Redraman joukkueen Anna Karlsson (edessä) ja Ilona Gill olivat jakson tiukin taistelupari. Kuvat: Nelonen
Redraman joukkueen Anna Karlsson (edessä) ja Ilona Gill olivat jakson tiukin taistelupari. Kuvat: Nelonen

Redrama oli päättänyt jo etukäteen, kumman laulajan hän haluaa livelähetyksiin. Räppäri muutti kuitenkin mielensä esitysten jälkeen.

Pakistanista Espooseen muuttanutta llona Gillia, 16, on ylistetty koko The Voice of Finland -kauden ajan. Hänellä ei ole ollut juuri muita heikkouksia kuin se, ettei hän pysty laulamaan suomeksi.

Illan Knockout-jaksossa Ilona joutui laulamaan paikasta livelähetyksiin turkulaista Anna Karlsonnia, 20, vastaan. Anna oli kauhuissaan ennen esitystä.

– Pelottaa, koska hän on ihan mielettömän hyvä. Ja hänellä on tosi kova soundi, Anna mietti ennen lähetystä.

”Sussa on oikeesti tähtiainesta.”

Jaksossa Anna lauloi James Bluntin Bonfire Heartin ja Ilona Elviksen Can’t Help Falling in Loven. Molemmat saivat kehuja, mutta Annan lavakarisma yllätti kaikki valmentajat.

– Sä vedit niin tyylipuhtaan esityksen. Sun silmistä loistaa ihana ilo. Varsinkin nyt, kun olit yleisön edessä. Sussa on oikeesti tähtiainesta, Tarja Turunen kehui.

Michael Monroe oli samaa mieltä.

– Sä oot syntynyt tähdeksi ja lavalle.

"Luot valoa, iloa ja energiaa. Mä rakastan sua, sä oot ihana", Olli Linholm kehui Ilonaa.
"Luot valoa, iloa ja energiaa. Mä rakastan sua, sä oot ihana", Olli Linholm kehui Ilonaa.

Redrama muutti mielensä

Redrama kertoi, että oli etukäteen jo päättänyt, että Ilona menee jatkoon. Annan suoritus pani hänet kuitenkin miettimään päätöstään uudelleen.

– Ilona, kaikki, mitä täällä on tänään sanottu, pitää paikkansa. Sinussa on jotain, mitä ei edes voi harjoitella. Lavasäteilysi on aivan ainutlaatuista.

– Ja Anna: sussa on joku juttu, että kun sä sytyt, jotain tapahtuu. Sun silmissä tapahtui jotain, ja kaikki täällä tunsi ja näki sen. Sä saat enemmän voimaa tuolta lavalta. Ja se on semmonen asia, jonka starat tarvitsee. Sä oot syntynyt esiintymään ja olemaan lavalla.

”Hänellä on joku käsittämätön kehä.”

Lopulta Redrama sanoi, että uskoo voivansa auttaa enemmän Annaa kuin Ilonaa. Siksi hän pudotti joukkueestaan ennakkosuosikki Ilonan.

– Se oli enemmänkin se, että Anna paransi kuin se, että Ilona ei olisi onnistunut. Annassa tapahtui kaikki se, mitä piti tapahtua just sillä hetkellä. Silloin pitää olla valmis muuttamaan mielensä, Redrama selitti.

Ollille tämä käsikirjoitus sopi hyvin, sillä hän oli kaappausvuorossa. Hän sai valita pudonneista laulajista yhden joukkueeseensa. Olli ei epäröinyt hetkeäkään ja kaappasi Ilonan. Näin sekä Anna että Ilona nähdään livelähetyksissä.

– Mulle tuli kauhean hyvä fiilis Ilonasta. Hänellä on joku käsittämätön kehä, hän vangitsee katseen. Tuo ympäristölleen semmosta peacea and lovea, Olli selitti.

Ruudussa nähdään nyt kolmas kausi, joka jää viimeiseksi.

Walesilainen rikosdraamasarja Syrjäinen maa (Hinterland/Y Gwyll, 2014–2017) jatkuu kolmannella ja viimeiseksi jäävällä tuotantokaudella. Kausi sisältää neljä itsenäistä puolitoistatuntista jaksoa.

Syrjäiselle maalaisseudulle menneisyyttään paennut Tom Mathias (Richard Harrington) on uusien jaksojen alussa joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Tuhotyötä tutkivat kollegat. Mathias puolestaan selvittää paikallisen pastorin murhaa.

Sarjaa on kuvailtu kauniiksi ja synkäksi. Kauneus sarjaan tulee Walesin länsirannikolla sijaitsevan Aberystwythin ja sen lähiseudun maisemista. Murhamysteerien synkkyyttä korostetaan niin runsaasti, että lopputulos on epäaito. Teennäisyyttä tehostavat liikaa käytetyt hidastukset, päähenkilöiden tapa puhua kuiskaten sekä uhkaava musiikki.

Kauden aikana palataan myös vuosikymmenien takaisiin tapahtumiin.

Ed Talfanin ja Ed Thomasin luomasta sarjasta on kuvattu kaksi kieliversiota, kymriksi ja englanniksi. Suomessa nähdään englanninkielinen versio.

Syrjäinen maa TV1:llä la 19.8. kello 21.15
 

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.