Karmeat piraijat yrittävät pilata päivän.
Karmeat piraijat yrittävät pilata päivän.

Piraija 3D ei yllä ihan Tappajahain kaltaiseen piinaan, mutta erittäin toimiva viihdyttäjä se on.

Klassinen kauhuleffa Piraija tehtiin 1970-luvun lopussa, jolloin luonto iskee takaisin -teeman elokuvia tehtailtiin Tappajahain suosion innoittamina useita. Piraijasta tuli niin hyvä, että Tappajahain ohjaaja Steven Spielbergkin on sen fani. Leffa on myös iso syy siihen, miksi ihmisten mielikuvissa piraija-jokeen putoaminen tarkoittaa varmaa kuolemaa muutamassa sekunnissa. Leffan piraijat ovat tosin sekä vanhassa että uudessa versiossa mutantteja. (Aivan kuin normaalit eivät olisi tarpeeksi pelottavia.)
Piraijan uusintaversio valmistui vuonna 2010 ja tarkoitus oli puhaltaa klassikkoon uutta tuulta 3D-tekniikalla. Yleinen mielipide taisi kuitenkin olla, ettei 3D juurikaan tuonut hyvään ja toimivaan leffaan lisäarvoa, joten sitä voi hyvin asettua katsomaan myös pienestä ruudusta.

Uusi Piraija on on enemmän veriroiskeista huumoria kuin alkuperäinen, joka tarjosi myös Tappajahaista tuttua piinaavaa jännitystä. Mutta vaikka ote on reipas, leffa ei ole aivoton. Itse asiassa ehkä juuri humoristisen otteen vuoksi se on ihan sikaviihdyttävä perjantai-illan pläjäys, sellainen jota tekisi mieli katsoa kesäisenä iltana avoautossa drive-in-teatterissa.
Esihistoriallisten tappajakalojen hyökkäykseltä yrittävät säilyä hengissä Elizabeth Shuen, Ving Rhamesin ja Adan Scottin kaltaiset hyvät näyttelijät. Ei muuta kuin äänijänteet valmiiksi kirkumista varten ja popparit mikroon.
Piraija 3D Hero klo 23.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.