Vuoden artisti -Emmalla palkittu muusikko Arttu Lindeman tapaa ohjelmassaan julkkiksia.

IS TV-LEHTI: Tavallinen suomalainen nuori sai 1980-90-luvuilla vain unelmoida tähteydestä ja omista faneista, sillä käytännössä tie julkisuuteen avautui vain suhteiden, tuurin tai suunnattoman työn myötä. Onnekkaita olivat he, jotka sattuivat pääsemään televisioon tai iskelmälavoille.

2000-luvulla starttasivat tosi-tv ja idolikilpailut. Uusia tähtiä alkoi syntyä – ja samaa kyytiä hiipua. Vielä silloinkaan ei tiedetty, mitä oli tulossa 2010-luvulla.

Googlen nykyään omistaman Youtuben perusti vuonna 2005 kolme Paypalin työntekijää. Aluksi sitä käytettiin enimmäkseen musiikkivideoiden katseluun. Hiljalleen nuoriso huomasi voivansa ladata Youtubeen mitä vain omia videoitaan. Suosituksi noussut nettibloggaus sai kasvot ja äänen. Alkoi tubetus.

Tubetus ja vloggaus ovat muodostuneet yhdeksi tämän hetken isoimmista nuortenkulttuurin ilmiöistä. Suosituimmilla videoilla on miljoonia katselukertoja, ja tubettajista on tullut idoleita. Samalla tubetus on käytännössä helpoin keino päästä julkisuuteen.

Vai onko se niin helppoa?

Tähän vastaa Youtube-kanavansa ansiosta julkkismuusikoksi noussut Arttu Lindeman.

– Ei ole. Se vaatii todella, todella paljon töitä. Esimerkiksi heinäkuussa, kun kappaleeni Läikkyy oli juuri julkaistu, paiskin töitä 400 tuntia. Luulin, että meno rauhoittuu sen jälkeen, mutta niin ei käynyt. Lopulta tulin kipeäksi ja oli pidettävä pakkoloma, elettävä väliin muutakin elämää.

”Tuon iloa ja hyvää meininkiä ja haastan ajattelemaan.”

Lindeman voitti alkuvuodesta yleisön valitseman Vuoden artisti -Emman. Kaikki neljä sinkkua nousivat puolen vuoden aikana Spotify-listahiteiksi.

Lue myös: Arttu Lindeman Emma-kohusta: ”Minun on vaikea ymmärtää, miksi yleisöäänestyksellä palkittua kritisoidaan”

Nyt TV5-kanavalla alkaa Lindemania-ohjelma, jossa Arttu kutsuu tunnettuja suomalaisia kanssaan keskustelemaan, katsomaan viraalivideoita ja kisaamaan hulluja tehtäviä.

– Oma Youtube-suosioni nojaa varmasti siihen, että olen luontainen esiintyjä ja myös hyvin kilpailuhenkinen. Kyselen porukalta, mistä he pitävät ja mitä tahtovat, ja tuon iloa ja hyvää meininkiä ja haastan ajattelemaan. Käytin aikaisemmin kaiken vapaa-aikani videoihin.

– Vaikka Youtube on osaltani rauhoittunut ja levytyskuviot ovat nyt tärkeämpiä, kunnioitan juuriani ja muistan jengiäni. Uskollisuus on yksi valttikortti.

Oman tv-ohjelmansa huippuhetkeksi Lindeman mainitsee kokkiohjelmajuontaja Sikke Sumarin tapaamisen.

– Yläasteikäisenä mutsin kanssa aina katsoimme Sikkeä yhdessä, joten mukana on nostalgiaa. Sikke otti kanssani äidillisen otteen ja välillä sanoi, että hei, ethän sä noin voi tehdä. Hän oli huikea, kuten oli laulaja Krista Siegfridskin.

Lindemania, TV5 ke klo 20.00

Ensitreffit-elokuvan pääosassa on näyttelijäsuvun uusin tähti: Eino Heiskanen.

IS TV-LEHTI. Pienellä budjetilla tehty kotimainen romanttinen komedia on sympaattinen leffa, jossa kolme miestä kamppailee kolmenkympin kriiseissä. Miehet ovat suurten elämänvalintojen edessä, mutta ensin heidän on selviydyttävä kaoottisista entitreffeistä.

Näyttelijäpari Kari Heiskasen ja Sara Paavolaisen poika Eino Heiskanen esittää elokuvassa naistenmies Tanelia. Muut pääosanäyttelijät ovat Frans Isotalo ja Marko Nurmi.

Parasta elokuvassa ovat rento kieli poskessa -ote sekä arkinen hilpeys. Valitettavasti latteudet ja ylitsepursuavan tunteikas musiikki vievät tehoa tarinalta.

Ensitreffit TV5:lla ke 16.8. klo 21.00.

Parisuhdeasiantuntijat kamppailivat ikäkysymysten kanssa, sillä tuoreelle kaudelle haki mukaan ennätysmäärä vanhempia sinkkuja.

Ensitreffit Alttarilla -realityn neljäs kausi käynnistyy AVAlla tiistaina 5.9. Sarjan parisuhdeasiantuntijoina nähdään jo viime kaudelta tuttu kolmikko, Jason Lepojärvi, Elina Tanskanen ja Tony Dunderfelt.

Psykologi Tony Dunderfeltin mukaan tällä kaudella mukana on äärimmäisen persoonallisia ja sitoutumishaluisia ihmisiä – he ovat hyvin tietoisia, mihin ovat osallistuneet.

Ensimmäisellä kaudella sarjaan kohdistui paljon ennakkoluuloja, mutta toistuvat onnelliset loput ovat kasvattaneet luottamusta formaattia kohtaan. Tämä on rohkaissut myös vanhempia sinkkuja lähtemään mukaan.

– Olemme joutuneet miettimään ikäkysymyksiä paljon. Tällä kaudella mukaan on hakeutunut rohkeasti varttuneempaa porukkaa. Nuorten lisäksi 35–40-vuotiaita hakijoita oli enemmän kuin koskaan, Dunderfelt sanoo.

”Aiemmista suhteista ei saa olla lapsia.”

Sarjassa tullaan näkemään aiempaa vanhempia pareja, mutta jotkut kriteerit rajoittavat myös hakijoiden ikää. Yksi vanhempia sinkkuja karsiva kriteeri on muun muassa lapsikielto.

– Yksi kriteerimme hakijoille on, että aiemmista suhteista ei saa olla lapsia. Monilla vanhemmilla sinkuilla jo jälkikasvua, Dunderfelt kertoo.

Sinkut ikävöivät tavallista arkea

Parit muodostetaan rakkaushaastattelujen ja asiantuntijoiden analyysien perusteella. Tällä kaudella valittujen ihmisten keskuudessa yksi selkeä teema on omassa elämässään ja arjessaan syvemmin kiinni oleminen.

– Hakijoiden keskuudessa korostui onnellinen arki. Henkilöt ovat asettuneet jo aloilleen, ja he kaipaavat tavallista arkea ja kumppanuutta, Dunderfelt sanoo.

Asiantuntijoiden nyrkkisääntö on, että koko kolmikon pitää olla parinmuodostuksesta samaa mieltä. He luottavatkin siihen, että yhteisymmärryksellä saadaan aikaan onnellisia loppuja.

– Tällä kaudella tunteiden vuoristorataa mennään enemmän kuin aiemmin koskaan, Dunderfelt lupaa.