Laitteen päivitys edessä? Mieti, mitä ominaisuutta kaipaat eniten. Näin löydät uutuuksien joukosta juuri sinulle täydellisen.

 

1. Iphone SE. 2. LG G5. 3. Xperia Z5 premium. 4. Huawei P9. 5. Lumia 650. 6. Samsung galaxy S7 edge.

 

Kännykät

Jos haluat huippukameran

Kamera on nyt se, mihin älypuhelinvalmistajat panostavat. Huawei on saanut kumppanikseen legendaarisen kameramerkin Leican. Puhelimen takaosassa on kaksi 12 megapikselin linssiä, jotka yhdistävät räpsähdyksestä parhaat palat. Kuvan voi tallettaa raw-muodossa, jolloin kuvaan saa talteen viiden megan edestä yksityiskohtia.

Huawei P9, 549 €.

Jos haluat huippunäytön

Näytöntarkkuusnörtit huomio! Tässä on ensimmäinen puhelimen 4K-näyttö ikinä. Meille muille selityksenä, että se tarkoittaa siis vielä tarkempaa kuin Full HD. Kamerassa on huimankuuloiset 23 megapikseliä, ja tämä on vesitiivis. Sony lupaa puhelimelle parin päivän akunkestoa.

Xperia Z5 Premium, 849 €.

Jos haluat edullisen

”Vaikuttaa kalliimmalta” on uusimman Lumia-mallin saama merkittävin kohteliaisuus. Se maksaa alle puolet uusimmista huippumalleista, ja toki 8 megapikselin kamera ja vaatimattomampi näyttö siitä kielivätkin. Microsoft-puhelimen ostajan kannattaa kuitenkin muistuttaa itselleen, että sovelluksia on Windowsille paljon vähemmän kuin Androidille tai Applen iOS:lle.

Lumia 650, 229 €.

Jos haluat viimeisintä huutoa

Tämän hetken himoituin puhelinmalli on jättimäinen, 5,5 tuuman kaarevalla näytöllä varustettu sekä vesi- ja pölytiivis. Sen luvataan kestävän puoli tuntia 1,5 metrin syvyydessä, mikä on vessanpöntön ympärillä tunaroiville ilouutinen.

Muistikortilla Samsungin S7:ään saa vaikuttavat 200 gigatavua muistia. Hehkutettu kamera tarkentaa nopeasti ja ottaa valoisia kuvia myös hämärässä. Puhelimesta on hieman pienempi ja edullisempi S7-malli. Lisävarusteina 360 asteen kamera ja virtuaalitodellisuuslasit.

Samsung Galaxy S7 Edge, 849 €.

Jos haluat Applen

Iphone 7:aa odotellessa Apple-fani voi päivittää laitteensa tähän versioon, jossa Iphone 5:n sisään on leivottu Iphone 6:n ominaisuuksia. Näitä ovat sormenjälkitunnistus ja parempi kamera. Ehkä vallankumouksellisinta on, että puhelin, eli käytännössä näyttö, ei ole kasvanut edellisestä mallista, vaan päinvastoin on palattu vähän pienempään neljän tuuman malliin. Uutuuden hinta on vähän maltillisempi kuin Applen uutuuksien hinta yleensä.

Iphone SE, 499 €.

Jos haluat vaihtelua

Voi, kunpa puhelimeen voisi aina vaihtaa vain sen osan, minkä haluaisi uusia. Ihan siihen ei olla vielä päästy, mutta LG:n juuri kauppoihin tulleeseen malliin voi vaihtaa lisäosia sen mukaan, mitä ominaisuutta haluaa laitteessaan korostaa. Puhelimesta voi tehdä esimerkiksi ”kameramaisemman” kameran tai hifi-soittimen, siihen voi liittää 360 asteen kameran, pyörivän valvontakameran tai puhelinta varten suunnitellut virtuaalitodellisuuslasit. Myös puhelimen akun voi vaihtaa, mikä on nykyään harvinaista.

LG G5, 699 €.

 

1. Ipad Pro. 2. Surface 3. 3. Samsung Galaxy tab pro S. 4. Xperia Z3 tablet compact. 5. Lenovo yoga tab 3.

 

Tabletit

Jos haluat pienen ja näppärän

Vedenkestävä 8,1-tuumainen pikkutabletti sopii e-kirjojen lukemiseen ja toimii myös Playstation-ohjaimen kannettava etänäyttönä.

Xperia Z3 Tablet Compact, 399 €.

Jos haluat lippulaivamallin

Tabletit ovat lähteneet haastamaan läppäreitä oikein tosissaan, ja siitä kertoo myös hurja hinta. Kauppaan sisältyy sentään täysikokoinen näppäimistö. Maininnan arvoista on myös se, että Samsungin uutuustabletissa on Windows 10 -käyttöjärjestelmä.

Samsung Galaxy Tab Pro S, 1 499 €.

Jos olet online-treenaaja

Joko 8- tai 10-tuumaisena saatavan Yoga-mallin superominaisuus on se, että siinä on ”joogajalka”. Jalan ansiosta tabletti pysyy pystyssä ilman lisävarusteita.

Lenovo Yoga Tab 3, 299 €.

Jos haluat korvata Windows-läppärin

Viime vuonna lanseerattu Microsoftin kehuttu pro-tabletti lupaa korvata kannettavan täysin. Nyt siitä on saatavilla mallinumero 3 eli selvästi edullisempi versio, jossa on myös seisontatuki.

Surface 3, 599 €.

Jos haluat Applen

Tabletit kasvavat ja kasvavat: Applen uutuuden suurempi malli on jo 12,9-tuumainen. Huippunäytön ja hifi-kaiuttimen kanssa ainakin leffojen katsomisesta tulee pro-tason elämys.

Ipad Pro, alk. 699 €.

Ja kaksi muuta kivaa asiaa:

Ei enää särkyneitä näyttöjä

Elämän viiden ärsyttävimmän asian joukossa on epäilemättä se, kun uuden, sikakalliin älypuhelimen lasi pamahtaa pirstaleiksi. Panzerin karkaistusta lasista valmistetut näytönsuojat lupaavat suojata myös uusimmat kaareutuvat mallit.

Panzer-näytönsuoja, alk. 29,90 €.

Suihkulaulantaa

Nyt sinun ei tarvitse enää laulaa suihkussa – sillä voit vaikka kuunnella siellä älykkäästi podcasteja. Grohen suihkutankoon kiinnitettävä bluetooth-kaiutin soittaa puhelimesi, läppärisi tai tablettisi kautta suihkuhetkeen sopivaa viihdettä.

Grohe Aquatunes -suihkukaiutin, 100 €.

Lue, mitä tähdet kertovat tänään juuri sinulle.

 

VAAKA

On aika laittaa asioita järjestykseen. Aloita isoimmista ongelmista ja etene niistä pienempiin. Uskalla olla erilainen kuin muut.

 

SKORPIONI

Ole tarkkana yksityisyytesi kanssa. Katso, mitä jaat ja kenen kanssa. Rauhallinen päivä kotona voi olla juuri sitä, mitä kaipaat.

 

JOUSIMIES

Älä ujostele. Ole oma itsesi ja ilmaise mielipiteitäsi suoraan. On aika jättää menneisyyden ongelmat vihdoin taaksesi.

 

KAURIS

Pidä silmät auki ja tarkkaile kaikkea, mitä ympärilläsi tapahtuu. Nyt ei ole fiksua seurata sokeasti massan mielipidettä. Tee niin kuin sydämesi sanoo.

 

VESIMIES

Matkustaminen tai uusiin paikkoihin tutustuminen on loistavaa ohjelmaa päivälle. Älä odottele ohjeita, vaan seuraa vaistoasi. Se ei johda sinua harhaan.

 

KALAT

Tee voitavasi, jotta yhteiset asiat edistyisivät. Älä luota sokeasti tuntemattomiin, vaan hoida itse ainakin tärkeimmät hommat. Itsenäisyys on valttia.

 

OINAS

Ystävällisyys avaa paljon ovia. Avuliaisuutta ei kannata pantata tänään. Yllättävä tilaisuus tarjoutuu sinulle ja saa aikaan säpinää.

 

HÄRKÄ

Tarjoa apua ystävälle. Saat yllättävän vastapalveluksen silloin, kun sitä vähiten odotat. Päivä kysyy hermoja ja käytännöllisyyttä.

 

KAKSONEN

Vietä aikaa rakkaan ystävän tai kumppanisi kanssa. Yhteiset hetket lujittavat suhdettanne. On hyvä hetki keskustella tulevaisuudesta.

 

RAPU

Pysyttele taustalla, jos meno ei miellytä sinua. Älä asetu vastarintaan ennen kuin olet tarkkaillut tilannetta kylliksi. Muutokset alkavat itsestäsi.

 

LEIJONA

Tunteet ovat pinnassa tänään. Kanavoi energiasi oikein, jotta tarpeettomia jännitteitä ei pääse syntymään. Pieni irtiotto arjesta tekisi hyvää.

 

NEITSYT

Pyydä apua, jos olet hukkumaisillasi hommiisi. Taustajoukot löytyvät onneksi läheltä. Sinun on parasta osata myös sanoa ei.

Mikaelin ja norjalaisen Triana Iglesiaksen suhde syvenee koko ajan, vaikka yhteistä aikaa ei paljon ole.

Vain elämää, musiikin tekoa, tv-dokumentti ja valmistautuminen ensi vuoden kiertueelle. Siinä muutamia juttuja, joilla räppäri Mikael Gabriel, 26, on täyttänyt ja täyttää kalenteriaan.

Lisäksi miehellä on melko tuore parisuhde norjalaiseen juontajaan ja malliin Triana Iglesiakseen, 34. Pari on seurustellut reilun vuoden, ja kesällä Mikael sanoi Me Naisten haastattelussa olevansa rakastunut päästä varpaisiin.

– Yhteistä aikaa ei ole mitenkään ihan hirveän paljon. Silloin kun hän on täällä, minä olen aika paljon palavereissa ja studiolla. Sitten näemme iltaisin, Mikael kertoo.

”Yhteistä aikaa ei ole ihan hirveän paljon.”

Mikaelin mukaan Trianallakin riittää kiireitä, sillä nainen on esimerkiksi lanseeraamassa omaa alusvaate- ja kosmetiikkamallistoaan. Hän on juontanut jo yhdeksän kautta Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa, ja seuraavan kauden kuvaukset alkavat pian Meksikossa.

– Olen ollut aina vähän semmoinen, että jos rakastun, sitten mun pitää olla koko ajan sen ihmisen kanssa niin pitkään, että taas kyllästyn, Mikael kertoo.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen.

– Nyt en todellakaan pääse olemaan hänen kanssaan niin paljon kuin haluan, niin nyt tässä ei tule ainakaan kyllästymisiä. Sitten kun taas näemme, se on aina spessua. Se on toiminut meille tosi hyvin.

”Kun näemme, se on aina spessua.”

Mikael kertoo Trianan tukeneen häntä Vain elämää -ohjelman mukanaan tuomassa pyörityksessä ja iloinneen siitä, että muutkin näkevät sen Mikaelin, jonka Triana tuntee.

Triana myös tiesi, että ohjelma tulee olemaan räppärille iso juttu.

– Mä olin vähän että katotaan nyt, toivottavasti en mokaa koko hommaa, Mikael muistelee.

Parisuhteeseen suosio ei ole vaikuttanut.

– Ei se ole muuttunut mitenkään. Tai miten suhteemme nyt muuttuu ylipäänsä, niin menemme vain koko ajan syvemmälle parisuhteeseen.

Sunnuntaina Antti Ketonen esiintyy satiinissa ja liehulahkeissa. – Toivon vain, ettei minua puettaisi painitrikoisiin!

Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailevalle Antti Ketoselle, 38, torstai on treeniviikon jännittävin päivä. Silloin paljastuu, mitä puvustamo on valmistanut Antille seuraavaan lähetykseen.

– Toivon vain, ettei minua puettaisi painitrikoisiin, Antti virnistää.

Tämän sunnuntain lähetyksessä Antti nähdään liehulahkeissa, jotka sopivat hänen esittämänsä Kung Fu Fighting -biisin tyyliin ja itämaisia taisteluliikkeitä seuraavaan koreografiaan.

– Taisteluliikkeiden ja laulamisen yhdistäminen on ollut haastavinta, Antti kertoo.

– Minulla ei ole kokemusta itämaisista taistelulajeista. Kerran kävin jujutsu-kurssin tutustumistunnilla, mutta se homma jäi heti siihen yhteen kertaan.

Sunnuntain lähetykseen Antti sai valmentajakseen kungfumestari Zhang Fangin.

– Kyllähän tässä ajetaan äijää epämukavuusalueelleen: on vieraat biisit, koreografiat ja suoran lähetyksen jännitys, Antti heittää.

– Olen silti tosi tyytyväinen suoritukseeni, mitään en ole hävennyt.

Epäröimättä mukaan

Tähdet, tähdet -ohjelma on Antin ensimmäinen kokemus isosta tv-tuotannosta ja livelähetyksestä.

 –Minua ei tarvinnut suostutella, hyppäsin mukaan saman tien. Tässä ollaan aidosti musiikin äärellä.

Antti on jo muutaman lähetyksen jälkeen huomannut ohjelman tuoneen uutta yleisöä ja lisää kiinnostusta Neljänsuora-yhtyeelleen. Aktiivisesti keikkailevalle bändille on muodostunut läheinen ja aktiivinen faniporukka.

– Faniemme kesken on tiivis henki, ja heissä on syntynyt ystäväporukoita. Tietenkin toiveissani on, että se porukka vain kasvaa.

Perjantaina Neljänsuora julkaisi kokoelmalevyn, johon on paketoitu yhtyeen 13-vuotinen levytyshistoria. Materiaalia oli niin paljon, ettei ryhmä saanut karsittua suosikkejaan suunniteltuun 20 kappaleeseen.

– Onneksi saimme sitten tehdä tuplalevyn ja valita 40 biisiä. Siihenkin pääseminen tarkoitti kinaamista ja kiivaita keskusteluja. Lopputulos on kyllä yksimielisesti hyväksytty, ainakin melkein…Antti nauraa.  

Väliaikaiskoti Helsingissä

Tähdet, tähdet -ohjelmasta huolimatta Neljänsuora keikkailee koko ajan. Antille se tarkoittaa tiukkaa aikataulutusta. Kun muu bändi esimerkiksi risteilykeikan jälkeen jäi nukkumaan laivaan Tukholmassa, Antilla oli tunti aikaa siirtyä satamasta lentokentälle ja edelleen paluulennolle Helsinkiin.

Ohjelman takia Antti on muuttanut Salosta väliaikaisesti Helsinkiin. Mies suhaa nyt kaupunkia ristiin rastiin polkupyörällään.

– Helsinki tuntuu viihtyisältä, kun täällä on sopivasti vilinää ja elämää. Olen lomamatkoillanikin sellainen, että viihdyn hyvin suurkaupungeissa.

Tähdet, tähdet MTV3-kanavalla sunnuntaisin 19.30. Neljänsuoran kokoelma Suurimmat hitit 2003–2016 julkaistiin 21.10.

Karismaattisen Paula Vesalan keikat ovat aina elämyksiä.

Paula Vesalan viime kesän Ruisrock-keikka nostatti kylmiä väreitä ja tanssitti samaan aikaan. Keväällä ilmestyneen Vesala-albumin biisit, kuten Tequila, Älä droppaa mun tunnelma, Ei pystyny hengittää, toimivat livenä siinä missä levylläkin.

13 vuotta sitten radiossa pauhasi Paula Vesalan ja Mira Luodin muodostaman PMMP:n hittirenkutus Rusketusraidat. Vuoden päästä parivaljakkoa ei muista enää kukaan, uumoilivat monet.

Ensivaikutelma kuitenkin petti.

PMMP:stä kasvoi 11 vuotta kestäneen uransa aikana 2000-luvun tärkein kotimainen popyhtye. Energistä duoa palvoivat sekä ostava yleisö että kriitikot, ja bändin seitsemää studioalbumia myytiin yli 400 000 kappaletta. Jori Sjöroosin sävellysten ohella kehuja keräsivät etenkin Paula Vesalan sanoitukset.

PMMP soitti viimeisen keikkansa loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa lokakuussa 2013. Sen jälkeen Vesalan sävelkynästä alkoi irrota lauluja myös monille muille kotimaisille eturivin artisteille.

Vain elämää nosti profiilia

Syksyllä 2014 Vesala nähtiin Vain elämää -sarjan kolmannella kaudella. Ohjelma nosti hänen profiiliaan erityisesti monipuolisena ja monet tyylilajit taitavana muusikkona. Tätä kuvaa ainoastaan vankisti viime keväänä julkaistu, moderneihin tanssibiitteihin nojannut Vesala -albumi.

Eikä hänen repertuaarinsa kangistu pelkkään musiikkiin.

Vesala on opiskellut dramaturgiaa Teatterikorkeakoulussa, musiikkikasvatusta Sibelius-Akatemiassa ja teatteri-, elokuva- ja televisioalaa Kalifornian yliopistossa. Hän on lisäksi tehnyt näyttäviä elokuvarooleja.

”Suomen lahjakkain nainen”, julisti hittiradiokanava NRJ Vesalasta viime vuoden syksynä.

Haastatteluissa Paula Vesala, 34, on kertonut näkevänsä itsensä aivan toisessa valossa. Muiden silmissä teräväsanainen, suvereeni ja itsevarma taiteilija on sanonut kärsineensä riittämättömyyden tunteesta lähes koko elämänsä ajan.

Paljastus oli yllättävä, sillä Vesala on pitänyt yksityiselämänsä aina visusti omanaan. Ehkäpä juuri samasta syystä muutaman viikon takainen uutinen Vesalan ja Rasmus-yhtyeen laulajan Lauri Ylösen avioerosta tuli monille suurena yllätyksenä.

Ruisrock: Vesala TV2 la klo 22.05.