Hottikset 2.0 -sarjan sinkut muuttavat kimppakämppäänsä tänään. Kuvat: Nelonen
Hottikset 2.0 -sarjan sinkut muuttavat kimppakämppäänsä tänään. Kuvat: Nelonen

Hottikset-sarjan uudella tuotantokaudella seitsemän sinkkua muuttaa kimppakämppään.

Viime syksynä nähnyt kohureality Hottikset on uudistunut, ja Hottikset 2.0 -sarjan uudet nimet on julkistettu.

Sarjassa seitsemän sinkkua muuttavat Helsingin keskustassa sijaitsevaan kimppakämppään. Mukana ovat viime kaudelta tutut Daniel ”Bile-Dani” Lehtonen ja Juha Immonen sekä viisi uutta hottista.

Tässä he ovat:

Amanda Harkimo

Viidakon tähtöset -voittaja ja Jokereiden peleissä levyjä soittava Amanda Harkimo, 25, on ollut sinkkuna kaksi ja puoli vuotta. Viime syksynä hän oli mukana Ruotsin Paratiisihotelli-sarjassa, jossa hän niitti mainetta petipuuhillaan. Amandan setä on kansanedustaja ja liikemies Hjallis Harkimo.

– Saa olla vaikka ammattiurheilija. Mä en halua, että mun mies tienaa vähemmän kun minä. Pitää olla menevä eikä saa olla lyhyt pikkupoika, Amanda kuvailee ihannemiestään sarjan tiedotteessa.

Jaakko

Nokialaismies on jo saanut kavereiltaan lempinimen Pihtari-Jaakko, sillä 25-vuotias tykkää antaa ymmärtää muttei sitten tilanteen tullen ymmärräkään antaa. Jaakko arvostaa naisessa etenkin silikonirintoja ja kyykkäämällä saavutettuja pakaroita.

– P*llua saa aina, mutta miehen pihtaaminen on tabu, Jaakko pohdiskelee.

Julia

20-vuotias oululainen Julia valmistuu pian ensihoitajaksi. Suorapuheinen nainen kertoo, että hänestä liikkuu kotipaikkakunnallaan runsaasti roiseja, perättömiä huhuja. Miehessä hän arvostaa itsevarmuutta.

– Ei nyt aina tartte olla sellaista rajua meininkiä. Pitää myös näyttää, että välittää ja olla myös hellä. Luottamus on tärkeintä, että kettu ei käy kaikkien koloissa, hän kuvailee.

Ada

21-vuotias Ada kuvailee olevansa toisinaan hieman blondi. Papin tytär Jyväskylästä on viihtynyt pitkään sinkkuna ja haaveilee kunnon treffeistä, jollaisilla hän ei ole koskaan ollut. Parhaaksi valttikortikseen Ada nimeää herttaisen hymynsä.

Ville

22-vuotias sairaanhoitajaopiskelija Ville kuvailee itseään aidoksi, rennoksi ja räiskyväksi luonteeksi. Turussa asuva mies juttelee yöelämässä mielellään vastakkaisen sukupuolen edustajille. Siitä on tullut joskus myös ongelmia, sillä naiset ihastuvat niin helposti.

– Jokainen nainen on kaunis asteikolla 1–10. Mun asteikko voi alkaa siitä nelosesta, ja mä en edes tutustu niihin naisiin 1–3. Se on ihan luonnollista, että sä et edes tutustu ihmisiin, jotka sua ei kiinnosta yhtään, Ville kertoo tutustumisstrategiastaan.

Bile-Dani

Viime syksynä Hottiksissa mielipiteitä herättänyt 25-vuotias Daniel on mukana tälläkin kaudella. Hänen ihannenaisensa ei saa edelleekään olla ”läski eikä liian fiksu, koska liian fiksut on tylsii”. Bile-Dani jaksaa nimensä mukaisesti bilettää vaikka päiväkausia, ja sama meno onkin jatkunut viime syksyn jälkeen.

– Paljon irtosuhteita. Aivan helvetisti yhden yön juttuja, Daniel kehuskelee suosiollaan.

Hottis-Juha

Viime kaudelta tuttu Juha Immonen, 29, jatkaa yhä unelmiensa miehen etsimistä. Juha arvostaa kumppanissa itsevarmuutta ja paksua lompakkoa.

– Mies voisi hemmotella mua pienillä reissuilla, lahjoilla, koruilla, merkkivaatteilla. Luksuksella, Juha toivoo.

Sarja alkaa Nelosella syyskuussa.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä nostalgisia sarjoja nämä haluaisivat nähdä Areenassa, Rintamäkeläiset sai murskavoiton. Nyt odotus palkitaan.

IS TV-LEHTI: Rintamäkeläisten ensimmäinen jakso nähtiin vuonna 1972. Silloin TV2 marssitti ruutuun kaksi pientilallisperhettä, Rintamäet ja Honkoset, joiden elämää seurattiin maaseudun murrosaikana.

Kansa ihastui arkirealistiseen sarjaan, ja vuonna 1975 sitä seurasi 900 000 katsojaa. Sarjan perään on haikailtu myöhemminkin. Rintamäkeläiset sai murskavoiton, kun Yle puolitoista vuotta sitten kysyi katsojilta, mitä nostalgisia sarjoja nämä haluaisivat nähdä Areenassa. Silloin sarjasta nähtiin joulujakso vuodelta 1973.

Sotajuttuja ja pikku riitoja

Rintamäkeläiset loi Reino Lahtinen, joka oli aiemmin käsikirjoittanut toista suosittua tv-sarjaa eli Heikkiä ja Kaijaa. Rintamäkeläisten pääosiin valittiin Heikistä ja Kaijasta tutut näyttelijät Veijo Pasanen, Sirkka Lehto, Eila Roine ja Antti Haljala.

Sarjan henkilöt istuvat tyypillisesti kahvipöydässä ja keskustelevat milloin mistäkin. Keskusteluista syntyy usein riidanpoikanen.

Antti Rintamäki ja Veikko Honkonen ovat sotaveteraaneja, joten usein esillä on toinen maailmansota. Antin ja Veikon sotajutut perustuvat pitkälti käsikirjoittaja Reino Lahtisen omiin sotakokemuksiin.

Välillä puhutaan tietysti ihmissuhteista ja lipsahdetaan reilusti juoruilun puolelle. Tässä kunnostautuu erityisesti Helmi Honkonen. Helmiä näytellyt Eila Roine kertoi muutama vuosi sitten Studio55:lle nauttineensa roolistaan.

– Sain olla niin peruskateellinen, suomalainen ämmä kuin ikinä vaan. Ja minullahan oli paljon esikuvia, ja useat esikuvista sanoivat, ettei tuollaista ihmistä voi ollakaan. En maininnut, että esikuvani puhuu juuri, Roine sanoi nauraen.

Särmikkään sanailun lisäksi kansaan vetosi sarjan ajankuva. 1970-luvulla elettiin rakennemuutosta, jolloin perinteinen elinkeino maanviljely oli vaakalaudalla. Honkoset myyvätkin tilansa ja muuttavat rivitaloon kirkolle.

Politiikkaa ruudun täydeltä

Lisäksi vuosikymmenen puoluepolitisoitunut ajan henki näkyy vahvasti Rintamäkeläisissä. Antti on vennamolainen, Veikko demari ja sivuhenkilöissä on kommunisteja, kokoomuslaisia sekä kepulaisia. Poliittiset näkökannat leimahtavat yhteisiä asioita hoidettaessa, kuten meijerikysymysten äärellä.

Yhteiskunnallisista näkökulmista huolimatta sarjasta ei puutu komediallisia elementtejä. Ne nivotaan arkisiin asioihin: kun Honkoset ovat lähdössä juhliin, Veikon haisevista sukista ja likaisesta aluspaidasta saadaan aikaan kunnon suukopu.

Rintamäkeläiset, 10.8. alkaen Yle Areena

 

 

 

Vierailija

Tänään tv:ssä: Muistatko vielä Rintamäen Antin? Suomalaisten suosikkisarja palaa ruutuun

Kiva kun pakkoverorahojani suunnataan oikein ja saan katsella mustavalkoista nostalgiaa loppumattomana virtana, sellaista jonka olisi voinut sinne areenaan tunkea ihan ilman kyselyjäkin. Olisihan se vallan kauheaa jos joutuisi katsomaan vaikka jotain hittisarjoja kuten vaikka Game of thronesia jne ja pysyisi ehkä aavistuksen ajan hermolla... Noh, tärkeintähän on kuitenkin, että ne lukuisat pikkuiset herrat/rouvat saavat elää mukavaa yltäkylläistä elämäänsä ylellä onnellisena elämänsä loppuun...
Lue kommentti
Tämä kuva Dianasta otettiin Intiassa vuonna 1992, neljä kuukautta ennen Andrew Mortonin kohukirjan julkaisua. Kuva: Sanoma arkisto

Kaksikymmentä vuotta sitten kuollut prinsessa Diana tulee telkkarin kautta lähelle.

 

IS TV-LEHTI: Walesin prinsessa Dianan elämänvaiheita kertaava Diana: Omin sanoin (Diana: In Her Own Words, 2017) on puhutteleva ja henkilökohtainen dokumentti. 31. elokuuta 1997 auto-onnettomuudessa Pariisissa menehtynyt Diana tulee lähelle katsojaa, sillä ääninauhalla kuullaan hänen puhettaan ja mukana on paljon Spencerien ja Iso-Britannian kuningasperheen valokuvia ja kotifilmejä.

Kirjan lähde oli prinsessa itse.

Kensingtonin palatsissa käytiin 1991 keskustelu, jossa prinsessa kertoi elämästään ystävälleen James Colthurstille. Nauhat annettiin hovia seuranneelle journalisti Andrew Mortonille, joka kirjoitti kirjan Diana: Her True Story – in Her Own Words. Dianan kuoleman jälkeen paljastettiin kirjan lähteen olevan prinsessa itse.

Bulimiaa ja pettämistä

Pysäyttävä dokumentti on lähestymistavassaan rehellinen: tarina kerrotaan täysin Dianan näkökulmasta. Ääninauhalla ja arkistofilmeissä käydään läpi Dianan ensikohtaamista prinssi Charlesin kanssa, suhteen etenemistä kihlauksen kautta häihin ja kahden prinssin syntymään, avioeroon ja uuteen suhteeseen, joka päättyi pariisilaiseen tunneliin.

Itsensä yksin jätetyksi tunteneella prinsessalla oli takanaan useita itsemurhayrityksiä.

Dokumentin alakuloisuus syntyy Dianan särkyneestä äänestä – äänitysten aikaan itsensä yksin jätetyksi ja median jahtaamaksi tunteneella prinsessalla oli takanaan useita itsemurhayrityksiä. Hän puhuu paljon sekä bulimiasta että Camilla Parker Bowlesista, joka Dianan mukaan oli mukana kuvioissa alusta alkaen.

Nauhalla Diana toteaa olleensa niin uhrilammas ja median lelu kuin 90-luvun Marilyn ja hovin syntipukki.

Diana: Omin sanoin, National Geographic ke klo 21.00