Toni ja Heidi avioituivat viime syyskuussa.
Toni ja Heidi avioituivat viime syyskuussa.

Voiko parisuhteeseen saada uutta hehkua tv-ohjelman avulla? Tätä testaa neljä tunnettua suomalaista.

IS TV-LEHTI: Mitä henkilökohtaisempaa ja avoimempaa, sen koukuttavampaa? Kevään hitiksi voi veikata Jenni Pääskysaaren juontamaa Elämä pelissä -ohjelmaa, jossa pureudutaan parisuhteiden ongelmiin ja niiden ratkaisemiseen. Yksi neljästä pariskunnasta on Toni Nieminen vaimonsa Heidin kanssa. Toni sanoi lähteneensä ohjelmaan uteliaisuudesta, vaikka omien asioiden levittely tv:ssä hieman epäilyttääkin. 

– Haluan tietää, miten voisin muuttaa käyttäytymistäni niin, että voisin turvata parisuhteeni onnistumisen.

Takana ovat avioero ja ero kihlatusta Johanna Rantosesta. Samoja virheitä mies ei halua enää tehdä. 

– Jos joku katsoja pystyy saamaan kokemuksistani vinkkejä omaan parisuhteeseensa, niin hyvä. En varmasti ole ainoa, joka on tällä rintamalla ryssinyt.

Sairaanhoitajana työskentelevä Heidi myöntää, että hän pelkää pohjimmiltaan hylätyksi tulemista. Se tunne nousee usein esiin, kun Toni lähtee työmatkalle.

– Olisi osattava olla myös itsekseen ja tehdä omia juttuja. Ei kaikkea voi perustaa parisuhteelle.

Muut ohjelmassa mukana olevat parit ovat Lena Meriläinen ja Olli Tola, Ninja Sarasalo ja Yoshiki Tamura sekä Wilma Schlizewski ja Olli Väätäinen

Elämä pelissä, TV1 klo 19.30

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.