Nigella on ihana, eikä lähde turhaan hifistelemään keittiössä. Kuva: AVA

Nigella Lawsonin aamiaisleivän yksinkertaisuudelle irvailtiin Briteissä. Onneksi se ei ole uuden sarjan ainoa resepti.

IS TV-LEHTI: Brittiläinen kokkistara Nigella Lawson valmistaa uutuussarjassaan yksinkertaista ja maukasta ruokaa päivän jokaiselle aterialle. Johtoajatuksenaan hänellä ovat hyvät ja tuoreet raaka-aineet.

Nigella rakastaa ruokaa, ja hänen lautasellaan vähemmän on enemmän – joskus ehkä vähän liiankin vähän: ensimmäisessä jaksossa valmistuva avokadopaahtoleipä synnytti Briteissä paljon netti-irvailuja. Nigellan suosikkiaamiainen kun ei paljon vaadi: sen kun murskaa avokadon leivän päälle ja syö! Lue lisää täältä.

On jaksossa parempiakin ideoita. Lounaaksi Nigella valmistaa thairuokaa, jota syödään naisen Thaimaan-matkakuvien siivittämänä.

Suosikkikokillakaan ei mene kaikki aina kuin Strömsössä. Jaksojen lopuksi näytetään pieleen menneitä kohtauksia.

Nigellan helpot herkut, AVA pe klo 20.00

Implantit ja erilaiset ruiskeet ovat olleet ulkonäön korjailuun hurahtaneiden naisten ongelma jo pidempään, mutta nyt samasta pulmasta ovat alkaneet kärsiä myös miehet.

IS TV-LEHTI: Dokumentissa Muskelit hinnalla millä hyvänsä (Real Life Hulks, 2016) seurataan toinen toistaan möykkyisempiä muskelimiehiä, jotka kasvattavat lihaksiaan hyvin vaarallisilla öljypistoksilla ja leikkivät näin hengellään. Pelkkä treenaus ei enää riitä, vaan näkyviä tuloksia halutaan nopeasti.

Lopputulos on suorastaan kuvottava, sillä lihakset pullistelevat milloin mistäkin suunnasta, ja miehet ovat yltä päältä pelkkää lihasmöykkyä olkapäitä ja rintoja myöten. Rinnat näyttävät siltä kuin miehillä olisi pulleat silikonirinnat.

Kaksi arvostettua plastiikkakirurgia kertoo ohjelmassa, miten silikonia tai muuta ainetta sisältävät pistokset ovat tappaneet jo muutamia ihmisiä ja miten jotkut ovat menettäneet esimerkiksi kätensä. Aineet, jotka eivät kuulu ihmiskehoon, ovat tikittäviä aikapommeja.

Lääkärit päättävät auttaa ihmisiä, jotka pumppaavat itseensä aineita vääristyneen kehonkuvan ja heikon itsetunnon vuoksi.

Brasilialaisen Romarion, 26, hauikset kasvoivat yhdeksässä kuukaudessa peräti 20 prosenttia, kun hän alkoi käyttää mineraalipistoksia. Romarion vaimo ei tiennyt asiasta mitään, ennen kuin Romario alkoi sairastella.

Isorintainen Valdir puolestaan on ruiskuttanut lihaksiinsa jo kuuden vuoden ajan joka toinen päivä 5 millilitraa mineraaliöljyä, joka ei poistu elimistöstä.

Muskelit hinnalla millä hyvänsä, TLC ti klo 20.30

Suomi-hittien kaksintaisteluun Kelan haastavat Sanni, Ellinoora, Erin, JVG, Lauri Tähkä, Arttu Wiskari, Elias Kaskinen ja Egotrippi.

IS TV-LEHTI: Puolitoista vuotta sitten Anssi Kela sai puhelinsoiton, jolla hänelle esitettiin idea musiikkiohjelmasta.

– En tiedä, olinko ensimmäinen vai viimeinen ihminen, jolle soitettiin. Ehkä olin listan loppupäässä, muusikko nauraa.

Kela innostui aidosti musiikkiin keskittyvästä formaatista ja mahdollisuudesta ”päästä leikkimään musiikin kanssa”.

– Heti ensimmäisessä puhelussa näytin varovaista vihreää valoa. Idea tuntui omalta ja mielenkiintoiselta.

Mietinnän ja kehittelyn tuloksena syntyi Anssi Kela ja isot biisit -sarja, jossa Kela versioi ikivihreitä suomalaisia klassikkokappaleita yhdessä kahdeksan vieraansa kanssa.

Suomi-hittien kaksintaisteluun Kelan haastavat Sanni, Ellinoora, Erin, JVG, Lauri Tähkä, Arttu Wiskari, Elias Kaskinen ja Egotrippi. Vierailevien artistien valinta sujui Kelan mukaan kivuttomasti.

– Artisteja mietittiin yhdessä tuotantotiimin kanssa. Lopulta lista venyi aika pitkäksi ja sanoin, että minulle käy kaikki, päättäkää te. Lopulliset nimet tulivat tuotantoyhtiön kautta.

Idea saikin kiroilemaan

Jokainen vieras valitsee jaksossaan itselleen tärkeän ja suomalaisille tutun kappaleen omaa sovitustaan varten. Anssi Kelalle puolestaan tarjotaan haasteena kappale, johon hän ei itse pääse vaikuttamaan.

– Se oli mun idis. Monta kertaa myöhemmin kyllä kiroilin sitä. Miinoitin sillä oman tieni ja pistin itseni aika pahaan paikkaan, Kela virnistää.

Jakson lopuksi Kela ja tämän vieras esittävät kappaleensa, ja kansa päättää äänestämällä seuraavan viikon aikana kumpi oli parempi.

”Se oli aikamoista erakon hommaa kellariin sulkeutuneena.”

Ohjelmassa kuullaan uusia versioita todellisista klassikoista, sillä mukana on niin Tapani Kansaa, Eppu Normaalia, Freemania ja Pelle Miljoonaa kuin myös Ultra Brata ja Popedaakin. Sarjassa vieraillaan ikivihreiden kappaleiden takana olevien henkilöiden luona.

Vierailevat artistit sovittivat kappaleet taustatiiminsä kanssa, mutta Kela vastasi omissa biisiversioissaan kaikesta itse. Hän kuvailee sovittamisen olleen hetkittäin hyvin yksinäistä puuhaa.

– Se oli aikamoista erakon hommaa kellariin sulkeutuneena. Oli epätoivon hetkiä ja tuli mietittyä, miksi ihmeessä lähdin tähän mukaan. Nyt, kun olen nähnyt jaksoja, on kuitenkin tosi hyvä fiilis.

Kosketus monumenttiin

Sarjan neljännessä jaksossa nähtävä 23-vuotias Ellinoora iloitsee, että hänet valittiin mukaan ohjelmaan, vaikka hän on vasta uransa alussa.

– Yleensä harkitsen aika pitkään tällaisia ja monesti sanon ei. Mutta siis Anssi Kela! Mietin, että ei tästä voi tulla huono, Leijonakuningas-hitistään tunnettu Ellinoora sanoo.

”Moni sanoi minulle, että jos olisin kymmenen vuotta vanhempi, en koskisi tuohon biisiin.”

Yhteistyö Anssi Kelan kanssa jännitti laulajaa. Hän kehuu Kelaa sydämelliseksi, ihanaksi ja aidoksi.

– Mua jännitti ihan h****tin paljon se, saanko sanottua mitään tai sanonko koko ajan vaan niinku. Huomasin, että kyllä sitä aika juniori on vielä itse tässä hommassa.

Jaksossaan Ellinoora versioi Ultra Bran Sinä suojelet minua kaikelta -kappaleen. Legendaarisen bändin suosikkikappaleeseen koskeminen oli paitsi innostavaa myös pelottavaa.

– Moni sanoi minulle, että jos olisin kymmenen vuotta vanhempi, en koskisi tuohon biisiin. Monilla on siihen niin suuri tunneside.

Anssi Kela ja isot biisit, TV5 ma klo 21.00

Hurjat lähtöpisteet Mikko Ahdin kanssa ottanut Laura Malmivaara kertoo, ettei ole koskaan voinut paremmin kuin nyt – tanssiessaan.

Näyttelijä Laura Malmivaara löi tuomariston ja yleisön ällikällä viime sunnuntain Tanssii tähtien kanssa -lähetyksessä. Hän esitti parinsa Mikko Ahdin kanssa niin kauniin tangon, että tuomaristolta irtosi 36 pistettä täydestä neljästäkymmenestä, vaikka tanssi oli Mikon ja Lauran ensimmäinen tällä kaudella.

Kilautimme ennakkosuosikille ja kysyimme, miten tanssi on sunnuntain jälkeen kulkenut. 

Laura Malmivaara, miten harjoitukset ovat tällä viikolla menneet?

– Aika hikistä menoa on ollut. Tangon jälkeen treenaamme nyt jiveä.

Kuinka paljon harjoittelette?

– Todella paljon – tässä saa hyvän kuntokuurin ennen kesää, jos pysyy pitkään kisassa. Treenejä on melkein joka päivä, neljä tuntia kerrallaan. Mikon johdolla aloitamme alkulämmittelyn joogalla. Teemme aurinkotervehdyksiä ja lopuksi kiristämme tahtia. En ole ikinä tehnyt joogaa niin nopeasti kuin Mikon kanssa, siinä syke nousee.

– Harjoituksessa käydään läpi seuraavaa tanssia ja optimistisesti myös sitä seuraavaa. Toivottavasti emme tipu nyt vaan pääsemme vielä foxtrotiin jiven jälkeen.
 

 

Jiven pyörteissä 😅 #mtvttk #jive #dance @laura.malmivaara

A post shared by Mikko Ahti (@mikkoahti) on

Tangon jälkeen Mikolla ja Lauralla on vuorossa jive.

Mitä ajattelit kisasta etukäteen?

– Kun mietin, lähdenkö mukaan, soitin Baba Lybeckille, joka on aiemmin tanssinut Mikko Ahdin kanssa. Baba puhui pitkään siitä, kuinka mahtava tilaisuus tämä on. Vakuutuin siitä, että tähän kannattaa tarttua ihan jo itsensä takia. Ennakkoluuloni tiettyjä tansseja kohtaan ovat romuttuneet. Tango ei olekaan tosi vaikeaa eikä foxtrot tylsää.

Oletko tanssinut aiemmin?

– En oikeastaan. Teatterikoulussa käytiin läpi perustansseja, mutta siitä on jo kaksikymmentä vuotta. Olen kyllä aina harrastanut liikuntaa. Viime vuodet olen käynyt ryhmäliikuntatunneilla. Onhan niissäkin koreografia, joka pitää nopeasti omaksua. Olen aina ollut nopea nappaamaan juttuja, ja siitä on ollut tanssiessa hyötyä.

 

#tanssiitähtienkanssa #mikkoahti #mtvttk #treenit #kyllätäätästä

A post shared by Laura Malmivaara (@laura.malmivaara) on

Mikko Ahti ja Laura Malmivaara treenaavat suoria lähetyksiä varten nelisen tuntia päivässä.

Mikä tanssimisessa on ollut vaikeinta?

– Mitään ylitsepääsemättömän vaikeaa ei ole tullut eteen, mutta haaste on siinä, että uskaltaa tanssia parin kanssa yhdessä. Pitäisi odottaa, että mies vie. Minulla on tekemistä siinä, etten lähde kiilaamaan. Mikko aina pyytää odottamaan ja sanoo, että paino menee ensin, eivät askeleet. Jalat tulevat sinne, minne paino menee.

Entä mikä on ollut hauskinta?

– Treenaaminen ja oppiminen. Se, että saa hiki päässä tanssia hyvään musaan. Tuntuu kuin olisin saanut yhtäkkiä personal trainerin neljäksi tunniksi joka päivä. Kaikki harjoittelevat samoissa tiloissa. Meillä on hyvä yhteishenki ja olemme nauraneet paljon. 

– Tanssista tulee tosi hyvä olo kroppaan. En seuraa mitään kiloja, mutta en ole varmaan ikinä voinut näin hyvin. Tanssi ryhdistää heti kehon ja mielen.

Onko jokin asia tullut yllätyksenä?

– Tiesin, että tanssi on fyysisesti rankkaa, mutta olin unohtanut, että tämä on kilpailu, jossa annetaan pisteitä ja tiputetaan ihmisiä pois. Olin autuaasti keskittynyt tanssiin, kunnes suorassa lähetyksessä tajusin, että ai niin, nämä pisteet lasketaan yhteen ja joku tippuu. Kaikki tanssit ovat olleet hienoja, ja olen yllättynyt siitä, kuinka kova taso on.

 

Yhtä tanssia koko elämä. @markokeranen @kirsialmsiira @mikkoahti #mtvttk #tanssiitähtienkanssa #taassunnuntaina

A post shared by Laura Malmivaara (@laura.malmivaara) on

Kaikki kisaan osallistuvat parit harjoittelevat samoissa tiloissa. Yhteishenki on Lauran mukaan hyvä.

Hanna Sumari kertoi blogissaan saaneensa viime lähetyksen jälkeen palautetta alleistaan. Mitä ajattelet ulkonäköön kohdistuvasta arvostelusta?

– Olin varautunut siihen, että tässä tulee arvostelua kaikin puolin. Minulle sanottiin vinkkinä, että älä lue nettikommentteja. Näyttelijänä olen tottunut siihen, että minua katsotaan. Yritän ohittaa sen ja keskittyä olennaiseen.

Oletko kimaltavien pukujen ja glamourin perään?

– Se kaikki on minulle ihan uutta. Olen ollut pitkään kiinnityksellä KOM-teatterissa, joten en ole tehnyt esimerkiksi musikaaleja. Oikeastaan kaikki kimallus ja kristallikruunujen alla tanssiminen tuntuu todella mahtavalta, lapsuuden haaveiden toteutumiselta.

”Jännitysasteikko on aika tapissa,” Laura sanoo suorista lähetyksistä.

Kun viime sunnuntain tanssi meni niin hyvin, miltä tuntuu lähteä seuraavaan suoraan lähetykseen?

– Olen tosi, tosi helpottunut siitä, että ensimmäinen lähetys meni hyvin. Ajattelin ennen sitä, että kunhan tästä selviän, niin ei ole enää mitään hätää. En silti ole itsevarma, koska tango ja jive ovat niin eri maailmoista.

Tuleeko ennakkosuosikin asemasta paineita?

– Olen sen verran realisti, että ei. En leiju enää viime sunnuntaissa.

Vuoden tärkein ja komein elokuvagaala on täällä taas. Yövirkuille luvassa on kiinnostavia hetkiä.

IS TV-LEHTI: Maailman kuuluisin elokuvapalkinto jaetaan tänä vuonna jo 89. kerran. Näitä kuutta asiaa jännittää siihen asti koko Hollywood:

1. La La Land: Vanhan ajan Hollywood-nostalgiaa, Los Angelesin ikonisia maisemia sekä rakkaustarinan tarjoava nykymusikaali sai 14 Oscar-ehdokkuutta. Sopivan kirpeä romanssi vedonnee äänestäjiin, mutta rikkooko se myös 11 palkintoa saaneiden Ben-Hurin (1959), Titanicin (1997) ja Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu -seikkailun (2003) ennätyksen?

2. Emma Stone: La La Landin tähti voi voittaa roolillaan läpimurron kynnyksellä olevana näyttelijänä ensimmäisen Oscarinsa – ellei sitä vie Elle-draamassa raiskattua esittävä Isabelle Huppert.

3. Meryl Streep: Rääkyvä-äänisen Florence Foster Jenkinsin osa poiki muuntautumiskykyiselle tähdelle jo uran 20. Oscar-ehdokkuuden. Stonen ja Huppertin taiston vuoksi Streep tuskin voittaa, mutta jos hän nousee lavalle, odotettavissa on kovaa kritiikkiä Yhdysvaltain presidenttiöä Donald Trumpia kohtaan – kuten Golden Globe -gaalassa tammikuussa.

4. Politiikka: Trumpin edustamien kovien arvojen sekä tämän määräämien maahantulokieltojen lisäksi Hollywoodia on jo pitkään kuohuttanut mustien Oscar-ehdokkaiden vähyys. Tänä vuonna mustat elokuvantekijät ovat pitkästä aikaa hyvin edustettuina.

5. Mel Gibson: Entinen supertähti joutui epäsuosioon 2000-luvun lopussa möläyteltyään humalassa rasistisia kommentteja. Sotaelokuvan Hacksaw Ridge saamasta kuudesta ehdokkuudesta huolimatta hänen ei odoteta voittavan mitään, mutta kiinnostavampaa on, miten kollegat suhtautuvat häneen nyt.

6. Jimmy Kimmel: Kolme ja puoli tuntia kestävä suora lähetys on tiukka juontorutistus. Riittävätkö talk show -miehen vitsit?

Oscar-gaala 2017: Punainen matto, Yle Teema su klo 2.00

Oscar-gaala 2017, Yle Teema su klo 3.30