Jenny (vas.) ja Nina (oik.) kilpailevat Juhan huomiosta kimppatreffeillä. Kuvat: Nelonen
Jenny (vas.) ja Nina (oik.) kilpailevat Juhan huomiosta kimppatreffeillä. Kuvat: Nelonen

Illan Bachelor-jaksossa Juha panee Jennyn ja Ninan hankalaan paikkaan. Naisten välit kiristyvät entisestään.

Bachelor-ohjelmassa on jäljellä enää neljä naista: Jenny, Nina, Satu ja Jenni. Jaksossa tulee selväksi, että Juhan huomiosta taisteleminen kiristää osan hermoja.

Juha ei helpota naisten oloa, sillä illan jaksossa hän päättää kutsua kimppatreffeille Jennyn ja Ninan, jotka eivät pidä toisistaan – eivätkä myöskään tule juttuun. Jennyn ja Ninan treffiohjelmana on kokata vuorotellen Juhalle simpukoita kokin opastuksella.

– Nina on sellainen, jonka kanssa mä en vapaaehtoisesti viettäisi aikaa, koska me ollaan hyvin, hyvin erilaisia, Jenny kertoo jaksossa.

”Aivan vastustamaton nainen.”

Itsevarman oloinen Nina ei treffeistä hämmenny. Nina on innokas kotikokki, joten hän on innostunut myös siitä, että pääsee näyttämään kokkaustaitojaan. Jenny katselee nyrpeänä vierestä, kun Nina kokkailee ja flirttailee Juhalle.

Omalla kokkailuvuorollaan Jenny kuitenkin vapautuu ja tekee Juhaan vaikutuksen kokkaamalla tälle makeita simpukoita, vaikka Juha yrittää selittää, ettei pidä makeasta. Juha kuitenkin lämpenee Jennyn päättäväisyydelle.

– Aivan vastustamaton nainen, Juha kehuu Jennyä myöhemmin kameroille.

”Ei mitään käsitystä, että mitä pitäisi tehdä.”

Treffien jälkeen Juha kertoo kameroille olevansa ”puun ja kuoren välissä” näiden kahden naisten kanssa.

– Siinä on sellainen tumma (Nina) ja tulinen, intohimoinen ihminen, jonka kanssa voisi mennä syvälle. Sitten on se toinen, ihana vaalea (Jenny). Aurinkoinen, säteilevä, seksikäs nainen, joka saa mut nauramaan ja oloni tosi kevyeksi. Tällä hetkellä ei mitään käsitystä, että mitä pitäisi tehdä, Juha kertoo kameralle.

2596016

”Hän ei vain tykkää musta”

Juhan poistuttua treffeiltä Jennyn ja Ninan välit kiristyvät. Nina selittää Jennylle, että hänen mielestään treffit menivät hyvin. Jenny on eri mieltä. Häntä ärsyttää, ettei Nina antanut hänelle lainkaan tilaa.

– Mulla oli ehkä vähän sellainen olo, että mä olin tässä teidän deiteillä. Mulla oli vähän hölmö olo, kun sä aloitit kokkailun, niin mä vaan seisoin sivussa, Jenny sanoo Ninalle.

”Tää alkaa todellakin mennä tunteisiin tässä kohtaa.”

– Kurjaa jos susta tuntui siltä, Nina toteaa.

Kameran edessä Jenny murtuu ja kertoo todelliset tuntemuksensa.

– Tämä alkaa todellakin mennä tunteisiin tässä kohtaa. Tuntuu niin epäluonnolliselta olla deiteilla jonkun toisen naisen kanssa. Ja varsinkin, jos sä olet se, joka on täysin ulkopuolinen niillä deiteillä, Jenny murtuu kyyneliin.

Talolla naisten välit kiristyvät entisestään ja he yltyvät sanaharkkaan. Molemmat yrittävät saada oman näkemyksensä kuuluviin ja puhuvat toistensa päälle.

”Saanko mä puhua? Miksi sä keskeytät mut koko ajan?”

– Saanko mä puhua? Miksi sä keskeytät mut koko ajan? Jenny sanoo Ninalle.

Kameroille Nina myöntää, että kaksikon välit ovat kireät. Hän ei ymmärrä Jennyn tunteenpurkauksia.

– Ensimmäisestä illasta asti mulla on ollut sellainen fiilis, että tää ihminen (Jenny) ei tykkää musta. Hän on varmasti ajatellut, että mä jotenkin tahallaan ärsytän. Mutta siitä hetkestä lähtien, kun (kokki)kuvaukset loppuivat ja menimme autolle, kysyin, että onks kaikki ok, Nina puolustautuu.

”En oo kylmä ja tunteeton. Jotkut voi olla, mutta mä en oo.”

Jennyllä on eri näkemys asiaan.

– Mun mielestä Nina on ollut mulle alusta asti tosi ilkeä täällä talolla. En koe, että muodostaisin minkäänlaista ystävyyttä hänen kanssaan tämän jälkeen.

– Mä oon tällanen, että mua alkaa itkettää, jos mulla tulee paha mieli. Mä en oo mitenkään kylmä ja tunteeton. Jotkut voi olla, mutta mä en oo, Jenny kertoo.

Bachelor Suomi Livillä tiistaina kello 21.00. Sarjan kaksi viimeistä jaksoa nähdään tiistaina 10.5. kello 20.00 alkaen, ja heti perään esitetään Bachelor Suomi – tilinteko -erikoisjakso.

Hissun Pancho-koiraa ei ruudussa enää nähdä.

IS TV-LEHTI: Ei kännykkäkuuluvuutta, ei kunnollista kattoa pään päällä, eikä edes varsinaista tietä perille. Nämä ovat lähtökohdat, kun innokkaat kalamiehet Kari ”Hissu” Hietalahti ja Tommi Korpela lähtevät kalaan Incredible Fishing with Hissu ja Tommi -uutuussarjassa.

Kymmenen jaksoa sisältävässä ohjelmassa on paljon huumoria, mutta ei miesten kalareissut pelkkää auringonpaistetta ole. Varsinkin Jäämerellä olosuhteet ovat vaikeat, ja Tommin vatsa on koetuksella. Ohjelman tunnelmassa on paljon samaa kuin Kenraali Pancho ja pojat -kausilla. Hissun Pancho-chihuahuaa ei kuitenkaan ruudussa enää nähdä, sillä tämä on jäänyt eläkkeelle tv-töistä.

Tommi (vas.) ja Hissu tietävät, että joskus kalastus vetää vakavaksi.
Tommi (vas.) ja Hissu tietävät, että joskus kalastus vetää vakavaksi.

Aloitusjaksossa Hissu ja Tommi matkaavat Tanskaan. Yhdessä jaksossa Hissu ja Tommi saavat seurakseen innokkaan perhokalastajan, näyttelijä Jasper Pääkkösen ja tämän näyttelijäisän Seppo Pääkkösen.

Incredible Fishing with Hissu ja Tommi alkaa Kutosella ke 24.8. klo 21.00

Riitta ryhtyi 80-luvulla seksityöhön melkein sattumalta. Hän luopui työstään oikeusjutun jälkeen.

Millä tavalla seksi ja seksuaalisuus ovat näkyneet Suomen historiassa?

Varsin monella tavalla.

Tämä selviää Ylen uudesta neliosaisesta Seksi-Suomen historia -dokumenttisarjasta, joka esitetään TV1:llä syyskuussa.

Dokumentissa seksin historiasta Suomessa puhuvat monet eri ihmiset. Ääneen pääsevät niin viranomaiset ja papit kuin he, jotka ovat tehneet seksistä itselleen tulonlähteen.

Yksi haastatelluista on 80-luvulla seksityötä tehnyt Riitta. Sarjan toisessa osassa hän kertoo tarinansa. Riitta kertoo päätyneensä seksityöntekijäksi oikeastaan sattumalta.

– Olin vähän yli 20-vuotias ja kävelin Helsingin keskustassa. Eräs mies ehdotti minulle, että jos lähden hänen kanssaan, hän maksaa minulle seksistä. Ja niin siinä sitten kävi, Riitta kertoo dokumentissa.

Kelpo tienestit rankasta työstä

Aluksi Riitta haki itselleen asiakkaita esimerkiksi miestenlehtien ja Helsingin Sanomien ilmoituspalstoilla. Niihin hän kirjoitti: ”Kaunis nainen etsii mukavaa herraseuraa vaikka päiväkahvien merkeissä.”

Parhaina aikoina Riitta nettosi kohtuullisesti. Tienestit saattoivat nousta yli 10 000 markkaan kuukaudessa. 80-luvulla naisten keskipalkka oli noin 121 000 markkaa, joten hänen palkkansa oli varsin mukiinmenevä.

Aluksi Riitta haki itselleen asiakkaita miestenlehtien ja Helsingin Sanomien ilmoituspalstoilla.

– Aika paljon laitoin säästöön ja hankin kaikenlaista. Kävin joskus matkoilla vähän rentoutumassa, koska työ oli aika raskasta, Riitta kertoo.

80-luvun seksityöntekijöiden palkat eivät kuitenkaan ole mitään verrattuna joihinkin nykypäivän prostituoituihin. Vuonna 2015 Yle Kioskin haastattelema Katja kertoi elävänsä parhaimmillaan yhden illan tienesteillä pari viikkoa.

– Tulotaso ylittää monetkin korkeakoulutetut ammatit, Katja kertoi.

Apuna kaupoissa

Dokumentissa kerrotaan, että 80-luvun Suomessa seksityöntekijät liittyivät oleellisesti myös yritysmaailmaan. Prostituoituja kutsuttiin usein firmojen kekkereihin, joissa heidän tehtävänään oli piristää railakkaita juhlia.

Heidän tehtävänään oli myös auttaa yrityskaupoissa. Heidät saatettiin pyytää paikalle, jotta kaupanteko sujuisi liukkaammin. Myös Riitta kertoo osallistuneensa yritysmaailman juhliin:

– Hotelleissa kävin jonkun verran, ja firmojen tilaisuuksissa. Pikkujouluissa ja semmoisissa olin mukana. Silloin saatoin hoitaa illassa 1–2 asiakasta.

Työ loppui tuomioon

80-luvun Suomessa prostituoitujen asema oli kehno. Heidän toimintaansa sääteli hyvin tiukka irtolaislaki, jonka tarkoituksena oli kitkeä prostituutio yhteiskunnasta.

”Minulle tuli maksettavaksi noin 500 000 markkaa viiden vuoden ajalta veroa korotuksineen.”

Vuonna 1982 huoltopoliisi syytti myös Riittaa ja puolta tusinaa hänen kollegaansa parituksesta ja veronkierrosta. Riitta joutui oikeuteen ja hänet tuomittiin ehdolliseen vankeuteen sekä veromätkyihin.

– Kotiin alkoi tippua lappuja, ja minulle tuli maksettavaksi noin 500 000 markkaa viiden vuoden ajalta veroa korotuksineen. En pystynyt sellaisia maksamaan, Riitta kertoo.

Tapahtumien jälkeen Riitta luopui työstään seksityöntekijänä.

– Minä vähän pelästyin tapahtuneesta. En sen [tuomion] jälkeen juurikaan mitään tuollaista enää tehnyt. Hankin ammatin ja menin normaalitöihin, Riitta kertoo. 

Seksi-Suomen Historia nähdään Yle TV1:llä tiistaisin 5.–26.9.2017 klo 20.00. Sarja on myös nähtävissä Yle Areenassa. 

Tuntematon vihollinen -elokuvan keskiössä on raastava rakkaustarina, joka kertoo Nedin ja tämän miesystävän epätoivoisesta taistelusta.

IS TV-LEHTI: HBO:n tuottama, ajatuksella toteutettu tv-elokuva Tuntematon vihollinen (The Normal Heart) valottaa taitavasti 1980-luvun alun hiv-epidemian puhkeamista ja sen karuja seurauksia.

Tv-sarjoja Glee ja American Horror Story työstäneen Ryan Murphyn ohjaama tarkkanäköinen elokuva perustuu Larry Kramerin omaelämäkerralliseen näytelmään. San Franciscon homoyhteisöä aluksi ravisuttaneen epidemian laineet löivät nopeasti myös New Yorkiin, minne elokuvan tapahtumat keskittyvät.

HI-viruksen saaminen tarkoitti 1980-luvulla kuolemantuomiota, sillä immuniteettijärjestelmän lamauttamaan tautiin ei aluksi ollut minkäänlaista lääkettä. Mark Ruffalo näyttelee Ned Weeksiä, homopiireissä pyörivää mutta niiden ronskia seksielämää välttelevää nelikymppistä miestä. Hän huomaa yllätyksekseen, että yhteisön jäsenet sairastuvat samaan tautiin, joka etenee tappavalla vauhdilla.

Ned perustaa ystäviensä kanssa monestakin eri asiasta erimielisen aktivistiryhmän, joka alkaa jakaa tietoa sairaudesta ja yrittää samalla vakuuttaa poliitikot sairauden vakavuudesta ja sen seurauksista.

Julia Roberts tekee arkisen roolin polion rampauttamana lääkärinä, joka keskittää kaiken tarmonsa aids-epidemian pysäyttämiseksi.

Keskiössä on herkästi kuvattu, raastava rakkaustarina, joka kertoo Nedin ja tämän miesystävän epätoivoisesta taistelusta aikaa vastaan.

Tuntematon vihollinen TV1:llä ti 22.8. klo 21.30
 

Sarah on käyttänyt ulkonäkönsä muokkaukseen yli 15 000 euroa. Kuva: MTV

Täydellinen Instagram-kroppa -dokumentissa brittinaiset kertovat, mitä he ovat valmiita tekemään näyttääkseen omasta mielestään täydellisiltä.

IS TV-LEHTI: Instagram ja muu sosiaalinen elämä luo nykyään ulkonäköpaineita, ja moni kärsii valtavista itsetunto-ongelmista somen ”täydellisessä” maailmassa. Tästä kertoo brittidokumentti Täydellinen Instagram-kroppa (My Perfect Instagram Body, 2016).

Dokumentissa haastateltava personal trainer Lauren, 27, treenaa kuudesti viikossa, mutta se ei riitä alkuunsa siihen, mitä kaikkea hän on valmis tekemään ulkonäkönsä eteen.

– Sosiaalinen media luo paljon paineita siitä, minkänäköinen pitää olla. Somessa on tyttöjä, joilla on täydelliset kulmakarvat, hampaat, huulet ja hyvä vartalo. Jos en näytä siltä, alan miettiä, miksen näytä siltä?

– Automaattisesti sitä vertailee itseään muihin ja joskus siitä tulee todella surkea olo, Lauren kertoo ohjelmassa.

”On hyvin addiktoivaa näyttää juuri tietynkaltaiselta.”

Brittidokumentissa naiset kertovat, mitä kaikkea he ovat itselleen tehneet näyttääkseen omasta mielestään täydellisiltä. Esimerkiksi Lauren on ottanut botoxia, täyttänyt huulensa, tatuoinut kulmakarvansa ja viimeisimpänä laittanut silikonit.

– Ja nyt mietin, mitä voisin seuraavaksi tehdä. Ihan sama, mitä teen, niin haluan aina entistä näyttää paremmalta, neljä viikkoa sitten silikonit saanut Lauren sanoo.

Lauren räpsii itsestään jatkuvasti selfieitä hyvin vähissä vaatteissa. Hän seuraa Instagramissa naisia, jotka esittelevät estoitta monesti kuvankäsittelyin muokattua vartaloaan.

– On hyvin addiktoivaa näyttää juuri tietynkaltaiselta. Katselen muiden kuvia ja mietin, että haluan ottaa tuon ja tuon kuvan. Olen vajonnut tietynlaiseen ansaan, Lauren pohtii.

Hänen äitinsä ei ymmärrä nykyisen sukupolven uusinta trendiä lainkaan.

Tavoitteena Barbien ulkonäkö

25-vuotias Sarah puolestaan kertoo, että hän haluaa näyttää Barbie-nukelta täydellisine valkoisine hampaineen ja täydellisine takapuolineen.

Sarah on laitattanut silikonit ja tämän lisäksi implantit poskipäihinsä ja huuliinsa, botoxia otsaan ja leukaan ja valkaissut hampaansa. Hän on käyttänyt yli 15 000 euroa ulkonäköönsä ja on pahasti velkaantunut. Hän riskeeraa myös parisuhteensa, sillä hänen poikaystävänsä on täysin kyllästynyt Sarahin päähänpinttymään ja ulkonäkökeskeisyyteen.

– Ennen hän oli tosi kaunis. Onhan hän vieläkin ihan hyvännäköinen, poikaystävä sanoo.

Sub.doc: Täydellinen Instagram-kroppa Subilla ma 21.8. klo 23.20