Ensitreffit alttarilla -ohjelman toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa esitellään tulevat avioparit. Kuvituskuva: Shutterstock
Ensitreffit alttarilla -ohjelman toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa esitellään tulevat avioparit. Kuvituskuva: Shutterstock

VARO JUONIPALJASTUKSIA! Ensitreffit alttarilla -sarjan toisella tuotantokaudella naiset kaipaavat "pehmeitä mutta silti maskuliinisia" kumppaneita.

Viime syksyn hittiohjelma Ensitreffit alttarilla palaa televisioon tänään tiistai-iltana. Ohjelmassa asiantuntijat valitsevat sinkuille parin, ja tuoreet pariskunnat menevät naimisiin ensitapaamisellaan.

Sinkkuparit ovat saattaneet yhteen ensimmäiseltä kaudelta tutut parisuhde- ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio ja pappi Kari Kanala sekä uusi kasvo, psykoterapeutti ja tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen.

Maaret Kallio kertoo jaksossa, että suurin osa naishakijoista etsii pehmeitä mutta samalla maskuliinisia miehiä. Miehet eivät ole "seikkailijatyyppejä", vaan valmiita sitoutumaan.

Tiistain jaksossa Maaret Kallio, Kari Kanala ja Mikael Saarinen päätyvät näihin pareihin:

Tanja, 29, ja Roni, 27

Kaksi vuotta sinkkuna ollut Tanja tekee heti selväksi, että hän on järjestelmällinen ihminen, joten parisuhteessa hän haluaisi, että toisenkin pyykit löytävät pyykkikoriin. Tanja arvelee olevansa sinkku, koska on ollut nirso.

– Kerran treffeillä oli mukava mies, mutta hän oli tumpelo käsistään. Ajattelin, että mä en halua olla se perheen mies, joka vaihtaa polttimot lamppuihin ja laittaa taulut seinille, Tanja kertoo jaksossa vaatimuksistaan.

Asiantuntijat ovat Tanjan onneksi valinneet hänelle remonttitaitoisen Ronin, joka on ollut viisi vuotta sinkkuna. Myös Roni tunnustaa olleensa nirso ja etsineen naisista ehkä liikaakin virheitä. Nyt Roni kertoo kaipaavansa suhteelta avoimuutta – sitä, että kaikesta voisi puhua eikä tarvitsisi peitellä mitään.

– Ihannepuolisoni on vaaleatukkainen, urheilullinen, muttei täysin fitnesstyttö. Tykkää auttaa ihmisiä, niin olisi hyvä, että toinenkin ajattelisi muita eikä vain omia asioitaan.

Asiantuntijoiden mielestä Tanjan ja Ronin vahvuus on samanhenkisyys, sillä molemmat ovat urheilullisia. Heitä kuitenkin mietityttää, miten kemiat menevät yksiin – Roni kun on Tanjaa selvästi rauhallisempi.

Sari, 34, & Antti, 35

Viisi kuukautta sinkkuna ollutta Saria Maaret Kallio kuvailee herkäksi naiseksi, joka kaipaa rinnalleen turvallista miestä. Sari kertookin, että hänen on ollut vaikea löytää sopivaa kumppania.

– Olen tavannut miehiä aikaisemmin sokkotreffeillä kavereiden kautta. Sitten ollut pari nettideittitapaamistakin, mutta vähän huonommalla menestyksellä.

Sarin tuleva puoliso on yhdeksän kuukautta sinkkuna viihtynyt Antti. Hän kertoo, että iän myötä samankaltaiset arvot ovat nousseet hänelle yhdeksi tärkeimmistä kriteereistä.

Maaret pitää Anttia luottamusta herättävänä miehenä, joka on kokenut kovia.

– Olen iloinen, että hän on osannut kääntää kokemukset herkkyydeksi, Maaret sanoo jaksossa.

Asiantuntijat uskovat, että Sarilla ja Antilla on mahdollisuus tasapainoiseen, vastavuoroiseen ja arkiseen suhteeseen, sillä kumpikaan ei tunnu etsivän mitään "mieletöntä unelmaa". Toisaalta he miettivät, voiko parilla tulla keskenään jopa liian tylsää.

Mari, 35, & Jouni, 35

Kolmas pari on kuusi vuotta sinkkuna ollut Mari ja kuusi kuukautta yksin viihtynyt Jouni. Marin mukaan hänellä ei ole ollut onnea rakkaudessa.

– Olen tapaillut monia ja koittanut löytää sitä oikeaa. Mutta aina on ollut jotain, ettei suhde ole voinut kehittyä pidemmälle, Mari kertoo.

Mari toivoo, ettei kumppani olisi kovin tiukkapipoinen. Hän toivoo myös itseään rauhallisempaa miestä.

Maaret Kallio pitää Maria kaikista kolmesta naissinkusta itsenäisimpänä, "aikuisena naisena", joka on seikkailunsa jo elänyt. Hänen tuleva aviomiehensä, Jouni, ei ainakaan vaikuta sitoutumiskammoiselta, sillä hänellä on kaksi pitkää, noin viisi vuotta kestänyttä suhdetta.

– Toivon, että meillä olisi yhteiset tavoitteet, joita voitaisiin yhdessä toteuttaa, Jouni kertoo toiveistaan.

Mikael Saarisen mielestä Marissa ja Jounissa on samanlaista leikkisyyttä, ja hän uskoo, että he voisivat täydentää toisiaan. Asiantuntijoiden mielestä parin välillä saattaa syttyä myös todellista kipinää, kunhan Jouni ei vain ala varoa liikaa.

Kuvat pareista näet MTV.fi:stä.

Ensitreffit alttarilla -ohjelman toinen tuotantokausi alkaa MTV:llä ja Avalla ti 1.9. klo 21.00.

 

Juttuun päivitetty linkki parien kuvista klo 14.10.

Paikka auringossa -elokuva on ensimmäinen osa George Stevensin trilogiasta. Kaksi muuta osaa ovat Etäisten laaksojen mies ja Jättiläinen.

Klassikkoelokuvan päärooleissa nähdään Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift.

Torstai-illan tv-elokuva Paikka auringossa (A Place in the Sun) on George Stevensin romanttinen mestariteos, jossa 19-vuotias Elizabeth Taylor ja Montgomery Clift tekevät hienot roolisuoritukset.

Taylor esittää varakkaasta teollisuussuvusta olevaa Angela Vickersia. Cliftin hahmo on köyhäliston edustaja George Eastman, joka unelmoi paremmasta elämästä. Shelley Winters näyttelee puolestaan Georgeen rakastunutta tehdastyöläistä Alicea.

Murhenäytelmä syntyy kolmiodraamasta, kun George alkaa seurustella salaa köyhän Alicen kanssa. Alice tulee raskaaksi, mutta Georgella on jo uudet kuviot rikkaan Angelan kanssa.

William Mellorin upea kuvaustyö palkittiin syystä Oscarilla. Kun kuikka huutaa järvellä ja poliisisireenit ulvovat, rakastuneiden Angelan ja Georgen lähikuvat huumaavat kuolemankin edessä. Kuvauksen lisäksi elokuva palkittiin aikoinaan viidessä muussa Oscar-kategoriassa.

Paikka auringossa Yle Teema & Fem to 17.08. klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00