Eva Longoria näyttelee saippuasarjan feikkilatinoa Ana Sofiaa. Kuva: TLC
Eva Longoria näyttelee saippuasarjan feikkilatinoa Ana Sofiaa. Kuva: TLC

Tähdellä riittää kauhutarinoita eri saippuasarjojen kuvauksista.

IS TV-LEHTI: Eva Longoria, 41, on dynaaminen monitoiminainen ja nauttii asioiden yhdistelemisestä. Nyt hän on kutsunut lehdistöä Hollywood Bulevardilla sijaitsevaan Beso-ravintolaansa. Kun hän avasi sen reilut kahdeksan vuotta sitten, oli hän aktiivisesti mukana pyörittämässä ravintolaa.

– Silloin minut saattoi löytää tekemästä guacamolea. Nykyään annan tiimini hoitaa ravintola-asiat. Toki olen mukana miettimässä suurempia linjoja, kuten remonttia. Muuten keskityn herkuttelemaan, iloinen Longoria kertoo.

Nyt hänet nähdään saippuasarjassa Telenovela. Se seuraa Longorian Ana Sofia -hahmon elämää värikkään sarjan kulisseissa. Komiikkaa ja draamaa lisää se, että Ana Sofia ei puhu espanjaa, vaikka ihailijat niin luulevat.

– Olen näytellyt muutamassa eri saippuasarjassa. Niiden kuvauksista riittää tarinoita, Longoria kertoo.

– Yksi miesnäyttelijä ei suostunut tulemaan ulos asuntovaunustaan ennen kuin naispääosanäyttelijä oli valmiina kuvauspaikalla. Hän ei halunnut odottaa kollegaansa. Mutta naispääosan esittäjä ei myöskään suostunut tulemaan paikalle ennen kuin mies oli paikalla. Kuvaukset venyivät päivittäin jopa tunnilla, kun kumpikaan ei suostunut antamaan periksi, tähti muistelee.

Täydelliset naiset muutti elämän

Hittisarja Täydelliset naiset muutti Eva Longorian elämän. Sen kuvauksista hänellä ei ole kauhutarinoita.

– Mutta lehdistö jaksoi keksiä kummallisia juttuja meistä ja kehitti kaikenlaista kinaa meidän välille vaikka Felicity Huffmanista ja Marcia Crossista tuli minun mentoreitani. He olivat konkareita ja ottivat minut siipiensä suojaan.

Longoria on saanut maanläheisen kasvatuksen äidiltään, erityisopettajalta, ja insinööri-isältään.

– Opin heiltä hyvän työmoraalin. Maatilalla opin jo pienenä metsästämään ja hoitamaan hevosia. Elimme yksinkertaisesti, mutta onnellisesti. En masennu helposti. Vaikeassakin tilanteessa ajattelen, että kulman takana odottaa jotain positiivista. Nauru on paras lääke suruun.

”Olen vahvojen naisten kasvattama.”

Persoonallisuutta muokkasivat myös kolme vanhempaa siskoa.

– Olen vahvojen naisten kasvattama. Ihailen äitiäni, tätejäni ja siskojani. Opin pitämään puoleni jo nuorena. Se on muokannut minusta määrätietoisen.

Perhe-elämään toi oman vivahteensa Liza-siskon kehitysvamma.

– Tiedän, että terveys ei ole itsestään selvä asia. Liza on henkisesti jälkeenjäänyt. Hänelle kenkien sitominen, puseron päälle laittaminen ja ulos lähteminen on haasteellista. Silti hän käy töissä, kulkee bussilla yksin ja auttaa kotona päivällisen kokkaamisessa. Hän on sankarini.

Viihdealalle Eva Longoria ajautui vahingossa. Hän osallistui Teksasissa kotikylänsä Corpus Christin missikisoihin vuonna 1998 ja voitti ne. Sen jälkeen Los Angeles kutsui.

–On helppo olla jälkiviisas. Pohtia, että mitä minä silloin ajattelin. Minulla ei ollut rahaa, autoa, töitä, ystäviä tai kattoa pään päällä. Ensimmäinen autoni, Ford Festiva, maksoi tuhat taalaa, ja maksoin sitä osamaksulla kaksi vuotta.

Avio-onnea

Avioliitto General Hospital -sarjan näyttelijän Tyler Christopherin, 42, kanssa alkoi vuonna 2002 ja päätyi eroon kaksi vuotta myöhemmin. Toisen aviomiehensä, koripalloilija Tony Parkerin, 32, Longoria tapasi San Antonio Spursin koripallo-ottelun jälkeen pukuhuoneessa marraskuussa 2004. Pari meni naimisiin kesällä 2007. He erosivat reilut kolme vuotta myöhemmin.

– Erosta pääsee yli. En sano, etteikö sitä tarvitsisi surra, mutta surukauden jälkeen on aika kohdata elämä uudelleen. En halua katkeroitua vaan muistaa hyvät asiat. Jokaisella suhteella on tarkoituksensa.

Nyt superkiireisellä naisella on oma tuotantoyhtiö ja Beso-ravintola, hän on yksi L’Oréal-kosmetiikan keulakuvista ja on julkaissut keittokirjan Evan keittiössä. Lisäksi hän tekee hyväntekeväisyystyötä eri syöpäjärjestöjen kanssa.

Tähti on perustanut San Antonioon Eva’s Heroes -järjestön henkisesti jälkeenjääneiden auttamiseen. Keväällä 2013 hän valmistui sosiaalipolitiikan ja latinokulttuurin opinnoista.

– Minusta tuntui, että en saa näyttelijänä käytettyä kaikkea potentiaaliani, joten oli luonnollista, että laajennan osaamistani.

Longoria löysi uuden rakkauden ja meni naimisiin liikemies José Antonio Bastónin, 47, kanssa keväällä.

– Olemme molemmat olleet aiemmin naimisissa ja olimme tyytyväisiä seurustellessa. Siksi kosinta tuli minulle yllätyksenä. Vastasin myöntävästi, ja olen nyt onnellinen. Olen siinä mielessä tyypillinen latino, että olen romanttinen, ja ylpeä siitä.

Telenovela, TLC su klo 22.00

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00