Maria ja Asko haluavat muuttaa elämäntapansa, mutta kesken kuvausten Maria päättääkin muuttaa koko elämänsä. Kuva ja video: Nelonen

Varo juonipaljastuksia! Tiistai-illan Hurjat rakkauskilot -jaksossa riittää draamaa.

Hurjat rakkauskilot -ohjelman seuraavassa jaksossa nähdään yllättävä käänne.

Ohjelman idea on se, että pariskunnat päättävät yhdessä muuttaa elämäntapojaan, mutta joutuvat asumaan erikseen viiden kuukauden ajan, jotta molemmat saisivat keskittyä elämäntaparemonttiinsa. Tiistai-illan jaksossa nähdään helsinkiläinen aviopari, kolmekymppiset Maria ja Asko, joilla on yksi pieni lapsi. Kesken kuvausten Maria tajuaa, ettei enää halua elää Askon kanssa. 

– Pitkään olen sitä miettinyt. Yksin ollessa kolahti, että jos en tee sitä nyt, en tee sitä ikinä, Maria kertoo ohjelmassa.

Maria sanoi jo ennen ohjelmaan kuuluvaa viiden kuukauden eroa, että aikoo etsiä itseään uudelleen. Hän on kyllästynyt olemaan ”pelkkä äiti ja vaimo”. Erosta Maria ilmoittaa Askolle Whatsapp-viestillä.

– Oltiin kaverin broidilla vahtimassa sen koiria ja saunaa lämmitettiin. Ihmettelin, miksi Maria ei soittanut, että voitasko me nähdä jossain tai ihan mitä tahansa muuta, mutta hän nyt halusi tehdä sen noin, surullinen Asko kertoo jaksossa.

2912507

Marian mukaan pakollisen erossaolon aikana hän on löytänyt itsestään uusia puolia, joita on kaivannut.

– Näin hirveästi kavereita ja nautin siitä, että saan olla ja mennä ja tehdä ihan mitä haluan. Sekin selkiytti ajatuksia. Tajusin, että tämä on oikeasti se, mitä haluan. Kaipaan omaa rauhaa – vaikka onkin lapsi, se on ihan mahdollista, Maria perustelee kameralle päätöstään.

Askolle ero on järkytys.

– Se (Maria) meni tänään viemään jo paperit ja kaikki.

Onko sinut jätetty tekstiviestillä, Whatsapp-viestillä, sähköpostitse tai jotenkin muuten? Kerro siitä jutun lopussa olevassa lomakkeessa. Vastauksia voidaan käyttää Me Naisten jutuissa.

Hurjat rakkauskilot Nelosella tiistaisin kello 20.00. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suomalaista kesätalkshow'ta tehdään sään ehdoilla.

IS TV-LEHTI: Tuija Pehkonen ja Lorenz Backman siirtävät toimiston terassimaisemiin seuraavaksi neljäksi viikoksi. Kaksikon juontama Kesäterassi on puolen tunnin keskusteluohjelma, jossa kohdataan ajankohtaisia vieraita.

–Suomalaiset heräävät henkiin lyhyen kesän ajaksi: kun aurinko paistaa, kaikki hymyilevät. Toivon, että saamme tuotua ohjelmaan tuota kesäistä rentoutta ja fiilistä, Tuija sanoo.

Neljän viikon aikana vieraina nähdään muun muassa fitnessyrittäjä Jutta Gustafsberg yhdessä kumppaninsa Juha Rouvisen kanssa, näyttelijät Antti Reini sekä Peter Franzén.

–Pyrimme tarjoamaan katsojille yllätyksiä ja uusia asioita vieraista sekä käsiteltävistä aiheista. Olisi mukavaa, jos katsoja saisi oivalluksia elämästä tai työvälineitä omaan elämään, Lorenz kertoo.

Ohjelma kuvataan arkipäivisin Helsingin keskustassa, Allas Sea Poolin terassilla. Oman haasteensa ulkokuvauksille tuo Suomen kesäsää.

–Jos sää ei suosi, vaihtelemme siellä paikkoja tilanteen mukaan. Toki teknisen toteutuksen sen salliessa saatamme kuvata vaikka meikit levinneenä kaatosateessa, sehän olisi makeeta telkkaria, Lore visioi.

Viime kesänä kaksikon yhteinen työ Sinulle on postia -ohjelmassa sujui sen verran hyvin, että molemmat ovat innoissaan uudesta, yhteisestä projektista.

–Suhtaudumme molemmat positiivisesti elämään, joten meidän persoonamme sopivat hyvin yhteen, Lore tietää.

–Lore on hieno tyyppi. Hän on hyvin asiallinen ja fiksu mutta myös aivan sekopäinen, joka tulee varmaan vähän aiheuttamaan hässäkkää. Jos kukaan muu ei hyppää altaaseen, niin Lore hyppää, Tuija nauraa.

Kesäterassi, MTV3 Maanantai 24.07. klo 19.30.

Vaikka ei välittäisi machoilusta, Albaniasta kiinnostuneiden matkailijoiden kannattaa katsoa tämä ohjelma.

Seikkailijaksi itseään kutsuva Jonathan Legg metsästää Kohteessa-sarjassaan (The Road Less Traveled, 2012–) elämyksiä nyt Albaniassa ja Kosovossa.

Meneillään on eturauhassyöpätietoisuutta kasvattava Movember-kuukausi, josta Legg saa aasinsillan etsiä miehisyyden syvintä olemusta.

Sen hakeminen alkaa ralliauton ratista Tiranan komeissa vuoristomaisemissa. Alku lupaa hyvää, mutta vierailu nyrkkeily- ja painisalilla ei anna mitään lisäarvoa ohjelmalle, jonka tarkoituksena on valottaa katsojalle jotain ennennäkemätöntä. Kosovolaispoliisien tekemä nopeusvalvonta tien poskessa ei sekään tunnu kovin jännittävältä.

Mielenkiintoinen sen sijaan on järjestö, joka antaa asennekasvatusta sodan keskellä kasvaneille kosovolaisnuorukaisille. Järjestö korostaa väkivallatonta miehisyyttä ja tasa-arvoa.

Parasta ovat muutenkin välähdykset maiden historiaan. Albaniassa hämmästyttävät muun muassa sienimäiset pienet bunkkerit, joita vainoharhainen diktaattori Enver Hoxha rakennutti yli 700000 kappaletta kylmän sodan aikana.

Albania turistikohteena on nyt kovassa nousussa. Vaikka ei machoilusta välittäisi, maasta kiinnostuneiden kannattaa katsoa ainakin jakson alkuosa.

Mitä se maskuliinisuus sitten albanialaisten ja kosovolaisten miesten mielestä on? Kunniaa, päättäväisyyttä ja rohkeutta, ilmenee vastauksista.

Kohteessa: Albania ja Kosovo, TV2 sunnuntaina 23.7. klo 20.45

Korallikaupunki toimii kuin ihmisyhdyskunta.

IS TV-LEHTI: Poikkeuksellisen kaunis dokumentti Kaupunki meren alla (City Under the Sea, 2015) vie todelliseen flow-tilaan. On helppo heittäytyä maalauksellisten kuvien ja runollisen kerrronnan vietäväksi.

Ilmava ja värikylläinen luontodokumentti seuraa Indonesian syrjäisillä vesillä sijaitsevan maailman tiheimmin asutun kaupungin merenalaista elämää.

Kaupunki meren alla on enemmän kuvaileva kuin tiukan tieteellinen kuvaus korallikaupungin elämästä, jossa saalistajat hallitsevat, ryöstäjät iskevät eikä lakia ja järjestystä ole – silti tasapaino on vallinnut tuhansia vuosia. Rauha on saatu aikaan toimivien suhteiden avulla.

Humoristisisten sanankäänteiden ja graafisten kuvien matkassa sukelletaan aaltojen alle tutustumaan eksoottisiin eläimiin ja kasveihin. Guy ja Anita Chaumetten dokumentissa selviää muun muassa se, mitkä ovat merenalaisen kaupungin arkkitehteja ja tärkeitä vuokraisäntiä, mitkä taas pahamaineisia vuokranantajia tai talonvaltaajia ja läpikulkijoita.

Ohjelmassa tutustutaan myös kalaan, joka vaihtaa tarvittaessa sukupuolta koiraasta naaraaksi.

Korallikaupunki toimii kuin ihmisyhdyskunta. Keskusta-alue kasvaa ylöspäin kuin pilvenpiirtäjät, ja lähiöt ovat välttämättömiä. Niityt ja metsät ovat jälkikasvulle hyvää kasvuympäristöä.

Avara luonto: Kaupunki meren alla, TV1 lauantaina 22.7. klo 18.45

Uutuussarja Ozark (2017) alkaa mystisissä tunnelmissa: mies piilottaa jotain metsään ja puhuu rahasta sekä amerikkalaisesta unelmasta.

IS TV-LEHTI: Bill Dubuquen ja Mark Williamsin luoman rikosdraaman, Ozorkin, alkumetreillä voi aistia pientä piikkiä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia kohtaan, kun kertojanääni toteaa amerikkalaisen työmoraalin tehneen Yhdysvalloista maailman suurimman valtion.

Synkästä metsästä palataan Chicagoon, jossa kyyninen rahoitusneuvoja, Jason Batemanin näyttelemä Marty Byrde liikekumppaneineen joutuu liriin, kun huumerahoja pesseen miehen epäillään varastaneen meksikolaiskartellin rahoja.

Marty pelastaa itsensä huumepomon (Esai Morales) luodeilta mainospuheella Missourin Ozorkin bisnesmahdollisuuksista. Byrde perheineen joutuu muuttamaan perheineen lomakohteeseen ja hankkimaan takaisin varastetut viisi miljoonaa dollaria.

Vereslihalla näyttelevä Bateman on ohjannut pilottijakson, joka ei aivan tempaise mukaansa. Hieman tasapaksu aloitus kuitenkin kutkuttaa, sillä 10 jaksosta koostuva tuotantokausi herättää kiinnostuksen tulevasta. Tarina muun muassa härnää leikittelemällä todellisuuden ja mielikuvituksen rajamailla – usein on vaikea tietää, mikä on totta, mikä päähenkilön unelmaa.

Aina erinomainen Laura Linney näyttelee Martyn vaimoa Wendya, jolla on myös oma salaisuutensa.

Ozark, Netflix, pe 21.7. alkaen