Tyhjäpäiden musiikki ei ota ihan tuulta alleen.
Tyhjäpäiden musiikki ei ota ihan tuulta alleen.

Pöhkö ysärileffa naurattaa, vaikka juonenkäänteissä olisi toivomisen varaa.

Ysärin puolivälissä valmistunut kreisikomedia esittelee kolme näyttelijää, joista kaikista tuli sittemmin tähtiä. Adam Sandler, Brendan Fraser ja Steve Buscemi kasvoivat kuitenkin urillaan niin eri suuntiin, että nykyisin olisi melkein mahdotonta kuvitella heidät samaan leffaan. Eivätkä kemiat aivan kohdillaan olleet Airheadsia tehdessäkään.

Jokainen hevibändistä kertova komedia tulee tietysti verratuksi legendaariseen Spinal Tapiin, ja jokainen häviää tuon vertailun. Airheads lähtee onneksi suosiolla niin kreisille ja fiktiiviselle puolelle, ettei leffaa vahingossakaan katso samalla lailla kuin omalla tavallaan varsin todenmukaista "dokumenttia".

Chazz (Fraser), Rex (Buscemi) ja Pip (Sandler) muodostavat bändin nimeltä Lone Rangers. Miten trio voi olla "lone" eli yksinäinen on yksi leffan toistuvia vitsejä.
Kolmikko on umpityhmiä, Pip vielä puolet tyhmempi kuin idiootit kaverinsa. He ovat pontevasti sitä mieltä, että koko maailman pitäisi tuntea Lone Rangersin musiikki, mutta aluksi riittäisi, jos edes paikallinen radiokanava soittaisi heidän demoaan.

Tyhjäpäivien ratkaisu asiaan on marssia radiokanavalle ja ottaa sen henkilökunta panttivangeiksi.

Bändiä paljon coolimpaa tiskijukkaa esittää sittemmin Criminal Mindsissa nähty Joe Mantegna. Yhtenä kaappausta selvittävistä poliiseista huseeraa koomikko Chris Farley, joka Sandlerin tavoin tuli leffaan legendaarisesta Saturday Night Live -show'sta.

Airheads – sekopäät FOX klo 22.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.