Olisiko Rubenista Veskun korvaajaksi? Kuvat: Yle Kuvapalvelu, MTV3, Nelonen

Kyyneleitä ei nyt ole luvassa, mutta kävisikö sivistys tai huumori?

Voi, minkä aukon Vain elämää jättikään, vetistele lisää täältä. Seitsemään viikkoon ei tarvinnut miettiä, mitä perjantai-iltana tekisi, mutta nyt se on edessä. Olisiko näistä illan iloksi?

Hieman musiikkia

Vain elämää -ohjelmapaikalla nähdään uusi musiikkiohjelma: Jukebox. Ei käy kateeksi Arttu Wiskaria, Krista Siegfridsiä, Antti Railiota ja Siru Airistolaa. Miten nämä ensimmäisen jakson vieraat voisivat muka täyttää Vain elämää -tyyppien saappaat? Toki ohjelmalle pitää antaa mahdollisuus – ihan vain vaikka sitten ohjelman juontajan eli Iina Kuustosen miesystäväksi väitetyn Sebastian Rejmanin takia. Lue lisää täältä.

Jukebox Nelosella klo 20.00.

Pelkkää asiaa

Ykkösellä on tarjolla puolitoistatuntinen sivistyspaketti. Pressiklubissa analysoidaan poliitikkojen valtaa ja tentataan Li Anderssonia Vasemmistoliiton opeista. Studiossa puhetta johtaa aina yhtä viihdyttävä Ruben Stiller.

Pressiklubia seuraavat tietenkin puoli yhdeksän uutiset, ja A-studiossa on odotettavissa tiukkaa vääntöä. Tasa-arvoisesta avioliittolaista ovat nimittäin keskustelemassa täysi eri mieltä asiasta olevat Mika Niikko (PS) ja Jani Toivola (vihr.). Kaiva korvatulpat valmiiksi käden ulottuville!

Pressiklubi TV1:llä klo 20.00, Yle uutiset klo 20.30 ja A-studio klo 21.00.

Aivot narikkaan

Entisten Putous-tähtien, Aku Hirviniemen ja Jaakko Saariluoman, sekä Duudsoneiden poikamaiset höhötykset sopivat vallan mainiosti myöhäisiltaan, jos alkuillasta on tullut nautittua hieman punaviiniä. No okei, onhan tässä se sentään se suihkuosio.

Posse MTV3:lla klo 20.00.

Ilmainen kulttuurimatka

Tänä iltana kotisohvalta pääsee kulttuurimatkalle Forssaan, Poriin, Vantaalle ja Mikkeliin. Parempi suomalaisten alkoholinhuuruista viikonloppusekoilua on kotisohvalta kuin livenä katsoa.

Poliisit (neljä jaksoa) JIM:llä kello 21.00.

Kaikki Me Naisten tv-arviot löydät täältä.

Mikko Kuustosen Vain elämää -päivänä kuultiin 90-luvun hittejä. Mikä oli lempparisi?

Mikko Kuustonen, 56, vitsaili ennen omaa Vain elämää -päiväänsä, että olisi kiva, jos kaikki esitetyt kappaleet olisivat hänen omiaan – hän kun ei ole julkaissut musiikkia kymmeneen vuoteen. Ja olivathan ne.

Illan jaksossa Mikael Gabriel ja Anna Puu saivat kepeillä versioillaan Mikon hyvälle tuulelle. Chisu taas yllätti Mikon laulamalla Kaktusviinaa-kappaleen ilman bändiä. Hectorille Mikko oli kiitollinen, kun tämä oli valinnut Auroran.

Kuuntele kaikki esitykset ja äänestä lemppariasi jutun lopussa!

1. Mikael Gabriel: Abrakadabra 

2781986

2. Chisu: Kaktusviinaa

2781989

3. Anna Puu: Joo mä tuun

2778860

4. Hector: Aurora

2782000

5. Lauri Tähkä: Enkelit lentää sun uniin

2782002

6. Suvi Teräsniska: 11. hetki

2782005

Ohjelmaa esittävä Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kenen esitys oli sinun suosikkisi Mikko Kuustosen Vain elämää -päivänä?

Illan Vain elämää -jakson ensiapuharjoitukset toivat Anna Puun mieleen järkyttävän muiston.

Illalla nähtävässä Vain elämää -jaksossa vietetään Mikko Kuustosen päivää. Tähdet muun muassa treenaavat ensiaputaitoja pareittain.

Homman aloittavat Anna Puu ja Lauri Tähkä, jotka alkavat ripeästi auttaa uhreja lavastetuissa onnettomuustilanteissa. Kokemus tuo Annalle mieleen järkyttävän muiston.

– En ole koskaan joutunut elvyttämään, mutta yksi mies on kerran tavallaan kuollut mun syliin. En voinut tehdä siinä tapauksessa mitään, Anna sanoo.

– Se jaksoi sinnitellä niin kauan, kun ne ambulanssimiehet tulivat siihen viereen.

Anna kertoo, että mies kuoli avun saavuttua paikalle.

Katso video ensiapuharjoituksesta:

Anna ja Lauri ovat tyytyväisiä siihen, miten suoriutuivat harjoituksesta.

– Luulen, että meillä oli aika hyvä kokonaisvisio siitä, mitä pitää tehdä, Anna sanoo.

– Maalaisjärki pysyi, eikä ruvettu hyperventiloimaan, Lauri toteaa.

Mikael Gabriel ja Chisu ovat pari ensiapuharjoituksessa.
Mikael Gabriel ja Chisu ovat pari ensiapuharjoituksessa.

Vain elämää Nelosella perjantaisin kello 20.00.

Me Naiset ja Vain elämää -ohjelmaa näyttävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Ranskalainen menestyselokuva yhdistää koskettavaa draamaa ja komediallisia aineksia.

IS TV-LEHTI: Olivier Nakachen ja Eric Toledanon yhdessä ohjaama ja käsikirjoittama ranskalaiselokuva oli valtava menestys kotimaassaan. Leffan pääosassa ovat valtavassa linnassa asuva miljonääri ja sosiaaliturvan varassa elelevä nuori mies.

Kaikin puolin epätodennäköinen pari tapaa mielenkiintoisella tavalla. Onnettomuudessa neliraajahalvaantunut miljonääri saa uuden ympärivuorokautisen avustajan vankilasta juuri vapautuneesta, pilveä pössyttelevästä mustasta nuorukaisesta.

Taiteita arvostava Philippe ja hetkessä elävä rääväsuinen Driss ottavat aluksi mittaa toisistaan, mutta heidän välilleen kehkeytyy syvä ystävyys. Uskomatonta mutta totta: todellisiin henkilöihin perustuva viehättävä tarina on vietävän hyvin kirjoitettu ja vielä aivan hulvattoman hyvin näytelty.

Miljonäärinä nähdään Francois Cluzet, tuttu kasvo lukemattomista ranskalaiselokuvista. Hän tekee vähäeleisesti herkullisen roolin.

Drissiä näyttelevä, roolissaan uskottava Omar Sy on kuitenkin koko keitoksen sielu. Aivan mahtavasti sanaileva katujen kasvatti laukoo hetken mielijohteesta osuvan koomisia lauseita. Sy voitti roolistaan vuoden parhaan näyttelijän César-palkinnon eli Ranskan Oscarin.

Koskemattomat, Teema pe klo 21.00

Varo biisipaljastusta! Anna Puu esittää perjantain Vain elämää -jaksossa 1990-luvun hitin.

Vain elämää -ohjelmassa nähdään perjantaina Mikko Kuustosen päivä. Anna Puu on valinnut Mikon biiseistä esitettäväkseen vuonna 1992 julkaistun hitin Joo mä tuun.

Mikko kertoo jaksossa, että biisi syntyi, kun hänen elämänsä täyttyi musiikista ja keikkailusta. Kappaleen alkuperäinen versio on syntynyt krapulan tapaisessa olotilassa, ja siinä on synkkiäkin sävyjä.

– Kappale on on the road -henkinen. Kun menee sellaiseen ihmeelliseen kiertueromantiikkaan, ja elämä on juhlista toisiin menemistä, Mikko kertoo jaksossa.

Annan versio sen sijaan on täysin toisenlainen: kepeä ja huoleton.

– Tiedättekö sen tunteen, kun humalassa tulee hirveästi asiaa? Tää biisi kertoo siitä, Anna kertoo ennen esitystään.

Kuuntele Annan esitys ennakkoon!

2778860

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20.00. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.