Aliisa ja Esa (vas.), Mari ja Petri (kes.) sekä Johanna ja Markus (oik.) sanoivat tahdon tiistain jaksossa. Kuvat: Ava
Aliisa ja Esa (vas.), Mari ja Petri (kes.) sekä Johanna ja Markus (oik.) sanoivat tahdon tiistain jaksossa. Kuvat: Ava

Kahden parin häät sujuivat mukavasti, mutta yhdellä parilla riitti draamaa.

Illan Ensitreffit alttarilla -jaksossa kolme paria näkivät toisensa ensimmäistä kertaa ja menivät naimisiin. Yhden parin välillä oli draamaa heti vihkimisen jälkeen, kun morsian sai pienen hermoromahduksen.

”Tää ei tunnu oikealta.”

Aliisa, 26, ja Esa, 29

Aliisalla ja Esalla oli kaikki vielä hyvin, kun heidät vihittiin. Vihkimisen jälkeen Aliisaa alkoi kuitenkin ahdistaa.

– Mulla tuli jonkunlainen säikähtäminen. Säikähdin omia fiiliksiäni. Alttarilla tuntui, että jes, tämä on ihan ok. Mutta sitten teki mieli heittää kimppu ja sormus menemään. Tuntui, että äkkiä pois täältä – tämä oli vain uni, ja nyt mä heräsin.

”Tuli sellainen olo, että mitä mä oon tehnyt.”

– Tuli sellainen olo, että voi ei, mitä mä oon tehnyt. Tää ei tunnu oikealta, Aliisa kertoi jaksossa itkien.

Jaksossa selvisi, että Esa suhtautui Aliisan tunnemylläkkään kypsästi. Hän yritti rauhoitella tätä, jotta hääjuhlat voisivat jatkua. Tosin bestmanilleen Esa ihmetteli Aliisan reaktiota.

– Tuli ihan oikeesti sellainen, että kyllä mietin sitä, että ei haittaa, jos tää on tässä, Esa kertoi ystävälleen.

Aliisan tunnemylläkkä kuitenkin tasottui, ja pari pääsi jatkamaan häitään.

– Kerroin Esalla niistä mun fiiliksistä, että mä en saanut hänestä sellaista tunnetta. Mutta kun kerroin, tuli heti parempi fiilis. Nyt vaan täytyy jatkaa tutustumista ja katsoa, mihin tää menee, Aliisa kertoi kameralle.

Seuraavassa jaksossa pari lähtee häämatkalle Mallorcalle.

”Koen kipinöintiä.”

Mari, 38, ja Petri, 40

Ennen vihkimisseremoniaa Maria jännitti niin paljon, että oli pyörtyä. Sen jälkeen, kun hän tapasi Petrin, kaikki meni silti paremmin kuin hyvin.

– Tosi hyvät fiilikset. Petri vaikuttaa tosi mukavalta – ja on hän ihan komeakin. Koen sellaista kipinöintiä, mitä olin toivonutkin, Mari kertoi kameralle.

Myös Petrin mukaan kaksikolla synkkasi.

– Morsian miellytti. Tuntuu, että meillä on yhteistä, ja juttu kulkee. Mielenkiinnolla lähden tutustumaan häneen.

Marin ja Petrin häämatkakohde on Berliini.

”Kyllä mä aika innostunut oon.”

Johanna, 32, ja Markus, 39

Ennen vihkimistä Johanna kertoi ajatelleensa hetken, että kunpa voisi vielä perääntyä. Vihkimisen jälkeen hän oli kuitenkin tyytyväinen.

– Markuksesta huokuu se, että hän on tosissaan tässä mukana, Johanna iloitsi.

”Tykkään hirveästi hänen katseestaan.”

Myös Markus oli tyytyväinen morsiameen.

– Tykkään hirveästi hänen katseestaan. En lähde ennakoimaan, mutta hänen kanssaan voi todennäköisesti suunnitella asioita vähän pidemmällekin. Sanotaan, että kyllä mä aika innostunut oon, Markus kertoi kameralle.

Tanssilattialla Johanna ja Markus innostuivat hieman jopa pussailemaan.

Johanna ja Markus pääsevät häämatkalle Roomaan.

Ketkä pareista ovat yhdessä vielä ohjelman jälkeen? Kerro arvauksesi kommenteissa!

Ensitreffit alttarilla tiistaisin Avalla kello 21.00.

Pitkä odotus palkitaan, kun koko vuoden puhutuin tosi-tv-sarja, Gladiaattorit, alkaa!

IS TV-LEHTI: Kolme, kaksi, yksi, taistele! Tuttu huuto kajahtaa ilmoille 24 vuoden jälkeen. Gladiaattorit ja heitä vastaan kilpailevat ”tavikset” ovat valmiita taistoon. Olemme Tampereella Tähti-areenalla seuraamassa Gladiaattorit-ohjelman nauhoituksia.

Ohjelmalla on hyvät mahdollisuudet päätyä viihdyttäväksi lauantai-illan katsojamagneetiksi, mikäli ohjelman leikkaajat onnistuvat vangitsemaan studiossa olevan tunnelman kotisohvalle asti.

Gladiaattoreita on 15. Suurin osa heistä on tv-katsojille jo entuudestaan tuttuja joko tosi-tv:stä tai urheilumaailmasta. Myös ohjelman kilpailijoina tavisten ohella nähdään oikeita urheilijoita. Taso on kova, se käy selväksi heti.

Juontajana on välitön Heikki Paasonen, joka on kameroiden sammuessakin hyvää pataa niin gladiaattoreiden kuin kilpailijoiden kanssa. Löytyy Heikille myös omat faninsa yleisön penkeiltä.

– Heikki Paasonen, Heikki Paasonen! Kato tänne! ryhmä lapsia huutaa tuntien kuvausten aikana joka kerta, kun Paasonen kävelee ohi. Mies väläyttää hymyn ja vilkuttaa.

– Gladiaattorit ovat täällä vahvempina, vaarallisempina ja vaikuttavimpina kuin koskaan, Paasonen lupaa.

”Ja nyt seuraa pieni paljastus: kyllä, lääkintähenkilökuntaa tarvitaan jaksojen aikana.”

Kuvausten tahti on hurja. Päivässä purkitetaan kaksi jaksoa, ensimmäinen klo 12.00–17.00, jonka jälkeen gladiaattoreilla on tunnin ruokailu- ja lepotauko. Kamerat alkavat rullata taas iltakuudelta, ja studiovalot sammuvat vasta puolenyön tienoilla. Gladiaattorit ovat aivan äärirajoilla, moni on alkanut kärsiä hermosärystä kuvauksissa.

Heti kun oma kohtaus on saatu purkkiin, moni gladiaattori kiiruhtaa urheiluhierojaopiskelijan pöydälle saamaan helpotusta kramppaaviin lihaksiin ja särkyyn. Punaisin liivein varustettu ensiapuyksikkö seuraa myös kuvausten kulkua kameroiden takana silmä tarkkana.

Ja nyt seuraa pieni paljastus: kyllä, lääkintähenkilökuntaa tarvitaan jaksojen aikana.

Kesäisenä keskiviikkona Gladiaattoreista mittaa ottaa neljä ”tavista”: kaksi naista ja kaksi miestä. Yksi kilpailijoista on entinen seiväshyppääjä Eemeli Salomäki. Jokaisella kisaajalla on yleisössä omat kannustusjoukkonsa, jotka heiluttelevat riehakkaasti kylttejään ja huutavat kannustushuutoja.

”Esteet ovat valtavia. Eniten aikaa kuvauksissa kuluu niiden raivaamiseen.”

Areenan ylemmällä tasolla istuvat näkevät parhaiten vesiesteet ja pystyvät seuraamaan läheltä, kuinka toisinaan epäonniset kisaajat pärskähtävät veteen. Alemmalla tasolla istuvat pääsevät seuraamaan kuivalla maalla suoritettavia tehtäviä.

Kattoa kohti kohoaa valtava pyramidi, jonka huipulla korkeanpaikankammoista alkaa huimata, testattu on! Löytyy studiosta myös hurjannäköinen kouru, jossa gladiaattoreiden moukaroinnilta ei voi välttyä. Käsilihaksia koetellaan, kun kilpailijat kiipeävät esteseinän yli.

Esteet ovat valtavia. Eniten aikaa kuvauksissa kuluu niiden raivaamiseen. Raavaat miehet roudaavat esteitä edestakaisin studiossa pikavauhtia. Tuolloin katsojat ottavat kuvia fanittamansa gladiaattorin kanssa.

Etenkin Temptation Island -ohjelmasta tosi-tv-julkkikseksi ponnahtanut pariskunta Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen ovat haluttua kuvausseuraa. Ruskettunut, treenattu pariskunta väläyttää valkoisen hymynsä useissa selfieissä.

Areenalle tepsuttelee myös studiokoira Arvo, jolle lepertelevät niin juontaja Heikki Paasonen kuin kylmänviileä Pantteri eli Martina Aitolehti. Tunnelmaa ylläpitää letkeä studioisäntä Elias, jonka puheenparsi ja vitsit ovat sen verran lennokkaita, että miehelle varmasti löytyisi kysyntää aamuradion juontajana.

”Jäyhäkasvoiset miehet katsovat kameraan tuimasti, lihaksikkaat naiset eivät arastele näyttää muskeleitaan. ”

– Jos ihmettelette, miksi täällä pitää taputtaa kummallisissa kohdissa, niin täällä pitää välillä näytellä. Mutta hei! Jos täällä näyttelee hyvin, pääsee Salattuihin elämiin, Elias ohjeistaa studioyleisöä.

Yleisöä muistetaan, että myös katsomossa on mikrofoneja. Siispä sopimattomia ei kannata vierustoverille supatella. Joillain tauoilla yleisö saa kävellä esteradan lähistöllä, mutta on syytä olla tarkkaavainen.

– Varotaan sitten kameroita ja vettä. Yksi kamera maksaa helposti yhden ihmisen vuosipalkan, studioisäntä Elias muistuttaa rempseästi.

Valot sammuvat, musiikki pauhaa, yksi toisensa jälkeen gladiaattorit saapuvat areenalle ja esittelevät nimikkoliikkeensä. Jäyhäkasvoiset miehet katsovat kameraan tuimasti, lihaksikkaat naiset eivät arastele näyttää muskeleitaan. Ja pian se kaikuu taas: kolme, kaksi, yksi, taistele!

 Gladiaattorit, Nelonen la klo 19.30

Sannin Vain elämää -päivänä päästiin vetistelemään. Koskettavat tulkinnat Sannin kappaleista olivat jakson parhaat.

Sannin Vain elämää -jakson päätteeksi Cheek onnitteli päivän artistia.

– Onneks olkoon Sanni, oot voittanut Sillanpään.

Vitsillään räppäri ilmeisesti viittasi itkun määrään Sannin päivänä. Sanni kyynelehti päivän aikana useaan otteeseen ja vertasi kokemusta jonkinlaiseen terapiasessioon.

Kliseisesti voi todeta, että päivän aikana koettiin koko tunnekirjo, mutta tällä kertaa artistit olivat parhaimmillaan siellä syvässä päässä.

Jo ennakkoon julkaistu Kaija Koon versio Että mitähän vittua -kappaleesta oli päivän parhaimmistoa. Kaija kertoi jaksossa, että kappaleesta tehtiin useampi versio, ennen kuin se saatiin toimimaan.

– Viikkoa ennen tänne tuloa vedettiin atomeiksi koko juttu. Ja tää on voimistunut tässä tekovaiheessa, nyt kun tää sai tässä tän viimeisen muodon, hän selitti ja kertoi kappaleen tulleen myös henkilökohtaisesti tärkeäksi.

Kappale alkoi herkkänä mutta kasvoi loppua kohti. Kaija Koon koskettavassa tulkinnassa oli yhtä aikaa surumielisyyttä ja vahvuutta, mikä sopii myös kappaleen teemaan.

– Toi on tavallaan se, mitä sen biisin pitäisi olla, Sanni kommentoi esitystä.

Lue myös: Vain elämää: Sanni avautuu petetyksi tulemisesta – ”Se on hirveä tunne, kun sä vaan murskaannut”

Illan viimeisenä kuultiin Jenni Vartiaisen versio Trampoliini-kappaleesta. Pelkästään biisivalinta sai Sannin itkemään, sillä kappale on kirjoitettu hänen siskolleen Essille, joka asuu Meksikossa.

– Tässä elämäntilanteessa ei välttämättä ole hirveästi niitä tyyppejä, joiden kanssa voi olla ihan rikki, Sanni kertoi.

Jenni Vartiainen kertoi, ettei tiennyt Trampoliini-kappaleen olevan niin tärkeä Sannille. Kuva: Nelonen / Petri Aho
Jenni Vartiainen kertoi, ettei tiennyt Trampoliini-kappaleen olevan niin tärkeä Sannille. Kuva: Nelonen / Petri Aho

Jenni lauloi kappaleen tuttuun, varmaan tyyliinsä ja teki kunniaa Sannin kirjoittamalle sanoitukselle. Lisämausteen esitykseen toi, että Jenni säesti lauluaan pianolla.

Sannin silmäkulmat saattoivat myös hieman kostua, kun Juha Tapio esitti mies ja kitara -versionsa kappaleesta Oo se kun oot.

Mikä kappaleista oli suosikkisi? Äänestä alla!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kysely

Mikä Sannin Vain elämää -päivän kappaleista oli mielestäsi paras?