Tuomas kertoo olevansa perusluonteeltaan jalat maassa -tyyppi, mutta hänessä asuu kuitenkin suuri romantikko. Kuvat: Nelonen
Tuomas kertoo olevansa perusluonteeltaan jalat maassa -tyyppi, mutta hänessä asuu kuitenkin suuri romantikko. Kuvat: Nelonen

Espoolaisen Tuomas Sahimaan sydän sykkii autoille ja veneille.

Suomen uusi Bachelor on julkistettu. Tosirakkautta suositun ohjelman toisella kaudella etsii 30-vuotias Tuomas Sahimaa. Espoolaista Tuomasta kehutaan tiedotteessa huumorintajuiseksi, aidoksi, kohteliaaksi ja luotettavaksi mieheksi. Hänellä on kuulemma kaikki muut palaset elämässään kohdillaan, mutta "se oikea" vielä uupuu elämästä.

Ammailtaan Tuomas on lentäjä. Työnsä takia Tuomas matkustaa jatkuvasti ympäri maailmaa ja näkee mitä erikoisempia paikkoja, mutta rakastaa silti yli kaiken suomalaista luontoa ja mökkeilyä.

”Kun olet ollut viikon poissa ja tulet kotiin, on hienoa, että kotona on joku, joka ottaa vastaan ja antaa suukon.”

– Lentämisessä parasta on se, että pääsee erilaisiin kohteisiin ja tapaa erilaisia ihmisiä. Se kasvattaa ja opettaa tosi paljon, mutta se ei ole se asia, minkä takia mä haluan elää, Tuomas kertoo tiedotteessa.

Tuomaksella riittää harrastuksia. Niitä ovat jalkapallo, golf, tenni, pesäpallo, laskettelu ja kuntosalia. Lisäksi hänen sydämensä sykkii autoille ja veneille.
Tuomaksella riittää harrastuksia. Niitä ovat jalkapallo, golf, tenni, pesäpallo, laskettelu ja kuntosalia. Lisäksi hänen sydämensä sykkii autoille ja veneille.

Merkitystä elämälleen Tuomas ei ole työstä löytänyt. Hän uskoo, että se löytyisi perheestä ja hän haaveileekin isosta perheestä.

– Haluan löytää ihmisen, joka tekee mut onnelliseksi, ja joka täydentää mun elämän sellaiseksi, että siinä on enemmän merkitystä. Kun olet ollut viikon poissa ja tulet kotiin, on hienoa, että kotona on joku, joka ottaa vastaan ja antaa suukon. Ihan sama, kuinka mukavaa mun duuni on, tuo luo niin onnellisen fiiliksen, että se menee kaiken muun yli, Tuomas sanoo. 

2927138

Bachelor Suomi alkaa Liv-kanavalla 21.maaliskuuta kello 21.

Toisenlaiset äidit -sarjan uuden kauden avausjaksossa pohditaan kotisynnytystä. Kuva: Shutterstock

Kotisynnytyksen etuja ja riskejä punnitaan neljännen kauden avausjaksossa.

IS TV-LEHTI: Rakastettava Toisenlaiset äidit jatkuu neljännen tuotantokauden jaksoin. Mukaan on jälleen saatu kymmenen omanlaistaan ja luontevasti kameran edessä olevaa synnyttäjää sekä heidän kumppaneitaan, joiden arkea seurataan raskauden loppumetreiltä synnytykseen ja vauvan ensimmäisiin kuukausiin saakka.

Realityn nimi voisikin olla Toisenlaiset synnyttäjät, Toisenlaiset perheet tai Toisenlaiset pariskunnat, koska miesten kokemukset odotusajasta ja synnytyksestä otetaan tasapuolisesti huomioon. Perheenlisäys ei ole vain äitien juttu.

Miehistä näkökulmaa lisää sarjaa toista kauttaan juontava Sami Kuronen, joka on empaattinen kannustaja ja tuntuu olevan aidosti kiinnostunut sarjan päähenkilöiden kokemuksista. Mukana on myös psykologi Leea Mattila, jolta saadaan arvokasta tietoa niin synnytykseen ja imetykseen kuin parisuhteeseen liittyvissä haasteissa.

Ensimmäisessä jaksossa tavataan 24-vuotias Liisa ja 20-vuotias Leevi. Perheessä on Liisan viisivuotias Alina edellisestä suhteesta sekä yksivuotias Minea. Liisa on päättänyt synnyttää kotona, joten jaksossa pohditaan tutun ja turvallisen paikan etuja ja riskejä.

Lisähaasteita aiheuttaa se, että Liisa aikoo imettää kahta lasta yhtä aikaa.

Raskauden ja synnytyksen aiheuttamia tunteita käydään läpi avoimesti. Tunteiden vuoristorata kulkee ilosta itkuun, shokkiin ja onnen kyyneliin.

Tulevissa jaksoissa tavataan muun muassa lapsettomuudesta kärsineet tulevat vanhemmat sekä pariskunta, jolla on suuri ikäero.

Toisenlaiset äidit, Liv ti klo 21.00

Mira Luoti ja Mika ”AH” Haapasalo nähdään Meidän tarinassa 65- ja 95-vuotiaiksi maskeerattuina.

Muusikot Mira Luoti ja Mika ”AH” Haapasalo pääsivät tämän illan Meidän tarina -jaksossa muuttumisleikkiin. Ohjelmassa tunnetut pariskunnat maskeerataan kuusi- ja yhdeksänkymppisiksi. 

39-vuotias Mira ja muutaman vuoden vanhempi Mika ovat tutustuneet teineinä Loimaalla, mutta olleet yhdessä vasta viisi vuotta. 

– Tässä oli paljon vuosia välissä, Mira kertoo.

– Silloin teini-ikäisenä Mira oli ihan rakastunut muhun, ja mäkin hänestä pidin kovin, Mika paljastaa.

Hän kertoo, että Mira oli nuorena kova ”jumppatyttö”, ja hän arvelikin aikoinaan, että Mirasta tulisi jumppari. Lopulta molemmista tuli musiikin ammattilaisia – Mira muistetaan parhaiten PMMP:stä, ja Mika puolestaan on Happoradion kitartisti.

Miraa ja Mikaa on nähty harvakseltaan yhdessä julkisuudessa. Sen verran pariskunnan yhteiselämästä tiedetään, että heidän vuonna 2013 syntynyt Urho-poikansa on kärsinyt synnynnäisestä sydänviasta, ja että Miran sekä Mikan parisuhde on ollut sydänvian kanssa taistellessa kovalla koetuksella.

65-vuotiaat Mira ja Mika: ryppyjä saa tulla

Mira Luoti toteaa olevansa 65-vuotiaana kuin Kauniista ja rohkeista.
Mira Luoti toteaa olevansa 65-vuotiaana kuin Kauniista ja rohkeista.

Kun pariskunta on saanut kuusikymppisten maskit kasvoilleen, he vaikuttavat tyytyväisiltä lopputulokseen. Mira kehuu Mikaa hyvin säilyneeksi – elämäntaparemontin ansiosta. 

– Jos olisi jatkuneet ne entiset elämäntavat, niin voisi olla vähän toisen näköinen kaveri, Mira ennustaa ja purskahtaa nauruun.

Mira kertoo, että mahdolliset rypyt ovat tervetulleita.

– Minulle on jo tarjottu botoxia. On sen verran kuulemma juonteinen otsa, mutta olen ihan tyytyväinen niihin (juonteisiin), hän kertoo. 

95-vuotiaat Mira ja Mika: Hui!

Mira Luoti ohjeistaa Mika Haapasaloa pitämään huolta hiuksistaan, jotta kuontalo kestäisi 95-vuotiaaksi.
Mira Luoti ohjeistaa Mika Haapasaloa pitämään huolta hiuksistaan, jotta kuontalo kestäisi 95-vuotiaaksi.

– No voi, nyt sä olet vanhentunut ihan kauheasti, Mira kommentoi Mikan ulkonäköä yhdeksänkymppisenä.

– Sä oot aika mummeli, Mika vastaa.

”Mulle tulee varmaan sellainen känättävämpi ääni!”

Pariskunta pitää toisiaan tiukasti kädestä. Itkun sijaan heitä kuitenkin naurattaa. 

Mira säikähtää ensin peilikuvaansa, mutta nauraa sitten:

– Mulle tulee varmaan sellainen känättävämpi ääni!

Mika kertoo ohjelmassa, ettei ole ajatellut elävänsä vanhaksi. Hän liikuttuu nähdessään Miran vanhaksi maskeerattuna. Omaa ulkonäköään hän kommentoi rennosti:

– Ei huono! Kelpais.

Meidän tarina -ohjelma MTV3:lla maanantaisin klo 21.00