Netissä ostokset voi tehdä mukavasti vaikka kotoa käsin.

Mitä Me Naisten lukijat ostavat verkosta? Ja mistä?

Netissä tehty kysely paljasti, että nettiostokset ovat monille Me Naisten lukijoille säännöllistä, jopa päivittäistä huvia.

”Olen melkein joka päivä pari tuntia Huuto.netin sivuilla. Olen tilannut sieltä todella paljon (puolet varmaan ihan turhia ostoksia).”

”Kun viime syksynä aloin hankkia tulevalle esikoisellemme tavaroita, tilasin useimmiten niitä netistä. Netti on täynnä vauvojen tavaroihin liittyviä putiikkeja! Suosikkikauppojani ovat muun muassa Baby Style ja Vaunula. Netissä on oltava tarkkana, ettei maksa tuotteista liikaa, ja siksi eri kauppoja kannattaa vertailla. Nettikauppojen sivut kielivät usein siitä, toimiiko palvelu hyvin tai onko kauppa luotettava. On tärkeää, että sivuilla on helppo surffata ja toimitus- ja maksutapa- ja palautustiedot löytyvät ilman suurempia ongelmia. Joissain kaupoissa hinnat voivat olla suhteellisen halvat, mutta postimaksut järkyttäviä.”

”Olen ostanut netistä vuosia, ja kokemukset ovat olleet hyviä. Ostan vaatteita, kodinkoneita, liinavaatteita,elektroniikkaa. Ulkomailta en ole vielä tilannut, mutta tyttäreni on tilannut vaatteita, eikä ongelmia ole ollu.t”

”Ostan säännöllisesti netistä vaatteita, kenkiä, keikkalippuja, kirjoja, pelejä, ja joskus jopa huonekaluja. Suosikkikauppani on Eccon nettikauppa.”

”Parin vuoden olen aikana innostunut nettishoppailusta niin paljon, että siitä on melkein harmia. Tilipäivänä on helppo sortua hulluttelemaan useaan nettikauppaan. Kosmetiikkaan ja edullisiin koruihin uppoaa usein liikaa rahaa. Sähköpostiin putoilevat tarjoukset ovat oikeita karhunrautoja; varsinkin kun mainostetaan ilmaisia toimituskuluja.”

Helppoa ja halpaa

Nettiostoksiin houkuttelevat helppous ja laajat valikoimat. Netistä ostamalla myös säästää, usein reilustikin.

”Netissä on monia "kirpputoreja" joissa myydään tavallisia kirpputoreja parempaa tavaraa kohtuuhinnalla.”

”Suosikkiostarini on Ebay. Ostan myös Tradera.comista ja muutamista muista kirjakaupoista. Parasta Ebayssa ja Tradera.comissa on se, että niissä on ”osta heti” -osasto. Eli jos tuote kiinnostaa eikä jaksa odottaa, saako sen huudettua, voi tuotteen ostaa heti. Nettikirjakaupoissa tekee myös ihania löytöjä poistokirjoista!”

”Viimeisin löytö oli amerikkalainen juhlapukusivusto, josta tilasimme vanhojentanssipuvun. Hintaa kaikkiaan noin 130 euroa. Se oli mittatilauspuku, aivan ihana ja sopiva! Maksan nettiostokset aina luottokortilla, Visa tai Master, ja homma toimii.”

”Ostan netistä mielelläni kirjoja, sillä harvinaisempia ulkomaankielisiä teoksia ei tavallisista kirjakaupoista löydä. Viimeisin villitykseni on tilata ulkomailta kauniita kotilonkuoria erakkoravuilleni, sillä niitä ei Suomesta saa.

”Ostan nykyään melkein kaikki vaatteeni ja kosmetiikan netistä. Etenkin Britanniassa on monia toimivia verkkokauppoja, joista saa erikoisia vaatteita merkeiltä, joita ei Suomessa ole. Suosikkejani ovat Asos, Next, Dorothy Perkins sekä Miss Selfridge. Myös Oasiksella on verkkokauppa. Kosmetiikkaa myyvät halvalla: www.strawberrynet.com, feelunique.com sekä lookfantastic.com. Kaikkia on kokeiltu ja hyväksi todettu!”

”Olen ostanut netistä lentolippuja ja varannut hotellit amerikan matkalle. Käytin Expedia.comia sekä Travelocity.comia. Tein molemmista nettihakuja ennen ostopäätöstä, eikä kummastakaan löytynyt mitään negatiivista. Kaikki toimi loistavasti. Saimme halvemmat hinnat USA:n sisäisille lennoille, kuin mitä olisimme saaneet esim. Ebookersin kautta. Matkoja varatessa kannattaa myös hyödyntää sivustoa Vertaa.fi. Isäni matka Suomi-Peru-Suomi tuli yli 1000€ halvemmaksi kun hänelle sopi lennellä useammalla välilaskulla.”

”Kaikken ihaninta oli, kun ostin pölynimurin netistä, niin sain sen ensinnäkin halvemmalla kuin tavallisesta kaupasta ja lisäksi se tuotiin vielä kotiovelleni!!!”

”Ei tarpeeksi luotettava”

Kaikki eivät kuitenkaan halua ostaa verkosta. Useimmiten syynä on se, ettei nettiä pidetä tarpeeksi luotettavana ostospaikkana.

”En osta netistä. En pidä luottokorttitietojeni naputtelusta bittiavaruuteen.”

”Nettiostokset eivät ole tarpeeksi luotettavia. Haluan nähdä ostamani tuotteen ennen ostopäätöstä.”

”En tee nettiostoksia, koska en luota siihen, että tavara toimitetaan maksamisen jälkeen perille. Myös kuvat näyttävät usein paljon paremmilta, mitä tuotteet oikeasti ovat.”

Varsinaisia kommelluksia nettiostoksilla on kuitenkin sattunut vähän.

”Ostan aika paljon netistä, ja vain kerran petyin palveluun pahasti. Tilasin suomalaisesta nettikaupasta kalaöljykapseleita, kolme purkkia kahden hinnalla. Päätin tilata kerralla kaksi satsia kun halvalla sai. Maksu suoritettiin etukäteen tilauksen yhteydessä. Purkit tulivat, mutta kuuden purkin sijasta vain neljä. Kaiken kukkuraksi laatikon kyljessä komeili parasta ennen –päivämäärä, joka oli mennyt vanhaksi jo pari viikkoa sitten! Palautin purkit kitkerän saatteen kera, mutta rahat sain takaisin vasta monen puhelinsoiton ja kuluttaja-asiamiehellä uhkailun jälkeen. Kyllä meni usko kyseiseen puljuun!"

”Olen tehnyt paljon ostoksia Amazon.comissa. Kerran jouduin reklamoimaan, kun sanakirjan mukana tullut dvd/cd ei toiminut koneessani. He hyvittivät luottokorttiani jo seuraavana päivänä, ja asiakaspalvelun vastaus tuli vielä samana päivänä (joka oli sunnuntai).”

”Olen jo vuosia hankkinut vaatteita Elloksesta. Kerran unohdin palauttaa paketin ja löysin sen vasta kuukauden päästä. Laitoin tilauksen kuitenkin takaisin Ellokseen, eikä siitä tullut mitään ongelmia.”

KOMMENTOI! Mitä nettikauppaa sinä suosittelisit?

Lue myös julkkisten nettivinkit.

Anna Puu kertoo Vain elämää -päivänään erokappaleesta, jonka hän teki ennen kuin ehti myöntää itselleenkään suhteensa olevan ohi.

Vain elämää -jaksossa vietetään perjantaina Anna Puun, 34, päivää. Jaksossa kuullaan yksi kappale, joka on Annalle ”pelottavan henkilökohtainen”.

– Mietin, että en oo ihan varma, uskallanko edes näyttää tällaista tekstiä. Se oli tosi pelottava ajatus, kun rinta oli vedetty niin auki. Musta tuntuu, että mä en osaa kirjoittaa ilman, että se on henkilökohtaista, Anna Puu kertoo jaksossa.

Lauri Tähkä kysyy Annalta, millainen suhde hänellä oli ex-mieheensä kappaleen kirjoitushetkellä.

”Jännä, miten ihminen kirjoittaa jotain sellaista, mitä ei ole myöntänyt edes itselleen.”

– Olitko sä jo lähdössä? Lauri kysyy.

– En... En todellakaan ollut tekemässä mitään lähtöä. Kirjoitin tuon varmaan vähän yli vuosi ennen eroa. Se on jännä, miten ihminen kirjoittaa jotain sellaista, mitä se ei edes tiedosta – eikä ole myöntänyt edes itselleen. Sitä se on, kun rupeat suoltamaan tekstiä paperille, sieltä voi tulla asioita, joita ei ole edes käsitellyt.

2787093

Anna erosi tyttärensä isästä, Olli Ripattilasta, vuonna 2013. Ex-pariskunnalla on vuonna 2010 syntynyt tytär.

Me Naisten haastattelussa vuosi sitten Anna kertoi, että hänen uusi parisuhteensa muusikkomiehen kanssa päättyi eroon keväällä 2015.

Vain elämää Nelosella perjantaina kello 20.00. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Helen taisi juuri pongahtaa häijyjen muijien ykköseksi.

– Aion olla kaikista häijyistä naisista häijyin, Helen Mirren, 71, lausui maanantaina.

Sanoillaan hän viittasi presidenttiehdokas Donald Trumpin lausuntoon kilpakumppanistaan Hillary Clintonista kaksikon kolmannessa vaaliväittelyssä.

Brittinäyttelijä pääsi ääneen Elle-lehden vuosittaisessa Women in Hollywood -tapahtumassa, joka pidettiin Los Angelesissa maanantaina. Helen Mirren palkittiin tilaisuudessa legendaarisen asemansa ja elämäntyönsä vuoksi.

Kiitospuheensa yhteydessä näyttelijä jakoi parhaat elämänohjeensa, joista voivat ottaa oppia kaikki muutkin naiset tiellään häijyiksi muijiksi.

Lue myös: Häijyt muijat kunniaan! 12 naista, joita voi vain ihailla

– Käyn nopeasti läpi muutaman vinkin, joiden avulla selvitä elämästä, koska varmasti tiedätte, että olen melko vanha, joten olen nähnyt aika paljon elämää. Voitte jakaa vapaasti eteenpäin viittä parasta vinkkiäni, Helen Mirren sanoi puheessaan, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Elle-lehden sivuilla.

”1. Älä ikinä juo alkoholia, paitsi jos juhlit jotain, jos olet järkyttynyt jostakin tai jos on päivä, joka loppuu y-kirjaimeen (huom. englanniksi kaikkien viikonpäivien nimet päättyvät y:hyn). Jos otat, älä koskaan aja.”

”2. Rakkaudessa ei ole sääntöjä – en usko – mutta älä kiirehdi naimisiin, oikeasti. Menin mieheni kanssa naimisiin myöhemmin elämässäni, ja se on toiminut oikein hyvin.”

”Älä kiirehdi naimisiin, oikeasti.”

”3. Anna kumppanillesi vapaus ja tue häntä tavoitteidensa saavuttamisessa. Se on todella tärkeää ja koskee molempia suuntia, sekä miehiä että naisia.”

”4. Blackjack-pöydässä splittaa aina ässät, kasit ja ysit.”

”5. Ole yhteydessä ystäviisi päivittäin, enkä tarkoita Facebookia. On parempi, että on kolme hyvää ystävää kuin kolmesataa sosiaalisessa mediassa. Ystäviä, joille voit oikeasti puhua.”

Koska Helen Mirren ei piittaa omistakaan säännöistään, hän ei pysynyt lupaamassaan viidessä elämänohjeessa. Kuudes ohje oli kieltämättä häijy.

– Ja lopuksi, viis veisaa kenestäkään, joka tuomitsee sen, miltä näytät, etenkin jos hän on joku anonyymi, tuntematon, netissä vaaniva hyypiö tai on turvonnut, pienipäinen, dinosauruskätinen presidenttikandidaatti.

Jääkiekkoilijarakkaansa Mikael Granlundin kanssa Minneapolisissa asuva Emmi Kainulainen kaipaa Suomesta ystäviä ja perhettä.

Kolme viikkoa sitten Suomeen saapunut Emmi Kainulainen iloitsee uudesta urasta Yhdysvalloissa. Kainulainen työskentelee mallina ja seurustelee Minnesota Wild -seurassa pelaavan Mikael Granlundin kanssa. Pariskunta asuu yhdessä Minneapolisissa.

– Odottelen parhaillaan työviisumia, sillä sain mallisopimuksen Ford-toimistolle Chicagoon. Toivottavasti pääsen tekemään samantyyppisiä kuvauksia kuin Suomessa, eli sporttia ja alusvaatteita, ehkä katalogejakin, Kainulainen kertoi tiistai-iltana suunnittelija Lalli Savolaisen muotinäytöksessä Helsingissä.

Fordin kansainvälinen mallitoimisto on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista.

Kainulainen valmistui keväällä Metropolia-ammattikorkeakoulusta sisustusarkkitehdiksi. Hän aikoo tehdä töitä myös oman Chaîne-brändinsä eteen. Brändiin kuuluu muun muassa lifestylea, muotia ja taidetta.

– Lähden liikkeelle muodista, ja etenen toivottavasti pikkuhiljaa sisustukseen sekä taiteeseen.

Pariskunta asuu jo viidettä vuotta Minneapoliksessa, jonne he ovat sopeutuneet hyvin.

– Varsinkin pari ensimmäistä vuotta seilasin edestakaisin opintojen vuoksi, ja nyt matkalaukkuelämä on taas tullut tutuksi. Alkaa olla jo koti-ikävä! Suomesta kaipaan eniten ystäviä ja perhettä.

Mitä ulkomailla on mitä meillä ei ole? Pyllynpesulaitteet? Eksoottiset ruokakaupat? Muu, mikä?