Mitä viestisovellusta sinä käytät eniten? Kuva: Shutterstock
Mitä viestisovellusta sinä käytät eniten? Kuva: Shutterstock

Vuosipäivänsä kunniaksi Whatsapp uudistaa Tila-kenttänsä. 

Suosittu viestisovellus Whatsapp täyttää tällä viikolla kahdeksan vuotta. Juhlan kunniaksi sovellukseen on tiedossa uusi päivitys, joka saa sen muistuttamaan enemmän Snapchat-sovellusta.

Pian Whatsappin Tila-kenttässä voi nimittäin jakaa rivinmittaisten tekstipätkien lisäksi kuvia ja videoita. Kuvaa voi muokata piirroksilla, teksteillä ja emojeilla. Päivitykset näkyvät omille kontakteille 24 tunnin ajan, ja toiset ihmiset voivat reagoida päivityksiin suoraan niitä klikkaamalla.

Uusi ominaisuus muistuttaa pitkälti Snapchatin Tarina-ominaisuutta. Myös sen avulla käyttäjä voi jakaa seuraajilleen kuvia ja videoita, jotka näkyvät heille 24 tuntia.

Tila-kenttä on ollut Whatsappissa käytössä jo sen alkuajoista saakka. Nyt tehtävä päivityksen tehtävä on palauttaa sovellus juurilleen, kertoo The Verge. Whatsappin tiedotteen mukaan sovelluksen alkuperäinen käyttötarkoitus oli se, että käyttäjät voisivat jakaa toisilleen tilapäivityksiä juuri Tila-kentän kautta. Käyttäjät eivät kuitenkaan innostuneet siitä, joten sovellusta kehitettiin enemmän viestittelyyn sopivaksi.

Facebook ja Snapchat jatkuvassa kamppailussa

Whatsapp ei ole ensimmäinen teknologiajätti Facebookin omistama sovellus, joka kokeilee Snapchatista tuttuja ominaisuuksia. Viime syksynä Instagram päivittyi niin, että käyttäjien on mahdollista jakaa samanlaisia 24 tuntia julkisena olevia tarinoita. Myös Facebookissa ja Facebook Messengerissä ominaisuutta on testattu.

Ei ole mikään yllätys, että Facebook haluaa viedä sovelluksiaan Snapchatin suuntaan. Nuorten suosiossa oleva Snapchat on onnistunut nappaamaan ison osan Facebookin käyttäjistä matkaansa.

Uudet päivitykset ovat olleet yritykselle menestyksekkäitä. Esimerkiksi Instagramin Tarina-ominaisuutta käyttää päivittäin 150 miljoonaa ihmistä – suunnilleen sama määrä käyttää Snapchatin vastaavaa ominaisuutta.

Mitä mieltä olet Whatsappin uudesta ominaisuudesta? Aiotko käyttää sitä, vai onko mielestäsi kyseessä ihan turha juttu? Keskustele kommenttilaatikossa!

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin”, Rita kuitenkin uskoo. 

Temptation Island -ohjelmasta alun perin tuttu ja Gladiaattorit-sarjassa syksyllä nähtävä pariskunta Aki Manninen, 41, ja Rita Niemi-Manninen, 38, ovat viime aikoina kertoneet useaan otteeseen lapsihaaveistaan.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille vaikeuksistaan lapsen saamisen kanssa.

– Kyllä meille tulevaisuudessa mahtuisi juoksemaan sellainen vaaleahiuksinen pieni tyttö, mutta saa nähdä kuinka käy. Vielä emme ole menneet mihinkään hoitoihin, Aki kertoi.

Nyt Rita kertoo lapsihaaveestaan Facebook-sivullaan. Hän myös kertoo miettineensä, alkaako ikä jo painaa liikaa vaakakupissa.

– Ollaan Akin kanssa oltu valmiita vauvalle jo tovin. Putin [pariskunnan koira] on onneksi ihanasti täyttänyt vauvan mentävää rakoa elämässämme. Välillä mietin, että aika on ajanut ohi, kun urheilin ne ”otollisimmat” vuodet tulla äidiksi. Silloin en edes ajatellut lapsien hankintaa, Rita kirjoittaa.

Rita kertoo kuitenkin ajattelevansa, että elämässä kaikella on tarkoituksensa. Voimaa hän saa siitä faktasta, ettei äidiksi tuleminen 38-vuotiaana suinkaan ole mahdotonta.

– Moni ikäiseni ja vielä paljon vanhempi on saanut kokea äitiyden ilon. Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin, hän kertoo.

Kirjoituksensa lopuksi hän lähettää halauksia kaikille niille, jotka toivovat lasta.

”Jotenkin uskon, että kaikelle on aikansa ja kaikki menee aina lopulta jotenkin maaliin.”

– Ja teille, joita elämä on siunannut lapsella: olette onnekkaita, Rita muistuttaa.

Kesäkuussa Rita ja Aki kertoivat Me Naisille, että harkitsevat ohjelmaa lapsettomuudesta. 

– Olemme harkinneet jopa tv-ohjelmaa, jossa avaisimme lapsettomuushoitoja ja niihin liittyviä tabuja. Toivomme, että voisimme tarjota vertaistukea tuhansille muille samassa tilanteessa oleville. En ole tämän asian suhteen itsekriittinen. Kun on elämässä menettänyt tarpeeksi, ei osaa pelätä tulevaa. Uskon, että kaikella on tarkoituksensa, Aki kertoi.

Rita julkaisi viikko sitten Instagram-tilillään hymyilevän kuvan puolisonsa kanssa. ”Jos nauru pidentää ikää, me eletään ainakin 100-vuotiaiksi!” hän kirjoittaa.

Toni on viime aikoina antanut puolisolleen Jannikalle kaiken tukensa. Tilanteessa on auttanut se, että Tonilla itselläkin on kokemusta masennuksen voittamisesta.

Apulanta-yhtyeen laulajan Toni Wirtasen vaimo, laulaja Jannika B kertoi heinäkuussa käyvänsä uupumuksen ja väsymyksen takia läpi raskasta elämänvaihetta. Vain elämää -risteilylle keskiviikkona osallistunut Toni kertoi Me Naisille, että pahin on nyt takana.

– Jannika voi hyvin tällä hetkellä, kuten koko perhe, hän sanoi.

Toni on antanut haastavassa tilanteessa vaimolleen kaiken tukensa. Hänellä on itselläkin kokemusta masennuksen voittamisesta.

– Olemme nyt molemmat syvänveden sukelluksen kandidaatteja. Olen ammentanut omista kokemuksistani auttaessani häntä. Olen itse elävä esimerkki siitä, että masennuksen voi voittaa.

”Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy.”

Toni kertoo Jannikan saaneen valtavasti positiivista palautetta sosiaalisessa mediassa puhuttuaan ongelmistaan avoimesti. Ihmiset ovat kertoneet esimerkin voimalla omia kokemuksiaan aiheesta.

– Silloin kun on pussin pohjalla, ei näe sitä suuaukkoa, mutta sieltä on olemassa poispääsy. Ei sinne kenenkään tarvitse jäädä. Ammattiauttajalta saa kuitenkin varmasti parempia neuvoja kuin satunnaiselta rockmuusikolta, hän virnistää.

Salakavala sairaus

Kaksivuotiaan Martta-tytön isä pohtii, ettei puolison huomioiminen aina ole helppoa lapsiperheen pyörityksessä. 

– Tyttö on niin pieni ja vie kaiken huomion, joten sokeuduin sille, miten Jannikalla menee. 

Soimaan itseäni siitä, etten nähnyt riittävän tarkasti häntä, ennen kuin tilanne oli jo pitkällä, hän toteaa.

Toni peräänkuuluttaa sitä, ettei parisuhteessa toista saa pitää itsestäänselvyytenä.

”Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa.”

– Muistakaa katsoa toista ihmistä. Masennus tulee hiipien, kuten tässäkin tapauksessa. Yhtäkkiä Jannika ei ollut enää oma, iloinen ja energinen itsensä, hän kuvailee.

Tällä hetkellä Jannika voi Tonin mukaan hyvin ja perhearki rullaa mukavasti.

– Arkemme on pitkälti Martan kanssa oloa. Olen tehnyt 13 levyä ja vasta yhden lapsen, joten en ole valmis vielä luopumaan vauvakuplasta.  Martta kietoi minut pikkusormensa ympärille heti synnyttyään. Sen sodan hävisin heti, Toni naurahtaa.