620x0 twiittaus

Twitter kiinnostaa, mutta sen monimutkaisuus pelottaa? Alkuun pääsee, kun tietää muutaman olennaisen asian.

Shutterstock

Twitteriä kutsutaan mikroblogipalveluksi. Sanottava pitää mahtua 140 merkkiin. Twitter-viestejä voi lukea, vaikka ei olisi rekisteröitynyt palveluun. Suurimman ilon palvelusta saa, kun myös itse lähettää viestejä.

Kun avaat tilin, ota käyttäjätunnukseksi oma nimi ja liitä profiiliin oma kasvokuvasi. Twitterissä saat paljon enemmän seuraajia, kun olet oma itsesi. Kirjoittamaasi myös uskotaan paremmin.

Sanasto

Älä pelästy, vaikka aluksi muiden viestit näyttäisivät siansaksalta. Kärryille pääset, kun muistat, että @-merkillä tarkoitetaan käyttäjää ja #-merkillä aihepiiriä. #-merkkiä kutsutaan Twitter-kielessä sen englanninkielisellä nimellä hashtag.

Voit liittää #-merkin myös omaan viestiisi. Esimerkiksi presidentinvaaleista keskustellessa viesteihin liitettiin #vaalit2012. Tämä helpottaa keskustelujen hakemista. Kirjoita hakukenttään vaikka #madonna, jos haluat tietää, mitä poptähdestä on kirjoitettu juuri äskettäin. Käytä esimerkiksi sivua www.twitter.com/search.

Voit myös keskustella tai välittää twiittejä. Jokaisen viestin reunassa näkyvät: reply (vastaa käyttäjälle), retweet (välitä eteenpäin) ja favorite (ota talteen itsellesi). Muista, että Twitterissä käyty keskustelu on julkista, ellei profiilia erikseen salaa.

Twiittien sisältö

Alkuun pääsee parhaiten matkimalla. Etsi mielenkiintoisia ihmisiä ja seuraa heitä. Se tapahtuu painamalla Seuraa-nappia nimen vieressä. Näin näiden ihmisten päivitykset tulevat etusivullesi automaattisesti. Voit myös käydä katsomassa, keitä nämä ihmiset seuraavat. Kopioi parhaat.

Parhaiten Twitterissä menestyy, jos osaa kiteyttää. Viestien sisällöt ovat usein asiaa: kiinnostavia linkkejä, kommentointia ajankohtaiseen kysymyksen. Myös vitseillä menestyy, niitä ihmiset retwiittaavat mielellään.

Linkkejä välittäessä ei tarvitse huolestua. Twitter osaa lyhentää ne automaattisesti, eikä koko tila mene internetosoitteen toistoon.

Muista, että Twitteriä ei ole tarkoitettu juoruiluun, panetteluun tai mustamaalaamiseen. Harkitsemattoman viestin voi poistaa, mutta joku on jo saattanut ehtiä nähdä sen.

Kommentit

Tähdellä merkityt ovat pakollisia kenttiä

Me Naisten uusimmat jutut