VilleGalle ja Sanni eivät todellakaan ole näin viileinä Maija Vilkkumaan Vain elämää -päivänä. Molemmilla on tunteet pinnassa. Kuvat: Nelonen
VilleGalle ja Sanni eivät todellakaan ole näin viileinä Maija Vilkkumaan Vain elämää -päivänä. Molemmilla on tunteet pinnassa. Kuvat: Nelonen

VARO JUONIPALJASTUKSIA! Maija Vilkkumaan Vain elämää -päivä on toistaiseksi kauden koskettavin.

Illan Vain elämää -jaksossa VilleGallea jännittää enemmän kuin aikoihin. Hän kertoo jaksossa, että on hikoillut koko päivän ennen kuin esittää Maija Vilkkumaan biisin.

– Kun mä kuuntelin tätä biisiä, niin tässä on just se meininki, mikä mulla on joka päivä. Sitä unelmoi jostain, ja sitten joku sanoo, että sä et pysty tohon, VilleGalle perustelee kappalevalintaansa vakavana.

Ville esittää Maijan hitin Totuutta ja tehtävää vuodelta 2001. Maija kertoo, että kappale on hänelle itselleenkin erityisen tärkeä.

– En edes tiedä miksi. Ehkä se liittyy omiin elämänvalintoihin ja taiteilijuuteen – siihen liittyvään epävarmuuteen.

Maijan mukaan biisin aikoihin hänen omassa elämässään tapahtui myös iso muutos: hän hajotti bändinsä.

– Se oli hirveen selkeetä, että bändi pitää hajottaa, vaikkei missään ollut mitään vikaa. Meillä oli tosi hyvä meininki ja ihania tyyppejä. Mutta tuntui, että olin maalannut itse itseni nurkkaan enkä keksi enää mitään uutta. Kukaan ei kuollut, mutta omassa elämässä se oli sen aikakauden loppu. Ja se oli raskasta, Maija kertoo.

2218625

Turpaan on tullut

Ville esittää biisin niin tunteella, että kaikki ovat mykistyneitä esityksestä. Jopa Pave Maijanen nousee esityksen jälkeen seisomaan ja kehuu tulkintaa "koskettavaksi". Erityisesti tulkinta kuitenkin koskettaa Sannia.

– Mä en tiiä, mitä mulle tapahtui, mutta vittu mua alkoi itkettää. Että ketä on ne oikeet tyypit, jotka oikeesti haluu kattoo mun kaa sitä tähtitaivasta mökillä. Nyt kun on tosi paljon esillä, niin jotenkin tuntuu, että ihmiset näkee vaan sen, et toi on toi sen sijaan, että ne näkis silmien taakse – sen, kuka sä oot, Sanni sanoo.

Myös Ville pidättelee kyyneleitään esityksen jälkeen illallispöydässä.

– Tää oli erityisen jännittävä, koska tässä oli tää lyriikkapuoli, että tässä ei voinut mennä pieruvitseillä eteenpäin. Sitten sä muistut mua yhdestä tosi tärkeestä tyypistä, Ville selittää Maijalle.

Esityksen jälkeen Ville kertoo vielä kameroille, miksi kappaleeseen liittyy erityistä haikeutta. Hän sanoo, että on saanut niin paljon "turpaan", ja sen takia hänellä on valtava halu onnistua.

– Se on jokapäiväistä, ja siksi se tuntuu, Ville kertoo.

Katso VilleGallen eli Galiksen veto Totuutta ja tehtävää -kappaleesta:

2219565

Vain elämää perjantaisin Nelosella klo 20.00. Tänä perjantaina vietetään Maija Vilkkumaan päivää.

Kaikki tuomarit rakastuivat Anni Laheen. Kuvat ja videot: Nelonen

Yhdestä Idols-kilpailijasta kuulemme vielä. Hänen nimensä on Anni Lahe.

Idolsista on nähty vasta kolme jaksoa, mutta jo nyt yksi asia on varmaa. Anni Lahe, 24, on laulaja, josta kuulemme vielä. Ja hänessä on ainesta myös artistiksi. Annin kyvyistä vakuuttuivat myös kaikki Idols-tuomarit keskiviikon jaksossa. Antti Tuisku, Erin ja Jurek Reunamäki rakastuivat Anniin.

”Sä näät, kuinka fiiliksissä mä oon.”

Videolla Anni esittää oman kappaleensa Maistan sut.

Anni lauloi koelauluissa Kasmirin Iholla-kappaleen ja säesti itseään kitaralla.

– Mä diggasin ihan sairaasti. Mulla oli semmoinen olo, että mä olen katsomassa tässä keikkaa, Jurek ylisti esityksen jälkeen.

Kun Erin kuuli, että Anni tekee myös omaa musiikkia, hän halusi kuulla tältä jonkun oman biisin. Anni esitti Maistan sut -kappaleensa. Se oli jopa parempi veto kuin hänen Iholla-versionsa.

– Siis ihan mieletön biisi. Toi oli täydellinen popkappale, teksit ja oivallus ja kaikki. Sä näät, kuinka fiiliksissä mä oon. Tossa tapahtui jotain ihan mielettömän kaunista, Erin haukkoi henkeään.

Videolla Anni esittää Kasmirin Iholla-biisin.

Anni kertoi jaksossa, että hänen ystävänsä ovat yrittäneet saada häntä osallistumaan Idolsiin jo kymmenen vuotta. Musiikkia hän on tehnyt 11-vuotiaasta asti.

– Tänä vuonna tuli sellainen, että miksipä ei! Semmonen herääminen, että mulla ei oo mitään menetettävää, Anni kertoi.

Idols keskiviikkoisin ja torstaisin Nelosella kello 20.00.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kysely

Onko Anni seuraava Idols-voittaja?

Siskonpedin kolmannen tuotantokauden huumori on jopa mustempaa kuin aiemmin.

Mikä on lopputulos, kun hauskoilla ihmisillä on hauskaa keskenään? Se voi hyvinkin olla Suomen hauskin tv-sarja. Ainakin Siskonpedin fanit ovat odottaneet sketsisarjan kolmatta kautta vähintään yhtä malttamattomasti kuin fashionistat Heidi Klumin Lidl-mallistoa.

Edellisiltä kausilta katsojien mieliin ovat iskostuneet muun muassa viinapäivä, marttyyriäiti ja yllätyskyykky ynnä mahtavat musavideot. Kolmas kausi on tekijöidensä mukaan tunnistettavaa Siskonpetiä, joskin huumori on entistä mustempaa, sketsien aiheet kipeämpiä ja meininki hirtehisempää. Luvassa on arjen karnevalisointia, ajankohtaista satiiria, ronskia parodiaa ja epäkorrekteja vitsejä.

Siskonpeti on leimallisesti naiskoomikoidensa – Niina Lahtisen, Pirjo Heikkilän, Sanna Stellanin ja Krisse Salmisen – aikaansaannos, mutta kiinteästi tekijäporukkaan kuuluvat myös Jarkko Niemi ja Joonas Nordman.

Parhaillaan käsikirjoitetaan Siskonpedin jouluspesiaalia, mutta entäpä neljäs kausi?

– Erilaisia haaveita on. Harvoin löytyy näin ihania työyhteisöjä, joten kyllä me varmaan tällä ydinporukalla tehdään jatkossakin töitä, käsikirjoittaja-ohjaaja Anna Dahlman lupasi Radio Suomen haastattelussa.

Siskonpeti, 3. kausi, Yle TV2 to klo 21.25. Koko tuotantokausi myös Yle Areenassa.