The Voice of Finland alkaa Nelosella 2. tammikuuta. Kuvat: Nelonen

The Voice of Finlandin uudet jaksot alkavat tammikuussa.

The Voice of Finland -ohjelman neljäs tuotantokausi alkaa tammikuun alussa. Ensimmäisessä jaksossa nähdään 12 kilpailijaa, joista kaksi ovat tuttuja edellisiltä kausilta.

Espoolainen Amanda Kauppinen osallistui kilpailuun viime kaudella, ja kirkkonummelainen Maria Höglund nähtiin ohjelman kuliseissa kaksi vuotta sitten, kun hänen miehensä Tomas Höglund osallistui kilpailuun.

Vanhoista kasvoista vain Michael ”Mike” Monroe jatkaa tähtivalmentajana. Kolme uutta valmentajaa ovat Tarja Turunen, Redrama eli Lasse Mellberg ja Olli Lindholm.

Ensimmäisen Ääni ratkaisee -jakson 12 kilpailijaa ja biisit:

1. Johanna Takalo, 22, Oulu

Toinen (Jenni Vartiainen)

Klassista laulua opiskeleva Johanna asui lapsena Norjassa ja kävi koulua siellä. Musiikki on aina ollut suuri osa hänen elämäänsä, ja hän on myös esiintynyt isänsä Jari Takalon cover-bändin solistina.

2. Kai Linsén, 44, Helsinki

Harder to Breathe (Maroon 5)

Kai on alkuperäiseltä koulutukseltaan viittomakielen tulkki. Kukkia rakastava Kai päätti toteuttaa unelmansa nelikymppisenä ja lähti opiskelemaan puutarhuriksi. Nykyisin hänellä on oma toiminimi.

3. Emilie Untamala, 22, Tukholma

Warwick Avenue (Duffy)

Lapsuutensa ja nuoruutensa Turussa viettänyt Emilie opiskelee Tukholman Karolinska Akademissa hammaslääketiedettä. Hän on tehnyt nuoresta asti vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten parissa sekä viime aikoina vanhusten kotiapuna.

4. Kimmo Blom, 44, Helsinki

Separate Ways (Journey)

Kimmo on työskennellyt ammattimuusikkona 20 vuotta, neljä viime vuotta musiikkiteatterissa. Häntä kannustaa kisassa tyttöystävä Annica Milan, joka osallistui TVOF:n toiselle kaudelle. Myös lapsuuden maisemat Itä-Lapissa ovat yhä Kimmolle rakkaita.

5. Juhani Vahto, 32, Turku

Valot (Rauli ”Badding” Somerjoki)

Juhani on taksinkuljettaja, karaokejuontaja ja henkilökohtainen avustaja. Hän tunnustaa yhdistäneensä työnsä ja musiikkiharrastuksensa: laulaneensa taksiasiakkaalleen sunnuntaiaamuna kappaleen Sunnuntaiaamuna.

6. Sara Strömmer, 25, Espoo

Piece of My Heart (Janis Joplin)

Sara viihtyy myyjän työssä, mutta myös musiikilla on iso osa hänen elämässään. Hän laulaa kahdessa bändissä: folk metalia soittavassa Crimfallissa ja doom metaliin kallistuvassa End of Aeonissa.

7. Amanda Kauppinen, 22, Espoo

Hetki lyö (Kirka)

Omaa parturi-kampaamoaan pyörittävä Amanda osallistui ohjelmaan jo viime kaudella ja hakeutui sen jälkeen laulajaksi Apukoulun priimukset -bilebändiin. Hän ihailee Paramore-rockbändiä mutta laulaa TVOF-lavalla Kirkaa ja haaveilee saavansa Olli Lindholmin tuolin kääntymään.

8. Aukusti Saarijärvi, 17, Kiiminki

Marras (Mokoma)

Opiskelija Aukusti tekee nuorisotyötä isosena Kiimingin seurakunnassa ja vastustaa kaikenlaista kiusaamista henkeen ja vereen. Aukustin esikuvia ovat Antti Railio ja Mikko Herranen.

9. Reetta Lantta, 20, Helsinki

Ain’t No Other Man (Christina Aguilera)

Opiskelija Reetta päätti vuosien harkinnan jälkeen hakea mukaan TVOF:iin muutettuaan Kouvolasta Helsinkiin. Reetta tunnustautuu intohimoiseksi Beyoncé-faniksi.

10. Anna Kabanen, 22, Turku

Vadelmavene (Kasmir)

Anna opiskelee Turun yliopistossa poliittista historiaa ja haaveilee yhdistävänsä uran artistina ja kansainvälisissä tehtävissä esimerkiksi YK:ssa. Hänellä on inkeriläiset sukujuuret: Annan mummo on tullut Suomeen paluumuuttajana.

11. Heikki Mäkäräinen, 26, Helsinki

Grace Kelly (Mika)

Kajaanista lähtöisin oleva näyttelijä-laulaja Heikki yllättää tähtivalmentajat täydellisesti omaperäisellä tulkinnallaan. Hän on keskittynyt urallaan musiikkiteatteriin ja ollut mukana muun muassa Rent-musikaalissa.

12. Maria Höglund, 35, Kirkkonummi

Always on My Mind (Elvis)

Koulupsykologi Maria oli kaksi vuotta sitten mukana kulisseissa, kun hänen puolisonsa Tomas kilpaili TVOF:ssa. Nyt osat ovat vaihtuneet. ”Tomas sanoi, että mun on pakko tulla nyt!”

Lue myös:

Minne katosit The Voice of Finlandin Ike?

Tarja Turunen Nightwish-potkuistaan: ”Itkin Marcelon kanssa joka päivä”

Olli Lindholm palkkasi personal trainerin: ”En meinannut päästä enää autosta ylös”

Tämänkin tiedon kanssa pitää nyt sitten elää.

Gilmoren tytöt -huuma käy nyt kovana, sillä vuosina 2000–2008 pyörinyt hittisarja palaa pian ruutuun. Netflix julkaisee 25. marraskuuta neljä 90-minuuttista uutta jaksoa.

Viime viikonloppuna Yhdysvalloissa vietettiin sarjan fanien järjestämä Gilmore Girls Fan Festival -tapahtumaa, jossa kävi ilmi jymyuutinen. TVLine-sivuston järjestämässä paneelikeskustelussa sarjan roolittaja Jami Rudofsky paljasti, että nyt supersuosittu kanadalaisnäyttelijä Ryan Gosling, 35, oli aikoinaan ehdolla sarjaan.

Rudofsky oli aiemmin pestannut Goslingin mukaan indieleffaan ja ihastunut nuoren näyttelijän lahjoista. Gosling oli koekuvauksissa pienehköön rooliin Gilmoren tytöissä. Rudofsky muistelee, että kyseessä oli ehkä jalkapalloilijahahmo. Valitettavasti esiintyminen ei mennyt putkeen, ja muut tekijät ihmettelivät, mitä Rudofsky oli oikein ajatellut.

Tuolloin Gosling ei ollut vielä saavuttanut suursuosiota. Hän teki viihdeuraa jo lapsena, mutta näyttelijän iso läpimurto oli vuonna 2004 ilmestynyt romanttinen draamaelokuva The Notebook – rakkauden sivut.

Luultavasti Gilmoren tyttöjen tekijöitä on myöhemmin kaduttanut aika tavalla, etteivät he nähneet Goslingin potentiaalia.

No, Goslingilla on toki pyyhkinyt aika mukavasti ilman sarjan vetoapuakin.

GIPHY

Nyt Gilmoren tyttöjen fanit spekuloivat vimmaisesti, kenen eksänsä kanssa Rory (Alexis Bledel) päätyy yhteen paluujaksoissa: Deanin, Loganin vai Jessin. Mutta entä jos mukana pelissä olisi Ryan Gosling? Siinä tapauksessa me tiedämme, kenen puolta pitäisimme!

Kuvittelitko, että zombiesarja kertoo zombeista? Ehei.

IS TV-LEHTI: Kuvittelitko The Walking Dead -sarjan kertovan ihmislihaa janoavista elävistä kuolleista?

Ei pidä paikkaansa. Kun vähän tarkemmin katsoo, sarja käsittelee ihmisen perimmäistä pahuutta. Zombit ovat vain rekvisiittaa.

Robert Kirkmanin, Tony Mooren ja Charlie Adlardin sarjakuvaan perustuvan The Walking Dead -sarjan henkilöt ovat tehneet matkaa zombitartunnan puhkeamisen jälkeen jo niin kauan, että liki kaikki hahmot ovat ehtineet kadottaa viattomuutensa – jos heillä on sellaista koskaan ollutkaan.

Viime keväänä, kuudennen kauden päätösminuuteilla, eräs keskeinen henkilö entisen sheriffin Rick Grimesin (Andrew Lincoln) vetämästä ryhmästä hakattiin pesäpallomailalla kuoliaaksi, eikä tekijä suinkaan ollut yksikään elävistä kuolleista, vaan Alexandrian turvapaikkaan tunkeutuneen vihamielisen joukon päällikkö Negan (Jeffrey Dean Morgan).

Maanantaina alkavat seitsemännen kauden uudet jaksot tuovat ennakkotietojen mukaan esiin ainakin Rickin vihan Negania kohtaan, eivätkä tunteet taida tässä sarjassa juuri siitä jalommiksi muuttua. The Walking Dead käsittelee kaikkia niitä pimeitä ajatuksia, jotka zombihätätila tuo ahdistuneista päähenkilöistä esiin.

Oma taistelunsa on meneillään The Walking Deadin kulisseissa. Tv-sarjan luoja, kesken toisen kauden potkut saanut tuottaja Frank Darabont, haastoi tv-kanava AMC:n kaksi vuotta sitten oikeuteen: hänen mukaansa kanava on kirjannut jättisuosion saaneen sarjan voitot todellisuutta pienemmiksi, mikä on vähentänyt myös hänelle kuuluvaa palkkiota.

Ahneus on sekin pahuutta, mutta se, kumpi riitelevistä tahoista siihen on syyllistynyt, selviää myöhemmin oikeuskäsittelyssä.

The Walking Dead, Fox ma klo 22.00

Yleisö oli tällä kertaa Saara Aallon puolella.

Saara Aalto keräsi kehuja lauantain esityksellään Britannian X Factor -laulukilpailussa. Hän esitti suorassa lähetyksessä Björkin tunnetuksi tekemän kappaleen It's Oh So Quiet.

Lue myös: ”Täysin sekoa!” X Factor -tuomarit ylistivät Saara Aaltoa: katso koko esitys

Tuomareiden lisäksi myös äänestäjät tykkäsivät, sillä sunnuntain tuloslähetyksessä Saara pääsi yleisöäänten ansiosta suoraan jatkoon. Kahtena edellisenä viikonloppuna hän on joutunut taistelemaan jatkopaikastaan esittämällä ylimääräisen kappaleen.

Kenties Saara oli itsekin valmistautunut pudotustaisteluun, sillä hän yllättyi jatkopaikasta silminnähden. Ohjelman Twitter-tilillä jaettiin kuva Saaran reaktiosta.

Tuloksen kuultuaan Saara alkoi hyppiä riemusta.

– Hän ei tainnut odottaa jatkopaikkaa, ohjelman juontaja Dermot O'Leary totesi nähdessään Saaran reaktion.

Saara kiitti äänestäjiään sosiaalisessa mediassa ja lupasi tehdä kovasti töitä ensi lauantain esityksensä eteen. Seuraavan suoran lähetyksen teemana on kauhu.

Rikosdraamasarja Sorjonen on kokonaan nähtävissä Yle Areenassa. Pikkuasioiden, kuten murteen, ei kannata antaa pilata katsomisnautintoa.

1. Ville Virtanen on loistava

Sorjosen päätähti, rikospoliisi Kari Sorjonen (Ville Virtanen) on käsikirjoitettu turhan paljon Silta-sarjan Saga Norenin kaltaiseksi, väittävät soraäänet somessa. Sarjan edetessä katsoja kuitenkin huomaa, että eivät hahmot nyt kovin identtisiä ole. Sorjonen on toki sosiaalisesti kömpelö, mutta huomattavasti Sagaa empaattisempi ja samastuttavampi. 

Sitä paitsi Ville Virtanen on roolissaan aivan loistava! Hän on luonteva, eikä Ruotsissa asuvan näyttelijän naamakaan ole viime vuosina kulunut. Ainoa asia, jota näyttelijän ei olisi tarvinnut ylikorostaa, ovat hetket, kun hän nostaa kätensä ohimoilleen turvautuessaan uskomattomaan muistiinsa.

2. Muutkin näyttelijävalinnat toimivat

Ville Virtasen lisäksi myös Sorjosen puolisona nähtävä Matleena Kuusniemi ja poliisipomoa näyttelevä Kristiina Halttu ovat roolinsa ansainneet. Kaikkia kolmea soisi näkevän nykyistä enemmän tv-sarjoissa ja leffoissa. Suurin yllättäjä on silti sarjassa Lenan (Anu Sinisalo) Katia-tytärtä näyttelevä Lenita Susi: hän tekee huippuroolin! Ja hänestä varmasti kuulemme vielä!

Lue myös: Anu Sinisalo joutui opettelemaan venäjää ja aseenkäyttöä Sorjonen-rooliaan varten

Vasemmalta oikealle Taina Henttula (Kristiina Halttu), Janina Sorjonen (Olivia Ainali), Pauliina Sorjonen (Matleena Kuusniemi), Kari Sorjonen (Ville Virtanen), Lena Jaakkola (Anu Sinisalo), Katia Jaakkola (Lenita Susi), Niko Uusitalo (Ilkka Villi).
Vasemmalta oikealle Taina Henttula (Kristiina Halttu), Janina Sorjonen (Olivia Ainali), Pauliina Sorjonen (Matleena Kuusniemi), Kari Sorjonen (Ville Virtanen), Lena Jaakkola (Anu Sinisalo), Katia Jaakkola (Lenita Susi), Niko Uusitalo (Ilkka Villi).

3. Sarjan voi ahmia kerralla

Kuka jaksaa odottaa viikon seuraavaa jaksoa? Onneksi Yle on päättänyt julkaista kaikki 11 jaksoa kerralla Areenassa. Tästä iloitsevat varmasti iltauniset, sillä tv:n esitysaika on sen verran myöhäinen.

4. Tapahtumat sijoittuvat Lappeenrantaan

Helsinki ja Turku ovat jo niin nähtyjä, joten on virkistävää, että vaihteeksi on lähdetty Itä-Suomeen. Jokainen pikkukaupungissa varttunut katsoja voi muistella, millaista on, kun kaikki tuntuvat tietävän kaikkien asiat. Tai miten hyvä veli -verkostot suhmuroivat veronmaksajien rahoilla ja käyttävät viranomaisia kätyreinään.

Lappeenrantalaisille tulee varmasti lämmin fiilis joka kerta, kun he bongaavat sarjasta Saimaan, kauppatorin tai kauppakeskus Ison-Kaarinan. Kaupunki sijaitsee vain kolmen tunnin ajomatkan päässä Pietarista, joten on luontevaa, että katsoja pääsee kurkistamaan myös itänaapurin alamaailmaan – vaikkakin melko pintapuolisesti.

Etelä-Karjalan murretta sarjassa on kyllä kritisoitu – yksi mie-sanan käyttö lauseessa ei vielä tee puheenparresta uskottavaa. Mutta hei, eihän se nyt niin häiritsevää ole! 

5. Lähentelee kansainvälistä tasoa

Sorjosta on nimitetty ensimmäiseksi suomalaiseksi nordic noir -sarjaksi – siis saman genren edustajaksi Sillan ja Nousuveden kanssa. Sarja on myyty jo Saksaan, Ranskaan ja Belgiaan. Visuaalisesti Sorjonen todella lähenteleekin kansainvälistä tasoa.

Sorjonen TV1:llä sunnuntaisin kello 21.00 ja Yle Areenassa

Cassy

Älä todellakaan missaa Sorjonen-sarjaa! Ville Virtanen ja 4 muuta syytä katsoa sitä

Ville Virtanen on huono valinta ko sarjaan. Kaikissa osissaan samanlainen. Yksitoikkoinen, monotoninen ääni, kuin lukisi vuorosanansa paperista. Sama persoonaton ilme läpi jaksojen. Ei todellakaan luonteva. Myös Ilkka Villin rooli aika aneeminen. Naiset ovat huippuhyviä ja luontevia ja nuorison näyttelemisestä pidin todella paljon. Persoonallisia rooleja olisi kaivattu (miehissä), Sorjoseksi olisi sopinut joku karismaattinen näyttelijä, jolla muutakin kuin yksi ilme ja mutiseva ääni. Pitäisin...
Lue kommentti
Hyvää Syksyä ..

Älä todellakaan missaa Sorjonen-sarjaa! Ville Virtanen ja 4 muuta syytä katsoa sitä

Vierailija kirjoitti: ÄRSYTTÄVÄÄ TOI "SIE MIE SIE MIE",EIKÖ NY JUMAKAUT IHMISET OSAA PUHUA OMALLA ÄIDINKIELELLÄÄN,EI TÄÄ OLE IHAN AINOA MISSÄ RÄÄKÄTÄÄN SUOMEN KIELTÄ OIKEIN HUOLELLA.TV:STA EI TOD,TULE MITÄÄN.PLÄH576 MIE PUHUN SITÄ MURRETTA MISTÄPÄIN OON KOTOISIN ELI KARJALASTA KAJAHTAA:)!HUOMAAT SIE ETTÄ ITSE RÄÄKKÄÄT SUOMENKIELTÄ TAJUUT KAI ETTÄ SUOMESSA ON ERI MURREALUEITA!Semmosen vinkin annan siulle että elää koskaan käy Karajalaisen kanssa väittelemään täällä retoriikka pelaa jäät aivan...
Lue kommentti