Prom Queen -sarjassa amerikkalaiset tytöt unelmoivat tanssiaiskuningattaren tittelistä ja ottavat toisistaan mittaa myös vapaa-ajalla.

Nyt ei haeta huippumallia eikä suunnittelijaa, vaan jotakin vähän sinne päin.

Prom Queen -taistelussa amerikkalaiset tytöt, jotka ovat koko elämänsä unelmoineet tanssiaiskuningattaren tittelistä, kilpailevat vaativan tuomariston edessä.

Ensimmäisessä haasteessa luodaan unelmapuku ja vieläpä esitellään se oikealle yleisölle. Tuloksena on sekä karmivia että suloisia asuja.

Tytöt ottavat toki mittaa toisistaan myös asuntolassa vapaa-ajalla. Suut soivat ja kipinät lentelevät, ja samalla luodaan ikuisia ystävyyssuhteita. Varaudu kimitykseen!

Prom Queen,

Nelonen la klo 14.35

Miksi elokuvateollisuus haluaa sotkea vanhojen kunnon satujen näkökulmat sikin sokin moderneiksi tulkinnoiksi?

IS TV-LEHTI: 2000-luvulla elokuvarintamalla on irroteltu perinteisten satujen muokkaamisen parissa. On parodioitu humoristisesti (Shrek ja Tapaus Punahilkka), kerrottu hahmojen taustatarinoita (Maleficent – Pahatar) ja tehty uusia versioita elävillä näyttelijöillä (Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö).

Animaatiosuosikeista on valmistettu uutuusversioita sitä mukaa kuin tekniikan kehittyminen on avannut mahdollisuuksia.

Kautta aikain ihastuttaneet piirteet on säilytetty, mutta mukaan on tuotu hiven nykyaikaamme.

Usein moderni ote näkyy dialogin kohdalla: hahmojen suuhun laitetaan viittauksia ajan populaarikulttuuriin. Prinsessahahmoille on myös annettu lisää päätösvaltaa, ja näin tuotu ilmi feministisempää painotusta.

Lauantaina Nelosella nähdään Shrekin tekijöiden Sikin sokin saduissa -elokuvat ovat esimerkki söpöistä mutta hankalista elokuvista.

Lapselle tuttu satu on turvapaikka, mutta uusissa hassutteluissa ideana on vihjailla, mitä saattaisi tapahtua, jos Ruusunen jatkaisi untaan tai Tuhkimo ihastuisi palvelijaan.

Toki muistettava on, että Disneylla on ollut tapana muunnella usean sadun loppu lapsiystävälliseksi. Venkoilevammissa uusnäkökulmissa osittain palataan kohti perinteisempää arvaamattomuutta.

Uusissa versioissa on lisätty rutkasti huumoria, joka tehoaa aikuisiin katsojiin.

Metasadun tasolla katsojalta vaaditaan ennakkotietoa, jotta vitsit purisivat. Tarinan tunteville lapsille voi olla vapauttavaa huomata, että hahmon oma toiminta vie juonen suunnan toisaalle.

Usein perinteisiin satukäsikirjoituksiin on uusissa versioissa lisätty rutkasti huumoria, joka tehoaa aikuisiin katsojiin.

Ongelmaksi muodostuu se, etteivät satuhassuttelut kenties lopulta viehätä tarpeeksi ketään.

Sikin sokin saduissa, Nelonen la klo 9.00

Sikin sokin saduissa 2, Nelonen la klo 10.50

Olli Lindholm nimitti samana vuonna saamaansa palkintoa ”sääli-Emmaksi”.

Vain elämää -ohjelmassa vietettiin tällä viikolla Tiktak-yhtyeestä tunnetun Petran päivää. Jaksossa hän avautui muun muassa alemmuuskompleksistaan, joka häntä on vaivannut, kun sooloura ei ole bändimenestyksen jälkeen lähtenyt kunnolla lentoon.

Myös muut artistit muistelivat uransa vaikeita hetkiä. Olli Lindholmin mieleen on jäänyt erityisesti Emma-gaala, jossa jaettiin palkinnot vuoden 2003 parhaasta musiikista.

– Levy myi 120 000. Mä olin ihan sata, että Rakkaus on lumivalkoinen on vuoden biisi. Sit siellä sanottiin, että vuoden biisi on piip, Olli muistelee illallispöydässä paljastamatta, kuka vuoden biisin Emman kävi tuolloin pokkaamassa.

– Mä en oo päässyt vieläkään sen yli, Olli myöntää.

Samana vuonna saamaansa Erikois-Emmaa Olli haukkuu jaksossa ”sääli-Emmaksi”.

Myönnä pois: googlasitko sinäkin, kuka Emman tuolloin voitti?

Muusikko Tommy Lindgrenin uudelleentwiittaus paljastaa, että kyseessä oli Don Johnson Big Band. Yhtye vei Emman kotiin kappaleellaan One MC, One Delay. Tommy Lindgren on yhtyeen laulaja.

Kuuntele kappale:

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Uusi versio Tiktakin Kyyneleet -kappaleesta innosti Vain elämää -artistit joraamaan.

Laura Voutilainen räväytti perjantai-illan Vain elämää -jaksossa räväkällä esityksellään, jossa hän tanssi ja ketkutti sydämensä kyllyydestä. Veto sai myös Yö-yhtyeen Olli Lindholmin muistelemaan twerkkaushistoriaansa.

– Kokeilin twerkata toissa kesänä keikoilla. Ihmiset nauroi, Olli kertoi illallispöydässä.

Hän oli luvannut keikallaan, että twerkkausta on luvassa, jos yleisö laulaa yli 110 desibeliä.

– Sit mää twerkkasin.

Kaikki esitykset kuultuaan Petra valitsi Nikke Ankaran duettoparikseen. Kyyneleet-kappale sai koko joukon tanssimaan, ja myös Olli esitteli twerkkaustaitojaan. Katso koko esitys videolta!

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Tosi-tv-ohjelmassa naimisiin menneet Tiina ja Samuel aikovat uusia vihkivalansa kesällä, kertoo MTV.

Ensitreffit alttarilla -ohjelma yhdisti Tiinan ja Samuelin vajaa vuosi sitten. He avioituivat sokkona ja etenivät suhteessaan nopeasti, muun muassa avaten yhteisen pankkitilin jo toisen päivän yhdessäolon jälkeen.

Ohjelmassa näytettiin myös, kuinka Samuel muutti häiden jälkeen asumaan Tiinan luokse Vantaalle. MTV:n mukaan pari asuu tällä hetkelläkin yhdessä Tikkurilassa ja suunnitteleE vihkivalansa uusimista.

Ennen hääjuhliaan Tiinalla ja Samuelilla on kuitenkin suuri tavoite jumpattavanaan: he haluavat mahtua niihin hääasuihin, joita he käyttivät ohjelmassakin.

– Mehän päätimme, että pukeudumme niihin samoihin asuihin, missä menimme ensimmäisen kerran naimisiin viime kesänä, Tiina sanoo MTV:n haastattelussa.

– Nyt vain haasteena on se, että emme kumpikaan mahdu niihin. Kohta täytyy varmaan ruveta jääpaladieetille, koska nyt todella kävi niin, että rakas meistä molemmista tuli pullukoita.

”Kohta täytyy varmaan ruveta jääpaladieetille, koska nyt todella kävi niin, että rakas meistä molemmista tuli pullukoita.”

Tiinan mukaan he aikovat juhlia ystäviensä kanssa toisissa kesähäissään aamuun saakka. Tällä kertaa häävieraatkin tietävät, kenen juhliin he ovat tulossa.

– Tarkoituksenamme on järjestää ystäville ja sukulaisille hyvät bileet, joissa olemme itse mukana alusta loppuun saakka. Kutsut on jo lähetetty. Nyt vielä mietitään menua ja ohjelmaa.

Vierailija

Ensitreffit-pari toisista häistään MTV:lle: ”Täytyy varmaan ruveta jääpaladieetille”

Mun all time favorite Ensitreffipari! Muistan Tiinan hääpäivän haastattelun, jossa hän totesi saaneensa täydellisen miehen. Onnellinen on hän, joka haluaa sen mitä saa. Myös Samuelin huumorintaju kolahti! Molemmilla oli terveen realistiset odotukset parisuhteelta ja olivat valmiita näkemään vaivaa eivätkä vain passiivisina odottaneet, että toinen osapuoli tuo onnen. Toivon Tiinalle ja Samuelille ihanaa vihkivalan uusimispäivää ja pitkää, onnellista yhteistä taivalta! Olette sen ansainneet.
Lue kommentti