Suomen Bachelor -tosi-tv-sarjassa rakkautta etsii 37-vuotias espoolainen Juha Rouvinen. Raamikas herra harrastaa kamppailulajeja ja crossfittiä. Kuva: Sakari Majantie
Suomen Bachelor -tosi-tv-sarjassa rakkautta etsii 37-vuotias espoolainen Juha Rouvinen. Raamikas herra harrastaa kamppailulajeja ja crossfittiä. Kuva: Sakari Majantie

Me Naiset esitti kymmenen leikkimielistä kysymystä tulevalle tosi-tv-staralle.

Espoolainen mainostoimiston johtaja Juha Rouvinen, 37, on Suomen Bachelor eli unelmien poikamies, vaikka kyseessä onkin kaksi eri nimellä kulkevaa formaattia.

Kuusivuotiaiden kaksosten isä vakuuttaa olevansa parin viikon päästä alkavassa ohjelmassa mukana tositarkoituksella.

– Mietin pitkään osallistumistani. Pohdin aidosti sitä, olenko valmis etsimään elämänkumppania. Se oli isoin pohdinta. Jollen olisi ollut valmis, en voisi seisoa ohjelmassa tekemieni valintojen takana, hän sanoi Me Naisille tiistaina ohjelman pressitilaisuudessa.

Hän ei lähtenyt ohjelmaan hakemaan julkisuutta.

– Halusin oikeasti löytää elämänkumppanin. Koska olen isä, en halua turhaan deittailla ketään. En esittele lapsilleni ketä tahansa. Sen oikean pitää olla lapsirakas ja perhekeskeinen. Pelkkä romanttinen kumppani ei riitä, vaan naisen pitää olla myös osa perhettäni.

Etelä-Afrikassa saakka kuvattu ohjelma saa Juhan mukaan onnellisen lopun.

– Kyllä sieltä löytyi ihminen, jonka kanssa on hyvä olla – edelleen, hän paljasti hymyillen.

Kymmenen kysymystä Juha Rouviselle:

1. Kuvaile itseäsi kolmella sanalla?
Hauska, innostava ja eteenpäin pyrkivä.

2. Horoskooppimerkkisi?
Skorpioni. En kauheasti usko horoskooppeihin. Kunnioitan kuitenkin ihmisiä, jotka niihin uskovat. Toivon, ettei horoskooppimerkki paina liikaa vaakakupissa kumppanin valinnassa.

3. Millainen on unelmanaisesi? 
Ennen kaikkea hän on Persoona. Pitää olla vahva itsetunto ja tietää, kuka on. Pitää seistä omilla jaloillaan. Eikä haittaa, jos on huumorintajua ja ulkonäkökin kohdallaan. 

4. Ole rehellinen: Kuinka monta prosenttia paketista merkitsee ulkonäkö ja kuinka monta jää luonteelle?
Hyvä kysymys! Voi olla ulkoisesti viehättävä nainen, joka ei kuitenkaan tule läheiseksi, koska luonteemme eivät kohtaa. Taas sellainen, joka ei ensinäkemältä vie jalkoja alta, saattaa matkan varrella muuttua todella seksikkääksi ja vastustamattomaksi. En halua kuulostaa vanhalta, mutta ulkonäkö rapistuu ajan myötä ja muut asiat tulevat tärkeämmiksi. Vastaus on fifty-fifty.

5. Peppu- vai tissimiehiä?
Kyllä mä peppumiehiä olen.

6. Pahin mokasi treffeillä?
Pyrin aina treffeillä ottamaan kumppanini huomioon ja olemaan sataprosenttisesti läsnä. En hirveästi mokaile treffeillä. Ohjelmassa mokasin kerran, kun muistin erään naisen nimen väärin.

7. Voisitko deittailla sohvaperunaa, jos tällä on todella mahtava luonne?
Elämäntyylini on sporttinen, joten odotan naiselta samaa. Muuten ei ole yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Eli en usko, että voisin.

8. Millainen olet sänkykamarin puolella?
Sitä pitää kysyä joltain muulta!

9. Oletko ollut Tinderissä?
Kun erosin edellisestä parisuhteesta, olin Tinderissä hetken. En kuitenkaan jaksanut juosta treffeillä, enkä näin ollen löytänyt sieltä ketään. 
Olen myös vähän kranttu. 

10. Onko sydämesi särkynyt ja oletko itse särkenyt sydämiä rakkaudessa?
Kyllä, totta kai sydämeni on särkynyt, mutta se on tullut myös ehjäksi. Olen myös särkenyt sydämiä. Toivottavasti en särje kovin montaa ohjelmassa.
Luulen kyllä valitettavasti, että niin käy.

Vierailija

Unelmien poikamies Juha Rouvinen paljastaa: ”Löysin ohjelmasta rakkauden”

Olen samaa mieltä. Tuollainen mies houkuttaa muutenkin vain onnenonkija yh-naisia sellaisia seurapiiriumppuja jotka seuraavat rahaa tai valtaa kuin haaskalinnut kuolevaa kykenemättä oikeaan rakkauteen. Noh, kai siitä muutaman jakson tekee b-luokan roskaa, että me naiset saavat pipari kosteana valittaa ukoilleen sohvalla sipsi ja siideri rinnuksillaan pieruverkkareissa: Mikset sä oo koskaan tollanen nalkutinalkutinilkuti...
Lue kommentti

Huomio! Juttu sisältää merkittäviä juonipaljastuksia Game of Thronesin uusimmasta jaksosta, mahdollisesta jatkosta ja kaikesta, mitä sarjassa on aiemmin tapahtunut.

Game of Thronesin viime maanantaina julkaistu jakso oli täyttä toimintaa. Yksi isoimmista hetkistä jaksossa oli se, kun kolmoskaudelta saakka kadoksissa ollut Gendry teki odotetun paluun. Lue siitä lisää täältä.

Gendryn paluuta kukaan katsojista ei voinut olla huomaamatta. Sen sijaan jakson ehdottomasti merkittävin käänne saattoi hyvinkin mennä joiltain ohi.

Jakson suurin paljastus on koko sarjan kannalta valtavan iso käänne.

(Juttu jatkuu Instagram-upotuksen jälkeen.)

Daenerysiä näyttelevä Emilia Clarke julkaisi hauskan videon Jonia näyttelevästä Kit Harringtonista sarjan kuvausten kulisseissa.

Paljastus liittyi Jonin yhteyteen Targaryenin sukuun, ja se tapahtui hyvin ohimennen Samin ja Neilikan lukiessa kirjoja Kastellissa.

Kohtauksessa Neilikka lukee ääneen muuan yliseptoni Maynardin yksityiskohtaisia sepustuksia kaikista mahdollisista asioista. Raapustuksissa Maynard kertoo muun muassa suolen toiminnastaan ja siitä, kuinka monta rappusta Baelorin septissä on. 

Turhanpäiväisten asioiden joukosta Neilikka lukee kuitenkin äärimmäisen tärkeän ja kiinnostavan asian. Hän lukee, että yliseptoni Maynard myönsi ”prinssi Raggerille” avioliiton kumoamisen ja vihki prinssin toisen naisen kanssa salaisessa seremoniassa Dornessa.

Mitä tämä merkitsee?

Montaakin asiaa – mahdollisesti.

Suurella todennäköisyydellä ”prinssi Ragger” on oikeasti edesmennyt prinssi Rhaegar. Aiemmin hänen on tiedetty olleen naimisissa ainoastaan Elia Martellin kanssa. Hänellä oli kuitenkin sivusuhde Ned Strakin siskon Lyanna Starkin kanssa. Todennäköisesti Rhaegar siis kumosi avioliittonsa Elia Martellin kanssa ja avioitui salaa Lyanna Starkin kanssa.

Sarjan aiemmalla kaudella saimme tietää, että Jon Snown oikea isä ei olekaan Ned Stark vaan prinssi Rhaegar. Hänen äitinsä on puolestaan Nedin sisko Lyanna Stark.

Neilikan lukeman dokumentin perusteella Jon ei välttämättä ole ensinkään äpärä.

Aiemmin ajateltiin, että Jon on Rhaegarin äpärä, koska prinssi oli Jonin syntymän hetkellä naimisissa Elia Martellin kanssa. Neilikan lukeman dokumentin perusteella Jon ei välttämättä ole ensinkään äpärä. Sen sijaan hän saattaa olla Rhaegarin avioliitossa syntynyt poika.

Tämä tarkoittaisi siis sitä, että Jon on virallisesti Targaryen.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Viime kauden viimeisessä jaksossa selvisi virallisesti, että Ned ei olekaan Jonin oikea isä. Fanit olivat ounastelleet tätä jo vuosia. Kuva: HBO
Viime kauden viimeisessä jaksossa selvisi virallisesti, että Ned ei olekaan Jonin oikea isä. Fanit olivat ounastelleet tätä jo vuosia. Kuva: HBO

Ja mitä sillä on väliä, jos Jon on Targaryen?

Jos Jon on Targaryen hän on Targaryenien suvun laillinen perillinen. Rhaegar oli syrjäytetyn Hullun kuninkaan vanhin poika. Perimysjärjestyksen mukaan hänen kruununsa siirtyy suoraan hänen jälkeläisilleen. Koska kaikki muut heistä ovat kuolleet, Jonilla on täysi oikeus kruunuun.

Jonin oikeus kruunuun on siis suurempi kuin esimerkiksi Daenerysin, joka oli Hullun kuninkaan nuorin tytär.

Mutta ennen kuin Jonia julistetaan Seitsemän kuningaskunnan kuninkaaksi, matkassa on monta mutkaa:

Ensinnäkin: prinssi Rhaegarin avioliiton kumoamisesta ja uudesta liitosta ei ilmeisesti tiedä juuri kukaan. Jos Sam ja Neilikka eivät ottaneet Maynardin kirjaa mukaansa, vahvistus Jonin todellisesta identiteetistä ei välttämättä paljastu hirveän helposti. Tai sitä ei voida ainakaan kirjallisesti todistaa.

Daenerys ei mukisematta luovu kruunusta.

Toiseksi: Daenerys ei mukisematta luovu kruunusta. Saa nähdä millainen soppa hänen ja Jonin välille syntyy, jos kumpikin heistä alkaa tosissaan havitella paikkaa Rautaistuimella.

Kolmanneksi: Jon matkasi viime jakson lopussa muurin toiselle puolelle, ja tulevan jakson traileri näyttää varsin pahaenteiseltä. Tiedä häntä, elääkö hiljattain Pohjoisen kuninkaaksi kruunattu Jon kovin kauaa.

Mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu? Katso traileri: 

Ruudussa nähdään nyt kolmas kausi, joka jää viimeiseksi.

Walesilainen rikosdraamasarja Syrjäinen maa (Hinterland/Y Gwyll, 2014–2017) jatkuu kolmannella ja viimeiseksi jäävällä tuotantokaudella. Kausi sisältää neljä itsenäistä puolitoistatuntista jaksoa.

Syrjäiselle maalaisseudulle menneisyyttään paennut Tom Mathias (Richard Harrington) on uusien jaksojen alussa joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Tuhotyötä tutkivat kollegat. Mathias puolestaan selvittää paikallisen pastorin murhaa.

Sarjaa on kuvailtu kauniiksi ja synkäksi. Kauneus sarjaan tulee Walesin länsirannikolla sijaitsevan Aberystwythin ja sen lähiseudun maisemista. Murhamysteerien synkkyyttä korostetaan niin runsaasti, että lopputulos on epäaito. Teennäisyyttä tehostavat liikaa käytetyt hidastukset, päähenkilöiden tapa puhua kuiskaten sekä uhkaava musiikki.

Kauden aikana palataan myös vuosikymmenien takaisiin tapahtumiin.

Ed Talfanin ja Ed Thomasin luomasta sarjasta on kuvattu kaksi kieliversiota, kymriksi ja englanniksi. Suomessa nähdään englanninkielinen versio.

Syrjäinen maa TV1:llä la 19.8. kello 21.15
 

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00