Toisenlaiset äidit -sarjaa juontava Piritta Hagman vieraili Kristan ja Bea-tyttären luona. Kuva: Liv
Toisenlaiset äidit -sarjaa juontava Piritta Hagman vieraili Kristan ja Bea-tyttären luona. Kuva: Liv

Lyhyestä suhteesta raskaaksi tullut Krista haluaa tarjota tyttärelleen paremman lapsuuden kuin hänellä itsellään oli.

Tällä viikolla Toisenlaisissa äideissä seurataan mänttäläistä Kristaa, joka on tullut raskaaksi lyhyestä suhteesta. Vaikka lapsen isä tarjosi apuaan, Krista on päättänyt kasvattaa lapsen yksin. 

– Minulla ei ollut tän miehen kanssa ajatusta parisuhteesta, koska tiedän noi reissumiehet, Krista kertoo jaksossa ja lisää, että miehen kanssa kyse oli vain hauskanpidosta.

Ystävän piti tulla Kristan mukaan synnytykseen, mutta lopulta paikalla synnytyksessä ei ole kuin hoitohenkilökuntaa.

Krista haluaa tarjota syntyvälle tyttärelleen turvallisen kodin, sillä hänen oma lapsuutensa oli turvaton. Isä kuoli, kun Krista oli kaksi, eikä huumeita käyttäneestä äidistä ollut huolehtimaan kahdesta tyttärestään.

Ruokaa varastamalla

Krista kertoo jaksossa, että hänen lapsuutensa loppui kolmevuotiaana, kun hän joutui huolehtimaan siskostaan. Hän oli neljä, kun heidät huostaanotettiin.

– Olen varastanut kaupasta ruokaa ihan pienenä lapsena, Krista muistelee.

Helluntailaisessa sijoitusperheessään Krista näki toisen ääripään. Siellä ei juotu alkoholia tai poltettu tupakkaa.

– Ei sekään ole kauhean hyväksi, että kielletään ihan kokonaan jokin asia, Krista pohtii.

Jaksossa nähdään myös, miten Kristan arki yksinhuoltajana alkaa – pelkkää ruusuilla tanssimista se ei ole.

Toisenlaiset äidit, Liv ke 9.9. klo 21.00.

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.