Ruumis on löytynyt, mutta miten siitä päästään eroon?
Ruumis on löytynyt, mutta miten siitä päästään eroon?

Kahden näyttelijäpariskunnan leffa on omaperäinen pienen budjetin indie-tuotanto.

IS TV-LEHTI: Tommi Korpelan ja Elina Knihtilän sekä nyt jo eronneiden Minna Haapkylän ja Hannu-Pekka Björkmanin yhteistyöelokuva on ankean supisuomalaisen mustan huumorin ylistys.

Korpela näyttelee suosittua humppamuusikkoa, joka palaa peruskeikalta mukanaan yllätys: auton takakontissa makaa mattoon kääritty ruumis. Ruumiista pitäisi päästä äkkiä eroon ennen riemukasta etelänmatkaa. Apua kaivataan niin vaimolta (Haapkylä) kuin parinkymmenen vuoden takaisilta entisiltä bändikavereiltakin (Knihtilä ja Björkman). Nelikon kohtaamisesta syntyy matka menneisyyteen, josta kaivautuu esiin tunteiden peruspaletti kateudesta mustasukkaisuuteen.

Asetelmassa ja etenkin loppuhuipentumassa on samaa henkeä kuin Coenin veljesten hienossa murhatarinassa Fargossa (1996). Parasta koko jutussa on iskelmä Sylisi lämpöön, joka sopisi hulvattomuudessaan oivasti Radio Helsingin Paska-listan vakiobiisiksi.

Ruotsalainen hetki, TV1 klo 21.05

Keskiössä on kolme ihmiskohtaloa, joihin paavi on vaikuttanut suuresti.

IS TV-LEHTI: Vuonna 2013 katolisen kirkon paaviksi noussut paavi Franciscus eli argentiinalainen Jorge Mario Bergoglio (s. 1936), on profiloitunut katolisen kirkon uudistajana. Ruotsalaisdokumentissa Franciscus, paavi joka koskettaa tutustutaan liberaalina pidetyn paavin ja katolisen kirkon suhteeseen.

Keskiössä on kolme ihmiskohtaloa, joihin paavi on vaikuttanut suuresti. Yksi on paavin vanha ystävä, toinen naispappeuden kieltämisen vuoksi katolisesta kirkosta eronnut ja kolmas syyrialaispakolainen, jonka perheen paavi Franciscus otti mukaansa Roomaan Kreikan pakolaisleireiltä.

Lähes kaksi kolmasosaa katolisen kirkon työntekijöistä on naisia, mutta heidän asemansa on yhä heikko. Seksistisen valtarakennelman murtumista tuskin nähdään vielä Franciscusin valtakaudella.

Dokumentti: Franciscus – paavi, joka koskettaa Yle Teema & Fem to 24.8. klo 19.00

Hissun Pancho-koiraa ei ruudussa enää nähdä.

IS TV-LEHTI: Ei kännykkäkuuluvuutta, ei kunnollista kattoa pään päällä, eikä edes varsinaista tietä perille. Nämä ovat lähtökohdat, kun innokkaat kalamiehet Kari ”Hissu” Hietalahti ja Tommi Korpela lähtevät kalaan Incredible Fishing with Hissu ja Tommi -uutuussarjassa.

Kymmenen jaksoa sisältävässä ohjelmassa on paljon huumoria, mutta ei miesten kalareissut pelkkää auringonpaistetta ole. Varsinkin Jäämerellä olosuhteet ovat vaikeat, ja Tommin vatsa on koetuksella. Ohjelman tunnelmassa on paljon samaa kuin Kenraali Pancho ja pojat -kausilla. Hissun Pancho-chihuahuaa ei kuitenkaan ruudussa enää nähdä, sillä tämä on jäänyt eläkkeelle tv-töistä.

Tommi (vas.) ja Hissu tietävät, että joskus kalastus vetää vakavaksi.
Tommi (vas.) ja Hissu tietävät, että joskus kalastus vetää vakavaksi.

Aloitusjaksossa Hissu ja Tommi matkaavat Tanskaan. Yhdessä jaksossa Hissu ja Tommi saavat seurakseen innokkaan perhokalastajan, näyttelijä Jasper Pääkkösen ja tämän näyttelijäisän Seppo Pääkkösen.

Incredible Fishing with Hissu ja Tommi alkaa Kutosella ke 24.8. klo 21.00