Sarah Jessica Parker näyttelee eroavaa uraäitiä tummasävyisessä Divorce-komediasarjassa. Kuva: HBO Nordic

Sarah Jessica Parker on elämänsä vedossa loistavassa Divorce-komediasarjassa.

”Koska me oikein aloimme kasvaa erillemme?”

”Ehkä niihin aikoihin, kun kasvatit nuo viikset?”

Tämä Sarah Jessica Parkerin ja Thomas Haden Churchin esittämän avioparin keskustelu on yksi kepeimmistä hetkistä Divorce-sarjan aloitusjaksossa. Maanantaina HBO Nordicilla alkava draamakomedia kertoo nimensä mukaisesti pariskunnasta, jonka pitkä liitto on päättymässä eroon. Loistavasti kirjoitettu rooli elämäänsä leipääntyneenä Francesina voi olla Sarah Jessica Parkerille keino karistaa viimeinkin ikisinkku-Carrien korkkarit jalasta.

SJP näyttelee mainion sävykkäästi perheenäitiä ja rekrytointifirman pomoa, joka on siirtänyt loputtomasti taiteellisia haaveitaan Robert-miehen remppafirman takkuilun takia. Kun miehen suolentoimintakin alkaa olla liian tuttua, ja rinnalle on löytynyt rakastaja (Flight of the Conchords -sarjasta tuttu, mahtava Jemaine Clement), tuntuu avioero ratkaisulta harmaaseen arkeen.

Tärkeässä roolissa ovat jälleen parhaat ystävät. Myös Dianen (Molly Shannon) ja Dallasin (Talia Balsam) illuusiot avio-onnesta ovat kauan sitten murentuneet. Ystävät eivät Francesin tavoin myöskään usko, että tämän ero voisi hoitua reilusti ja riidoitta.

Vaikka amerikkalaislähiöön sijoittuva, viisikymppisten avioparien elämästä kertova komedia voisi olla luonnollista jatkoa Sinkkuelämää-sarjan maailmalle, on tästä hittisarjan hilpeys kaukana. Ensimmäiset jaksot ovat tummasävyisyydessään melkeinpä murheellisia, mutta vähitellen komedia alkaa pilkahdella. Hupaisin hahmo on sympaattisen hömelö aviomies.

Divorcen ensimmäinen jakso katsottavissa HBO Nordicilla. Uusi jakso aina maanantaisin.
Sinkkuelämää, Ava ma klo 23.00

Jalkapallovalmentaja Sami Hyypiä ja malli Susanna Rissanen esiintyvät harvoin yhdessä.

Jalkapallovalmentaja Sami Hyypiä saapui Linnaan vaimonsa Susanna Rissasen kanssa. Rissanen oli pukeutunut Teemu Muurimäen suunnittelemaan pitsipukuun, jonka erikoisuutena nähtiin pitkät hihat.

Sami Hyypiä ja Susanna Rissanen ovat olleet yhdessä neljätoista vuotta, ja heillä on kaksi kouluikäistä poikaa, Rico ja Casper. Kansainväliset pojat puhuvat suomen lisäksi saksaa, espanjaa, englantia ja ranskaa.

Jenni Haukio juhlii itsenäisyyttä jälleen luottosuunnittelijansa puvussa.

Rouva Jenni Haukion Linnan juhlien hillitty eleganssi on kerännyt vuosi vuodelta kiitosta. Tänä vuonna hän on luottanut aikaisempien vuosien tapaan luottosuunnittelijaansa Sari Norströmiin. Jenni Haukion klassisen yksinkertainen puku on valmistettu shantung-silkistä. Puvun on ommellut Karina Pekola.

Koruiksi Haukio on valinnut kultaseppämestari Mika Tarkkasen itsenäisyyden juhlavuoden 2017 Monument-korusarjaan kuuluvat kaulakorun ja rintakorun.  

Mitä mieltä olet Jenni Haukion puvusta? Kerro kommenteissa!

F1-lääkärinä tunnetuksi tullut Aki Hintsa haudattiin maanantaina.

Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Näkyvä (o.s. Hintsa) on julkaissut Instagram-tilillään kirjoituksen isänsä, urheilulääkäri Aki Hintsan muiston kunniaksi. Aki Hintsa haudattiin eilen maanantaina.

– Eilinen oli raskas... Nähdään myöhemmin isä. Lupaan huolehtia kaikista rakkaistasi ja jatkaa vahvana ja onnellisena. Lupaan tehdä sinut ylpeäksi ja jatkaa perintöäsi, Lotta on kirjoittanut julkaisemaansa kuvaan.

Lotta julkaisi tiistaina Instagram-tilillään kuvan isästään ja itsestään.

Aki Hintsa kuoli marraskuun puolivälissä 58-vuotiaana. Hän sairasti pitkään syöpää. Hintsa tuli tunnetuksi F1-lääkärinä. Geneven yksityisklinikallaan Hintsalla oli asiakkaina monia huippu-urheilijoita ja yritysjohtajia.

On hassua rinnastaa Linnan juhlien kommentointi ja kiusaaminen.

Marja Hintikka kehotti show'ssaan katsomaan Linnan juhlia arvostelematta kenenkään vaatteita ja ulkonäköä. "Haaste" liittyi Marja Hintikka Live -ohjelman kiusaamisjaksoon.

Samaa toivetta ovat esittäneet julkisesti monet feministit. Taustalla on ajatus, että tietoisesti pyrittäisiin irti siitä, että naisia arvioidaan ulkonäön perusteella.

Ajatus on tietysti erittäin kannatettava, mutta sen liittäminen Linnan juhliin on hassua ja hankalaa.

Ihmisten kiusaaminen arjessa ja somemöykkä ovat aivan eri asioita kuin hyväntuulinen sarkasmi ja ironia.

Linnan juhlat ovat yhteiskunnan kerman tapahtuma, jonne kansalla ei ole asiaa. Suomessa itsenäisyyden juhliminen on perinteisesti harrasta ja tylsää, ja sen ainoa ilo ja valopilkku ovat koteihin, baareihin ja someen kokoontuvat raadit, joiden kesken juodaan ehkä kuoharia ja höpistään iloisesti ja hyväntuulisesti vitsaillen pönäkästä juhlasta.

Jotta olisi kunnollinen äiti ja feministi, tämä pitäisi siis lopettaa ja kommentoida juhlijoita vain positiivisesti.

Ajatus on älytön ja hölmö. Televisiossa esiintyvien ihmisten vaatteiden ja ulkonäön kommentointi on täysin oleellinen osa koko mediakulttuuria. Siksi toiset ovat esillä ja toiset katsovat.

Samoin outo on se vaatimus, että kun etuoikeutetut juhlivat, kansan pitäisi seurata maireasti hymyillen vieressä. Kuulostaa ihan Juha Sipilän ajatusketjulta.

Kaikista hassuinta on rinnastaa Linnan juhlien kommentointi ja kiusaaminen. Ihanko tosissanne väitätte, että lapsista tulee tunnekylmiä kiusaajia, kun äiti sanoi 1980-luvulla, että onpas Liisa Jaakonsaarella ruma kolttu. Ihmisten kiusaaminen arjessa ja somemöykkä ovat aivan eri asioita kuin hyväntuulinen sarkasmi ja ironia. Vai oletteko oikeasti nähneet, että suuretkin massat katsovat itsenäisyyspäivän vastaanoton juhlijoita aivan tosissaan vihaisesti haukkuen.

Feministit taas ajattelevat kehotuksella erilaista ajatuskoetta. Millaista olisi, jos toiset naiset eivät koko ajan arvosteli toisia naisia heidän ulkonäöstään, vaatteistaan ja valinnoistaan, kun joku tekee eri lailla kuin itse tekisi. Se on hyvä ajatus, mutta mitä jos aloittaisi sen oman elämän elävistä ihmisistä eikä television viihdeohjelmasta.