Uudella Pokemon Go -sovelluksella metsästetään Pokemoneja tutusta ympäristöstä. Kuva: Reuters
Uudella Pokemon Go -sovelluksella metsästetään Pokemoneja tutusta ympäristöstä. Kuva: Reuters

Jopa Tinder on jäämässä kakkoseksi: Pokémon Go -pelissä ravataan pitkin katuja virtuaalihahmojen perässä.

Kaikki kohisevat nyt uudesta pelisovelluksesta, jolla metsästetään erilaisia Pokémon-hahmoja ympäri tuttuja ympäristöjä, esimerkiksi omaa kotia, lähikatuja tai työpaikan toimistotiloja.

Pelaaminen vaatii sitä, että pelaajan täytyy ihan oikeasti kävellä ympäri kaupungin katuja Pokémoneja etsien.

Pelaaja voi napata ja kouluttaa reaalimaailmassa näyttäytyviä hahmoja älypuhelimensa kameran avulla.

Peli käy helposti koukuttavaksi, sillä mitä enemmän liikut, sitä enemmän Pokémoneja kohtaat.

Jo miljoonat käyttäjät ovat ladanneet  Pokémon Go -pelin. Yhdysvalloissa peli nousi välittömästi suosituimmaksi ilmaissovellukseksi – siis myös Tinderin ohi! Kuva: Reuters
Jo miljoonat käyttäjät ovat ladanneet Pokémon Go -pelin. Yhdysvalloissa peli nousi välittömästi suosituimmaksi ilmaissovellukseksi – siis myös Tinderin ohi! Kuva: Reuters

Nintendo julkaisi pelin 6. heinäkuuta Yhdysvalloissa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ja siitä lähtien sen suosio on ollut käsittämätöntä, kertovat Fortune ja The Guardian.

Sovellusta on jo vajaassa viikossa ladattu enemmän kuin deittisovellus Tinderiä ja siitä on ennustettu kovaa haastajaa jopa Twitterille.

”Menetin poikaystäväni Pokémonjahdille”

Nyt on jo selvillä, että pokemonjahti aiheuttaa monenlaisia lieveilmiöitä – niin hyviä kuin huonojakin.

Monet sanovat liikkuneensa viime päivinä huomattavasti normaalia enemmän, kun he ovat juosseet ympäriinsä metsästämässä Pokémoneja.

Jahdin huumassa monet ihmissuhteet ovat kuitenkin joutuneet koetukselle, selviää Twitterin twiittitulvasta.

Nainen löysi kuolleen ihmisen

Pelisovellus on tuonut käyttäjilleen myös hyvin uskomattomia ja yllättäviä tilanteita. Esimerkiksi Wyomingissa asuva nainen, 19-vuotias Shayla Wiggins, löysi kuolleen ihmisen peliä pelatessaan.

Nainen oli kävellyt joen varrella etsimässä lähistöllä ollutta hahmoa. Sen sijaan hän löysikin veden rajasta miehen ruumiin.

Toinen inhottava sivujuonne pelissä on, että aseistautuneiden ryöstäjien on epäilty käyttäneen sitä houkuttimena, jolla uhrit on saatu syrjäisiin paikkoihin. Aseistettujen ryöstäjien on epäilty käyttäneen viime viikolla julkaistua kännykkäpeliä uhrien houkutteluun syrjäisiin paikkoihin, kertoo The Guardian

Joitain käyttäjiä sovellus puolestaan on houkutellut haustausmaille.

Pokémoneja voi jahdata tutussa ympäristössä. Kuva: Reuters
Pokémoneja voi jahdata tutussa ympäristössä. Kuva: Reuters

Käyttäjät pelkäävät Pokémonejaan

Niinhän se tosielämässä yleensä menee, että niin kauan on kivaa, kunnes ei enää ole. Yksi erikoinen sävy uudessa villityksessä on, että osa käyttäjistä on alkanut pelkäämään Pokémonejaan.

Osa käyttäjistä yksinkertaisesti kammoaa mulkosilmäisten hahmojen ulkonäköä, osa niiden käytöstä.

Eräs nainen kertoo Twitterissä, että oma Pokémon yritti johdattaa häntä keskelle junaraidetta.

– Tämä kaveri tekee parhaansa tappaakseen minut tänä aamuna, nainen kirjoittaa twiitissään.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Naisille jää näissä kaverielokuvissa vain heteroalibin rooli.

Henkivartija Michael Bryce (Ryan Reynolds) tyrii työkeikallaan pahanpäiväisesti. Onneksi Michaelin ex-naisystävä Amelia Ryder (Elodie Yung) tarjoaa hänelle tilaisuuden todistaa ammattitaitonsa. Michael saa tehtäväkseen toimittaa inhoamansa palkkamurhaaja Darius Kincaidin (Samuel L. Jackson) Haagiin. Kincaid on kutsuttu todistamaan Kansainvälisessä tuomioistuimessa Valko-Venäjää diktaattorin elkein johtavaa presidentti Dukhovichiä (Gary Oldman) vastaan.

Patrick Hughesin ohjaama uutuus The Hitman’s Bodyguard noudattelee kaveruskomedioiden tuttua kaavaa. Lajityypin kivijalka on Tappava ase, jossa sähäkästi sanailevaa kyttäkaksikkoa näyttelivät Mel Gibson ja Danny Glover. Näissä elokuvissa kaverukset ovat yleensä niin kiinni toisissaan, että naisille jää vain heteroalibin rooli. He ovat mukana tarinassa vain todistaakseen, etteivät päähenkilöt ole homoja, vaikka viihtyvätkin mieluiten keskenään. Miesten suhde etenee samalla tavalla kuin Hollywood-romansseista: toisiaan inhoava parivaljakko mieltyy toisiinsa, kunhan on ensin saanut ärhennellä keskenään. Näinhän miesten ja naistenkin suhde saa alkunsa, mikäli Hollywoodia on uskominen.

Hughes ei tuo tähän kuvioon mitään uutta. Aina kun katsoja on pitämäisillään leffasta, Jackson murjaisee sovinistisen tai homofobisen vitsin. Niin, eihän sitä tosiaan olla homoja, vaikka ollaan kahden.

Katso traileri:

The Hitman's bodyguard

**

Ensi-ilta 18.8.

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Anni Hautala lomaili kesällä avomiehensä stand up -koomikko Niko Kivelän ja molempien poikien kanssa Kreikassa ja mökillä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Radiojuontaja Anni Hautala aloittaa joka maanantai terveellisen elämän, mutta päätös pitää korkeintaan keskiviikkoon asti.

Juontaja Anni Hautala, 35, julkaisee marraskuussa keittokirjan. Projekti alkoi, kun kustantaja otti suosikkijuontajaan yhteyttä.

– Minulla on helppo suhde ruokaan. Rakastan sitä, että en itsekään tiedä, mitä ruokaa laitan ja kaivelen kaapeista kaikkia tekotarpeita, Anni kertoi torstaina Otavan syyskauden avajaisissa.

Kesällä Anni vieraili kirjaa varten Champagnesen ja Cognacin kylissä, jossa tutustui juomien valmistusprosesseihin. Kirjassa on muutama drinkkiohje. Ruuan suhteen Anni kuvailee olevansa nautiskelija.

”Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.”

– En ole koskaan ollut millään dieetillä. Minulla on siihen liian huono itsekuri. Ehkä minulla on jokin hyvä geeni, että en liho niin paljon.

Keho ei totu aikaisiin aamuherätyksiin

Radio Suomipopin Aamulypsyä juontava Anni herää joka aamu ennen viittä. Aikaisin herääminen ja väsymys lisäävät makeannälkää.

– Keho ei oikein totu siihen heräämiseen. Aloitan joka maanantai terveellisemmän elämän ja suunnittelen karkkilakkoa, mutta se loppuu viimeistään keskiviikkona. Toimituksessa on usein karkkeja ja herkkuja, joihin sorrun.

”Loppukevät oli ihan hullua juoksua.”

Aamulypsyn lisäksi Anni jatkoi tällä viikolla kesän jälkeen Idolsin kuvauksia. Kuuden viikon kesäloma tuli tarpeeseen.

– Olin todella tiukka lomasta. Loppukevät oli ihan hullua juoksua ja odotin jo lomaa. Huomaan, että käyn silloin kärsimättömäksi; en jaksaisi yhtään mitään korjauksia tai muutoksia, vaan olin, että kuvataan nyt vaan.