Jackin (Mark Duplass), Iriksen (Emily Blunt) ja Hannahin (Rosemarie DeWitt) mökkiloma on kaikkea muuta kuin leppoisa.
Jackin (Mark Duplass), Iriksen (Emily Blunt) ja Hannahin (Rosemarie DeWitt) mökkiloma on kaikkea muuta kuin leppoisa.

Emily Blunt loistaa vahvassa draamassa, jossa ihmissuhteita lähdetään setvimään saarimökille.

IS TV-LEHTI: Indietyylisessä sympaattisessa elokuvassa sählätään sisarusten ja entisten heilojen kesken.

Tapahtumat alkavat muistojuhlasta, jossa ylistetään vuosi sitten edesmennyttä Tomia. Veli Jack (Mark Duplass) luimistelee taustalla elämäntahtonsa menettäneenä. Jackin parhaan ystävän ja Tomin entisen heilan Iriksen (Emily Blunt) kehotuksesta Tom matkaa saarimökille, jossa omaa eroaan suree Iriksen sisarpuoli Hannah (Rosemarie DeWitt).

Sitten ryypätään – ja mokataan. Kohta mökki kuhisee kätkettyjä totuuksia, joita kukin tahollaan yrittää kaikin voimin pidätellä.

Osa näyttelemisestä on improvisaatiota, mutta juoni on ajoittain niin vahva, ettei henkilöille jää tilaa kasvaa tutuiksi ja heidän päätöksiään on vaikea ehtiä sisäistämään. Tarina alkaa kiinnostaa henkilöiden syvyyden kustannuksella.

Suomalaiseen makuun hahmot puhuvat selkeästi liikaa – jopa sängyssä. Olkaa hiljaa! Nyt ollaan mökillä!

Kino: Sun siskos systeri, Teema klo 21.00
 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

 

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.