Larry David paitaostoksilla. Koomiikaksihan se meni.
Larry David paitaostoksilla. Koomiikaksihan se meni.

Useasti palkittu tilannekomediasarja Jäitä hattuun on kelpo viihdettä maanantai-iltaan.

IS TV-LEHTI: Emmy- ja Golden Globe -palkittu tilannekomediasarja Jäitä hattuun jatkuu Teemalla kolmannen tuotantokauden jaksoin.

Sarja on pikkumaisuuden ylistys. Tv-käsikirjoittaja Larry David osoittaa, kuinka miehetkin voivat jossitella ja kostaa – moista käyttäytymistä kai pidetään enemmän naisellisena. David näyttelee pääosassa itseensä perustuvaa hahmoa. Seinfeld-sarjalla rikastunut ja osa-aikaisesti eläköitynyt tv-käsikirjoittaja pyörii Hollywoodin paremmissa piireissä. Sarjassa näkyy vahvasti Davidin tausta stand up -koomikkona, sillä hahmojen välinen dialogi on suurelta osin improvisoitua.

Käsivarakameralla kuvattu Jäitä hattuun onkin muka-dokumentti: se näyttää tapahtuvan aidosti, vaikka tilanteet ovat lavastettuja. 

Kolmannen kauden aloitusjaksossa tavataan sarjassa omana itsenään toistuvasti esiintyvät Davidin ystävät, näyttelijä Ted Danson ja koomikko Richard Lewis. David ja hänen managerinsa Jeff (Jeff Garlin) ryhtyvät ravintolabisnekseen Dansonin ja Michael Yorkin kanssa. Draamaa syntyy niin paidasta kuin hammasongelmista.

Jäitä hattuun, Teema klo 20.30

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä. 
 

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.