Tuomas kertoo olevansa perusluonteeltaan jalat maassa -tyyppi, mutta hänessä asuu kuitenkin suuri romantikko. Kuvat: Nelonen

Espoolaisen Tuomas Sahimaan sydän sykkii autoille ja veneille.

Suomen uusi Bachelor on julkistettu. Tosirakkautta suositun ohjelman toisella kaudella etsii 30-vuotias Tuomas Sahimaa. Espoolaista Tuomasta kehutaan tiedotteessa huumorintajuiseksi, aidoksi, kohteliaaksi ja luotettavaksi mieheksi. Hänellä on kuulemma kaikki muut palaset elämässään kohdillaan, mutta "se oikea" vielä uupuu elämästä.

Ammailtaan Tuomas on lentäjä. Työnsä takia Tuomas matkustaa jatkuvasti ympäri maailmaa ja näkee mitä erikoisempia paikkoja, mutta rakastaa silti yli kaiken suomalaista luontoa ja mökkeilyä.

”Kun olet ollut viikon poissa ja tulet kotiin, on hienoa, että kotona on joku, joka ottaa vastaan ja antaa suukon.”

– Lentämisessä parasta on se, että pääsee erilaisiin kohteisiin ja tapaa erilaisia ihmisiä. Se kasvattaa ja opettaa tosi paljon, mutta se ei ole se asia, minkä takia mä haluan elää, Tuomas kertoo tiedotteessa.

Tuomaksella riittää harrastuksia. Niitä ovat jalkapallo, golf, tenni, pesäpallo, laskettelu ja kuntosalia. Lisäksi hänen sydämensä sykkii autoille ja veneille.
Tuomaksella riittää harrastuksia. Niitä ovat jalkapallo, golf, tenni, pesäpallo, laskettelu ja kuntosalia. Lisäksi hänen sydämensä sykkii autoille ja veneille.

Merkitystä elämälleen Tuomas ei ole työstä löytänyt. Hän uskoo, että se löytyisi perheestä ja hän haaveileekin isosta perheestä.

– Haluan löytää ihmisen, joka tekee mut onnelliseksi, ja joka täydentää mun elämän sellaiseksi, että siinä on enemmän merkitystä. Kun olet ollut viikon poissa ja tulet kotiin, on hienoa, että kotona on joku, joka ottaa vastaan ja antaa suukon. Ihan sama, kuinka mukavaa mun duuni on, tuo luo niin onnellisen fiiliksen, että se menee kaiken muun yli, Tuomas sanoo. 

2927138

Bachelor Suomi alkaa Liv-kanavalla 21.maaliskuuta kello 21.

Uutuussarja Ozark (2017) alkaa mystisissä tunnelmissa: mies piilottaa jotain metsään ja puhuu rahasta sekä amerikkalaisesta unelmasta.

IS TV-LEHTI: Bill Dubuquen ja Mark Williamsin luoman rikosdraaman, Ozorkin, alkumetreillä voi aistia pientä piikkiä Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpia kohtaan, kun kertojanääni toteaa amerikkalaisen työmoraalin tehneen Yhdysvalloista maailman suurimman valtion.

Synkästä metsästä palataan Chicagoon, jossa kyyninen rahoitusneuvoja, Jason Batemanin näyttelemä Marty Byrde liikekumppaneineen joutuu liriin, kun huumerahoja pesseen miehen epäillään varastaneen meksikolaiskartellin rahoja.

Marty pelastaa itsensä huumepomon (Esai Morales) luodeilta mainospuheella Missourin Ozorkin bisnesmahdollisuuksista. Byrde perheineen joutuu muuttamaan perheineen lomakohteeseen ja hankkimaan takaisin varastetut viisi miljoonaa dollaria.

Vereslihalla näyttelevä Bateman on ohjannut pilottijakson, joka ei aivan tempaise mukaansa. Hieman tasapaksu aloitus kuitenkin kutkuttaa, sillä 10 jaksosta koostuva tuotantokausi herättää kiinnostuksen tulevasta. Tarina muun muassa härnää leikittelemällä todellisuuden ja mielikuvituksen rajamailla – usein on vaikea tietää, mikä on totta, mikä päähenkilön unelmaa.

Aina erinomainen Laura Linney näyttelee Martyn vaimoa Wendya, jolla on myös oma salaisuutensa.

Ozark, Netflix, pe 21.7. alkaen

Casualty on Britannian pitkäaikaisin sairaalasarja. Syksyllä siitä esitettiin 31. kausi.

IS TV-LEHTI: Englannin pitkäaikaisin sairaalasarja, Casualty, kertoo kuvitteellisen Holbyn kaupungin sairaalan arjesta. Vuodesta 1986 jatkuneesta sarjasta on muodostunut suosikki kotimaassaan. Sen 31. kausi esitettiin Britanniassa syksyllä 2016, ja tämän vuoden alussa ohjelma palkittiin parhaan draamasarjan pystillä National Television Awardsissa. Taakse jäi muun muassa Game of Thrones.

Suomessa jaksoja nähtiin Nelosella 1999–2003 nimellä Sairaalaelämää. Tällä kertaa sarja nähdään TV2:lla Casualtyna. Sen esittäminen alkaa kaudesta 19, joka näytettiin Britanniassa vuonna 2004.

Vuosia suomalaisia ihastuttanut Holby Cityn sairaala on Casualtyn spin-off. Näillä kahdella BBC:n sarjalla on ollut muutamia yhteisjaksoja, joissa on nähty kummankin sarjan roolihenkilöitä. Molemmat sarjat sijoittuvat samaan sairaalaan.

Yksi sarjan kantavista voimista on näyttelijä Derek Thompson, joka on ollut mukana alusta asti.

– Uskon, että isoin syy sarjan jatkuvalle menestykselle on ohjelman toimiva peruskonsepti elämästä ja kuolemasta. Ensiavun vastaanotto on kuin olisi kylänraitilla, jossa ihmiset tapaavat ja jakavat tarinansa. Katsoja pääsee osaksi tavallisten ihmisten elämää. Se on erinomaista viihdettä, jossa oppii samalla, Thompson kertoo Tv-lehdelle.

Ensi vuonna 70 vuotta täyttävä näyttelijä kertoo olevansa onnekas, koska on saanut olla mukana ohjelmassa näin pitkään.

– Tein aluksi sopimuksen kolmeksi vuodeksi, enkä olisi ikinä uskonut, että tästä kehittyy itselleni näin pitkä työpaikka. Rakastuin välittömästi ohjelman aiheeseen ja tyyliin sekä perheilmapiiriin, mikä meillä on kuvauksissa. Meillä on luotettava, rento ja positiivinen työympäristö.

Heteromiehistä hoitajia

Thompsonin rooli hoitaja Charlie Fairheadina perustuu oikeaan hoitajaan, Peter Saltiin, joka toimi sarjan lääketieteellisenä neuvonantajana usean vuoden ajan.

– Hän on erityisen välittävä henkilö, joka on käsittämättömän mahtava potilaiden kanssa, mutta ei ole kenenkään vietävissä. Vuosien aikana olen yrittänyt kunnioittaa Peterin työtä. Toivottavasti en ole liiaksi häntä nolannut.

Osaston tukipilariksi muodostuneesta roolihahmosta on kehittynyt sankari, jota henkilökunta ja yleisö ihailevat. Kun on vieraillut ihmisten olohuoneissa yli 30 vuoden ajan, kohtaamiset kadulla saattavat olla erikoisia.

– Monesti minua luullaan perhetutuksi, joten saan kysymyksiä, kuinka joku tietty sukulainen voi. Yleensä ihmisillä kestää hetken tajuta, missä on nähnyt minut, Thompson nauraa.

Pitkän linjan näyttelijä on saanut kokea, mikä vaikutus roolihahmolla voi olla ihmisten elämään.

– Aikaisemmin mieshoitajat olivat suurimmaksi osaksi homoseksuaaleja Englannissa. Olen saanut henkilökohtaista palautetta, että Charlien hahmo on ollut syy, miksi heteromies on rohkaistunut hakeutumaan hoitajaksi. Royal College of Nursingista kerrottiin, että 15 vuodessa mieshoitajien määrä on kasvanut valtavasti. Se on mahtava kohteliaisuus ohjelmalle.

Pohjois-Irlannista kotoisin oleva Thompson uskoo, että dramaattinen Casualty-sarja sopii myös suomalaisten katsottavaksi.

– Tiedän Suomesta sen, että siellä juodaan eniten kahvia maailmassa. Olen kuullut Helsingistä paljon hyvää. Haluaisin päästä käymään siellä.

Sarjan 7. kauden maanantaina julkaistu aloitusjakso on räjäyttänyt sosiaalisen median: sarjan paluusta on kohistu eri puolilla maailmaa. Tunnistaisitko sarjan näyttelijät, jos he kävelisivät kadulla vastaan?

Pääset näkemään näyttelijöiden siviilityylin liuttamalla kuvaa oikealta vasemmalle.

Emilia Clarke (Daenerys Targaryen)


Enter image caption
Enter image caption
 

Emilia Clarke tunnetaan kepposten tekijänä Game of Thronesin kuvauspaikalla.

Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister)


Enter image caption
Enter image caption
 

Nikolaj Coster-Waldaun ei tarvitse nyyhkiä palkkapäivänä: kunkin Game of Thronesin päätähden kerrotaan tienaavan 2,2 miljoonaa euroa per jakso. 

Peter Dinklage (Tyrion Lannister)


Enter image caption
Enter image caption
 

Peter Dinklage on palkittu roolistaan Tyrion Lannisterina muun muassa Golden Globe -palkinnolla.

Sophie Turner (Sansa Stark)


Enter image caption
Enter image caption
 

Turner on paljastanut kuulleensa suuseksistä ensimmäistä kertaa lukiessaan sarjan käsikirjoitusta. Hän oli 13-vuotias saadessaan roolin.

Alfie Allen (Theon Greyjoy)


Enter image caption
Enter image caption
 

Tiesitkö tätä: Alfie Allen on poplaulaja Lily Allenin veli.

Lena Headey (Cersei Lannister)


Enter image caption
Enter image caption
 

Lena Headey on paljastanut kärsineensä vakavasta masennuksesta ensimmäisen kauden kuvausten ajan.

Kit Harington (Jon Snow)


Enter image caption
Enter image caption
 

Kit Harington on tehnyt hiuksilleen sopimuksen, jonka mukaan hän ei saa leikata niitä kuvausten aikana.

Maisie Williams (Arya Stark)


Enter image caption
Enter image caption
 

Maisie Williamsin hahmoa Aryaa on pidetty sarjan feministisenä roolimallina.

Uusi kotimainen ruokasarja ei keskity kokkailuun tai kilpailuun, sillä pääosaan pääsevät suomalaisten herkulliset tarinat.

Tiesitkö, mitä on suonenjokelainen tohrapottu? Kohta tiedät, sillä uusi kotimainen sarja Makumuistoja kokoaa yhteen suomalaisten parhaat ruoan ympärille nivoutuvat jutut Kari Lumikeron sekä Jenni Kokanderin johdolla. Ohjelmassa on luvassa monimuotoista ruokakulttuuria, upeita paikkoja ja sympaattisia suomalaisia. Tuttujakin kasvoja nähdään.

Ensimmäisessä jaksossa Kari Lumikero käy Eppu Normaalin jäsenten kanssa läpi yhtyeen keikkahistorian antimia ja maistaa todellista herkkua: ruisleipää raa’alla valkosipulilla ja piparjuurella höystettynä.

Jenni Kokander kokkaa ruskeaa kastiketta tamperelaisen Riinan kanssa tämän mummin reseptillä. Kun soosi on valmis, mukaan värvätään huippukokki, joka taikoo perinteisestä kastikkeesta salonkikelpoisen gourmet-annoksen. Ajatukset siirtyvät automaattisesti oman mummun keitoksiin. Ah, niitä sienipasteijoita voisi syödä vaikka sata.

Ohjelmassa tutustutaan myös pariskuntaan, joka on tavannut tamperelaisella nakkikioskilla höyrymakkaran merkeissä. Jaksoja höystävät vanhat hauskat mainokset menneiltä vuosikymmeniltä.

Jotta ei liian tylsäksi kävisi, sarja selvittää myös suomalaisten hulluimmat makuyhdistelmät. Kuka voisi vastustaa silliä dominokeksin päällä?

Makumuistoja, MTV3 ke klo 20.00