Muusikko Tommy Lindgren ja näyttelijä Essi Hellén toimivat joukkueiden kapteeneina. Juontajana ja erotuomarina häärii Riku Riihilahti. Kuva: Yle Kuvapalvelu
Muusikko Tommy Lindgren ja näyttelijä Essi Hellén toimivat joukkueiden kapteeneina. Juontajana ja erotuomarina häärii Riku Riihilahti. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Paneeliohjelmat ovat päivän sana, joten ei ole hirmuisen iso yllätys, että nyt saamme nähtäväksi urheiluversion.

Sen suhteen on vain yksi toive: ehkä viimeinkin voidaan oikeasti nauraa urheilun pyhille lehmille. Ainakin huippu-urheilu on Suomessa perinteisesti ollut asia, joka pitää ottaa kuolemanvakavasti.

Uudessa paneelissa on kieltämättä mielenkiintoinen kattaus. Jokaisessa jaksossa paikalla on kaksi kapteenia: muusikko Tommy Lindgren ja Putous-tähti Essi Hellén.

Heidän seuranaan istuvat viikoittain vaihtuvat panelistit, joihin kuuluvat supliikkimiehenä tunnettu entinen alppinisti Kalle Palander, Suomen surkein kuski -juontaja ja Voitolla yöhön -kilpailija Juuso Mäkilähde, Hyvissä ja huonoissa uutisissa panelistikokemusta keränneet Tuomas Kyrö ja Paula Noronen, stand up -koomikko Helena Pöllänen sekä ex-jalkapalloilija Aki Riihilahti. Kisaa tuomaroi edellisen veli, toimittaja Riku Riihilahti.

Kolme naistakin mukana, hurraa!

Villi kortti, TV2 ma 19.10. klo 22.00

Lue myös:

Kalle Palander muutostaan Espanjaan: nämä asiat ovat siellä paremmin kuin Suomessa

Putous-tähti jätti alkoholin: "Elämä on tosi ihanaa selvin päin"

Näyttelijät Essi Hellén ja Mikko Virtanen: ”Ei olisi uskonut, että meistä tulee pari”

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.