sitä, kuinka Shulman ylentää tavallisen selfien uudelle tasolle. Toinen puolestaan kuvailee kuvaa raikkaaksi tuulahduksesi sen jälkeen, kun on nähnyt jatkuvasti vain lukemattomia hoikkien ihmisten kuvia sosiaalisessa mediassa.

Mutta hetkinen – Shulmanin selfie ei siis ole ihan tavallinen vaan jollain tavalla erikoinen, eikä kuva olisi ehkä yhtä hyvä, jos hän olisi eri kokoinen?

Tätä ihmetteli myös Shulman. Hän hämmästyi kommenttien määrää – niitä on ehtinyt kertyä jo yli 4 000. Vaikka kommentit toki tarkoittavat hyvää, ne tekivät samaan aikaan kuvasta isomman asian kuin mitä se todellisuudessa oli.

”Minusta ei ole koskaan tuntunut siltä, että sillä olisi väliä, miltä näytän bikinit päällä.”

– Minä sattumoisin rakastan bikinejä, eikä minusta ole koskaan tuntunut siltä, että sillä olisi väliä, miltä näytän ne päällä, Shulman sanoo.

Hän ei itse näe syytä sille, miksi tavallista bikinikuvaa pitäisi ajatella rohkeana tai esimerkillisenä tekona. Kuvassa kun on ihan tavallinen ihminen bikineissä – siinä se.

– En osannut arvata, että sellaisen kuvan julkaisu, jossa olen bikinit päällä, voisi saada aikaan vihaa saatika valtavan määrän kehuja, Shulman sanoo.

Vaikka kehuilla ja positiivisilla kommenteilla tarkoitettiin hyvää, Shulman muistuttaa yhdestä asiasta: kehopositiivisuuden mukaan kaikki vartalot ovat hyviä ja normaaleja, eikä niistä tarvitse tehdä isoa numeroa missään mielessä.

Sanni uudessa lookissaan Vain elämää -risteilyllä keskiviikkona. Hänet nähdään ohjelman All Stars -kaudella, joka alkaa tv:ssä syyskuussa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Valtaosa Sannin Instagram-seuraajista on ihastunut muusikon uuteen tyyliin. Mutta muotipiireissä samantyyliset letit ovat aiheuttaneet joskus myös rankkaa kritiikkiä.

Sinisistä hiuksista on tullut muusikko Sannin,24, (oik. nimeltään Sanni Kurkisuo) tavaramerkki. Sannilla on nähty sinisen eri sävyjä jo vuosia, mutta nyt hän näyttää tykästyneen myös letteihin. Sanni nähtiin uudessa lookissaan keskiviikkona Vain elämää -risteilyllä. Hän julkaisi myös Instagramissa kuvan uudesta tyylistään.

 

Mut sen nimi ei oo.... MIKÄ? 🌚

Henkilön SANNI (@sannivirallinen) jakama julkaisu

Valtaosa Sannin Instagram-seuraajista on ihastellut Sannin lettejä kommenteissa, mutta joku on pitää niitä kyseenalaisina.

– Cultural appropriation.. NOT COOL! eräs seuraaja on kommentoinut.

Tällä kommentilla viitataan kulttuuriseen omimiseen (engl. cultural appropriation) eli siihen, että enemmistö ottaa käyttäänsä joitain vähemmistölle kuuluvia tapoja tai vähemmistön kulttuuriin kuuluvia elementtejä. Afrolettejä ja rastoja on perinteisesti nähty enemmän tummaihoisilla ihmisillä. Muotipiireissä kulttuurisesta omimisesta on keskustelu aiemminkin. Vuonna 2016 italialainen muotitalo Valentino stailasi valkoihoiset mallit cornrow-letteihin. Tuolloin jotkut kritisoivat sitä, että eurooppalainen muotitalo omi afrikkalaisen kampauksen.

Myös Marc Jacobsia syytettiin syksyllä kulttuurisesta omimisesta, kun malleilla oli New Yorkin muotiviikoilla villasta tehdyt, värjätyt rastat.

”Olin vuosia ajatellut, että minun kuuluu olla blondi, koska siten olen miellyttävä ja helposti lähestyttävä.”

Sanni kertoi vuonna 2015, että on yrittänyt päästä eroon siitä, mitä muut hänestä ajattelevat. Ennen sitä hän mietti vuosia, miltä hänen kuuluisi muiden mielestä näyttää. 

– Olin vuosia ajatellut, että minun kuuluu olla blondi, koska siten olen miellyttävä ja helposti lähestyttävä. Olin aina halunnut värikkäät hiukset, ja uutenavuotena päätin, etten enää pelkää, Sanni kertoi elokuussa 2015.

 

❤️

Henkilön Mikael Gabriel (@mikaelgabriel) jakama julkaisu

Sanni ei ole ainut letteihin tykästynyt suomalainen muusikko – myös räppäri Mikael Gabriel on ottanut letit hiuksiinsa.
 

Kiitos! @kokokesa Seuraavaks @blockfest 🔥#teamMG

Henkilön Mikael Gabriel (@mikaelgabriel) jakama julkaisu

 

Hilma

Muusikko Sannilla uusi tyyli: otti kiistellyt afroletit

Onhan se nyt herran jumala tyhmää sanoa että joku ei sais LETTEJÄ LAITTAA PÄÄHÄNSÄ. Menee samaan syssyyn tämä moska kuin tämä yli mennyt sukupuolettomuuskin nykyään. Kaippa kohta sanotaan et minkälainen hiustyyli jokaisella pitää olla eikä sitä saa muuttaa enää ollenkaan. Valkosilla jos ei saa olla lettejä niin mustilla ei sit varmaan saa olla suoria hiuksia?
Lue kommentti

Ilmastointiteippi eli jesari on tehnyt ihmeitä jo 75 vuotta.

Onko mitään, mitä ei voisi ilmastointiteipillä, eli tuttavallisemmin jesarilla, korjata? Tuskin! Vielä paremman jesarista tekee sen tarina siitä, miten teippi sai alkunsa.

Veteranscribe's Blog -sivusto kertoo, että teippi kehitettiin 1940-luvulla toisen maailmansodan aikaan Yhdysvalloissa, koska ammuslaatikoihin tarvittiin vedenkestävää sulkijaa.

Mutta ihan kuka tahansa ideaa superkestävästä teipistä ei saanut, vaan kahden lapsen äiti Vesta Stoudt, jonka molemmat pojat olivat sodassa rintamalla.

Kuten monet muutkin naiset, Stoudt auttoi sodassa sen mitä pystyi kotoa käsin. Stoudt oli mukana pakkaamassa ammuslaatikoita, mutta huomasi pian, että teippi ja vaha, joita laatikkojen sulkemiseen käytettiin, olivat liian heikkoja pitämään laatikot koossa ja kuivana.

Idea teipistä ei saanut aluksi lämmintä vastaanottoa, jolloin Stoudt otti kirjeitse yhteyttä itse presidentti Rooseveltiin.

Silloin hän keksi ratkaisun: laatikot kannattaisi sulkea vahvalla, kankaisella ja vedenkestävällä teipillä. Idea ei saanut aluksi lämmintä vastaanottoa, jolloin Stoudt otti kirjeitse yhteyttä itse presidentti Rooseveltiin ja kertoi, kuinka tärkeää hyvän teipin käyttäminen todella on.

Kirje pääsi kuin pääsikin oikeiden ihmisten käsiin, ja kirurgisia sidosteippejä tekevää yhtiötä pyydettiin vuonna 1942 valmistamaan vahvaa teippiä myös armeijan käyttöön.

Teipin nimeksi tuli englanniksi Duck Tape, eli ankkateippi, kahdesta syystä. Ensinnäkin teippi on vedenkestävää, kuten ankatkin. Lisäksi teippi tehtiin puuvillakankaasta, jonka englanninkielinen nimi on cotton duck fabric, eli vapaasti käännettynä puuvilla-ankkakangas. Suomessa sama teippi tunnetaan ilmaistointiteippinä, ja kaiken korjaavan ominaisuutensa ansiosta sitä on tuttavallisemmin alettu kutsua ”jeesusteipiksi” eli jesariksi.

Jesarin käyttö ei kuitenkaan rajoitu vain korjaamiseen: nykyään siitä myös tehdään mitä monipuolisempia asioita, kuten lompakoita, riippumattoja ja sandaaleja. Ja kyllä muuten kestää!

Sporttisuutta, muotoja ja itsevarmuutta, niistä on suomalaisnaisten unelmakroppa tehty. 

Kysyimme hiljattain, millainen on suomalaisten naisten ihannevartalo ja -ulkonäkö. Vastauksia tuli laidasta laitaan, ja moni havainnollisti ihannettaan mainitsemalla jonkun oikean ihmisen – tai ainakin fiktiivisen hahmon, sillä myös Elovena-tyttö ja Wonder Woman mainittiin. Jo edesmenneistä kroppaidoleista eniten huomiota sai, ei kovin yllättäen, Marilyn Monroe.

Koska ihminen on aina paljon muutakin kuin ulkonäkönsä, moni kehoidolin maininnut kertoi itse asiassa ihailevansa tyyppiä kokonaisuutena. Esimerkiksi prinsessa Victoria keräsi kehuja niin olemuksensa kuin tekojensa puolesta. Olemus sitä paitsi on muutakin kuin ulkonäkö: vaikkapa eleganssia ja tyyliä, jotka mainittiin Jenni Haukion kohdalla.

Lukijoiden ihailemat naiset osoittavat, että kauneus ei ole vain parikymppisten nuorten naisten juttu. Tässä jutussa mainittujen kaunotarten keski-ikä nimittäin lähenee 40 ikävuotta. 

Nämä 9 naista mainittiin ihaillen:

1. Ashley Graham, 29

Ashley Graham on yksi tämän hetken kysytyimmistä malleista. Kuva: Reuters
 

👙👙👙#nationalbikiniday 👙👙👙

Henkilön A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham) jakama julkaisu

Yhdysvaltalaismalli Ashley Grahamin ura lähti todelliseen lentoon, kun hänet kuvattiin vuonna 2016 Sports Illustrated -lehden uimapukunumeron kanteen ensimmäisenä pluskokoisena mallina. Viime vuonna julkaistiin myös Grahamin näköinen Barbie-nukke, jonka vartaloon tosin ei Grahamin toiveista huolimatta saatu selluliittia. 

2. Prinsessa Victoria, 40

Kruununprinsessa Victoria juhli heinäkuussa 40-vuotissyntymäpäiviään. Kuvat Victoriasta: Reuters
Kruununprinsessa Victoria juhli heinäkuussa 40-vuotissyntymäpäiviään. Kuvat Victoriasta: Reuters

”Ihailen ja olen aina ihaillut kruunuprinsessa Victoriaa. Niin ulkoisen olemuksen kuin hänen toimiensa perusteella. Hän on mielestäni näyttävä ja hyvinvoiva nainen,” Me Naisten kehokyselyyn vastannut lukija kertoo.

Kruununprinsessan oma kehosuhde ei aina ole ollut helppo. Tuoreessa dokumentissa hän kertoo ennen vuosituhannen vaihdetta sairastamastaan syömishäiriöstä:

– Kävin läpi vaikean kauden itseni kanssa ja tarvitsin aikaa selvittääkseni asiat ja löytääkseni jälleen tasapainon. Ja ehkä myös oppiakseni tuntemaan itseni ja missä rajani menivät.

3. + 4. Katrín Davíðsdóttir, 24, ja Sara Sigmundsdóttir, 24

 

One more week. 💥💥💥 @CrossFitGames

Henkilön Katrín Tanja Davíðsdóttir (@katrintanja) jakama julkaisu

Katrín Davíðsdottir sai vuosina 2015 ja 2016 fittest woman on earth -tittelin.
 

I turned a new leaf in the beginning of the year. I made a decision to put everything else aside and focus solely on becoming the best athlete I could possibly become. This meant that I had to sacrifice, move out of my comfort zone and make big changes. I moved from my small hometown in the south-west of Iceland to Cookeville, Tennessee to train at Crossfit Mayhem (@crossfitmayhemfreedom) and work with Rich Froning (@richfroning) and his awesome team. Everything I do twenty four hours a day, seven days a week evolves around making progress as an athlete. Becoming better, faster and stronger. How I train, what I eat and how I sleep is all a part of a strategy that I follow 100%. It works and I love it. ————— This weekend was a big step for me and a big testament to all the hard work I´ve put in for let last few months. I felt great through the competition and I managed to do what I set out to do. Once the 6th WOD was done and I realised that I had won the competition the happiness I felt is something that cannot be described but what I feel the strongest is gratitude. I´d like to say thank you to everyone who has been there for me, trained me, trained with me, supported me, sponsored me, encouraged me and cheered me on. You guys know who you are and I hope that I made you all proud today. I´d also like to thank all my fans. I love your support and I love all the messages and comments I´ve been receiving for the last few days. There is no way that I can answer all of them but please keep them coming, they mean a lot to me and I read all of them. ————— Next up are the Games and I hope you guys are ready… BECAUSE I AM!!! 💪 #Crossfit #CentralRegionals #Nashville #Tennesee @niketraining #niketraining #justdoit #nike @mission6nutrition #OnAMission #Mission6 @FitAID #teamFitAID #FitAID #jaw #jawsome #jawgrips #jawambassador @jaw_global #Compexusa @compexusa #musclestim #CrossfitMayhem @gingerreykjavik #Harfaktory #CFSudurnes #Dismakeup #Bakland

Henkilön Sara Sigmundsdóttir (@sarasigmunds) jakama julkaisu

Sara Sigmundsdóttir on saanut urheilujätti Niken sponsorikseen.

Islantilaislähtöiset Katrín Davíðsdóttir ja Sara Sigmundsdóttir ovat crossfit-urheilijoita lajin kansainvälisellä huipulla. He ovat niittäneet menestystä muun muassa vuosittaisissa CrossFit Gameseissa, joissa kruunataan maailman ”fitein” nainen ja mies. 

5. Halle Berry, 50

Halle Berry on vuosien varrella nähty vaikka minkälaisissa muotiluomuksissa, joista tämä on maltillisemmasta päästä. Kuvat Halle Berrystä: Reuters

Näyttelijä Halle Berryä ihaileva lukija kuvailee näyttelijän olevan urheilullinen, hoikka ja naisellinen. Pitkään lyhyttukkaisena viihtynyt Berry on myös inspiroinut monta naista leikkaamaan lyhyet hiukset.

Halle Berry on tehnyt pitkän uran näyttelijänä, mutta ehkä kaikkein parhaiten hänet muistetaan yhä Bond-tyttönä vuosimallia 2002. Ei siis ihme, että Berry on monelle kroppaidoli. 

6. Satu Silvo, 55

Satu Silvo kuvattiin kissasukkahousuissa viime vuoden lopulla. Kuva: Sanoma-arkisto
Satu Silvo kuvattiin kissasukkahousuissa viime vuoden lopulla. Kuva: Sanoma-arkisto

Näyttelijä Satu Silvo on ehtinyt paljon muutakin kuin näytellä. Hän muun muassa pyörittää Helsingissä kasvisruokaravintolaa nimeltä Silvoplee. 

”Satu Silvo on upea nainen,” kehokyselyssä tiivistetään. 

7. Jennifer Lopez, 48

Jennifer Lopez on tuttu näky punaisilla matoilla. Kuva: Reuters
Jennifer Lopez on tuttu näky punaisilla matoilla. Kuva: Reuters
 

Stepping into my birthday week like... #Yassss #itsmybirthdaytoday #leosbelike #LEOs 📸: @lacarba

Henkilön Jennifer Lopez (@jlo) jakama julkaisu

JLo juhli 48. syntymäpäiväänsä heinäkuun lopussa.

Laulaja Jennifer Lopez tunnettiin paitsi hittikappaleistaan, myös muodokkaista lanteistaan jo kauan ennen nykyistä pyöreiden peppujen muotiintuloa. Muodista viis, JLo:n kauneus on kestävää sorttia. 

8. Hanna-Maria Seppälä, 32

Hanna-Maria Seppälä voitti uinnin maailmanmestaruuden Barcelonassa vuonna 2003. Kuva: Sanoma-arkisto
Hanna-Maria Seppälä voitti uinnin maailmanmestaruuden Barcelonassa vuonna 2003. Kuva: Sanoma-arkisto

Uimari Hanna-Maria Seppälä on jo päättänyt kilpauransa, jolla hän ehti muun muassa saavuttaa uinnin maailmanmestaruuden ensimmäisenä suomalaisena naisena. 

”Terve, sporttinen uimarin vahva vartalo, lihaksikkaat käsivarret. Hanna-Maria Seppälä,” eräs kehokyselyyn vastannut kuvailee ihannevartaloaan.

9. Jenni Haukio, 40

Jenni Haukion tehtäviin presidentin puolisona kuuluu erilaisissa tilaisuuksissa edustaminen. Kuvat Jenni Haukiosta: Sanoma-arkisto
Jenni Haukion tehtäviin presidentin puolisona kuuluu erilaisissa tilaisuuksissa edustaminen. Kuvat Jenni Haukiosta: Sanoma-arkisto

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun runoilija Jenni Haukiota kehutaan tyylikkyydestä. Viime aikoina presidentin perheeseen kohdistuva huomio on tosin kiinnittynyt elegantin Haukion sijaan presidenttiparin koomiseen Lennu-koiraan