Rachel McAdams sompailee illan elokuvassa kahden miehen, Pierce Brosnanin ja Chris Cooperin, välissä.
Rachel McAdams sompailee illan elokuvassa kahden miehen, Pierce Brosnanin ja Chris Cooperin, välissä.

Married Life – Avioelämää yhdistää draamaa, rikosjännäriä ja komediaa varsin uskottavaan tyyliin.

Isoilla markkinoilla tuntematon, mutta kriitikoiden lemmikkeihin kuuluva ohjaaja Ira Sachs on ohjannut aikuisen, ajattoman ja viihdyttävän ihmissuhdetarinan, joka yhdistää draamaa, rikosjännäriä ja komediaa. Leffasta voi löytää jopa hitchcockmaisia piirteitä. Chris Cooper esittää 1950-luvulle sijoittuvassa leffassa keski-ikäistä ja pikkuisen tylsää Harrya, joka rakastuu palavasti nuoreen platinablondiin Kayhin (Rachel McAdams). Vahinko vain, että Harry on jo tahollaan naimisissa. Hänellä ja vaimo Patilla (Patricia Clarkson) on takanaan vuosikymmenten avioliitto.

Harry on herrasmies. Uudessa, vaikeassa tilanteessa se ilmenee varsin erikoisella tavalla. Säästääkseen vaimonsa avioeron aiheuttamalta häpeältä, Harry päättää mieluummin tappaa tämän. Kuvio mutkistuu entisestään, kun Harry pyytää ystäväänsä, naimatonta ja moraalitonta häntäheikkiä Richardia (ilahduttavan taitava ex-Bond Pierce Brosnan) pitämään Kaysta huolta, kun hän lähtee itse matkalle. Yhtä hyvin Harry olisi voinut pyytää kettua kanatarhan vartijaksi. 

Leffa on hyvin tehtyä ja uskottavaa epookkia eikä se ole pyörinyt uusintana kaikilla kanavilla vuorotellen. Mitä miellyttävin tuttavuus siis.
Married Life – Avioelämää Hero klo 21.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.