Kotimainen Farmi on pirun koukuttava.

Big Brother 1800-luvun maatilalla. Sitä on Farmi, yli kymmenen vuotta vanha tosi-tv-formaatti, josta nähdään nyt – innokkaiden fanien vuosien odotuksen jälkeen – ensimmäinen kotimainen kausi.

Sarjalla todella on Suomessa innokkaita faneja, sillä sen ruotsalaisversiota seurattiin meillä kymmenisen vuotta sitten ja se teki moniin lähtemättömän vaikutuksen. Valmiille faneille ja kaikille muillekin tiedoksi, että hyvää kannatti odottaa: kotimainen Farmi on pirun koukuttava ja toimiva.

Kuusi miestä ja kuusi naista lähtee 50 päiväksi asumaan maatilalle 1800-luvun oloihin. Heiltä puuttuvat paitsi kaikki nykyajan mukavuudet myös kaikki modernit maatalouskoneet ja -työkalut. Silti heidän pitäisi saada tilan työt tehtyä, eläimet hoidettua ja itsensä ruokittua. Toisin kuin BB:ssä, jossa katsojakin tulee ahtaissa tiloissa pikkuhiljaa klaustrofobiseksi, Farmissa ihmiset ja kamerat oleskelevat enimmäkseen ulkosalla työn touhussa. Luvassa on siis paljon kaunista suomalaista luontoa.

On ehkä loppujen lopuksi hyvä, että Farmin kanssa odotettiin näin kauan. Vuosien varrella reality-ohjelmista on ehtinyt tulla niin tuttu osa tv-tarjontaa, että osallistujiksi uskaltautuu jo muitakin kuin pelkkiä pikajulkisuutta haluavia tyrkkyjä. Farmissa on varmaankin Suomen kaikkien aikojen paras casting. Eri-ikäiset, -näköiset ja -murteiset ihmiset ovat kaikki luontevia kameran edessä. Jos nämä tyypit ovat taviksia, tavikset rulaa! Mukana ei taida olla ensimmäisiäkään silikonitissejä, ja hyvin pärjätään.

Ilman kohua sarjasta ei toki selvitä. Elämään 1800-luvun tilalla kuuluu eläinten teurastus ja sehän saa osan katsojista taatusti takajaloilleen. Jos eivät lööpit ja keskustelupalstat muuten pauku, poru tulee ainakin siitä, miten innokkaasti osa farmilaisista teurashommiin ryhtyy.

Farmia seurataan maanantaista torstaihin. Sunnuntaisin viikko huipentuu häätömittelöön, jossa kaksi farmilaista ottaa mittaa toisistaan ja toinen joutuu kotimatkalle. Ohjelmaa juontaa Ellen Jokikunnas, jota näkyy ruudussa säästeliäästi.

Farmi,

Nelonen klo 19.00 

Mikko Kuustosen Vain elämää -päivänä kuultiin 90-luvun hittejä. Mikä oli lempparisi?

Mikko Kuustonen, 56, vitsaili ennen omaa Vain elämää -päiväänsä, että olisi kiva, jos kaikki esitetyt kappaleet olisivat hänen omiaan – hän kun ei ole julkaissut musiikkia kymmeneen vuoteen. Ja olivathan ne.

Illan jaksossa Mikael Gabriel ja Anna Puu saivat kepeillä versioillaan Mikon hyvälle tuulelle. Chisu taas yllätti Mikon laulamalla Kaktusviinaa-kappaleen ilman bändiä. Hectorille Mikko oli kiitollinen, kun tämä oli valinnut Auroran.

Kuuntele kaikki esitykset ja äänestä lemppariasi jutun lopussa!

1. Mikael Gabriel: Abrakadabra 

2781986

2. Chisu: Kaktusviinaa

2781989

3. Anna Puu: Joo mä tuun

2778860

4. Hector: Aurora

2782000

5. Lauri Tähkä: Enkelit lentää sun uniin

2782002

6. Suvi Teräsniska: 11. hetki

2782005

Ohjelmaa esittävä Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Kenen esitys oli sinun suosikkisi Mikko Kuustosen Vain elämää -päivänä?

Illan Vain elämää -jakson ensiapuharjoitukset toivat Anna Puun mieleen järkyttävän muiston.

Illalla nähtävässä Vain elämää -jaksossa vietetään Mikko Kuustosen päivää. Tähdet muun muassa treenaavat ensiaputaitoja pareittain.

Homman aloittavat Anna Puu ja Lauri Tähkä, jotka alkavat ripeästi auttaa uhreja lavastetuissa onnettomuustilanteissa. Kokemus tuo Annalle mieleen järkyttävän muiston.

– En ole koskaan joutunut elvyttämään, mutta yksi mies on kerran tavallaan kuollut mun syliin. En voinut tehdä siinä tapauksessa mitään, Anna sanoo.

– Se jaksoi sinnitellä niin kauan, kun ne ambulanssimiehet tulivat siihen viereen.

Anna kertoo, että mies kuoli avun saavuttua paikalle.

Katso video ensiapuharjoituksesta:

Anna ja Lauri ovat tyytyväisiä siihen, miten suoriutuivat harjoituksesta.

– Luulen, että meillä oli aika hyvä kokonaisvisio siitä, mitä pitää tehdä, Anna sanoo.

– Maalaisjärki pysyi, eikä ruvettu hyperventiloimaan, Lauri toteaa.

Mikael Gabriel ja Chisu ovat pari ensiapuharjoituksessa.
Mikael Gabriel ja Chisu ovat pari ensiapuharjoituksessa.

Vain elämää Nelosella perjantaisin kello 20.00.

Me Naiset ja Vain elämää -ohjelmaa näyttävä Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Ranskalainen menestyselokuva yhdistää koskettavaa draamaa ja komediallisia aineksia.

IS TV-LEHTI: Olivier Nakachen ja Eric Toledanon yhdessä ohjaama ja käsikirjoittama ranskalaiselokuva oli valtava menestys kotimaassaan. Leffan pääosassa ovat valtavassa linnassa asuva miljonääri ja sosiaaliturvan varassa elelevä nuori mies.

Kaikin puolin epätodennäköinen pari tapaa mielenkiintoisella tavalla. Onnettomuudessa neliraajahalvaantunut miljonääri saa uuden ympärivuorokautisen avustajan vankilasta juuri vapautuneesta, pilveä pössyttelevästä mustasta nuorukaisesta.

Taiteita arvostava Philippe ja hetkessä elävä rääväsuinen Driss ottavat aluksi mittaa toisistaan, mutta heidän välilleen kehkeytyy syvä ystävyys. Uskomatonta mutta totta: todellisiin henkilöihin perustuva viehättävä tarina on vietävän hyvin kirjoitettu ja vielä aivan hulvattoman hyvin näytelty.

Miljonäärinä nähdään Francois Cluzet, tuttu kasvo lukemattomista ranskalaiselokuvista. Hän tekee vähäeleisesti herkullisen roolin.

Drissiä näyttelevä, roolissaan uskottava Omar Sy on kuitenkin koko keitoksen sielu. Aivan mahtavasti sanaileva katujen kasvatti laukoo hetken mielijohteesta osuvan koomisia lauseita. Sy voitti roolistaan vuoden parhaan näyttelijän César-palkinnon eli Ranskan Oscarin.

Koskemattomat, Teema pe klo 21.00

Varo biisipaljastusta! Anna Puu esittää perjantain Vain elämää -jaksossa 1990-luvun hitin.

Vain elämää -ohjelmassa nähdään perjantaina Mikko Kuustosen päivä. Anna Puu on valinnut Mikon biiseistä esitettäväkseen vuonna 1992 julkaistun hitin Joo mä tuun.

Mikko kertoo jaksossa, että biisi syntyi, kun hänen elämänsä täyttyi musiikista ja keikkailusta. Kappaleen alkuperäinen versio on syntynyt krapulan tapaisessa olotilassa, ja siinä on synkkiäkin sävyjä.

– Kappale on on the road -henkinen. Kun menee sellaiseen ihmeelliseen kiertueromantiikkaan, ja elämä on juhlista toisiin menemistä, Mikko kertoo jaksossa.

Annan versio sen sijaan on täysin toisenlainen: kepeä ja huoleton.

– Tiedättekö sen tunteen, kun humalassa tulee hirveästi asiaa? Tää biisi kertoo siitä, Anna kertoo ennen esitystään.

Kuuntele Annan esitys ennakkoon!

2778860

Vain elämää Nelosella perjantaisin klo 20.00. Me Naiset ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.