Voittaja saa palkinnoksi levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa sekä Mersun vuodeksi käyttöönsä. Finalistit kuvassa vasemmalta oikealle Suvi Åkerman, 22, Ilona Gill, 16, Meri Vahtera, 30, ja Riikka Jaakkola, 16. Kuva: Nelonen
Voittaja saa palkinnoksi levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa sekä Mersun vuodeksi käyttöönsä. Finalistit kuvassa vasemmalta oikealle Suvi Åkerman, 22, Ilona Gill, 16, Meri Vahtera, 30, ja Riikka Jaakkola, 16. Kuva: Nelonen

Ilona Gill, Suvi Åkerman, Meri Vahtera tai Riikka Jaakkola on uusi The Voice of Finland -voittaja.

Huomenna selviää The Voice of Finlandin voittaja. Luvassa on historiallinen finaali, sillä voitosta kilpailee neljä naista: Ilona Gill (Olli Lindholmin valmennettava), Suvi Åkerman (Tarja Turusen valmennettava), Meri Vahtera (Redraman valmennettava) ja Riikka Jaakkola (Michael Monroen valmennettava).

Valmentajilla ei enää ole sananvaltaa, sillä katsojat ratkaisevat voittajan. Äänestää voi ennakkoon sekä lähetyksen aikana. (Katso ohjeet täältä.)

Kuuntele jokaiselta artistilta kaksi biisiä kilpailun varrelta sekä heille tehdyt finaalibiisit – ja äänestä suosikkiasi jutun lopussa!

Ilona Gill, 16

2415971

Ilona Gillin ensimmäinen veto The Voice of Finlandissa oli Coldplayn Yellow.

Pakistanista pari vuotta sitten Suomeen muuttanut Ilona Gill, 16, on ollut yksi ennakkosuosikeista alusta asti. Ilona on luonnonlahjakkuus fiilistelyssä ja tarinankerronassa – siksi hän saa kuulijan ihon kananlihalle.

Alussa Ilona oli loistava, mutta hänen tasonsa on vaihdellut kilpailun aikana. Se voi toki johtua myös biisivalinnoissa. Ääni ratkaisee -jaksoa lukuun ottamatta Ilona on tyytynyt kuluneisiin hitteihin, esimerkiksi Elviksen Can’t Help Falling in Loveen.

Ilonan alkuperäinen valmentaja Redrama on ylistänyt suojattiaan siitä, että tällä on jotain, mitä ei edes voi harjoitella. Redrama kuitenkin pudotti Ilonan joukkueestaan. Hän perusteli päätöstä sillä, ettei voi enää auttaa Ilonaa eteenpäin.

Olli Lindholm kuitenkin pelasti Ilonan, ja kaksikolla on näyttänyt synkkaavan hyvin. Tosin Ollikin on haastatteluissa vihjannut, että Ilona ottaa niin rennosti, ettei ikinä tiedä, miten tämä saa pidettyä ajatuksensa kasassa lavalla.

Ilonan suurin heikkous lienee se, ettei hän pysty laulamaan suomeksi. Kilpailua ei ole ikinä voittanut laulaja, jolta suomi ei ole sujunut. Omimmillaan Ilona on nainen ja kitara -fiilistelyissä, mutta tällasta tuskin kuullaan finaalissa. Finalistit laulavat nimittäin valmentajansa kanssa dueton sekä heille erikseen tehnyt uuden biisin (kuuntele biisit jutun lopusta).

2579535

Ilona veti semifinaalissa Metallican Nothing Else Matters -biisin ja pudotti Suhyun Kimin.

 

Suvi Åkerman, 22

2445344

Suvin ensimmäinen veto oli Gnarls Barkleyn Crazy.

Luokanopettajaksi opiskeleva Suvi Åkerman, 22, saattoi aluksi jäädä monilta katsojilta huomaamatta – sen verran hajuton ja mauton hän oli lavan ulkopuolella ensimmäissä jaksoissa. Myös Suvin valmentaja Tarja Turunen kommentoi heti Ääni ratkaisee -jaksossa, että haluaa kaivaa Suvista säröä.

Mutta laulaessa Suvista tulee kuin eri ihminen. Hän laulaa puhtaasti, on sisällä biiseissä ja hän on myös saanut koko ajan enemmän tunnetta tulkintoihinsa. Hän on neljästä finalistista myös kehittynyt eniten kilpailun aikana. Jos kilpailun ratkaisisi ainoastaan musiikilliset kyvyt, Suvi olisi voittaja.

2579516

Semifinaalissa Suvi lauloi Sian Alive-biisin ja pudotti kokeneen Ilari Hämäläisen finaalista.

 

Meri Vahtera, 30

2432547

Meri lauloi Ääni ratkaisee -jaksossa Jipun Kii-biisin.

Kilpailun alussa ei olisi uskonut, että helsinkiläinen Meri Vahtera, 30, pääsee finaaliin asti. Yhden biisin perusteella kukaan muu kuin Olli Lindholm ei vakuuttunut Merin tulkinnasta.

Kilpailun aikana Merin valmentaja kuitenkin vaihtui Ollista Redramaan, sillä Olli pudotti Merin kaksintaisteluvaiheessa.

Meri on finalisteista ainoa, jonka kaikki biisivalinnat ovat olleet suomenkielisiä. Se voi olla hänen vahvuutensa finaalissa.

2579534

Semifinaalissa Meri lauloin Juha Tapion Eläköön-kappaleen ja pudotti finaalista Anna Karlssonin.

 

Riikka Jaakkola, 16

2401251

Kasarimusaa fanittava Riikka Jaakkola, 16, on Merin lisäksi kilpailun yllättäjä.

Riikan valmentaja Michael Monroe on kannustanut suojattiaan ja tukenut siinä, että tämä saa vetää biisejä, jotka ovat hänelle mieluisia. Kärköläläisen voitto olisi todellinen yllätys!

2579533

Riikka pudotti Tuomas Junnikkalan finaalista Jefferson Airplanen biisillä Somebody to Love.

 

Kuuntele Ilonan, Suvin, Riikan ja Merin finaalibiisit

2586530

Ilona Gill: One Way Trip (Biisin ovat tehneet Kyösti Salokorpi ja Matias Melleri.)

 

2586531

Suvi Åkerman: It’s Not The End Of The World (Biisin ovat tehneet Antti Salokorpi ja Antti Hynninen.)

 

2586533

Riikka Jaakkola feat. Michael Monroe: Don’t Ask (Biisin ovat tehneet Matias Melleri ja Risto Asikainen.)

 

2586532

Meri Vahtera: Tuulee (Biisin ovat tehneet Samae Koskinen ja Matias Melleri.)

 

The Voice of Finland -finaali Nelosella pe 22.4.2016 klo 20.00.

Kysely

Kuka on suosikkisi?

Suvi Åkerman
Suvi Åkerman
37.5%
Ilona Gill
Ilona Gill
22.9%
Riikka Jaakkola
Riikka Jaakkola
20.1%
Meri Vahtera
Meri Vahtera
19.4%
Ääniä yhteensä: 144

Huomio! Juttu sisältää merkittäviä juonipaljastuksia Game of Thronesin uusimmasta jaksosta, mahdollisesta jatkosta ja kaikesta, mitä sarjassa on aiemmin tapahtunut.

Game of Thronesin viime maanantaina julkaistu jakso oli täyttä toimintaa. Yksi isoimmista hetkistä jaksossa oli se, kun kolmoskaudelta saakka kadoksissa ollut Gendry teki odotetun paluun. Lue siitä lisää täältä.

Gendryn paluuta kukaan katsojista ei voinut olla huomaamatta. Sen sijaan jakson ehdottomasti merkittävin käänne saattoi hyvinkin mennä joiltain ohi.

Jakson suurin paljastus on koko sarjan kannalta valtavan iso käänne.

(Juttu jatkuu Instagram-upotuksen jälkeen.)

Daenerysiä näyttelevä Emilia Clarke julkaisi hauskan videon Jonia näyttelevästä Kit Harringtonista sarjan kuvausten kulisseissa.

Paljastus liittyi Jonin yhteyteen Targaryenin sukuun, ja se tapahtui hyvin ohimennen Samin ja Neilikan lukiessa kirjoja Kastellissa.

Kohtauksessa Neilikka lukee ääneen muuan yliseptoni Maynardin yksityiskohtaisia sepustuksia kaikista mahdollisista asioista. Raapustuksissa Maynard kertoo muun muassa suolen toiminnastaan ja siitä, kuinka monta rappusta Baelorin septissä on. 

Turhanpäiväisten asioiden joukosta Neilikka lukee kuitenkin äärimmäisen tärkeän ja kiinnostavan asian. Hän lukee, että yliseptoni Maynard myönsi ”prinssi Raggerille” avioliiton kumoamisen ja vihki prinssin toisen naisen kanssa salaisessa seremoniassa Dornessa.

Mitä tämä merkitsee?

Montaakin asiaa – mahdollisesti.

Suurella todennäköisyydellä ”prinssi Ragger” on oikeasti edesmennyt prinssi Rhaegar. Aiemmin hänen on tiedetty olleen naimisissa ainoastaan Elia Martellin kanssa. Hänellä oli kuitenkin sivusuhde Ned Strakin siskon Lyanna Starkin kanssa. Todennäköisesti Rhaegar siis kumosi avioliittonsa Elia Martellin kanssa ja avioitui salaa Lyanna Starkin kanssa.

Sarjan aiemmalla kaudella saimme tietää, että Jon Snown oikea isä ei olekaan Ned Stark vaan prinssi Rhaegar. Hänen äitinsä on puolestaan Nedin sisko Lyanna Stark.

Neilikan lukeman dokumentin perusteella Jon ei välttämättä ole ensinkään äpärä.

Aiemmin ajateltiin, että Jon on Rhaegarin äpärä, koska prinssi oli Jonin syntymän hetkellä naimisissa Elia Martellin kanssa. Neilikan lukeman dokumentin perusteella Jon ei välttämättä ole ensinkään äpärä. Sen sijaan hän saattaa olla Rhaegarin avioliitossa syntynyt poika.

Tämä tarkoittaisi siis sitä, että Jon on virallisesti Targaryen.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Viime kauden viimeisessä jaksossa selvisi virallisesti, että Ned ei olekaan Jonin oikea isä. Fanit olivat ounastelleet tätä jo vuosia. Kuva: HBO
Viime kauden viimeisessä jaksossa selvisi virallisesti, että Ned ei olekaan Jonin oikea isä. Fanit olivat ounastelleet tätä jo vuosia. Kuva: HBO

Ja mitä sillä on väliä, jos Jon on Targaryen?

Jos Jon on Targaryen hän on Targaryenien suvun laillinen perillinen. Rhaegar oli syrjäytetyn Hullun kuninkaan vanhin poika. Perimysjärjestyksen mukaan hänen kruununsa siirtyy suoraan hänen jälkeläisilleen. Koska kaikki muut heistä ovat kuolleet, Jonilla on täysi oikeus kruunuun.

Jonin oikeus kruunuun on siis suurempi kuin esimerkiksi Daenerysin, joka oli Hullun kuninkaan nuorin tytär.

Mutta ennen kuin Jonia julistetaan Seitsemän kuningaskunnan kuninkaaksi, matkassa on monta mutkaa:

Ensinnäkin: prinssi Rhaegarin avioliiton kumoamisesta ja uudesta liitosta ei ilmeisesti tiedä juuri kukaan. Jos Sam ja Neilikka eivät ottaneet Maynardin kirjaa mukaansa, vahvistus Jonin todellisesta identiteetistä ei välttämättä paljastu hirveän helposti. Tai sitä ei voida ainakaan kirjallisesti todistaa.

Daenerys ei mukisematta luovu kruunusta.

Toiseksi: Daenerys ei mukisematta luovu kruunusta. Saa nähdä millainen soppa hänen ja Jonin välille syntyy, jos kumpikin heistä alkaa tosissaan havitella paikkaa Rautaistuimella.

Kolmanneksi: Jon matkasi viime jakson lopussa muurin toiselle puolelle, ja tulevan jakson traileri näyttää varsin pahaenteiseltä. Tiedä häntä, elääkö hiljattain Pohjoisen kuninkaaksi kruunattu Jon kovin kauaa.

Mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu? Katso traileri: 

Ruudussa nähdään nyt kolmas kausi, joka jää viimeiseksi.

Walesilainen rikosdraamasarja Syrjäinen maa (Hinterland/Y Gwyll, 2014–2017) jatkuu kolmannella ja viimeiseksi jäävällä tuotantokaudella. Kausi sisältää neljä itsenäistä puolitoistatuntista jaksoa.

Syrjäiselle maalaisseudulle menneisyyttään paennut Tom Mathias (Richard Harrington) on uusien jaksojen alussa joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Tuhotyötä tutkivat kollegat. Mathias puolestaan selvittää paikallisen pastorin murhaa.

Sarjaa on kuvailtu kauniiksi ja synkäksi. Kauneus sarjaan tulee Walesin länsirannikolla sijaitsevan Aberystwythin ja sen lähiseudun maisemista. Murhamysteerien synkkyyttä korostetaan niin runsaasti, että lopputulos on epäaito. Teennäisyyttä tehostavat liikaa käytetyt hidastukset, päähenkilöiden tapa puhua kuiskaten sekä uhkaava musiikki.

Kauden aikana palataan myös vuosikymmenien takaisiin tapahtumiin.

Ed Talfanin ja Ed Thomasin luomasta sarjasta on kuvattu kaksi kieliversiota, kymriksi ja englanniksi. Suomessa nähdään englanninkielinen versio.

Syrjäinen maa TV1:llä la 19.8. kello 21.15
 

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla.

IS TV-LEHTI. Hiton idiootit! Niin tekisi mieli huutaa ensimmäiselle lomailijaporukalle, joka esiintyy Hurja lomasää -sarjassa (Extreme Weather – The Survivors, 2015).

Brittimiehet lähtevät varta vasten Filippiineille, kun kuulevat taifuunin uhkaavan sitä. Sitten kun alkaa rytistä, ollaan paniikissa ja sokissa. Sen jälkeen vielä ihmetellään tv-haastattelussa, kuinka kamalaa oli olla hengenvaarassa.

Ohjelman ideana on esitellä brittejä, jotka ovat lomamatkallaan kohdanneet katastrofaalisia säätiloja. Taifuunijengi herättää vain ärtymystä, mutta seuraava tarina on oikeasti pelottava ja koskettava.

Se kertoo kolmesta opiskelijasta Turkissa. He luulevat lähtevänsä pienelle patikointireissulle, mutta eksyvät viikoksi rankkasateiden ja myrskyn keskelle vuoristoon ilman ruokaa. Etsiessään pakotietä he ajautuvat vain yhä kauemmas tulvivan joen armoille ja lopulta putoukselle, josta ei tunnu olevan mitään ulospääsyä.

Kammottava on myös osio belgialaisilta rockfestareilta, jossa nuoriso bilettää kuuman auringon alla. Lopulta neljä ihmistä kuolee. Myös rankkasateet ja tulvat brittien suosimilla leirintäalueilla Etelä-Ranskassa pysäyttävät.

Hieman ahdistava ohjelma on hyvä muistutus siitä, kuinka vahvoja luonnonvoimat saattavat olla. Paljon parjattu Suomen kesäsääkin alkaa yllättäen tuntua ihan kivalta. Vaihtoehto kun voisi olla vaikka henkeäsalpaava hiekkamyrsky.

Hurja lomasää Foxilla pe 18.8. klo 19.00.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00