Nuori Lewis (Finn Elliot) tekee ilmiömäisen roolin Kotiinpaluussa.
Nuori Lewis (Finn Elliot) tekee ilmiömäisen roolin Kotiinpaluussa.

Kotiinpaluu on riipaiseva tarina pienen pojan elämästä etäisen isän ja tämän naisystävän kanssa 50-luvun Englannissa.

IS TV-LEHTI: Tässäpä koskettavin tarina aikoihin. Näin lyhyesti ja ytimekkäästi kiteyttäisin Sadie Jonesin esikoisteokseen perustuvan minisarjan Kotiinpaluu.

Riipaiseva kertomus alkaa 50-luvun Englannista, kun päähenkilö Lewis Aldridge (ilmiömäisen roolin tekevä Finn Elliot) on 7-vuotias. Lewis elää onnellista lapsuutta äitinsä Elizabethin kanssa, kunnes Lewisin pidättyväinen isä Gilbert palaa sodasta. Lewis ei muista isäänsä juurikaan, mutta ottaa tämän avosylin ja innokkaana vastaan – toisin kuin isänsä.

Kodin ilmapiiri muuttuu hiljalleen, ja ilmassa on piinaavan odottava ja pelonsekainen tunnelma; jotain pahaa tapahtuu pian. Ja näin myös käy, sillä pienen Lewisin äiti kuolee traagisesti pojan silmien alla. Etäinen isä ei pysty käsittelemään traumaattista menetystä poikansa kanssa, vaan torjuu pojan läheisyyden ja jäädyttää kaikki tunteet. Lewis lähetetään sisäoppilaitokseen, josta hän käy isänsä ja tämän uuden naisystävän Alicen luona vain lomillaan.

Upeasti kuvattu ja taidokkaasti rakennettu tarina on ennen kaikkea äärimmäisen surullinen ja karmiva kertomus 1950-luvun perheiden sisäisestä puhumattomuudesta, tunteiden patoamisesta, kulissien ylläpitämisestä, julmasta kohtelusta, äärimmäisestä kurista sekä piinaavasta yksinäisyydestä.

Kotiinpaluu, Teema klo 20.00
 

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

 

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.

 

 

Viikingit-sarjan neljännen kauden jälkipuoliskon jaksoissa kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar.

IS TV-LEHTI: Nykyään on muotia katkaista sarjan kausi keskeltä ja ladata todellinen cliffhanger-lopetus puoliväliin ennen taukoa. Näin tehtiin myös Viikingit-sarjassa, joka tunnetaan Suomessa kotimaisista vahvistuksistaan.

Neljännen kauden 10. jaksossa nähtiin massiivinen Pariisin-taistelu, jossa muun muassa Jasper Pääkkönen eli Halvdan Musta sai nuolen rintaansa.

Peter Franzén Harald Kaunotukkana.
Peter Franzén Harald Kaunotukkana.

Pääkköstä ja Peter Franzénia ei nähdä vielä illan jaksossa, mutta he palaavat ruutuun huomenna keskiviikkona esitettävässä jaksossa.

Viikingit-sarjan neljäs kausi jatkuu, kun päähahmo Ragnar palaa kotiin ja lähestyy aikuiseksi kasvaneita poikiaan: kuka heistä haluaa tappaa isänsä ja nousta kuninkaaksi? Jännitys ritisee – mutta katkeaa syleilyyn.

Sarjan keskiössä ovat nyt aikuisuuden partaalle tai jo sen yli humahtaneet Ragnarin pojat. Sarja on aina painottanut veljessuhteita, ja sama teema jatkuu yhä vahvempana. Itsenäistyneillä nuorukaisilla on intohimon kohde: eräs kaunis orjatyttö.

Kiinnostavimmaksi hahmoksi nousee veljeskaartin rampa Ivar, jolla on erikoislaatuinen suhde isänsä Ragnarin kanssa. Neljännen kauden loppuosa lupaa täysin uudenlaista dynamiikkaa tuoreen, kiihkeän sukupolven myötä.

Viikingit Subilla tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 21.00