Ketä nämä kaikki tyypit puhelimessani oikein ovat? Kuva: Colourbox
Ketä nämä kaikki tyypit puhelimessani oikein ovat? Kuva: Colourbox

Jos nimi menee ohi, soittajan voi tallentaa puhelimeen jollakin aiheeseen sopivalla nimellä. Kätevää! Vai onko?

Kolme Minnaa ilman sukunimiä, joku Hemppa ja Se teknisen tuen kundi. Puhelimen osoitekirja voi olla varsinainen aarreaitta, jos sinne on tullut talletettua numeroita huolimattomasti ja kiireessä.

Ja kukapa ei olisi? Aina nimeä ei tule edes painettua mieleen, jotta sen voisi tallentaa luetteloon. Ihan hauskoja muistoja ne kuitenkin ovat.

Pyysimme naisia selaamaan puhelintensa osoitekirjat läpi, ja muun muassa tällaisia tyyppejä sieltä löytyi:

Viininainen

”Joskus vuosia sitten olin järkkäämässä viinitastingia kavereille, ja tämä ihminen soitti mulle takaisin tarjouspyyntööni, nimi meni tietenkin ohi. Numero näyttää kännykkänumerolta mutta menee tyypin duuniin. Siellä vastasi joku muu, kun soitin vuorostani takaisin. Kiva pyytää puhelimeen ihmistä, jonka nimeä ei muista.” Jonna, 40

Koirahurmuri

”Tapasin koirapuistossa mahtavan miehen, jonka kanssa sovimme yhdeksi viikonlopuksi pitkän vaelluksen. En poistanut numeroa tuon vaelluksen jälkeen, vaikka mitään ihmeellistä siellä ei tapahtunutkaan. Hyvä niin, viestittelemme vielä hurmurin kanssa ja sovimme puistotreffejä – koirillemme, joilla näyttää olevan keskenään hyvä kemia.” Anna, 38

”Viestittelemme vielä hurmurin kanssa ja sovimme puistotreffejä – koirillemme.”

Halko

”Kotiimme takkaklapit toimittava puukauppias löytyy puhelimesta luontevasti nimellä Halko.” Maija, 39

Teltta

”Puhelimeni yhteystiedoissa heti Tellun jälkeen löytyy Teltta. Myin aikoinaan nettikirppiksellä partytelttaa ja vastasin ostajan soittoon kiireessä kesken kauppareissun. Sovin kaupat, mutta ostajan nimi ei jäänyt mieleen. Nainen tallentui puhelimeeni Telttana.” Kaisu, 42

Tuolimies

”Tallensin erään tyypin numeron tällä nimellä, koska hän oli tulossa katsomaan Facebook-ryhmässä myytävänä olevaa sänkyäni. Sänkyä hän ei ostanut, mutta jäimme istumaan pitkäksi aikaa kotiini tuoleilleni – jotka olivat muuttoa edeltävänä iltana ainoat huonekalut kotonani sängyn lisäksi. Illan lopuksi hän halusi ottaa tuolini mukaani, vaikka en ollut ajatellut niistä luopua. Mutta koska ne olivat niin vanhat, annoin mennä. Kun olin muuttanut, tapasimme vielä muutaman kerran uudessa, vieläkin askeettisemmassa kodissani, jossa oli pitkään pelkästään patja lattialla.” Marika, 35

Älä vastaa

”Tyyppi, joka on pyytänyt baarissa numeroa ja ehkä käyttäytynyt sen jälkeen urposti.” Ninni, 30

Jäzzy Nus

”Joskus ulkomaisia nimiä tulee paniikissa tallennettua vähän sillä, miltä ne about kuulostavat. Varmaan joku tyttäreni kaverin vanhempi jenkkivuoden ajalta, jonka yhteystiedon olen koulun pihalla hätäpäissäni tallentanut.” Ella, 40

The Isännöitsijä

”Olin joskus taloyhtiön hallituksessa, ja isännöitsijä vaihtui monta kertaa. Tämä lienee ollut jossain vaiheessa se oikea hahmo kaikista, vaikea sanoa, kun en ole tallettanut nimeä.” Emma, 39

Ja tietysti puhelimesta löytyy myös tyyppi, joka ei ole tyyppi:

Konkin Paadi

”Olen näköjään sananmuunnoksella onnistunut ovelasti piilottamaan verkkopankkini salasanan puhelinluettelooni. Mahdoton hakkeroida!” Milla, 37

Millaisia hahmoja sinun puhelinluettelostasi löytyy? Kerro kommenteissa!

Game of Thrones -sarjassa näyttelevä Peter Dinklage on ryhtynyt Petan kanssa toimiin huskyjen hylkäämisen vähentämiseksi.

Huskyt ja suden näköiset koirat ovat tärkeä osa Game of Thrones -sarjaa, ja monet fanit haluavat lemmikikseen samanlaisia koiria. Valitettavasti ilmiö näkyy huskyjen hankkimisen lisäksi myös hylättyjen koirien määrässä.

Helsingin Sanomat kertoo, että Britanniassa hylätään nykyään vuosittain jopa 80 huskya. Ennen Game of Thrones -sarjan alkua määrä oli vain noin kymmenen huskya vuodessa.

Sarjassa Tyrion Lannisteria näyttelevä Peter Dinklage on HS:n mukaan huolestunut siitä, että Game of Thronesin fanit ovat ottaneet siperianhuskyja lemmikeikseen. Moneilta faneilta on puuttunut koiraa ottaessa varmuus siitä, että lemmikistä pystyy pitämään huolta.

Dinklage on yhdistänyt voimansa eläinsuojelujärjestö Petan kanssa estääkseen koirien harkitsematonta ostamista ja hylkäämistä.

Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters
Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

– Ymmärrämme että hurjasusien suosion myötä monet ovat ostaneet huskyja. Se on väärin löytöeläintalojen kotia tarvitseville koirille, ja lisäksi myös näitä huskyja hylätään usein. Niin usein käy, jos koira hankitaan hetken mielijohteesta, Dinklage kirjoittaa.

– Pyydän ja anelen, jos aiotte ottaa koiran perheeseenne, olkaa varmoja siitä, että olette valmiita suureen vastuuseen.

Myös esimerkiksi Game of Thronesissa Arya Starkia näyttelevä Maisie Williams toimii aktiivisesti eläimien oikeuksien hyväksi. Williams on muun muassa protestoinut delfiinien metsästämistä vastaan sekä puhuu eläinkokeilla testaamattomien tuotteiden puolesta. Vuonna 2016 hän myös adoptoi itselleen hylätyn koiran.

 

Nivea-tuotemerkin omistama Beiersdorf Oy pahoittelee mainoksesta koitunutta ikävää huomiota. 

Erityisesti Twitterissä älähdettiin useaan otteeseen keskiviikkona, kun Nivea julkaisi Facebookissaan vartalovoidetta käsittelevän postauksensa.

Mainoksessa oli kuva riippukeinussa makoilevan naisen sääristä sekä seuraava teksti: ”Nosta jalat ylös ja rentoudu. Mihin tarvitaan kirjaa, kun voi keskittyä ihailemaan kaunista ihoa?”.

Nivean Facebook-sivulla jaettu postaus, joka on sittemmin poistettu, näytti tältä.
Nivean Facebook-sivulla jaettu postaus, joka on sittemmin poistettu, näytti tältä.

Mainoksen nähneet ihmettelivät postauksen kommenteissa ja Twitterissä, onko kaunis ulkomuoto älykkyyttä ja sivistystä tärkeämpää.

Mainoksesta aiheutuneen negatiivisen kommentoinnin vuoksi Nivea poisti postauksensa.

Nivea-tuotemerkin omistaman Beiersdorf Oy:n kaupallinen johtaja Rita Levomäki-Elamo vakuuttaa, ettei tarkoituksena ollut pahoittaa kuluttajien mieltä.

– Olemme pahoillamme, jos NIVEAn Suomen facebookissa 16.8.2017 tekemämme postaus on aiheuttanut ikävää huomiota. Tarkoituksenamme oli kertoa, miten hyvältä ja rentoutuneelta olo voi kesällä tuntua, Levomäki-Elamo lausunnossaan.

– Ymmärrämme postaukseen kohdistuneen huomion, eikä tarkoituksemme ollut missään nimessä loukata kuluttajiamme, joita arvostamme erittäin paljon. Tästä syystä postaus on poistettu sivuiltamme. 

Asiasta kertoi ensimmäiseksi Markkinointi & Mainonta.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Naisille jää näissä kaverielokuvissa vain heteroalibin rooli.

Henkivartija Michael Bryce (Ryan Reynolds) tyrii työkeikallaan pahanpäiväisesti. Onneksi Michaelin ex-naisystävä Amelia Ryder (Elodie Yung) tarjoaa hänelle tilaisuuden todistaa ammattitaitonsa. Michael saa tehtäväkseen toimittaa inhoamansa palkkamurhaaja Darius Kincaidin (Samuel L. Jackson) Haagiin. Kincaid on kutsuttu todistamaan Kansainvälisessä tuomioistuimessa Valko-Venäjää diktaattorin elkein johtavaa presidentti Dukhovichiä (Gary Oldman) vastaan.

Patrick Hughesin ohjaama uutuus The Hitman’s Bodyguard noudattelee kaveruskomedioiden tuttua kaavaa. Lajityypin kivijalka on Tappava ase, jossa sähäkästi sanailevaa kyttäkaksikkoa näyttelivät Mel Gibson ja Danny Glover. Näissä elokuvissa kaverukset ovat yleensä niin kiinni toisissaan, että naisille jää vain heteroalibin rooli. He ovat mukana tarinassa vain todistaakseen, etteivät päähenkilöt ole homoja, vaikka viihtyvätkin mieluiten keskenään. Miesten suhde etenee samalla tavalla kuin Hollywood-romansseista: toisiaan inhoava parivaljakko mieltyy toisiinsa, kunhan on ensin saanut ärhennellä keskenään. Näinhän miesten ja naistenkin suhde saa alkunsa, mikäli Hollywoodia on uskominen.

Hughes ei tuo tähän kuvioon mitään uutta. Aina kun katsoja on pitämäisillään leffasta, Jackson murjaisee sovinistisen tai homofobisen vitsin. Niin, eihän sitä tosiaan olla homoja, vaikka ollaan kahden.

Katso traileri:

The Hitman's bodyguard

**

Ensi-ilta 18.8.