Raikas romanttinen komedia Austenland tarjoaa virkistävää hupsuttelua Jane Austenin hengessä.

IS-TV-LEHTI: Jane (Keri Russell) on pettynyt rakkaudessa ja kaipaa kirjailija Jane Austenin aikoihin. Kauan sitten 1800-luvulla miehet vielä olivat kohteliaita ja hyvin käyttäytyviä tai ainakin julmetun komeita. Siis sellaisia kuin Ylpeyden ja ennakkoluulon ihana herra Darcy.

Shannon Halen romaaniin pohjautuva Jerusha Hessin esikoisohjaus on romanttista komediaa varsin raikkaasta päästä. Se ei yllä brittisarja Lost in Austenin (2008) rinnalle, mutta idea on samanlainen.

Amerikkalainen Jane päättää panostaa unelmiinsa ja matkustaa englantilaiseen Jane Austen -teemakartanoon. Siellä asutaan Ylpeyden ja ennakkoluulon kulisseissa ja kohdataan näyttelijöitä sekä kuviteltuja romansseja heidän kanssaan.

Heti alussa Jane huomaa lunastaneensa vaatimattomamman lomapaketin kuin muut vieraat: toisilla on hienommat huoneet ja asut. Onpa paikalla herra Darcykin, kopean ynseä Henry Nobley (JJ Feild).

Todellisuus ja fiktio uhkaavat mennä pian sekaisin. Onneksi tallipoika Martin (Bret McKenzie) on veikeä hemmo, jonka luo nuhruiseen vajaan voi karata kuuntelemaan ysärihittejä, kun korsetti kiristää.

Parhaimmillaan elokuvassa ylletään hauskalle metatasolle, kun Austenlandiin palkatut näyttelijät esiintyvät 1800-lukulaisessa näytelmässä – ja ovat pökkelöitä.

Lavastus sekä puvustaja Annie Hardingen asut ovat näyttäviä. Feild on mainion komea, ja Jane Seymourin esittämä kartanon emäntä salakavala simputtaja. Lattein hahmo on Russellin esittämä Jane itse.

Juoni astelee kuoppiin usean kerran, mutta eipä se tällaisen hupsuttelun parissa haittaa. Aina tämä kirjonnan voittaa!

Austenland, TV5 su klo 21.00

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00