Louis Theroux'lle avautuu kaikkein paatuneinkin rikollinen.
Louis Theroux'lle avautuu kaikkein paatuneinkin rikollinen.

Brittitoimittaja Louis Theroux on jälleen rankan aiheen äärellä.

Brittitoimittaja Louis Theroux on käsitellyt dokumenteissaan vuosien varrella niin rankkoja asioita, ettei tunnu olevan aihetta, johon hän ei uskaltaisi kajota. Illan dokumentissa Theroux ottaa syyniin jälleen yhden tabuaiheen: seksirikolliset. 
Yhdysvalloissa seksirikolliset elävät vankilasta vapauduttuaan äärimmäisen tarkan valvonnan alla. Seksirikollisten nimi- ja osoitetiedot löytyvät julkisesta rekisteristä, ja he voivat joutua takaisin kaltereiden taakse niinkin pienestä asiasta kuin lelujen hallussapidosta.

Theroux pyrkii dokumentissa selvittämään, kuinka vankilasta vapautuneet seksirikolliset onnistuvat – jos onnistuvat – sopeutumaan yhteisöön, jossa heitä hyljeksitään. Millainen ihminen syyllistyy seksirikokseen ja pystyykö seksirikollinen muuttamaan käytöstään? 

Theroux'lla on ainutlaatuinen kyky saada jopa ihmishirviöistä esille inhimillinen puoli, ilman silmien sulkemista henkilöiden tekemiltä kauheuksilta tai lipsumista sosiaalipornon puolelle. Theroux onnistuu rauhallisella ja maanläheisellä tyylillään luomaan jälleen yhteyden haastateltaviinsa ja nyhtämään vastauksia katsojia askarruttaviin kysymyksiin. Dokumentin ainut miinus on sen kesto: tunti ei millään riitä näin rankan ja haastavan aiheen käsittelyyn. 

Theroux ja seksirikolliset, Yle TV2 klo 22.00

 

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.