Kulta, miten olis? Kuva: Shutterstock.
Kulta, miten olis? Kuva: Shutterstock.

Mitä naiset ajattelevat yhden yön suhteista? Harrastavatko yli 50-vuotiaat seksiä? Tähän koittaa vastata tuore brittidokumentti.

IS TV-LEHTI: Viihteellinen brittidokumentti kartoittaa nykynaisen asennetta seksuaalisuuteen. Ohjelman perusajatuksena on kumota myyttejä, joihin kuuluvat monet ikäloput ajatukset. Kysytään, onko helppo seksi tai yhden yön suhde naiselle vaikeampaa kuin miehelle ja luopuvatko yli viisikymppiset naiset seksistä tyystin. Tämän jälkeen isossa ryhmässä Tinderiään selaavat neitokaiset repivät tällaiset ajatukset iloisesti riekaleiksi.

Naiset ovat seksuaalisia olentoja siinä, missä miehetkin, dokumentissa opastetaan. Siihen onkin on ahdettu liikaa vähän kaikkea. Raapaistaan burleskia, hipaistaan historiaa, juoksutetaan vanhoja kansikuvia ja mainoksia katsojan eteen.

Kiinnostavimmaksi osuudeksi nousee 67-vuotiaan naisen kertomus siitä, miten hän löysi uuden seksikumppanin, jonka kanssa hän voi toteuttaa itseään ja mielihalujaan. Tästä aiheesta olisi saanut oman dokumentin.

5D: Naisten seksitunnustukset, TV5 klo 23.15

Keskiössä on kolme ihmiskohtaloa, joihin paavi on vaikuttanut suuresti.

IS TV-LEHTI: Vuonna 2013 katolisen kirkon paaviksi noussut paavi Franciscus eli argentiinalainen Jorge Mario Bergoglio (s. 1936), on profiloitunut katolisen kirkon uudistajana. Ruotsalaisdokumentissa Franciscus, paavi joka koskettaa tutustutaan liberaalina pidetyn paavin ja katolisen kirkon suhteeseen.

Keskiössä on kolme ihmiskohtaloa, joihin paavi on vaikuttanut suuresti. Yksi on paavin vanha ystävä, toinen naispappeuden kieltämisen vuoksi katolisesta kirkosta eronnut ja kolmas syyrialaispakolainen, jonka perheen paavi Franciscus otti mukaansa Roomaan Kreikan pakolaisleireiltä.

Lähes kaksi kolmasosaa katolisen kirkon työntekijöistä on naisia, mutta heidän asemansa on yhä heikko. Seksistisen valtarakennelman murtumista tuskin nähdään vielä Franciscusin valtakaudella.

Dokumentti: Franciscus – paavi, joka koskettaa Yle Teema & Fem to 24.8. klo 19.00

Hissun Pancho-koiraa ei ruudussa enää nähdä.

IS TV-LEHTI: Ei kännykkäkuuluvuutta, ei kunnollista kattoa pään päällä, eikä edes varsinaista tietä perille. Nämä ovat lähtökohdat, kun innokkaat kalamiehet Kari ”Hissu” Hietalahti ja Tommi Korpela lähtevät kalaan Incredible Fishing with Hissu ja Tommi -uutuussarjassa.

Kymmenen jaksoa sisältävässä ohjelmassa on paljon huumoria, mutta ei miesten kalareissut pelkkää auringonpaistetta ole. Varsinkin Jäämerellä olosuhteet ovat vaikeat, ja Tommin vatsa on koetuksella. Ohjelman tunnelmassa on paljon samaa kuin Kenraali Pancho ja pojat -kausilla. Hissun Pancho-chihuahuaa ei kuitenkaan ruudussa enää nähdä, sillä tämä on jäänyt eläkkeelle tv-töistä.

Tommi (vas.) ja Hissu tietävät, että joskus kalastus vetää vakavaksi.
Tommi (vas.) ja Hissu tietävät, että joskus kalastus vetää vakavaksi.

Aloitusjaksossa Hissu ja Tommi matkaavat Tanskaan. Yhdessä jaksossa Hissu ja Tommi saavat seurakseen innokkaan perhokalastajan, näyttelijä Jasper Pääkkösen ja tämän näyttelijäisän Seppo Pääkkösen.

Incredible Fishing with Hissu ja Tommi alkaa Kutosella ke 24.8. klo 21.00