Elastisen motto on, että 15 minuuttia kärsimystä tekee loppupäivästä helpomman, millä hän viittaa rankkaan treenaamiseen. Kuva: Rähin Records/Sami Siilin

Puolituntisessa dokumentissa kurkistetaan Kimmo Laihon kurinalaiseen arkeen.

Jos et saanut riittävästi Elastisesta eli Kimmo Laihosta syksyn Vain elämää -ohjelmassa, Teemalta tulee tänään dokumentti miehestä, joka on paitsi räppäri, myös toimitusjohtaja ja tuottaja.

Puolituntisessa dokumentissa seurataan Elastisen arkea yhden päivän ajan aamusta iltaan. Keikkapäiviä lukuun ottamatta Elastinen elää suunnilleen samassa rytmissä kuin suurin osa ihmisistä. Rähinä Recordsin toimitusjohtajan päivät alkavat jo aamusta palaverilla ja jatkuvat levytysstudiossa, jossa hän tuottaa suojattiensa biisejä ja huolehtii, että Rähinä-tuotteiden painolaatu on priimaa.

Dokumentissa tulee selväksi myös artistin elämänfilosofia, jonka keskiössä ovat terveelliset elämäntavat. Elastinen ehtii päivän aikana niin crossfit-harjoituksiin kuin break dance -treeneihinkin.

– Mun on vaikea ymmärtää ihmisiä, joilla on korkea elintaso, mutta silti he saattavat syödä jotain ihan sontaa ja olla huonossa kunnossa. Ruoka, lepo ja liikunta muodostavat pyhän kolmiyhteyden, Elastinen kertoo dokumentissa.

Dokumentissa kerrataan myös Elastisen musiikki- ja tanssitaustat sekä vanhempien ja isoveljen vaikutus musiikki-innostukseen. Ela jaksaa ylistää ystäväänsä Iso H:tä, jota ilman hän ei omien sanojensa mukaan olisi mitään.

Dokumentissa ei varsinaisesti kuulla räppäristä mitään uutta, mutta siinä nähdään huomattavasti rauhallisempi mies kuin mihin televisiokatsojat ovat tottuneet Vain elämää- ja The Voice of Finland -ohjelmissa.

Dokumentti on valmistunut vuonna 2012, joten viime aikaisia kohokohtia Vain elämää -hypetyksineen ja Linnan juhlineen ei luonnollisesti nähdä.

Tekijänä: Elastinen Teemalla ma 15.12. klo 20.

Lue myös:

Näin Elastinen treenaa: ”Oksennan mieluummin kuin rikon selkäni”

Elastinen myöntää: Mimmit ja mammona sekoittivat pään

Elastinen: ”En ota paineita seurustelusta tai jälkikasvusta”

Me Naisten toimituksen kootut selitykset: katso video ja pääset (ehkä) kartalle siitä, mitä Twin Peaksin kahdella ensimmäisellä tuotantokaudella tapahtui.

Ysärin kulttisarjan Twin Peaksin kolmas tuotantokausi on nyt katsottavissa HBO Nordic -palvelussa.

Suurin osa unelmien poikamiestä tavoitelleiden naisten yhteenotoista paljastui poikamiehelle vasta, kun hän katsoi sarjaa televisiosta.

Bachelor Suomi -ohjelman unelmien poikamiehen Tuomaksen, 30, lopullinen valinta nähdään televisioissa huomenna tiistaina. Ennen finaalijaksoa Tuomas kävi läpi Bachelor-taivaltaan Me Naisille.

Tuomas on ammatiltaan lentäjä. Hän kertoo, että monen naisen piiritettäväksi pääseminen oli alkuun hämmentävää.

– Se oli outoa, ja sen takia ihmiset saivatkin minusta tosi hiljaisen kuvan aluksi, hän toteaa.

– Mielestäni olisi ollut tosi epäkohteliasta antaa huomiota vain joillekin. Olin siksi vähän hillitympi, Tuomas muistelee ryhmätreffejä. 

Tuomas ei ehtinyt Etelä-Afrikan-reissulla viettää kenenkään naisen kanssa paljon kahdenkeskistä aikaa. Silti hän ajattelee, että ehti tutustua kaikkiin kilpailijoihin niin paljon, että pystyi tekemään johtopäätökset ja valinnat perustellusti.

Mahtavia tyyppejä ja tappeluita

Naisista Tuomas kertoo oppineensa sen, että Suomesta löytyy mahtavia tyyppejä vaikka kuinka paljon.

– Näin, että Suomi on täynnä suloisia, ihania naisia.

Erityisesti tästä opetuksesta on kiittäminen sitä poikamiehen sydämen valittua, jonka henkilöllisyyttä Tuomas ei vielä voi paljastaa. 

”Ei minulla ollut mitään hajua, että sanoittelu olisi mennyt noin tiukaksi.”

Kilpailijanaisista on välittynyt televisionkatsojille muitakin kuin suloisia puolia. Tuomaksen Bachelor-kausi muistetaan erityisesti naisten välisistä kahakoista. 

– Eivät ne kaikki minulle näkyneet, Tuomas sanoo.

– Elin vähän pumpulissa koko matkan ajan, minulla oli vain ihania treffejä.

Tuomas sai jo aiemmin tietää Laura Karoliinan ja Kristan erimielisyyksistä, mutta moni muu välienselvittely paljastui hänelle vasta tv:stä. 

– Totta kai on rankkaa, kun jakaa talon ja kaikki kilpailevat samasta miehestä. Minulla ei ollut mitään hajua, että sanoittelu olisi mennyt noin tiukaksi, hän sanoo. 

Luonteissa oli yllätyksiä

Myös naisten luonteista paljastui Tuomakselle uusia asioita, kun hän katsoi jaksoja nyt jälkikäteen. Tuomas muistaa esimerkiksi Marikan olleen treffeillä viileä, ehkäpä ujouden vuoksi – tv:ssä taas Marika vaikutti Tuomaksen mukaan herttaiselta.

Bachelor-taipaleen ansiosta Tuomas on nyt huomattavan kokenut treffailija. Vaikka tosi-tv-deittailu on erilaista kuin treffeillä käyminen ilman kameroita ja tv-formaattia, Tuomaksen treffivinkki on, että ensimmäisillä treffeillä toimii yhteinen tekeminen.

– Voi tehdä asioita yhdessä ja tutustua samalla, eikä tarvitse koko ajan miettiä, mitä sanoisi, Tuomas pohtii.

Silmät avaava dokumentti kertoo tavallisten ihmisten arjesta julmuuksien keskellä Syyriassa.

IS TV-LEHTI: Vuonna 2011 arabikevät tavoitti Syyrian. Kansa lähti kaduille osoittamaan mieltään presidentti Bashar Al-Assadin hallintoa vastaan. Kapinahenki tarttui myös joukkoon nuoria poikia, jotka Daraan kaupungissa spreijasivat al-Assadia vastustaneita graffiteja.

Uhmakkailla maalauksilla oli täysin suhteettomat seuraukset: Pojat pidätettiin, ja he joutuivat silmittömän kidutuksen uhreiksi. Lopulta teinien hakatut, poltetut ja silvotut ruumiit lähetettiin heidän perheilleen. Syyrialaiset tyrmistyivät. Tapahtumat alkoivat vyöryä yhä hallitsemattomammin. Pian maa ajautui sisällissotaan, yhä syvenevään väkivallan kierteeseen.

Dokumentti näyttää silottelematta hädän, jonka keskellä syyrialaiset elävät tälläkin hetkellä.

Daraan poikien kohtalo on vain yksi esimerkki julmuuksista, jota syyrialaiset ovat kohdanneet sisällissodan syttymisen jälkeen. Venäläisohjaaja Jevgeni Afineevskin tuore dokumentti Huuto Syyriasta (Cires from Syria, 2017) kertoo siitä ja lukemattomista muista. Dokumentti näyttää silottelematta hädän, jonka keskellä syyrialaiset elävät tälläkin hetkellä.

Samalla dokumentti avaa sisällissodan monimutkaisuutta, sen eri vaiheita ja eri osapuolien intressejä. Pääpaino on kuitenkin tavallisten ihmisten kokemuksissa.

Vaikka Syyria on päivittäin uutisissa, on Huuto Syyriasta silmät auki räväyttävä ja sydäntä särkevä dokumentti. Se laittaa pisteen sille omahyväiselle pakolaiskritiikille, jota Suomen kaltaisissa onnekkaissa maissa sitkeästi pidetään yllä. Dokumentin nähtyään kukaan ei voi vedota siihen, ettei tiedä, mitä Syyriassa tapahtuu.

Dokumenttiprojekti: Huuto Syyriasta, TV1 ma klo 21.30

realisti

Tänään tv:ssä: Haluatko tietää, mitä Syyriassa todella tapahtuu? Katso tämä palkittu dokumentti

jep tänne vaan missä raha kasvaa puissa, raha on tehty painettavaksi, raha tykkää siitä,että sitä painetaan eikä raha kuluttamalla tästä maailmasta lopu. ruotsi on kehitysmaa vuoteen 2030 mennessä jossei tähä lähi-itä ongelmaan keksitä parempia keinoja, ja suomi tulee tietysti perässä. hukutaan kaikki yhdessä sitten, taivaspaikat on ainakin taattu.
Lue kommentti

Ohjaaja-käsikirjoittaja David Lynch tietää, miksi suosikkisarja loppui aikoinaan niin äkkiä.

IS TV-LEHTI: Suosiosta huolimatta Twin Peaksin liekki sammui nopeasti, ja ABC-televisioyhtiö lopetti sarjan tekemisen kahden kauden jälkeen. Ohjaaja-käsikirjoittaja David Lynch tietää syyn sarjan lopahtamiseen.

– Emme koskaan halunneet antaa vastausta kysymykseen: “Kuka tappoi Laura Palmerin?” Sitten meille sanottiin jossain vaiheessa, että irtolangat on sidottava yhteen, ja tarina lässähti sen jälkeen, Lynch kertoo.

Sarja jäi myös liikaa muiden harteille, kun Lynch ja hänen kanssaan sarjan luonut Mark Frost olivat kiireisiä muiden työtehtävien takia. Nyt Lynch halusi pitää kontrollin itsellään ja ohjasi kaikki uudet 18 tunnin mittaista jaksoa kuin yhtenä elokuvana. Uusi kausi alkaa HBO Nordicilla tänään maanantaina.

”Mark otti minuun yhteyttä monta vuotta sitten. Tapasimme ja aloitimme kehittämään uutta tarinaa.”

– Pidän sarjaa elokuvana, ja sen kuvaaminen oli upea kokemus. Tiedän, että katsojilla on suuria odotuksia, jotka toivon pystyväni täyttämään.

Lynch kirjoitti käsikirjoituksen Frostin kanssa, joka antoi sysäyksen sarjan jatkumiselle.

– Mark otti minuun yhteyttä monta vuotta sitten. Tapasimme ja aloitimme kehittämään uutta tarinaa.

Showtimen tuottamaa sarjaa on kuvattu vain yksi kausi, mutta voisiko se kenties jatkua?

– En enää koskaan sano en koskaan, mutta tällä hetkellä meillä ei ole suunnitelmia jatkaa sarjaa.