Mitkä sentit määrittävät normaalin? Kuvan mitat täsmäävät koon 38 naiseen.
Mitkä sentit määrittävät normaalin? Kuvan mitat täsmäävät koon 38 naiseen.
Bloggaaja Minttu Mäntysalo julkaisi kuvansa Mami Go Go -blogissa.
Bloggaaja Minttu Mäntysalo julkaisi kuvansa Mami Go Go -blogissa.

Mammabloggarit ylistävät "tavallisia" naisvartaloita, ja Prisma siirtyi "normaalikokoisiin" malleihin.

Millainen on tavallinen naisvartalo, kyseltiin pari viikkoa sitten, kun bloggaaja Minttu Mäntysalo esitteli Mami Go Go -blogissaan oman versionsa aiheesta. Kuvassa kaksi lasta synnyttänyt Minttu poseeraa alusvaatteillaan muodot, muhkurat ja raskausarvet näkyvillä.

Amerikkalaisen Jade Beallin A Beautiful Body Projectista innoituksensa saanut Minttu pääsi alusvaatekuvineen iltapäivälehtien kansiin, ja muutkin äidit innostuivat julkaisemaan kuvansa­ netissä. Suurin osa palautteesta on ollut ylistävää, mutta osa kommentoijista pitää raskauden jäljiltä roikkuvaa mahaa ja selluliittia vain laiskuutena, ei tavallisuutena.

– Luulen, että kritisoijat eivät ole itse­ synnyttäneet. Minua on esimerkiksi kehotettu laihduttamaan. Kuviani pidetty ylipainon ihannoimisena, Minttu kertoo.

Hän ei innostu supertreenatuista fitness-vartaloista tai langanlaihoista pimuista, vaan peräänkuuluttaa tavallisten naisten oikeutta tuntea itsensä kauniiksi.

Tavalliset naiset on huomioitu myös Prisma-ketjussa. Kaupan kuvastoissa on siirrytty langanlaihoista malleista normaalin asiakkaan näköisiin mannekiineihin.

– Kuvastoista tuli muutama vuosi sitten sellaista palautetta, että osa malleista on aliravitun näköisiä. Emme halua luoda epäterveitä kauneusihanteita vaan käyttää mahdollisimman tavallisen­ näköisiä malleja, kertoo Prisman markkinointipäällikkö Venla Kuoppamäki.

Keitä ne tavallisen Prisma-shoppailijan perikuvat sitten ovat? Kuvastoissa keimailee edelleen ammattimalleja, mutta toimistojen listoilta ei valkata niitä kaikkein hoikimpia.

Normaalia asiakasta muistuttavan mallin on aina mahduttava vaatekokoon 38, sillä se on kuvausvaatteissa mallikappalekoko.

– Keskimääräisen naisen kooksi tuo on hiukan alakanttiin, mutta parempi se on kuin 34, itse 40- ja 42-kokoisia vaatteita käyttävä Minttu arvioi­.

Illan Vain elämää -jaksossa nähdään harvinaisen rosoinen esitys, kun Cheek ei saa nauruaan ollenkaan loppumaan.

Vain elämää -artistit ovat monesti ohjelman varrella puhuneet siitä, kuinka kappaleiden merkitys saattaa muuttua, kun mies laulaa naisen alun perin esittämän kappaleen tai toisin päin.

Perjantain Vain elämää -jaksossa artistit esittävät Sannin kappaleita. Cheekin esitys menee alusta loppuun naureskeluksi. Sitä voisi jopa pitää epäonnistuneena.

Esitys on kuitenkin jätetty jaksoon kaikkine rosoineen, mikä on raikas päätös ohjelman tekijöiltä!

Kaikki artistit ovat niin kovia ammattilaisia, että itkeskelystä huolimatta välillä tuntuu, että he ovat kuvauksissa vain duunissa: sanat ovat harkittuja ja esitykset viimeisen päälle mietittyjä. Cheekin esitys antaa harvinaisen vilauksen kulisseihin, joissa kaikki ei mene aina käsikirjoituksen mukaan.

– Tätä biisiä laulaessa mua rupes naurattamaan, ja mä oon oppinut sen, että jos studiolla joku juttu naurattaa, niin yleensä se on hyvä juttu, räppäri pohjustaa biisivalintaansa.

– Se että mä hyppäsin laulamaan tän kertosäkeen, se muutti jotenkin koomiseksi tän asetelman.

Esitystä voisi jopa pitää epäonnistuneena.

Jostakin syystä kappale huvittaa Cheekiä todella paljon. Jo ennen esitystään mies naureskelee, ja hän saa kappaleen hädin tuskin vedettyä alusta loppuun. Nauru tarttuu myös muihin artisteihin.

– Mä en tiiä, pitäiskö mennä uudestaan, kun ei tosta laulamisesta tullut mitään, Cheek kysyy bändiltä esityksensä päätteeksi.

Sekä bändi että tähtiartistit vastustavat, ja pitävät esitystä mahtavana. Mukavaa, että myös yleisö sai nähdä sen.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Sanni kertoo jännittäneensä Juha Tapion kohtaamista Vain elämää -kuvauksissa.

Illan Vain elämää -jaksossa Juha Tapio kertoo, että hänen on ollut vaikea lähestyä Sannin musiikkia. Syynä on Juhan mukaan Sannin Kiitos & anteeksi -kappale vuodelta 2013.

– Mä oon huomannut, että se on aiheuttanut meihin molempiin jännitystä, Juha Tapio sanoo kappaleesta.

Myös Sanni paljastaa jännittäneensä kohtaamista. Kappaleensa sanoituksissa Sanni mainitsee myös Juha Tapion.

Näin kappaleessa lauletaan:

Firman bileistä saat ilmaista skumppaa, kunhan muistat tehdä sitä hyvää kiintiöhumppaa. Humppaa, miten niin? Poppia on meidän Juha Tapiokin. Varma on paletti: mies, kitara ja ääni. Sen ymmärtää myös koko Pohjois-Suomen lääni.

Juha Tapion mukaan jää hieman epäselväksi, missä yhteydessä hänet sanoituksissa oikein mainitaan. Sannin mukaan kyse on nuoren artistin omasta tuskailusta.

– Se on kappale, jonka mä joskus uhopäissäni kirjoitin. Tuntui, että se mitä mä halusin olla ei ollut se, mitä multa odotettiin, Sanni selittää.

– Mullehan se puhuu tietenkin vain sitä, että sä teet urbaania musaa ja vedät siihen, mikä on kaikista junteinta. Juha Tapio, mies ja kitara, Juha Tapio nauraa.

Sanni selventää, ettei tarkoittanut sitä. Juhakin kertoo lopulta ymmärtävänsä paremmin Sannin musiikkia.

– Mä haluan vielä sanoa, että oon aina arvostanut sun duunia ihan älyttömän paljon ja on kunnia istuu tässä näin ja kuunnella sua, Sanni sanoo Juhalle jaksossa.

Katso Nelosen ennakkoklippi jaksosta:

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.