Kaikki parit olivat tyytyväisiä asiantuntijoiden valintoihin hääpäivänä. Vasemmalta oikealle Milla ja Kimmo, Heidi ja Mikko sekä Tiina ja Samuel. Kuvat: Ava
Kaikki parit olivat tyytyväisiä asiantuntijoiden valintoihin hääpäivänä. Vasemmalta oikealle Milla ja Kimmo, Heidi ja Mikko sekä Tiina ja Samuel. Kuvat: Ava

Viimeisessä Ensitreffit alttarilla -jaksossa parien piti päättää, jatkavatko he yhdessä vai eroavatko. Yksi pareista ei kuitenkaan osannut tehdä päätöstä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman parien kohtalo selvisi tänään esitetyssä viimeisessä jaksossa. Heidin ja Mikon, Tiinan ja Samuelin sekä Millan ja Kimmon piti päättää, jatkavatko he avioliittoaan vai eroavatko viiden viikon yhteiselon jälkeen.

Näin parit selittivät päätöksiään:

Heidi ja Mikko

Mikon ja Heidin välit olivat etäiset, kun he saapuivat asiantuntijoiden luo.
Mikon ja Heidin välit olivat etäiset, kun he saapuivat asiantuntijoiden luo.

Heidin ja Mikon suhde oli aluksi yhtä pussailua –  suhde vaikutti jopa liian hyvältä ollakseen totta. Viime viikkoina parilla oli kuitenkin pahoja riitoja, eivätkä he saaneet niitä selvitettyä

– Tekeepä päätöksen suuntaan tai toiseen, ei tiedä, onko se oikea, Mikko kertoi jaksossa ennen kuin pari tapasi asiantuntijat.

– Mikko on parhaimmillaan tosi ihana aviomies, todella ihana ja huomioonottava. Mutta pahimillaan hän saattaa olla autoritäärinen, Heidi sanoi vakavana.

Asiantuntijoiden luokse Suomenlinnaan kaksikko saapui vakavana. Selvittämättömät riidat painoivat yhä välejä, ja kaksikko sai pienen riidan aikaiseksi myös asiantuntijoiden edessä. Lopulta he saivat sanottua, etteivät tiedä, mitä tehdä.

– Me ei varmaan itsekään olla ihan täysin varmoja siitä, minkälaisia suunnitelmia meillä on. Tavallaan mä toivon, että me voitais yrittää, mutta tavallaan mä epäilen sitä, että pystytäänkö me siihen. Tai epäilen sitä aika paljon, Mikko sanoi, ja Heidi myötäili.

”Jos mä tässä summaan, niin te ette siis tiedä, mihin teidän tie vie. Se on ihan täysin ookoo.”

Ohjelmassa ei kukaan pari ole aikaisemmin päätynyt tällaiseen ratkaisuun, vaan kaikki ovat aina viiden viikon jälkeen päättäneet joko erota tai jatkaa yhdessä. Elina Tanskanen yritti lohduttaa ahdistuneen oloista paria.

– Jos mä tässä summaan, niin te ette siis tiedä, mihin teidän tie vie. Se on ihan täysin ookoo.

Heidi ja Mikko poistuivat paikalta vakavina. Lautalla he juttelivat keskenään, että vaikka suhteesta ei tulisikaan mitään, kumpikaan ei kadu avioliittoa. Välit vaikuttivat silti jäätäviltä.

”Me koetaan asiat niin eri lailla.”

– Jotenkin nyt tuntuu tosi huonolta. Ei siis huonolta puhua, vaan huonolta meidän jatkon suhteen. Me koetaan asiat niin eri lailla. Esimerkiksi se ei pidä mun mielestä lainkaan paikkaansa, että kun mä tuun kotiin, niin mä en huomioisi sua ollenkaan. En pysty sitä kauhean monelta päivältä allekirjoittamaan, Mikko sanoi.

Heidin ja Mikon suhteen jatko jäi vielä epäselväksi sen jälkeen, kun he olivat käyneet asiantuntijoiden luona.

He ovat upea esimerkki siitä, miten kaksi hyvin erilaista ihmistä voi tulla toimeen.

Tiina ja Samuel 

Samuel ja Tiina ovat toiveikkaita yhteisestä tulevaisuudestaan.
Samuel ja Tiina ovat toiveikkaita yhteisestä tulevaisuudestaan.

Tiinalla ja Samuelilla on ollut pareista kaikista tasaisinta. Muutamia pikku riitoja lukuun ottamatta parin yhteiselo on ollut sopuisaa – ja täynnä lämpöä. Tiinalle ja Samuelille päätöksenteko oli helpointa.

– Eiköhän me lähdetä yhdessä Tikkurilaan, kaksikko sanoi, kun heiltä kysyttin jatkosta.

Asiantuntija Jason Lepojärvi arveli, että ronski huumorintaju on auttanut Tiinaa ja Samuelia arjessa.

– Ja se vie varmasti heidät pitkälle. Tiina ja Samuel ovat upea esimerkki siitä, miten kaksi hyvin erilaista ihmistä voi tulla toimeen.

Milla ja Kimmo

Milla ja Kimmo saivat puhuttua asiansa ja olivat varmoja, että haluavat tutustua toisiinsa paremmin.
Milla ja Kimmo saivat puhuttua asiansa ja olivat varmoja, että haluavat tutustua toisiinsa paremmin.

Viime viikkoina kävi selväksi, että Millan ja Kimmon ajatukset perheenperustamisesta eivät mene yksiin. Kimmo kertoi haluavansa lapsia parin vuoden päästä, Milla ei. Erilaiset näkemykset eivät silti vaikuttaneet heidän päätökseensä.

– Meille on ollut alusta asti selvää, että viisi viikkoa on lyhyt aika. Siinä ei ehdi tutustua toiseen niin hyvin kuin haluaisi. Ollaan päätetty jo kauan aikaa sitten, että jatketaan parina. Todellakin haluan tutustua tähän ihanaan naiseen. Oon tosi onnekas, että olen saanut hänet vaimokseni, Kimmo herkistyi.

Milla oli Kimmon kanssa samaa mieltä.

– Kimmo on tosi hieno mies, hyvä elämänkumppani – ja kaikissa elämänmyrskyissä hyvä tukipilari.

 

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00