Sampo Marjamaa on ollut kunniakkaat 10 vuotta Hauskojen kotivideoiden juontajana.
Sampo Marjamaa on ollut kunniakkaat 10 vuotta Hauskojen kotivideoiden juontajana.

Joulunpyhät on hyvä päättää kreisien pöhköilyvideoiden parissa. 

Nyt kun on tarpeeksi veisattu Varpusta jouluaamuna ja hissuteltu villasukat jalassa, voi suomalaiseen, hartaaseen joulutunnelmaan jo lisätä ripauksen amerikkalaista kreisiyttä.

Ei mitenkään vähäisen elämäntyönsä Hauskojen kotivideoiden parissa tehnyt juontaja-käsikirjoittaja Sampo Marjomaa on tänä vuonna juhlinut ohjelman kymmenvuotista taivalta. Se on ihan merkittävä virstanpylväs, varsinkin näinä nopeasti muuttuvina tv-aikoina. Esimerkiksi kaikkien muistamaa, legendaarista Tuttu juttu -ohjelmaa tehtiin kaiken kaikkiaan yhtä kauan.

Jouluspesiaalin vieraina ovat Ti-Ti Nalle emäntänsä Riitan kanssa. Suomalaisia videoita ohjelmaan kaivataan lisää, ja niitä voi lähettää täällä .

Hauskat kotivideot: Jouluspesiaali, Nelonen klo 16.50

Keskiössä on kolme ihmiskohtaloa, joihin paavi on vaikuttanut suuresti.

IS TV-LEHTI: Vuonna 2013 katolisen kirkon paaviksi noussut paavi Franciscus eli argentiinalainen Jorge Mario Bergoglio (s. 1936), on profiloitunut katolisen kirkon uudistajana. Ruotsalaisdokumentissa Franciscus, paavi joka koskettaa tutustutaan liberaalina pidetyn paavin ja katolisen kirkon suhteeseen.

Keskiössä on kolme ihmiskohtaloa, joihin paavi on vaikuttanut suuresti. Yksi on paavin vanha ystävä, toinen naispappeuden kieltämisen vuoksi katolisesta kirkosta eronnut ja kolmas syyrialaispakolainen, jonka perheen paavi Franciscus otti mukaansa Roomaan Kreikan pakolaisleireiltä.

Lähes kaksi kolmasosaa katolisen kirkon työntekijöistä on naisia, mutta heidän asemansa on yhä heikko. Seksistisen valtarakennelman murtumista tuskin nähdään vielä Franciscusin valtakaudella.

Dokumentti: Franciscus – paavi, joka koskettaa Yle Teema & Fem to 24.8. klo 19.00

Hissun Pancho-koiraa ei ruudussa enää nähdä.

IS TV-LEHTI: Ei kännykkäkuuluvuutta, ei kunnollista kattoa pään päällä, eikä edes varsinaista tietä perille. Nämä ovat lähtökohdat, kun innokkaat kalamiehet Kari ”Hissu” Hietalahti ja Tommi Korpela lähtevät kalaan Incredible Fishing with Hissu ja Tommi -uutuussarjassa.

Kymmenen jaksoa sisältävässä ohjelmassa on paljon huumoria, mutta ei miesten kalareissut pelkkää auringonpaistetta ole. Varsinkin Jäämerellä olosuhteet ovat vaikeat, ja Tommin vatsa on koetuksella. Ohjelman tunnelmassa on paljon samaa kuin Kenraali Pancho ja pojat -kausilla. Hissun Pancho-chihuahuaa ei kuitenkaan ruudussa enää nähdä, sillä tämä on jäänyt eläkkeelle tv-töistä.

Tommi (vas.) ja Hissu tietävät, että joskus kalastus vetää vakavaksi.
Tommi (vas.) ja Hissu tietävät, että joskus kalastus vetää vakavaksi.

Aloitusjaksossa Hissu ja Tommi matkaavat Tanskaan. Yhdessä jaksossa Hissu ja Tommi saavat seurakseen innokkaan perhokalastajan, näyttelijä Jasper Pääkkösen ja tämän näyttelijäisän Seppo Pääkkösen.

Incredible Fishing with Hissu ja Tommi alkaa Kutosella ke 24.8. klo 21.00