Tuomas kertoo olevansa perusluonteeltaan jalat maassa -tyyppi, mutta hänessä asuu kuitenkin suuri romantikko. Kuvat: Nelonen

Espoolaisen Tuomas Sahimaan sydän sykkii autoille ja veneille.

Suomen uusi Bachelor on julkistettu. Tosirakkautta suositun ohjelman toisella kaudella etsii 30-vuotias Tuomas Sahimaa. Espoolaista Tuomasta kehutaan tiedotteessa huumorintajuiseksi, aidoksi, kohteliaaksi ja luotettavaksi mieheksi. Hänellä on kuulemma kaikki muut palaset elämässään kohdillaan, mutta "se oikea" vielä uupuu elämästä.

Ammailtaan Tuomas on lentäjä. Työnsä takia Tuomas matkustaa jatkuvasti ympäri maailmaa ja näkee mitä erikoisempia paikkoja, mutta rakastaa silti yli kaiken suomalaista luontoa ja mökkeilyä.

”Kun olet ollut viikon poissa ja tulet kotiin, on hienoa, että kotona on joku, joka ottaa vastaan ja antaa suukon.”

– Lentämisessä parasta on se, että pääsee erilaisiin kohteisiin ja tapaa erilaisia ihmisiä. Se kasvattaa ja opettaa tosi paljon, mutta se ei ole se asia, minkä takia mä haluan elää, Tuomas kertoo tiedotteessa.

Tuomaksella riittää harrastuksia. Niitä ovat jalkapallo, golf, tenni, pesäpallo, laskettelu ja kuntosalia. Lisäksi hänen sydämensä sykkii autoille ja veneille.
Tuomaksella riittää harrastuksia. Niitä ovat jalkapallo, golf, tenni, pesäpallo, laskettelu ja kuntosalia. Lisäksi hänen sydämensä sykkii autoille ja veneille.

Merkitystä elämälleen Tuomas ei ole työstä löytänyt. Hän uskoo, että se löytyisi perheestä ja hän haaveileekin isosta perheestä.

– Haluan löytää ihmisen, joka tekee mut onnelliseksi, ja joka täydentää mun elämän sellaiseksi, että siinä on enemmän merkitystä. Kun olet ollut viikon poissa ja tulet kotiin, on hienoa, että kotona on joku, joka ottaa vastaan ja antaa suukon. Ihan sama, kuinka mukavaa mun duuni on, tuo luo niin onnellisen fiiliksen, että se menee kaiken muun yli, Tuomas sanoo. 

2927138

Bachelor Suomi alkaa Liv-kanavalla 21.maaliskuuta kello 21.

Simonan, Emman, Sirin ja Camillan elämää seuraava sarja rikkoi Tanskassa katsojaennätyksiä. 

IS TV-LEHTI: Neliosainen tanskalainen tosi-tv-sarja vie katsojan läntisen Kööpenhaminan kerrostaloon. Pääosassa ovat 16-vuotias Simona, 19-vuotias Emma, 25-vuotias Siri ja 20-vuotias Camilla sekä lukuisat heidän kaverinsa.

Kerrostaloprinsessojen mielestä on kaunista ja tyylikästä näyttää epäaidolta, joten tekoripset ja -kynnet ovat vähimmäisvaatimuksia. Tyttöjen meikki voi toimia kilpenä ja aseena.

Tanskalaisen DR3-kanavan joulukuussa 2016 esitetty seurantareality oli huippusuosittu ja sen viimeistä jaksoa on katsottu DR:n nettitv:ssä yli 425 000 kertaa, mikä rikkoi palvelun kaikki aikaisemmat katseluennätykset.

Kerrostalojen prinsessat, TV2 la klo 17.00

Tätä et nähnyt tv:ssä! Samu Haberin ja Lauran Voutilaisen äänen sointuivat upeasti yhteen, kun he esittivät Forever Yours -kappaleen.

Samu Haberin Vain elämää -päivä huipentui eilen duettoon Laura Voutilaisen kanssa, kun kaksikko esitti Sunrise Avenue -yhtyeen kappaleen Forever Yours.

Katso kappale kokonaan oheiselta videolta! Lauran ja Samun äänet soivat upeasti yhdessä, ja esitys tuo molempien parhaat puolet hienosti esiin. Myös yleisö on kuuntelee esitystä hymyt huulillaan ja antaa lopuksi raikuvat aplodit.

Lauran versio kappaleesta kunnioitti alkuperäisversiota, ja aikaisemmin jaksossa hän kertoi, ettei halunnut muuttaa kappaletta miksikään toiseksi. Samu oli otettu ratkaisusta.

– Toi tuntuu musta sitten tietysti säveltäjänä ihan sairaan hienolta, että se päätös on tehty siksi, että se on jo niin hieno, Samu sanoi.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Rennosti siihen sohvalle nyt, on ihanan hömppäromantiikan aika.

IS TV-LEHTI: Ujon ja kömpelön Timin (Domhnall Gleeson) on hankala uskoa isänsä (Bill Nighy) sanoja muuksi kuin meheväksi vitsiksi, kun isä paljastaa suvun miesten erikoisen kyvyn. Taito liikkua ajassa?

Richard Curtisin ohjaaman romanttisen komedian Oli aikakin juoni rakentuu aikahyppyjen varaan. Kun 21-vuotias Tim tajuaa pystyvänsä kyläilemään menneisyydessä korjaamassa noloja mokia, hän huomaa aikakikkailun keinot myös rakkaudessa.

Elämän suurin rakkaus tosin on livetä käsistä, kun erään aikahypyn vuoksi ihana nainen katoaa. Onneksi kohde löytyy uudelleen, ja kohta Tim on maailman tyytyväisin mies. Hänellä on nyt viehkeä lukutoukka Mary (Rachel McAdams) kainalossaan – sekä kyky muokata ensimmäinen petielämys yhä uudelleen!

Elokuvan mukana voi pohtia oman elämänsä päätösten seurauksia.

Elokuvan aikamatkailua ei kannata ottaa liian tosissaan. Teoria on täynnä aukkoja ja toimii lähinnä hauskan ja liikuttavan juonikuvion elävöittäjänä. Elokuva opettaa, että elämä on ikuista valintaa ja ainoa tapa valita oikein on kuunnella sisintään.

Lämminhenkinen draamakomedia ei sotkeudu liian monimutkaisiin perhosvaikutuksiin tai johda päähenkilöitään ylen sotkuisiin ongelmatilanteisiin. Arki iloineen ja kolhuineen riittää. Elokuvan mukana voi pohtia oman elämänsä päätösten seurauksia.

Tarina kattaa pitkän, noin kymmenen vuoden kaaren, ja charmantissa käsittelyssä on parisuhteen lisäksi perheen ja suvun merkitys. Etenkin isän ja pojan välisen suhteen herkkyys on kuvattu tyylillä, ja Gleesonin ja Nighyn kemiat toimivat hienosti.

Elokuva pohtii paljon aikaa, joka meillä kullakin on läheistemme kanssa käytettävänä.

Oli aikakin, TV2 pe klo 19.00

Neiti Julie -leffassa aatelisperheen tytär leikkii tulella isänsä palvelijan kanssa 1890-luvun irlantilaiskartanossa.

IS TV-LEHTI: Ruotsalaisen teatterin suuren nimen August Strindbergin 1880-luvun näytelmäklassikko Neiti Julie on filmattu moneen kertaan. Näyttelijästä vähitellen ohjaajaksi siirtynyt Liv Ullmann on toteuttanut oman versionsa Irlannissa englanninkielisten näyttelijöiden kanssa.

Norjalaisena Ullmann tuntee luonnollisesti skandinaavisen teatteritradition ja osaa siirtää Neiti Julien juhannuksen tapahtumat melko luonnollisesti irlantilaiseen kartanoon. Jotain hyvin ratkaisevaa jää kuitenkin puuttumaan, kun Ullmannin versiota vertaa Alf Sjöbergin ohjaamaan, Neiti Julie -filmatisoinneista kuuluisimpaan vuodelta 1951: pohjoisen paljastava kesäyön valo!

Kuolevan aateliston ja nousevan palvelusväen vastakkainasettelua tutkaileva kartanokuvaus toki toimii silti myös vuoden 1890 Irlantiin istutettuna.

Nimekkäät näyttelijät eivät oikein istu vahvasti ”pohjoismaalaisiksi” koettuihin rooleihin.

Näytelmän muuten melko uskollisessa sovituksessa amerikkalainen Jessica Chastain näyttelee paronintytär Julieta ja irlantilainen Colin Farrell Julien isän palvelijaa Johnia. Vain kolmen henkilön draamassa trion täydentää englantilainen Samantha Morton, joka tulkitsee palvelijatar Kathleenin osan.

Ullmannin versiossa on sukupuolirooleja hieman korostettu: Julie on aikaansa modernimpi, itsenäinen nainen, joka haluaisi olla hyvää pataa palveluskuntansa kanssa – vaikka hänen härnäävä asenteensa onkin alistava. Samoin Kathleenin asenteessa on tiettyä uhmaa, koska hän tietää palvelijanakin oman arvonsa, mutta toisaalta hän on säilyttänyt tilannetajunsa.

John puolestaan edustaa uskaliaastikin luokkansa nousukasmaisuutta, eikä syyttä, koska hän on oppinut kieliä ja hankkinut käytöstaitoja.

Missä ankaruus?

Kaikki on siis periaatteessa kohdallaan, mutta vierastan silti Ullmannin elokuvaa. Sjöbergin 1950-luvun klassikkofilmatisointi aikaansa edellä olleine muotoratkaisuineen on jäänyt vahvasti mieleen.

Nimekkäät näyttelijät eivät oikein istu vahvasti ”pohjoismaalaisiksi” koettuihin rooleihin – vaikka näytelmän ensimmäinen filmatisointi tehtiinkin vielä kauempana Argentiinassa. Tunnettu on myös Mike Figgisin 1990-luvun sovitus.

Eniten kaipaisin sitä ankaruutta, jota Ullmannin ex-siippa ja oppi-isä Ingmar Bergman aina hyödynsi. Ullmann saavutti jo pitkälti samaa otetta Sovituksen (2000) elokuvaohjauksessaan, mutta ei tällä kertaa.

Neiti Julie, TV1 to klo 20.55